Po dlhej dobe pridávam blog, ktorý vznikol ako reakcia na diskusiu do ktorých sa zapájam veľmi rád, a preto Vám ho teraz prekladám v plnom znení.

kresťanstvo so židovstvom má minimalne len čosi spoločné. Ježiš nebol žid v pravom slove zmysla,on bol Boží Syn, splodený z Otca pred všetkými vekmi Boh z Boha, pravý Boh z Boha pravého, jednorodený syn Boží. 

Ježiš teda nie je žid. je to nezmysel. on preklenul obdobie medzi židovstvom a kresťanstvom tak, že priniesol novú zmluvu, tým, že starú zmluvu naplnil, naplnil slová prorokov, lebo on sám je pravý večný veľknaz. on menoval petra za rímskeho pápeža trojitými slovami ... " pas moje ovce, dalej slovami ... Ty si Peter, a na tejto skale postavím svoju cirkev. tá cirkev je cirkev Rímsko katolícka. preto jedine teologia katolíckej cirkvi je jediná pravá a svätá, lebo má pôvod primárny od Božieho Syna Krista Ježiša samotného, a jednak ním povereného apoštola. nijaká bočná línia neexistuje. 

Cirkev je strom, ktorého základy, korene stoja na jedine na Kristovi, preto je pravá. všetky ostatné cirkvi vznikli z odporu voči rímskej katolíckej cirkvi, ktorí nechceli pochopiť že to tak proste je....je to tak jednoduchá teologia, že satan ovládol iných predstaviteľov, ktorí ho odmietajú. Kto odmieta pochopiť evanjelia o ustanovení petra za pápeža ako toho, ktorý dostal kľúče od kráľovstvá nebeského a čo rozviaže a zviaže na zemi, bude rozviazané a zviazané v nebi. 

Nepovedal to nijakému inému predstaviteľovi. Jedine Petrovi, rímskemu biskupovi, apoštolskou postupnosťou z ktorej pochádza pápež František a ďalší jeho budúci nasledovníci. Kto to nechápe, nemôže byť kresťan v pravom slova zmysle. 

Logika Písma Svätého v tomto je veľmi jednoduchá, avšak človek ,ktorý nechce pochopiť Písmo a odmieta pravý výklad Písma ten nikdy nebude šťastný, a vždy bude pôsobiť mimo perly katolíckej cirkvi, bude tvoriť len akúsi náhradu. Je to tak. pozrime sa pravde do očí, poznajme Pravdu a Pravda nás oslobodí. Ekumenizmus zatiaľ neexistuje. počujete dobre... neexistuje. bude možný len vtedy, keď cirkvi uznajú právoplatného a jediného pápeža rímskeho. iný predstaviteľ cirkvi neexistuje. 

Nepíše sa mi to ľahko, ale ak sa riadite ohňom Ducha Svätého, nič iné uznať nemôžete. Aj farizeji, zákoníci, židia, a pod. sa pohoršovali, keď Ježiš hovoril o svojom tele ako o Eucharistii, o svojom utrpení, o predstavení svojho jedinečného a pravého božstva, bez ktorého a v nikom inom niet spásy okrem Ježiša Krista.

Nech je zvelebené meno Pánovo, od tohoto času až naveky 

 Blog
Komentuj
 fotka
james98  22. 10. 2016 14:03
Takže ako protestant som v piči, stratený?
 fotka
marcello111  22. 10. 2016 16:17
@james98
presne tak...
vedome sa zatracuješ, lebo u vás je to tak, jeden čihy, druhý haťa...
nie ako v katolíckej cirkvi, že ťaháme za jeden povraz...

