Trochu fyziky vám dnes prednesie "fyzik", teoretik a tak trochu šialený človek .

Včera som napísal blog ČAS. Písal som tam, že čas sa nedá vrátiť. Ale čo ako áno? Čo ak predsa by sme mohli vrátiť čas akým si strojom? Strojom času. V podstate by sme to mohli učiniť pomocou takzvaných červičích dier. Tie sa nachádzajú všade okolo nás. Keby máme mikroskop (veľmi výkonný) a pozrieme sa napríklad na hladký stôl, zistíme, že nieje rovný. Má svoje nedokonalosti pozrite sa bližšie. Zbadáte molekuly laku. Ešte bližšie. Teraz vidíte atómy a keď sa pozriete ešte bližšie zbadáte takzvanú kvantovú penu. Je to turbulentné chovanie časopriestoru na subatomickej (ešte menšej ako atóm) úrovni. Aj keď je to v rozpore s Einsteinov-ou teóriou relativity je dokázané že existuje. Tieto červičie diery sú menšie ako milióntiny biliónu biliónu milimetru a existujú len stotiny sekundy. Keby sme dokázali takúto červičiu dieru zväčšili mnoho krát tak by bola dosť veľká aby sme ňou prešli(samozrejme by sme museli predĺžiť aj jej životnosť!).

Takáto červičia diera dokáže spojiť nielen čas ale aj priestor. Nazýva sa červičou dierou preto lebo si môžeme predstaviť že tento celý vesmír je ako jablko. Červík sa dostane z jednej strany jablka na opačnú stranu stredom jablka, zatiaľ čo my by sme museli ísť po povrchu jablka. Kratšia cesta je však stredom jablka. Bolo by to veľmi rýchle.

No cestovanie časom nieje možné. Je to preto lebo náš svet je tu aj s takzvanými paradoxmi. Jeden takýto paradox ktorý nám zabraňuje cestovať v čase je takzvaní paradox predka (Sú dva). Predstavte si že použijem stroj času a vrátim sa späť do čias keď sa mala narodiť moja matka a jednoducho ju zabijem. Ako som ale potom dokázal zabiť moju matku keď som sa ešte ani len nenarodil? Príčina musí byť pred následkom. Akcia pred reakciou. Nikdy nie naopak. V tom prípade to bolo, že reakcia bola pred akciou. Už nad tým neuvažujte. Nedá sa to vysvetliť lebo je to PARADOX. Myslím si však, že existuje poistka vo forme paralelných vesmírov. Existuje niekde vesmír, ktorý je taký istý ako tento ešte pred dobou kedy sme vstúpili do stroja času. Tento vesmíru bude ďalej pokračovať bez vás a v inom vesmíre budete strieľať svojich predkov .

Je tu ale ešte jedna vec ktorá to neumožňuje. Spätná väzba. Keď zvuk z reproduktoru pustíte do mikrofónu a následne ho zosilníte a znova pustíte cez reproduktory do mikrofónu, zvuk bude behať v kruhu až sa zničí zvuková aparatúra. Toto isté sa môže stať aj s červičou dierou. Pokiaľ bude koniec na rovnakom mieste v budúcnosti ako začiatok tak žiarenie bude stále behať v kruhoch až doslova roztrhá takýto portál do budúcnosti(alebo minulosti). Takže zrejme cestovanie v čase sa dá umožniť jedine paralelnými vesmírmi. Tie sú však zatiaľ neni vedecky podložené a preto NEEXISTUJÚ. (Ja si myslím že existujú )

Čo ale cestovanie inou možnosťou? Inak ako cez červičiu dieru. Nebude na vás toho ale veľa? Myslím si že človeku aj menej inteligentného minima je chápavosť tohto článku jasná.

Tak ešte jednu vec. Pouvažujme teraz nad tým že svetlo cestuje obrovskou rýchlosťou. Dalo by sa cestovať v čase prostriedkom ktorí pôjde rýchlo ako svetlo?

Vysvetlím ako je to možné. Predstavme si, že sme postavili vlak ktorý dokáže dosiahnuť rýchlosť 99,99% rýchlosti svetla. Prečo len 99,99%? Fyzikálne zákony tohto vesmíru sú tak presne dané, že nech dodáme akokoľvek veľa energie vlaku tak nikdy nedosiahne 100%-tnú rýchlosť svetla. Na palube tohto vlaku je bežec ktorý je najrýchlejším človekom na svete(Dajte si tam aj geparda mne je to jedno.). Teraz sa rozbehne po vlaku v smere jeho pohybu. Názorná ukážka:

( ---> pohyb bežca )---> pohyb vlaku .

Zákony fyziky vravia že rýchlosť bežca(Geparda) sa pričíta rýchlosti vlaku. Keď sa teda bežec (Gepard) rozbehne, znamenalo by to že vlak bude cestovať 100%-tnou rýchlosťou svetla? Nie! Nebude. Fyzika tomu zabráni. Niekto vraví, že zanikne prvý rozmer(dĺžka). Fyzikálne pokusy však ukazujú, že sa spomalí čas! Dokázali to v CERN-e (toto hádam viete čo je ) v obrovskom urýchľovači častíc vystrelili častice s krátkym časom rozpadu (niečo ako záručná doba) rýchlosťou 99,99%-ta svetla. Tieto častice vydržali 30 krát dlhšie. Sú to takzvané Pí-mezóny. Tento pokus by teda dokázal, že cestovanie v čase je možné, ale len do budúcnosti. Jediné čo potrebujeme je cestovať 99,99 percentami rýchlosti svetla. Ako je to možné nad tým pouvažujte už sami.

Zdroje: Moja hlava. a potom mi nadávajú že rozmýšľam nad hovadinami.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár