Len jedna malá slza zvládla ujsť, kým jej to veľká ruka stihla zatrhnúť a aj tak sa zrazu cítim taká bezbranná, odhalená..

Ľudia sa pozerali, ale nie s ľútosťou, ani nie so skrytým výsmechom či so škodoradosťou, horšie, oveľa horšie.. S ľahostajnosťou.

Každý sa ponáhľal do vyhriatej obývačky k deťom, ktoré možno nezvládajú školu, či sa trápia a k manželke či manželovi, ktorých cez deň aspoň stokrát podviedli v myšlienkach, tam s čašníkom, tam so sekretárkou, tam so šoférom, s náhodnými okoloidúcimi a teraz sa ponáhľajú do teplého náručia, ktoré nič nevyčíta a o ničom nevie..

Mali by sme mať právo vidieť ľuďom do hláv, mali by sme vidieť pod to pozlátko, pod tú falošnú masku plnú nacvičených úsmevov a tradične zaužívaných klamstiev o rodine a práci či škole a všetkom, na čo by mohla prísť reč..

Žijeme vo svete plnom mamonárov a pokrytcov, neštítiacich sa nechutne šplhať po chrbtoch ostatných za neexistujúcim obdivom či úspechom.. Veď na konci našej cesty sme si aj tak všetci rovní, vysoké konto či závratne stúpajúca kariéra je aj tak na dve veci..

Ale nie, ľudia zabúdajú na vôňu jarného vzduchu, na zvuk smiechu milovanej osoby, na dôležitosť lásky a priateľstva a na to, ako niekedy veľké veci strácajú zmysel popri drobných a jednoduchých..

Zabúdajú na všetko, čo pokladám za dôležité a prichádza čas, keď aj mňa sa o nejaký čas bude týkať takýto život... Naozaj chcem a musím skončiť takto?

Ak nás niekto, kto nás má pod palcom, naozaj sleduje a počúva, tak prosím, daj, aby tá jedna malá slza ušla za napraviteľné..




Dnes som potrebovala dostať zo seba von kopec pocitov... Nie je to správnou formou, ani správnymi slovami, dokonca ani len téma a myšlienka tohto celého nie je presne TO, čo som potrebovala napísať... Ale sú to jediné slová ktoré zo mňa vyšli, tak to sem dám, hádam tí, ktorí vidia pod povrch, nájdu čo treba...

 Vyznanie
Komentuj
 fotka
elwinko  7. 3. 2009 20:41
Smutné, ale pravdivé..
 fotka
vevenka  7. 3. 2009 21:17
podobne ako si mi ty napísala,neviem čo ti mám na to napísať...
ale život je taký aký si ho robíme...
ty môj pocitomut
 fotka
midnight  7. 3. 2009 22:10
"Mali by sme mať právo vidieť ľuďom do hláv"
nemali by sme mať to právo, ale mali by sme mať tú schopnosť. rozhodnutie či na to právo má alebo nie, nech už je na každom osobitne...

"Veď na konci našej cesty sme si aj tak všetci rovní"
práveže nie sme, ale našťastie tie hodnoty sú inak ako si všetci v živote myslia.

dobré.
monika pozdravuje.
 fotka
spider333  7. 3. 2009 22:36
Myslim ze si to pekne napisala..
 fotka
chiflada  7. 3. 2009 23:29
je to pekne napísané ale úplne nesúhlasím

"Mali by sme mať právo vidieť ľuďom do hláv"

nevravím...ja som úprimná a chcem aby boli aj ostatní ale vidieť do hláv by som im nechcela...každý má právo na tajomstvá na súkromie...čo však nevylučuje úprimnosť
 fotka
katherine135  8. 3. 2009 13:12
Aj Teba sa to bude zachvíľku týkať, máš pravdu...ale nemala by si sa báť, vieš čo je ozaj dôležité? Vidieť, čo áno a čo nie, poznať tých, čo vidia to isté...začať by sme aj tak mali predovšetkým od seba...možno tá slza neušla za napraviteľné, čo sa týka ľudí, ale určite bola na správnom mieste...nových začiatkov ?
Napíš svoj komentár