Vošla do kuchyne. Sadla si na stoličku a ešte viac sa rozplakala. Uvarila si silnú kávu. Vypila ju bez cukru. Striaslo ju. Už nikdy viac to nechcela zažiť. Už nikdy viac nechcela plakať.

V skrinke našla cigarety. Zabudla si ich tam pred týždňom jedna známa. Zapálila si. Jednu, potom druhú. Znova si uvarila kávu. Ešte silnejšiu ako predtým. Vzala si tabletku na upokojenie a zapila ju teplou vodou.. opäť si zapálila. Vyfajčila takmer všetky cigarety v krabičke. Bolo ich tam sedemnásť a nechala jednu. Tabletka nezabrala. Vzala si ďalšiu, ale tentokrát ju zapila studenou vodou. Prehĺtala ju ťažko.

Sadla si na zem a oprela sa o chladničku. Hlasno zavzlykala a z očí jej tiekli slzy. Nedokázala to zastaviť. Ani nechcela. Dlho sa len tak dívala nikam. Odrazu vstala. Otvorila skrinku nad mikrovlnkou a vybrala krabičku so všetkými tabletkami. Vysypala ich na stôl. Nečítala názvy ani návody na použitie. Nevedela, ktorá na čo je. Vyberala podľa farby. Biela, zelená, ružová, modrá,... Jej mama mala cukrovku a ešte nejaké zdravotné problémy. Liekov bolo veľa. Z jednej farby jeden kus, z ďalšej tri... Ako sa jej ktorá páčila. Nahromadila ich dvadsaťjeden. Prehĺtala ich po dvoch. Zapíjala studenou vodou.

Išla sa vycikať. Prišla naspäť a sadla si na stoličku. Zapálila si poslednú cigaretu. Poslednýkrát otvorila okno. Dole zbadala dve mladé mamičky s kočíkmi. Smiali sa. Boli šťastné. Odhodila cigaretu a bežala na záchod. Kľakla si a strčila si prsty do úst. Naplo ju. Nič z nej však nevyšlo. Nevzdávala sa. Skúšala to ďalej. Nakoniec vyvracala niekoľko tabletiek. Mala ukrutné kŕče. Nevládala už ani vracať. Spláchla a utrela si ústa. Doplazila sa do kuchyne. Ležala na zemi a zmietala sa v kŕčoch. Po chvíli omdlela.

Keď ju našli, bola už dve hodiny mŕtva. Každý sa pýtal, prečo? Nikto nevedel odpoveď. Nikto tomu nechcel uveriť. Na druhý deň jej mama našla v kúpeľni tehotenský test. Bol pozitívny.

Ona nechcela byť teraz tehotná. Bála sa o tom povedať mame. Bála sa, že by ju nepochopila. Bála sa reakcie okolia. Bála sa všetkých a všetkého. Prvýkrát. Ovládla ju paranoja. Mala 17 a bola mŕtva.

 Blog
Komentuj
 fotka
srdce1357  27. 5. 2007 19:51
hrozne smutne
 fotka
takto  27. 5. 2007 19:56
to je hrozne moc hrozzne to nemala robit zabila dva zivoty!ch preco je ten svet taky tazky
 fotka
punkgirlll  27. 5. 2007 19:58
jeeeej smutnucke..ale krasne..inaq ako wies ze pre niekoho je toto aj nawod ??
 fotka
vasilko  27. 5. 2007 19:59
waaau, moja draha depresivna a jedina prava priatelka to bolo nieco nadherne. som na teba pysna respect, si dobra. vazne
 fotka
kyklop  27. 5. 2007 20:52
Uzasne.. dobre napisane..
 fotka
cinskarybka  28. 7. 2007 16:49
zimomriavky..
Napíš svoj komentár