Človek. Myslí si, že je najinteligentnejší tvor a pritom robí toľko zla. Len pre svoj prospech ničí to, čo je pre iných krásne.

Ničí prírodu. Príroda. Môže ju niekto nahradiť? Ako môžme nahradiť nádherný kvet umelou napodobeninou? A čím môžme nahradiť zvieratá? Robotmi? Dúfam, že to nebude treba a ľudia sa uvedomia kam to kráčame. Viem, že niektorí proti tomu bojujú aby sme prišli do záhuby ale je ich málo.

Okrem toho, že človek ničí prírodu ubližuje aj iným ľuďom svojím sebeckým postojom. Keď potrebuje využije, ak už nie tak odhodí. Pošliape city. Zničí to najkrajšie. Lásku. Nie je príjemné, ak vám ublíži človek, na ktorom vám záležalo. Je to to najhoršie. Žiadna bolesť sa nevyrovná bolesti srdca.

"Človek umiera toľkokrát, koľkokrát stratí priateľov." (Francis Bacom)

Nechcite potom vedieť, koľkokrát som zomrel ja. Koľko ľudí ma využilo a odkoplo. Preto si ich už nepripustím k telu, aj keď ich mám rád. Možno neskôr. Teraz nie. Ešte to dosť bolí.

Žijem v tme a samote.

 Blog
Komentuj
 fotka
caro  17. 7. 2007 11:32
asi viem ako to myslis...cas lieci..zevraj
 fotka
fragile.  17. 7. 2007 11:53
No priroda samotna zas o tolko lepsia nie je zober si uz neviem ako sa volal jeden druh os, ktore svoje obete paralyzuju jedom a zive (aby boli cerstve) nechaju v komore zopar dni, nez ich nazbieraju dostatok a vrhnu sa na ne. Uplne otrasne, nie?
 fotka
aikaa  17. 7. 2007 15:29
suhlasim...da sa povedat ze vo vsetkom...
 fotka
sarah_whiteflower  17. 7. 2007 20:07
Mám pocit, ako keby tento blog som písala ja sama. Vystihol si moje pocity, moje nepríjemné pocity, keď si spomeniem, koľko ľudí som stratila, koľko ľudí ma využilo... posledná strata bola najbolestivejšia a smrť najkrutejšia, a zrejme som ešte stále tak celkom plnohodnotne nevstala z mŕtvych. Ak sa tvoj najlepší priateľ obráti chrbtom na stranu tvojich "nepriateľov" - aspoň oni sa do tej pozície stavajú - tak potom to bolí viac ako čokoľvek iné. Ak proti tebe využije všetky tajomstvá, ktoré si ty zveroval ako lupienky ruží do jeho náručia...



Ou, prepáč, rozpísala som sa... rozcítil si ma... krásny blog, krátky, mimoriadne výstižný... odteraz viem, že je tu bloger, od ktorého si rada prečítam čokoľvek a budem čakať v rubrike Blogy na nové články s podpisom "Xdaredevilx"...
 fotka
s.i.m.a.  18. 7. 2007 11:06
fuha...ake temne..heh aler inak dobre
Napíš svoj komentár