Budík nastavený na 7:30 ma úspešne prebudí zo spánku. Na oblečenie, umytie tváre, vyčistenie pleti a pobalenie mám 30 minút. Líčim sa vo vlaku. Vychádzam z hlavnej stanice. Na stanici spoznávam birdzáka. Prvýkrát čo sa mi podarilo niekoho identifikovať z birdzu ako prvej. Bol to Frez. Usmiala som sa, ale on ma nespoznal.

Čakám na autobusovej zastávke, kým sa mi ohlási moja polovička, že už je tu. Beriem si ho do triedy, nech je pri mne, kým nezačne písomná skúška. Predstavím ho Magde. Vyberám z tašky slanú mafinu a dám mu ju. Deň predtým, keď bol u mňa, tak som ich robila pred nim. Pred skúškou cashujem od spolužiačky za jemné hojivé zázraky, ktoré som jej objednala ešte pred Vianocami. Vtedy som to musela zatiahnuť zo svojho a teraz mi tie peniaze prídu vhod.

„Budem od teba opisovať,“ upozornila ma Magda hneď na začiatku, ako som prišla.
Neskôr túto vetu zopakovala. Ja som vybuchla do smiechu, lebo pri tom ako sme hviezdili na metodológii to nie je moc výhra. Pozrie sa na mňa vážne. Niekde hlboko v jej očiach vidím zúfalstvo, ktoré predznačuje slzy. Chytím ju za ruku a ubezpečím, že nejako bolo a nejako bude.

V poslednej ľavici sme vzali „Základy psychiatrie“ hopom. Samotné zistenie pred testom, že je na možnosti. Pomohlo stresu opadnúť. Skúšajúca nám nechávala priestor pre očnú kontrolu so susedom. Chcela som sa postaviť po 15 minútach, keď bolo dokonané. Počkala som ešte na spolupútničku, kým zavelí na ústup. Zaniesla som naše testy. Obzrela som sa na spolužiačky. Zazrela dve tváre, ktoré sa na mňa sprisahanecky usmievali. Z triedy sme vychádzali ako druhé.

Na môj popud sa poobzeráme v Bille. Chcela som pozrieť, či nemajú čokoládové donutky plnené karamelom. Pokukali sme, čo dobré tu majú. Zaujali nás variácie Radleru a maličká fľaška Hubertu. Odchádzame na prázdno. Sbskár ma vyzve, nech ukážem batoh. Rozopnem mu ho, keď vidí, že sa nekradlo, tak sa mi ospravedlní a my môžeme pokračovať v našej ceste k Eurovei.

Nechávam sa viesť nim. Vypínam môj orientačný zmysel. Vonku zazrieme stánok. Môžeme vyskúšať lokšu a opäť si dať medovinu. Ja som uprednostnila pečienkovú a on cesnakovú. Básnila som mu o Taco Rey. On si zvolil kuracie burito a ja nachos s bielou rybou. Dva dni dozadu som vedela, že pôjdeme do kina. Film „Vymedzený čas“ sa mi zdal ako vhodná voľba. S ¾ litrovou pepsi sme patrili k tým štyrom šťastlivcom, ktorí o druhej poobede tento film sledovali. Sedačky, na ktorých sme sa mohli o seba opierať, boli súčasťou jeho plánu. Hlavu si zložil do môjho lona a ja som ho hladkala po tvári ako malé mačiatko. A celkom som rada, že v tom kine nie sú kamery ako na Bratislavskom hrade.

Vyskúšali sme prvýkrát makadamské oriešky - solené aj nesolené. Mám nového favorita spomedzi orechov.
Vo vlaku si dáme napoly kebab v placke. Prajem si, aby nemusel z toho vlaku odísť. Napriek tomu, že som s nim bola tri dni po sebe. Viem, že keď nebudeme spolu, tak budem myslieť na to, čo robí a ako sa má. A aby som nezabudla povedal mi prvýkrát, že ma ľúbi.

Na záver, som Bridget Jones pozitívna. Nemožné a nemotorné malé dievča, ktoré si samo komplikuje a sťažuje život.

Screenshot


You better stop (stop)
Before you tear me apart
You better stop (stop)
Before you go and break my heart

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár