Vranovská black metalová kapela Swordokult už funguje od roku 1997 a prešla už mnohými zmenami v zostave. V dávnych časoch gitarista a zakladateľ Swordokult Blekosh figuroval s ex členmi BRUTE (Paťo Mucha, Tomáš Laco) v kapele Abuse of Memory. Po čase zistili, že štýlovo nesedia, každý chcel hrať niečo iné a tak sa Abuse of Memory rozpadli. Paťo Mucha, Tomáš Laco odišli k BRUTE a Blekosh sa skontaktoval s Vladhardom. Spoločne si vybrali cestu poriadne čiernu a temnú. Swordokult už od začiatku vychádzal zo starých koreňov Nórskeho black metalu.

Ako sa hovorí zohnali si nejaký aparát a skúšalo sa u Blekosha doma (veru susedia museli byť nadšení). Práve u neho vznikli pecky ako sú Lucifer Dancing, Winterstorm atď. Po čase si vybavili skúšobňu vo vranovskom kultúrnom dome, kde sa pretli cesty s ex členmi Abuse of Memory. Mali spoločnú skúšobňu. Swordokult a Brute okrem toho, že zdieľali spoločnú skúšobňu, tak aj bubeníka Paťa. O pár rokov sa Swordi dostal do krízovej časti. Vladhard sa odsťahoval do Českej republiky. Pre kapelu to znamenal koniec, ale Blekosh v kútiku svojho temného srdca veril, že Sword povstane z popola. Prešli roky a Blekosh sa stretol s Hegridom (nový člen Brute) a spoločne debatovali o hudbe, že by to chcelo založiť nejakú black metalovú kapelu, no ale ostalo to len pri rozhovoroch až do roku 2013, kde Hegrid a Famine Killjoy mali nejaký plán a došli za Blekoshom. Myšlienka Swordokultu zas nabrala na realite. Prvú skúšku mali doma u Blekosha. O pár mesiacov si Famine Killjoy a Blekosh vybrali na krst CD stropkovských Grassity a nič netušiac, že práve tam spoznajú svojho bubeníka Hermesa (HellSouls).

Po spojení celej zostavy, odohrali koncerty s kapelami: Brute (Svk), Epitome (Pl), Draco Hypnalis (Cz), Dr. Gore (It), Dying Breed (It), Cadaver Mutilator (It), dokonca hrali aj na PARK FESTE, kde vystupovali legendárny český muzikanti ALKEHOL a zároveň sa im podarilo byť aj headlinerom na Garage Fest vol. 2 v Poprade.

Ps: najbližšie ich môžete vidieť 19.9.2014 – Ačko Music Club (Rožňava) a 4.10.2014 v Live Club (Humenné), kde budú hrať s Ruskými SATARIAL. Takže určite si nenechajte ujsť tieto akcie !!

Zostava:

Hegrid – spev, gitara
Blekosh – gitara
Famine Killjoy – basgitara
Hermes – bicie

Albumy:

Winterstorm (promo) – 2014

Oficiálne linky:
Web: » swordokult.wbl.sk/...
Facebook: » www.facebook.com/pages/Swordokul...

Bandzone: » bandzone.cz/swordokult...

 Recenzia
Komentuj
 fotka
zajkousko  10. 9. 2014 18:47
no koment
 fotka
fragile.  10. 9. 2014 18:58
Skoda, ze vsetok slovensky black je na vychode :/ Aj u pastikarov chceme satanove rohy a nemyte kopyta.
 fotka
tralalibang  10. 9. 2014 22:46
Brute je dobrá kapela
Napíš svoj komentár