a čo ti bráni prijať Ježiša Krista ako Trojjediného Boha v jednej osobe s Duchom svätým na rovnej úrovni...
uvedom sa, tam hore už bude neskoro sa vyhovárať, ty si vedel, že je to zle a predsa si sa neobrátil, pôjdeš do pekla ...
ber to tak, že kým ti to niekto na zemi v dobrom vraví, stále máš možnosť sa napraviť a kvalitne žiť vo viere v Ježiša Krista...
 fotka
james98  22. 10. 2016 16:21
@marcello111 Vôbec si nemyslím, žeby protestanti skončili rad radom v pekle. Skôr žijem v tom, že katoľícka cirkev je falošnou učitelkou (tak sa to u nás hovorí).
 fotka
marcello111  22. 10. 2016 16:25
@james98
myslieť si môžeš, pravda je však iná...
mal by si sa držať Ev. podľa Matúša 7 "Proste a dostanete! Hľadajte a nájdete! Klopte a otvoria vám!"
ináč sa pravdy nedovoláš...
 fotka
georg21  22. 10. 2016 18:34
Ako sa píše v KKC:

820 Túžba po obnovení jednoty všetkých kresťanov je Kristov dar a výzva Ducha Svätého.
821 Aby sme na túto výzvu primerane odpovedali, vyžaduje sa:
— ustavičná obnova Cirkvi vo väčšej vernosti svojmu povolaniu. Táto obnova je hybnou silou smerovania k jednote;
— obrátenie srdca,(827) aby sa veriaci v Krista „snažili čím bezúhonnejšie žiť podľa evanjelia“, lebo nevernosť údov Kristovmu daru je príčinou rozdelení;
— spoločná modlitba,(2791) lebo „obrátenie srdca a svätosť života spolu so súkromnými a verejnými modlitbami za jednotu kresťanov treba pokladať za dušu celého ekumenického hnutia a právom ich možno nazvať duchovným ekumenizmom“;
— vzájomné bratské poznávanie;
— ekumenická formácia veriacich a najmä kňazov;
— dialóg medzi teológmi a stretnutia kresťanov rôznych cirkví a spoločenstiev;
— spolupráca medzi kresťanmi v rozličných oblastiach služby ľuďom.

822 „Starosť o obnovenie jednoty sa týka celej Cirkvi, a to tak veriacich, ako aj pastierov.“ Ale treba si uvedomiť, „že toto sväté predsavzatie obnoviť jednotu všetkých kresťanov v jednej jedinej Kristovej Cirkvi presahuje ľudské sily a schopnosti“. Preto celú svoju nádej vkladáme „do Kristovej modlitby za Cirkev, do Otcovej lásky k nám a do sily Ducha Svätého“.

