lesbicke filmy... otrepana tematika... preco?

moje oblubene slovo hm - zamyslenie. stacilo si pozriet viac filmov v jeden den a clovek pochopi.

co zaujima priemernych ludi ked sa spytam co ocakavaju od lesbickeho filmu?
odpoved: chcu vidiet zenske ako sexuju, to v prvom rade, a aj ako to medzi nimi funguje vo vztahu... aj sami si pridajte co by stte od toho ocakavali

ja som kedysi daaavno, ked som mala pozriet prvy film, nemala vobec predstavu co uvidim. mozno len nejaky parik zalubenych ako v hetero filmoch s rozdielom ze tam budu dve zeny. ukazal sa mi na prvy krat romanticky pribeh osudovej lasky dvoch zien ktore sa nasli. mile... sledovala som ako hladaju odvahu, az si to priznali, zmierili sa s tym a postavili sa voci okoliu.na prvy krat to bolo zaujimave, osviezenie medzi otrepanymi temami .... ale po case.... stale tam riesia to ze "boze, ja som lesba, boze ja bozkavam zenu, ja ju chcem, to je chore... " (pre tych sco si myslia ze je to chore - navstivte svojho psychologa)

ale tie filmy dokazu pekne vymyt mozog. ked si pozriem vela filmov, s lesbickou tematikou, je to o tom istom. dve zeny, komplikovany zivot, problemy, alebo stereotyp s muzom, celkovo stereotyp, pubertacky, problemy s rodicmi a hlavne so sebou... to je asi tak zhruba vsetko.

pride nieco nove, nejaka nezvycajna udalost pri ktorej spoznaju inu zensku. pohlady,

potomnasleduje nudna pasaz - asi tak 40 min az hodinu - pohlady, rozhovory, prve dotyky, ostych, tazkosti najst odvahu a odstranit predsudky pre to ze je to zena... a nesmie chybat vyvrcholenie nudnej pasaze, bez toho by lesbicky film nemohol byt heh - postelova scena...

no fakt straasne romanticke..

potom nasleduje zistenie okolia, problemy, ktore bud spolu vyriesia a skonci to nechutnym happyendingom, alebo to konci tragicky - smrtou, alebo odlucenim.

to bol umelecky zazitok.

alebo nie? - slo o sokovanie divaka, o nieco konecne nove, alebo o lacne chytanie sledovanosti tym ze daju divakovi to co chce vidiet a nema bezne prilezitost ,... skor mozno by malo ist o upovedomenie spolocnosti ze aj taki ludia ziju, maju city ako heteraci,ziju medzi nami a nerobia nic zle...

mimo ine svedci takyto film ajo tom ake silne emotivne su zeny - charakteristika zien. a ako dlho im trva kym spolu zacnu nieco riesit. - heh naproti ich kolegom muzom - kto videl gay film mohol si vsimnut ze tam vela slov a rozhovorov netraba a vacsinou idu hned na vec. staci fyzicka pritazlivost.

po mojom dni lesbickych filmov uz viem povedat len to, ze ma uz prestali bavit. a aj ked su tam vsetky tie emocie, plati ze cloveka to vycerpa, unudi, a bude sa mu to zdat az smiesne...prekukne to. a aj on - seriozny divak, ktoreho chytil za srdce ich pribeh - bude len cakat kedy uz konecne prestanu riesit "problemy" a svoju "orientaciu" a rozdaju si to ked v tom filme jasne davaju najavo ze by po sebe skocili ako zajace od prvej minuty. (mozno su tie filmy len zle natocene...? ) cest chlapom v tomto, ti sa aspon nepretvaruju ze maju vycitky a zabrany.

 Recenzia
Komentuj
 fotka
pawlo  6. 7. 2008 17:07
Nevidím na tých filmoch nič zlého.
 fotka
schizofrenik  6. 7. 2008 18:41
neviem ešte som žiadny vyslovene lesbický film nevidel, ale gay filmov som videl až dosť, a strašne málokedy to bolo o tom že čo si kto pomyslí, viac menej také otvorené ako keby to bolo normálne, jednoducho serú na okolitý svet a žijú si svoj život, či je to komédia alebo dráma alebo životopis, ale ako si to opisala ty to by ma asi taky film hneď unudil....
 fotka
keyshia27  25. 4. 2009 15:57
k tomuto by som sa teda rada vyjadrila predovšetkým preto,že som lesbička.vždy,ked som na nete našla tému L a G a rôzne trápne komentáre na túto tému,som si hovorila,že sa nebudem rozčulovať-aj tak mi tí ludia za to nestoja.Ale tak už by ma zaujimalo-prečo sa vždy do tejto témi se-r-ú taký,čo sa tomu h-o-vno chápu???
 fotka
kata10  5. 3. 2010 16:52
keyshia 27 ... suhlasim s tebou
Napíš svoj komentár