1. prvá bola úderom na telo. vraj tvorí 70% tela voda. no s prvým pohľadom sa premenila na krv. vzbúrila sa. začala bublať. najprv tak jemne, na povrchu sa tvorila pena, ktorá sa potom s pocitom tepla rozlievala celým telom. šlo to priamo od srdca. a zachvátilo to všetky hlavné orgány.

2.druhá sa začala blížiť zo všetkých strán. liezla do postele. skákala zo všetkých kútov, zamorila ovzdušie. nedalo sa dýchať. hemžilo sa to ňou. bola všade. v mysli, pripútala k stene a nedovolila sa pohnúť.

3. tretia pohltila celý môj svet. miesto vzduchu tu bola ona. ako mor, postínala všetky možné východiská, všetko na celom svete malo jej podobu. bzučala a jej neprestajné echo sa ozývalo priestorom.

4. štvrtá začala pustošiť priestor duše. pomaličky ho začala vlastniť a trvalo sa v ňom usádzať, pomaly sa vpíjať pomedzi všetky city, prepájať sa so sebou.

5 piata bola - morom. telo je paralyzované. bez známky odporu. čaká ho ešte ďalších päť a ono už dopredu rezignuje. vie že je to vopred prehratý boj.
načo bojovať.

6. šiesta obsypala celé telo bozkami. jemnými záchvevmi duše, pohybmi jemných pier. krehkou mäkkou kožou, stvorenou pre jemný záhryz.

7. siedma vybičovala posledné známky odporu v srdci. už ho plne vlastnila. bolo jej. krásne a čisté, plné vrúcnosti.

8. ôsma vyhladovala myseľ, ktorá po nej začala zakrátko prahnúť. bezuzdne. nesmierne.
nekonečne.

9. deviata zatemnila rozum. už nebolo nič jasnejšie ako ona. naučila vnímať paradoxy oxymoronov a antoným v jednej vete. v jednom tele, v jednej duši.

10. desiata pochovala minulosť. rozptýlila pochybnosť.

a prinútila faraóna, prepustiť cit svojho srdca.

Jeho srdce povolilo.

____________________________________

(Ex 12, 29-34 )

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
nenavidim  21. 6. 2015 23:04
Uf! Krásne prepojenie! :3
 fotka
popolcek  21. 6. 2015 23:07
@nenavidim ďakujem
 fotka
skvrnka  22. 6. 2015 09:47
páčivé
Napíš svoj komentár