Teda v prvom rade si musíme uvedomovať čo nás spája a chcieť spolunažívať v rámci toho. Ono je to vždy o voľbe konkrétnych ľudí. Teba, mňa...
 fotka
georg21  22. 10. 2016 18:34
@james98 @3 A prečo sa to u vás hovorí?
 fotka
verdamt  22. 10. 2016 19:19
Prečítal som len pár viet, ale je mi z tých hovien nanič, akoby som ich hltal naozaj...
 fotka
james98  22. 10. 2016 20:47
@georg21 Čo je na katolicizme dobrého? Máte mnoho bohov, nech to interpretujete akokoľvek. Modlíte sa k čomukoľvek, a veríte v nejaký očistec. Ale už si uvedomujem, že celé kresťanstvo je nezmysel, nielen katolicizmus. Dobrovoľne sa postupne vzdávam akejkoľvek viery. Teda, verím v smrť, že príde - možno čoskoro, možno trochu neskôr. Ale verím v ňu. A po nej bude dúfam nič.
 fotka
vreskot000  22. 10. 2016 21:25
@james98 ludsky neviem, isto nie, ale ak zachovavaš tvrdošijny postoj voči Pravde, tak stojíš vo vážnom nebezpečenstve pekelného ohna.
10 
 fotka
vreskot000  22. 10. 2016 21:31
@james98 u vas to je kde brat moj. evanjelická cirkev nemá nijaku apoštolsku postupnosť. neexistuje u vas platná biskupská knazská ani diakonská vysviacka. vaši duchovní ktorí nie su knazi v pravom slova zmysle pri večeri pánovej neplatne vysluhujú tuto sviatosť. To nemôže hocikto. každý katolícky knaz, ktorý je vysveteny od katolíckeho biskupa(vždy inak je to neplatné) ked si prejde kto vysvetil za biskupa jeho svetitela, nasledne jeho dalšieho kto vysvetil, prídeš k tomu, že skutočne skončíš pri apoštolovi petrovi prvom pápežovi, teda rímskom biskupovi. neviem onijakom biskupovi alebo knazovi, ktorý by líniovo sa dopátral ku martinovi luterovi, zwinglimu alebo jánovi kalvínovi. pochopte, že tu nejde o naše katolícko protestanstké hádky, ale predkladanie pravdy, ktorá spočíva v Kristovi Ježišovi, našej jedinej spásy. Pápež sám o sebe samozrejme nemá nijaký kráľovský majestát, pápež nie je posvätný úradník vatikánu, ale on je priamy nástupca apoštola petra, ktorého poveril Kristus hlava cirkvi, ktorý žije vzkriesený v nebi! pochopíš to brat?
11 
 fotka
vreskot000  22. 10. 2016 21:38
@james98 brat, a ešte ti poviem. istého času som spozoroval u Vašich protestanstkých knazoch, že istá vaša pani farárka( máte neplatné knazstvo v plnom rozsahu ale to nie je teraz téma, aj k tej o platnosti knazstva napíšem ešte blog) tak istá vaša pani farárka napísala toto, citujem.... Pokud se mě žena v našem sboru zeptá, jak si poradit s antikoncepcí, odešlu jí za lékařem. Sama mám dvě děti. Dokonce jsem schopna připustit myšlenku, že ze zdravotního hlediska je možné interrupci povolit, ale v žádném případě ne třena z důvodů ekonomických
Zdroj: » kladensky.denik.cz/zpravy_region/p... ,,,, počuvaj brat. Takéto myšlienky evanjelickej farárky, pochádzajú výlučne od satana z pekla a nie pod vedením ducha Svateho. preto si myslím, že nikto okrem RKC nemá pravdu. a som štastný, že patrím do lona katolíckej cirkvi.
12 
 fotka
james98  22. 10. 2016 23:04
Niesom tvoj brat, kámo.
13 
 fotka
marcello111  22. 10. 2016 23:09
@verdamt
ty si ozaj nejaký hrdina, ako ťa tak pozorujem na birdzi, to hráš, alebo sa skutočne tak odporne vysmievaš a myslíš si, že nám robíš zle?

raz sa v tých "hovnách " budeš válať a spomenieš si čo si napísal z vlastného presvedčenia, že máš pravdu, máš to už zaznamenané v Knihe života, to z nej nikto nezmyje a pri poslednom súde sa budeš krútiť ako had od hanby, keď tvoj anjel strážni bude všetko čítať...

odhadzuješ sa od Boha a ak si pokrstený, potom robíš hanbu celej cirkvi - povie sa tomu aj "serieš si do vlastného hniezda" a to sa nerobí v dobrých kruhoch...
si hrdina teraz, ale prídu problémy, choroba, nešťastia a tie sa veľmi zle znášajú, potom ti budú chodiť po rozume myšlienky, "prečo práve ja?"
no pre toto, pre tvoje dehonestujuce opľúvanie Tvorcu všetkého a všetkých...
padni na kolená a kájaj sa, jedine tak zmyješ zo seba tu hnusnú diablovu špinu...
14 
 fotka
verdamt  22. 10. 2016 23:11
@marcello111 že sa ti to aj chcelo písať, obdivujem.
15 
 fotka
marcello111  22. 10. 2016 23:15
@verdamt
rob to čo ti kážem, teraz sa ešte môžeš zachrániť, potom už bude iba plač a spomienky na zajaca, že mal pravdu
16 
 fotka
verdamt  22. 10. 2016 23:56
@marcello111 tvoje slová pre mňa nemajú žiadny význam, som len štekajúci pes...
17 
 fotka
marcello111  22. 10. 2016 23:58
@verdamt
aspoň to, pes, ktorý šteká, nehryzie...
18 
 fotka
antifunebracka  23. 10. 2016 00:40


Jebem ti krista ho huby a preklínam autora tohto blogu ťarchou Satanovho semä, nech sa tak stane čo najskôr, NEMA!

19 
 fotka
vreskot000  23. 10. 2016 16:07
antifunebračka rozumiem že si homosexuálne orientovany muž, nech ti to služi raz na večný posmech, prepač
Napíš svoj komentár