Je neuveriteľné čo všetko môže byť krásne a ako krása sa v našom živote prejavuje. Okrem toho že v poslednej dobe tu krásu prežívam všelijako. Pred pár dňami som potreboval zacitovať jedného dôležitého právnika do mojej bakalárskej práce. Volal sa Karel Laštovka. Skutočne že odborník na správu. Tak som si išiel do SAV-ky požičiať knihu, o ktorej som si myslel, že bude akousi spomienkou na Karla Laštovku a teda tam niečo ohladom jeho predstavy správy a samosprávy aj nájdem.

Nuž došiel som do knižnice a dali mi knihu. Trochu som udivene pozeral že čo mi to dávajú. Že určite sa pomýlili, kdeže ja umenie... knihu o nejakom maliarovi, náhodou tiež Laštovkovi, aj Karolovi! Ale dobre. nechal som to tak, nechcelo sa mi tam s tými trochu málo viac ochotnými ľuďmi baviť.

Tak som si ju priniesol domov. A predstavte si, že som ju začal listovať a pozerať. Neviem, možno že sa k chápaniu umenia, ale čo umenia..... k pochopeniu skutočnej ženskej krásy dostanem cez tohto už mŕtveho českého maliara Laštovku. Lebo ako, jeho obrazy sú neskutočne nádherné. Jeho portréty žien, k tomu kus velikánskej fantázie a symboliky.. proste nádhera...

Celkom dobré odreagovanie od bakalárskej práce. Klobúk dolu pre takým umelcom.

Krása ženy - nie je vždy len telesná dokonalosť, vyzretosť ale častejšie aj tajuplnosť pohľadu, prezieravosť, prefíkanosť. Laštovka by vedel o tom hovoriť.

 Blog
Komentuj
 fotka
skippik  17. 3. 2010 21:13
Veru pravda najmä to posledné
 fotka
shaolingirl  20. 6. 2010 20:45
Azda sa mi podarí na nete nájsť aspoň nejaké obrázky jeho tvorby... Keď už je tým odborníkom na ženskú krásu...
Napíš svoj komentár