V prvom rade chcem upresniť čo pod minulosťou myslím. Minulosť nie je to isté ako história. Akože ok, v slovníku nájdete ten istý význam. Ale ľudia, poďme na to jednoducho - povedzte "minulosť" a čo vás prvé napadne? Nie je to niečo minulé z vášho života? A potom si povedzte "história". Mňa napadne nejaké obdobie trochu dávnejšie, niečo čo sa učievate na dejepise.. stredovek a tak... a všetko čo s ním súvisí.

ale k veci!

Tento článok nie je o tom aby som tu vysvetloval tieto pojmy. Ide tu o význam minulosti. Teda o význam tej mojej. A poviem vám to na rovinu.

Koniec minulosti

Už niekoľko dní prechádzam do ďalšej fázy života. Ono viete, ja si to tak delím ten svoj život na niekoľko etáp.. Ale minulosti je už dosť. Už myslím že pomaly dospievam ku koreňu problému. Tým problémom je problém s minulosťou. Poviem to otvorene, kašlem na tých ľudí z minulosti. Kašlem na tých, čo mi hádzali polená.

Mimochodom, včera sa mi ozval jeden spolužiak zo základky, či nechcem ísť von. A včera som si uvedomil tú realitu môjho odbúravania minulosti. Hneď ako sa ozval, hneď mi z toho bolo na nič.. ja už týchto ľudí jednoducho neriešim. Vracať sa do minulosti mi len vie prinášať problémy, depresie a podobné hlúposti. A ja ich už jednoducho nechcem.

Mimochodom kašlem na okolnosti. Je to až neuveriteľné, ale žijem podľa svojich predstáv. Nezohľadňujem zbytočne veľa apsektov a následkov.. a funguje to... Veieť si zjednodušť deň ako taký, zjednodušiť myslenie ako také...to je dôležité..

A som presvečený, nech sa stane už čokolvek, nech mi príde akokoľvek veľa šťastných dní, či ťažských dní, ja sa vraciam do svojich pôvodných kolají. Do tých z ktorých má vykolajili niektorí ľudia.

Je však úžasné naučiť sa zabúdať, hej.. milujem to.. A naučiť sa žiť tak aby som JA bol šťastný. A naučiť sa mať svoje striedme sebavedomie a nenechať si ho zníčiť na úkor iných.

O to tu ide... a o to aj pôjde nech už následky týchto riadkov sú akékoľvek.

Minulosť je v mojej hlave nahradzovaná prítomnosťou.

 Blog
Komentuj
 fotka
biancadetolle  13. 2. 2010 21:03
Už som ti spomínala dnes, že tento Lukáš sa mi viac páči ako ten minulý?
 fotka
dreamagall  20. 2. 2010 00:05
super, len tak dalej
 fotka
galinka  24. 2. 2010 01:59
Ten prvý odstavec chápem ako narážku na seba



So svojou minulosťou sa ja rozlúčiť neviem a vo veľa prípadoch ani nechcem - je tam priveľa pekných spomienok a príjemných zoznámení (aj keď to môže byť ten môj naivný ružový pohľad na svet)



Ale ten spôsob myslenia - kašľať na okolnosti a naučiť sa myslieť najskôr na vlastné šťastie - to závidím, lebo to je moja večná chyba...



Držím palce pri živote v prítomnosti
 fotka
notyou  9. 12. 2010 12:50
Pravdivo pekne napísané .. osobne, spomienky, na ktoré nerada spomínam som ich vytlačovaním zabudla. Bola tam aj nevýhoda, zabudla som aj na tie dobré To obdobie radím k "Mladá a sprostá"

páči sa mi tvoj názor!, aj keď je hovadina kašlať na minulosť (ja viem, robím to isté), lebo aj keby si ju zmenil podľa terajších názorov, bol by si celkom iný človek. Je potrebná
Napíš svoj komentár