Je krásny májový deň. Moja Kristínka je už týždeň zavretá v garáži. Áno. Správne. Dal som jej meno, lebo je krásna ako žena. Zbavil som ju hrdze a častí, ktoré by jej pripomínali jej minulosť, to nešetrné zaobchádzanie. Teraz ma krásny lak, taký oranžový, aký mal ten japonec na svojej mazde v Tokyo drifte. 19 palcove Superleggery elektrony, a široký chromovaný spojler. O tele a duši už ani nehovorím, tá láme srdce skoro každému tunerovi.

A tak ju beriem na malý výlet. Ideme na neďaleké malé letisko, kde sa s ňou pohrám. Na diaľnici pradie ako spokojná mačka. 130 km/h je pre ňu málo, no musí si počkať. Až príde ta správna chvíľa. A sme tu, malé letisko na príležitostné lety.
Najprv ju musím prezuť, nenechám ju predsa vyvádzať na nových gumách. Dám jej staré, tých nebude škoda.

Po úpravách do nej konečne nasadnem, naštartujem a nechám ju vybúriť. Držím spojku a zvyšujem otáčky. Najprv 4000, potom 6000 a nakoniec už ju držím pri 7500 otáčkach kde reve ako pri orgazme. Pomaly púšťam spojku a ideme. Začnem driftom aby som jej gumy poriadne zohrial. Do driftu ide sama, vôbec ju nemusím nútiť.

Pri každej zatáčke vystrčí zadok do strany a nechá si páliť gumy. Zbožňuje to a ja tiež. Jej sila v zatáčke ma tlačí do škrupinovej sedačky. Takto si odjazdím niekoľko kôl a idem na niečo iné......

Šprint....Chcem vedieť čo dokáže naozaj, nie na nejakom dyne. A ideme. Jednotka, dvojka, trojka, ťahá ako besná, štyri, päť, ešte vždy ma tlačí do sedačky, a nakoniec šestka. Výsledok 286 km/h . Celkom dobré len budem musieť zmeniť tlak turba na pretekoch.

Dám jej naspäť nové gumy a tie staré dávam do kufra. Nič z nich, no vymením ich za iné. Spokojný nasadám do auta a beriem ju domov kde ju nechám oddýchnuť. Zaslúži si to...

 Blog
Komentuj
 fotka
vladkyna  24. 1. 2010 20:08
Oranžová je fajn
Napíš svoj komentár