Myslím, že väčšina z vás zaregistrovala masovú kampať spoločnosti Telefonica na nový volací program O2 - Fér. Spoločnosť v ňom ponúka naozaj výhodné volania za cenu 4sk/min. do všetkých sietí v akomkoľvek čase.

Je viac než zrejmé, že táto ponuka spôsobila masovú migráciu viacerých zákazníkov od pôvodných operátorov. Každému v predajni ochotne vyrátajú koľko peňazí ušetrí práve s programom O2 - Fér. Nemožno poprieť, že táto ponuka je naozaj lákavá a veľmi výhodná, ale...

Nedalo mi nezamyslieť sa nad tým, čo spoločnosť Telefonica touto ponukou sleduje. Prečo tak výrazne podliezajú svoju konkurenciu? V reklame jasne deklarujú, že sa za tým neskrývajú žiadne finty a pokusy oblafnúť zákazníka, no ja si dovolím s touto myšlienkou nesúhlasiť. Nikde sa totiž nehovorí o tom, ako dlho bude cena 4sk/min. aktuálna. Rozhodol som sa teda, že si overím, či je O2 - Fér, naozaj fér. Napísal som mail do Telefoniky s otázkou či pri podpise zmluvy o kúpe daného produktu spoločnosť garantuje nezmenenie cien do budúcnosti(pýtal som sa na horizont 2 rokov). Ako som aj čakal bolo mi odpísané:
"Presne ceny, ktore budu platne o dva roky Vam v sucastnosti nevieme poskytnut."

Netvrdím s určitosťou, že Telefonica svoje ceny v budúcnosti zmení, no je to môj odhad. Myslím si, že spoločnosť bude tažiť v prvom rade z lenivosti zákazníkov, ktorým sa po zvýšení cien nebude chcieť znovu meniť porgram/operátora napriek tomu, že im túto možnosť poskytuje neviazanosť pri danom programe.

Nuž zostáva nám teda veriť, že táto moja úvaha zostane len v rovine teoretickej a do praxe nikdy nevstúpi. Ak to tak naozaj bude, potom sa môžme tešiť z príchodu novej generácie mobilnéj komunikácie na Slovensku.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
tomas  30. 9. 2008 21:51
Ale no. Ja nepredpokladam ze by telefonica zmenila cennik na produkte ktory nema viazanost...



Okrem toho na ten produkt nie je viazanost. V kazdom pripade, koho trapi co bude o dva roky, ked si kupim produkt a oni zmenia ceny neskor, tak ho zrusim, a to oni nechcu... Oni chcu vernych zakaznikov, cim ich bude viac -> tym viac ludi bude volat v ramci ich siete -> tym budu mat skor zisk.



Preto predpokladam, ze inteligentna firma, ktora chce zarobit co najviac penazi nebude nikdy zvysovat ceny... Lebo naklady sa im zvysovat nebudu... Resp v zlomkoch...





A ano. Mam O2 Fer Podla mna O2 Fer je prvy pausal ktory mi vyhovuje.



Je tak vyhodny, ze to vyzera mozno az podozrivo. Ale uvedom si chalan, ze oni len zaplnaju dieru na trhu. Podla mna (ja som napr. cely zivot cakal pausal, kde bude slusna cena za minutu, idealne rovnaka kedykolvek do vsetkych sieti (nech ma netrapi kam volam a nebodaj aby som cakal napr. do 19:00 aby som mohol volat to je trapne), a idealne s nula volnych minut, lebo jeden mesiac prevolam mozno 10-20 minut, iny mesiac prevolam 200-300 minut. ak si vezmem lacny pausal inde s malo minutami tak v zlych mesiacoch mi minuty prepadnu, v dobrych (ked volam vela) platim vela, lebo su tam drahe minuty, ak si dam drahy pausal, tak v dobrych mesiacoch usetrim, v zlych zbytocne platim vela minut.



Ja ked som videl tento pausal, tak som nerozmyslal ani minutu Podla mna nepodliezaju konkurenciu, len nasli (konecnce) dieru na trhu - pre ludi ktori niekedy volaju vela, niekedy malo, nepotrebuju zbytocne volne minuty (naco su mi nekonecnce volania cez vikend? ved kto by ma mal rad, ze by som ho otravoval dlhymi hovormi), a radsej platia menej mesacne a nemaju zadarmo veci ktore nechcu.



Ak si zaroven uvedomis, ze ten pausal je BEZ MOBILU, tak potom sa necuduj ze je to lacnejsie, u pausalov u inych operatorov proste splacas v cene pausalu aj mobil, ktory si dostal akoze za korunu
 fotka
elwinko  30. 9. 2008 21:54
Ale orange už zaútočil
 fotka
miskazteska  1. 10. 2008 18:53
nezda sa mi zeby boli prave fer..sestra ma o2 pausal..a ma miestami problemy..
Napíš svoj komentár