Day 03 - Your favorite series

Harry Potter od ľúbeznej JK

JE MI JEDNO, že by presne to isté povedalo ďalších milión deciek/tínedžerov/a dokonca aj dospelých po celom svete. Aj viac než milión.
Som jedna z tých, čo je absolútne obsessed, a aj keď si myslím, že filmy boli jedna veľká failure (až na niekoľko krásnych a svetlých momentov v každom jednom a celú dokonalú jednotku a šestku), nezabraňuje mi to rozplakať sa pri pohľade na trailer k poslednej časti.
Nepomôžem si. Harry Potter, to je ako prechádzka celým mojím detsvom a dospievaním. Nežartujem.
Začala som, keď som bola v prvom ročníku na základnej škole a odvtedy som to celé prečítala najmenej pätnásťkrát. Viac. Harryho Pottera a Dary smrti som čítala na internete po anglicky cez prázdniny pred ôsmym ročníkom, aj keď som po anglicky ešte ani poriadne nevedela a ušla mi najmenej polovica vecí. Celé som si to vytlačila. Oh, veľa, veľa A4.

Nikdy nezabudnem na to, ako som najviac milovala Harryho Pottera a Väzňa z Azkabanu. Do Siriusa som bola potajomky zaľúbená (a aj keď milujem Garyho Oldmana, vymazal mi to čaro a zaľúbenie) a vždy, každý jeden krát plačem, keď na konci piatej knihy zomrie. Tragické.

Nikdy sa neprenesiem cez to, že mi zabila Freda. Neprenesiem.

Znamená to pre mňa neskutočne veľa. Celý jeden nový svet, do ktorého môžete utiecť, keď sa vám nepáči, že nemáte naozajstný prútik a nemôžete vymyzať svojim rodičom pamäť, aby ste mohli zachrániť čarodejnícky svet (ďalší z najtragickejších momentov).
Milujem to.

Mohla by som sa tváriť, že Harry Potter je pre mňa príliš mainstream, ale kašlem na to. Milujem Princov príbeh, milujem Jamesa, milujem Rona, milujem Lunu.
Ani neviete ako tá kniha môže inšpirovať. Veľa ľudí si ani nevšimne (kvôli prostrediu), ako reálne to občas odzrkadľuje skutočne vzťahy medzi priateľmi. Nevravím vždy, ale občas!

A, no dobre. Je to pravda, vďaka nej začalo veľa detí zase čítať.


 Blog
Komentuj
 fotka
ena233  30. 4. 2011 14:39
píšeš mi z duše

Harryho zbožňujem aj ja pridám k tomu že ja revem vždy keď zomre Cedrig :/
 fotka
stenatko  30. 4. 2011 16:37
Fred je môj!!!
 fotka
overexcitedgirl  30. 4. 2011 20:19
keby celý tento blog skopírujem, úplne by to vyjadrovalo MOJE pocity



Siriusa som tiež mala veeľmi rada a tie knihy som čítala tiež nespočetne veeľa krát.. tiež je to moje detstvo a dospievanie..
 fotka
natalinqa  1. 5. 2011 10:11
Áno,áno,áno a ešte raz ÁNO!

Ani si nevieš predstaviť,ako si tímto článkom ulahodila!Na každučkú vetu som prikývla a nechápala,ako to,že ja tiež?!?!?!



HP - moje detstvo,plakanie pri knihe (Väzňa z Azkabanu som prečítala snáď 6-krát!!((ak nie viac) ),moje najlepšie roky ...

Ako to len vyjadriť...-ÁNO,AJ JA HO ZBOŽŇUJEM!
 fotka
sibbonah  3. 10. 2011 20:14
Haryyyyyyyyyyyy. Bože. Konečne maniak ako ja. Cítim to rovnako
Napíš svoj komentár