Práve som sa dočítala na jednej stránke o 13. ročnom chlapcovi, ktorý sa stal otcom. Pýtam sa teda... KAM TENTO SVET SPEJE?!

Ja som mala obavy a vlastne stále mám, pretože sa stanem matkou v 19.tich a môj priateľ bude v tomto istom veku otcom. Stále som na začiatku rozmýšľala nad tým, že sme sami vlastne ešte stále deti,a či teda máme právo, začať vychovávať nový život. Bojím sa toho, či vychovám svoje dieťa dobre,a či mu zabezpečím všetko čo bude potrebovať. A to mám s priateľom už prácu a popri tom si dokončujem školu, takže sme ako tak zabezpečení.

No čo ten 13. ročný fagan? Ten má čo? Uvedomuje si to vôbec? Matka jeho dieťatka má 15. Tiež na zamyslenie. Hlavne ma zaujíma, kde tie deti mali rodičov. V tom článku sa píše, že otec mladého otca je na svojho syna hrdý, pretože vraj sa mohol k tomu postaviť tak, že by sa na všetko vykašľal a zostal dieťaťom, no on bol každý deň v nemocnici pri svojej priateľke.

To je pekné, ale ako dlho to bude deti baviť? Vychovávať dieťa, to nie je ako dostať šteniatko a starať sa oň. Uvedomujú si to vôbec aj rodičia tých detí? Pravdepodobne to skončí tak, že niekto z dospelých v tomto príbehu sa bude musieť stať náhradným opatrovateľom toho malého dieťatka.

Zaujímalo by ma aj, z čoho budú tie dve deti vychovávať svoje dieťa. Neviem ako je to vo VB, tam sa toto všetko stalo, ale u nás by nedostali od štátu ani korunu. Matka by nedostala materskú, kým by nebola plnoletá, alebo ak by chcela niaké peniaze, musela by sa dieťatka vzdať a osvojila by si ho trebárs jej matka. Nedostali by napríklad ani ubytovaie, pretože nikto z nich nemá stály finančný príjem.

Viem,o čom hovorím. Mám pár kamarátok ktorým sa podarilo porodiť pred 18.kou a nikto sa nezaujímal o to, či budú mať čím nachovať svoje dieťa. Všade sa k nim správali arogantne a dávali im pocítiť, že urobili v živote chybu. Rovnako sa chovali ku mne, keď som bola žiadať naše mesto o byt. Ženská sa ani neobťažovala pozrieť, či je niečo voľné. Rovno ma odpísala tým, že som ešte len študentka a kým si nenájdem prácu na plný úväzok tak mi mesto nič nedá. Ale ako si mám nájsť prácu, keď chcem vychovať dieťa?

Preto by ma zaujímalo, ako to budú riešiť tie dve deti. Určite budú chcieť ísť študovať, veď 13. rokov je fakt dosť málo. A tak to určite skončí tým, že o ich mimi sa postará niekto iný. No nech je to už akokoľvek, dúfam, že to bábo bude v dobrých rukách, a že sa mu dostane dostatok lásky.

 Blog
Komentuj
 fotka
titusik  13. 2. 2009 16:52
na toto nie je odpoved, musi sa to nejak vyvinut, maju dokaslany zivot, oni i ich babo. Musi im pomoct rodina a potom, ked budu mat aky taky rozum, mozno sa vzchopia.

Alebo to dietatko by mohli dat na adopciu, rodine, ktora sa modli za dieta...kde by bolo stastne.
 fotka
tusik  13. 2. 2009 18:50
ja som raz niekde pocula ze dieta sa narodi tomu komu je preudrcene a takto sa to malo stat jasne je to strasne tazke ale urcite to skonci dobre ja som o otm presvedcena
Napíš svoj komentár