,, Imperátor Wnygge, čierny mrak valiaci sa severom (odkaz) si bol plne vedomý Kráľovstva Morgenn (odkaz) a jeho strategickej dôležitosti. Podľa pravidiel Strategis dess Juris (odkaz) spísaných severským vojenským teoretikom Hansom Uzniezkym (odkaz) a Yuriyou Wozniack (odkaz) sa rozhodol podporou partizánskych jednotiek bojujúcim proti Morggenskej vládnucej dynastii a všeobecnými polovojenskými provokáciami zasiať do prosperujúceho kráĺovstva semeno neistoty. Jeho ťaženie na sever začínalo a aj padalo na mestečku Nawarro. Mieste, kde bol uchovávaný národný poklad. Vedel, že ak by mesto nezískal, stratil by čas a severskí králi by mali onoho času mnoho na zjednotenie sa do obrannej aliancie... “

Jochen Lahm – Daneborg ( Encyclopedia Imperialis, vydavateľstvo Narrewitz-Scholz, prvé vydanie, rok 2964 )

,, Medveď je mŕtvy.” muž v plášti sedel za veľkým stolíkom v neosvetlenej miestnosti. Pred ním boli rozložené lajstrá pergamenov.
,, Rozhodne je to škrt cez naše plány.” podotkol iný muž. Poznateľne nižšieho vzrastu ,, Počul si aj kto ho zabil? “
,, Počul. Nejaká banda najatá tým zakrslým bastardom Bradavičom.” muž spoza stolíka si odpil dúšok vína. ,, Predpokladám že Wirda ich bude chcieť získať na svoju stranu. Preto by sme mali urýchlene konať. Treba zaistiť, aby dotyčná banda kopala za nás. Niečo som si o nich pozisťoval. Niesú to žiadny bažanti. Mohli by byť dobrými nástrojmi.”
,,Nebude ľahké ich získať. Práve teraz ich zadržuje ten hajzel Wirda.”
,, Ja viem. Preto je nutné tú trojicu získať na našu stranu. Budú môcť Wirdu odkrágľovať a povstanie v Nawarre môže začať. A nielen v Nawarre. V celej Morggene. Náš pán, eminencia Gweyn ´aen Wnygge len čaká na priležitosť, aby sem do Morgenny vtrhol. Murratina ukončila expanziu na juhu. Gweyn ´aen Wnygge zhromažďuje v lesoch na hraniciach s Morggenou ohromné vojsko aké svet ešte nezočil. Ale to dobre vieš. Ak však chce bleskovým útokom na troch frontách rozdrtiť Syrreniu, Morrwan a Loedeck naraz, musí do troch dní dobyť Morggen, preskupiť vojsko a do mesiaca poraziť všetky tri štáty na jeho severnej hranici. To všetko kým na severe, za priesmykmi trvá vojna. Krvavou lázňou zoslabené severské štáty mu spadnú do lona ako prezreté hrušky. A z nás dvoch spraví lordov protektorov podrobených území..”
,, Pomaly Le Fleur “ opáčil nízky muž ,, Delíš sa o pečeň káčera ktorý stále pláva v rieke a chytá ryby. Máme dva mesiace kým jeho eminencia Wnygge vezme Morggenu útokom. Ak sa nám to dovtedy nepodarí, posvieti si na nás majster málodobrý. A budeme vládnuť akurát tak v hladomorni. Zatiaľ nieje v našej moci ani len skurvené Nawarro s Morrgenským národným pokladom” mužovi za stolíkom na kolená vyskočil ryšavý kocúr. Le Fleur ho poškrabal za ušami.
,, Viem. Preto musíme jednať rýchlo.”

,, Opakujem. Tebe ani tvojim priateľom sa nič nestane, ak urobíte čo chcem.” Markus sedel v banketnej sále Wirdovho sídla. Nebol zviazaný, ani zbitý. Nebyť toho, že hneď po východe z lesa ich ochromli uspávacími šípkami a odniesli k markízovi Wirdovi, cítil by sa skoro ako hosť.
,, Dostanete poradne zaplatené. Tvoj priateľ Gareth bude nejakú dobu strážiť mestskú pokladnicu a ty pre mňa vybavíš zopár vzbúrencov. “ Ošató Wirda sa prechádzal po miestnosti kým čakal na Markusovu odpoveď. Bol to vysoký tučný muž s hnedými vlasmi a dlhými upravenými fúzmi na koncoch zatočenými.
,, A čo bude s Derekom? “
,, Ten malý nečlovek bude mojím hosťom. Ako poistka, že sa nepokúsite o nejakú sedlácku hovadinu. A aj o toho trpaslíka sa postarám. Už sa vlastne o neho starajú moji felčiari.“
,, Dohodnuté “

,,To tu mám sedieť ako jašterica na vajciach? Kurva, to je nápad. Nak mi velkomožný pán Wirda olíže moje hobitie gule.” rozčuľoval sa Derek. Sedel na vysokej posteli na treťom poschodí Wirdovho sídla a nohami sa ani zďaleka nedotýkal. Markus sa oproti nemu prechádzal po miestnosti.
,, Nedá sa nič robiť” povzdychol si. ,, Musíš tu sedieť ako päť peňazí. Ja urobím o čo ma žiada, Gareth takisto. A nakoniec bude ako má byť. Alea jacta ets”
, Čo keby si si strčil tie tvoje učené kecy do prdele! Fakt je mi to putna. A čo vlastne máš pre Wirdu urobiť?”
,, To čo vždy “
,, Aha.... takže červená

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár