Ak na svete existuje aspoň aká taká spravodlivosť, je to práve v hokeji. Silno som o tom pochyboval po vypadnutí Slovenska zo základnej skupiny, pretože máme na viac ako bojovať o záchranu( na medailu sme nemali, no tajne som dúfal v semifinále), našťastie včerajšie finále medzi Kanadou a Ruskom mi to len potvrdilo.
Kanaďania vyburcovaní domácim prostredím a skvelými výkonmi v základnej, osemfinálovej skupine aj v semifinále proi Švédom sa už videli so zlatými medailami na krku.
Prvá tretina tomu jasne nasvedčovala, stav 3:1 bol pre Rusov viac ako nepriaznivý, Bykov ich v kabíne musel poriadne zdrbať. Druhá tretina sa skončila za stavu 2:4 z pohľadu Ruska. Tí počas celého šampionátu neprehrali ani raz( podobne ako Kanada), síce zakopli s Českom a Bieloruskom, no ukázali obrovskú silu svojho mužstva a podali taký kolektívny výkon, aký som u nich nevidel, odkedy som sa narodil.
Iľja Kovaľčuk už možno zúfalý z toho, že nevedel streliť gól, to skúšal z každej pozície a ejhľa, v 55.minúte vyrovnal na 4:4.
Pasívne hrajúci Kanaďania nedokázali od 30.minúty prekonať skvelého Nabokova a to ich stálo titul, ako ukázalo predĺženie. Rick Nash, bezpochyby najlepší hráč ich tímu( spolu s Heatlym), vyhodil puk z vlastnej tretiny. Rozhodcovia mu dali dve minúty, pričom sa museli radiť veľmi dlhú dobu. Už som myslel, že sedieť na trestnú lavicu nepôjde, pretože bolo zrejmé, že švédski rozhodcovia pískajú ochotnejšie na stranu javorových listov. Potom prišla opäť veľká chvíľa Ijľa Kovaľčuka a dovolím si tvrdiť, najväčší gól jeho kariéry, keď nekompromisne v presilovke prekonal Warda. Tento šampionát naozaj dopadol, ako dopadnúť mal. Dva najlepšie celky sa stretli vo finále, Rusi, ktorí titul nezískali už 15 rokov, zabojovali a vyhrali. Kanaďanov mi na konci vlastne ani nebolo ľúto. Sami si ten zápas prehrali, ťažko im však niečo zazlievať, pretože Rusi hrali perfektne.
Je mi ľúto len tých niekoľko tisícok kanadských fanúšikov, ktorí si zaplatili lístky na hokej v očakávaní, že toto bude zápas, akí ešte nevideli a budú si ho pamätať do konca života. A oni aj budú. Všetko by bolo inak dopadlo, keby Martin St. Louis bol trafil pár centimetrov vedľa , streli len do žrdky. Ale hokej nie je o "keby".
Majstrami sú Rusi, čakajúci na titul dlhých 15 rokov. Mohli ho mať už pred šiestimi rokmi, avšak vo finále prehrali 3:4. Nemusím dúfam pripomínať s kým
Čo sa týka našej repre, to by bolo nadlho a nemám náladu rozoberať, kde sa stala chyba. Čaká nás dlhá cesta opäť hore. Možno už ďalší rok, keď sa stretneme s Kanadou, Bielorusmi a súperom, ktorého budeme musieť poraziť za každú cenu, Maďarskom, sa nám podarí nejaký hokejový zázrak v podobe medaile.....

 Úvaha
Komentuj
 fotka
flavia666  19. 5. 2008 12:00
suhlasim s tebou, aj ekd sa do hokeja nevyznam
 fotka
falbala4  25. 5. 2008 20:56
Ano..Madarsko porazit musime!
Napíš svoj komentár