Jedného pekného no tipického rána ktoré bolo ako každé iné sa malé dievčatko menom čiapočka vybralo na nákup do supermarketu kde ju jej alkoholická matka poslala ako vždy na alkohol bez ktorého už nemohla vydržať. Dievčatko bolo smutné lebo nemalo mamu ktorá by sa oňho zaujímala ako matky jej priateliek popolušky ktorá bola týraná mamou a snehulienky ktorú bili učitelia i rodičia lebo stále spala. No čiapočka mala babku ktorá ju podporovala v škole či osobnom živote. Babička bola tajuplná a vždy ked sa jej čiapočka spýtala kde pracuje babička rýchlo zmenila tému. Čiapočke to bolo podozrivé no nechcela sa babičky vypytovať aby nedostala nakladačku ako od svojej mami ktorá ju bíjava ked je opitá. No raz ked prišla čiapočka stopom do lesa aby sa s babičkou učila ako každý druhý den ju zarazilo to ked videla pištoľ na nočnom stolíku v izbe kde spala babička . Ked babička vošla dnu a videla ako sa čiapočka pozerá na jej zbraň, zľakla sa a rýchlo zbraň schovala a čiapočku zavolala aby si spolu sadli a porozprávali sa o tom čo čiapočka videla. Babička čiapočke vysvetľovala že prečo vlastní zbraň, stále do nej hustila že ta pištoľ je na ochranu. Čiapočka len mlčky sedela a prikyvovala no tušila že to tak nieje. Prešli dna dni a čiapočka sa vybrala stopom do lesa k babičke, ked tam dorazila videla že dvere su otvorené a preto sa pomalí vybrala dnu do domu. Čiapočka vošla dnu a videla rozhádzané veci po celom dome ako po zápasení ale babičky nikde. Dievčatko bolo zúfalé že starkej niet doma že sa jej muselo niečo stať.
Ked sa čiapočka rozhodla že zavolá políciu uvidela gombík pod stolíkom kde bol telefón, dlho váhala že či ho ma stlačiť a rozhodla sa že áno. Čiapočka ho stlačila a na stene sa objavila strašne drahá telka ktorú dievčatko rozmýšľalo že si ju požičia na dobu neurčenú.
Ked ju chcelo dievča požičať spustil sa program ktorý nahrala babička pre dievčatko keby sa jej niečo stalo. Čiapočka si sadla a pozorne sledovala že čo sa bude ďalej diať. Babička jej tam vysvetľovala že je tajná agentka a že pracuje pre tajnú organizáciu. Nakoniec odkazu jej tam babička nechala adresu istého pána Smitha aby ho vyhľadala v prípade že si vypočuje tento odkaz. Naivná čiapočka si myslela že si s nej babička vystrelila alebo je to skrytá kamera.
Dievča začalo behať po celom dome a vykrikovala , , skrytá kamera babka ja som na to prišla " . No stále sa jej nikto neozýval tak si uvedomila asi po 6 hodinách vykrikovania že to skrytá kamera nieje a preto si vzala pero a papier a opísala si adresu toho pána Smitha. Vybrala sa preto pešo po lese kde na ňu skočil muž ktorý o sebe vravel že je pán Smith.
On jej vravel že babičku uniesli a ona mu odpovedala že to vie a že musí nájsť muža menom Smith. On jej odvetil že on je ten muž no ona mu neverila preto lebo počula že sa tam túla muž ktorý naláka mladé dievčatá do auta a že ich zneužije. No ona si nedala povedat a preto nechcela nastúpiť do jeho auta. Ked ho už prešla trpezlivosť chytil čiapočku okolo pása a naložil ju do auta. Po dlhej dobe čiapočka uverila že je to pán Smith ten ktorého hladá. John jej vysvetľoval že jej babičku uniesol zlovestný nindža Santa klaus ktorý sa maskoval tým že rozdával deťom darčeky v ktorých však bolo ukryté zariadenie na sledovanie domácnosti. Týmto chcel Santa klaus prepadávať domy , ako inak by mal vždy toľko darčekov. Čiapočka nemohla uveriť že čo jej to on hučí do hlavy, no ked uvidela dôkazy tak potom nemala na výber a uverila Johnovi. John jej rozprával ako chce vyslobodiť babičku a čiapočka sa tvárila že ho počúva ale najviac ju zaujal jeho výzor a čuduj sa svete zaľúbila sa doňho. John si obliekol výstroj na akciu a aj čiapočka nezaháľala a vzala si svoj kočík do ktorého si nabalila granáty, muníciu, zbrane a všetko ostatné čo jej tam vošlo ale najprv si obliekla nový červený plášť ktorý bol nepremokavý a ohňovzdorný. Nasadli do auta a ponáhľali sa zachrániť starkú ktorá bola uväznená , , na severnom pole", ktorý sa nachádzal v starej opustenej továrni. Ked tam nebojácna dvojica dorazila John povedal čiapočke aby ho počkala vonku no ona tupá ako poleno išla dnu hlavným vchodom, zaklopala a spýtala sa , , je tu niekto? ? ". Ked t videl John pomyslel si že po kom je to dievča také pribrzdené. Ked ju zbadal Santa hneď ju dal zavrieť k babičke. Po niekoľkých hodinách ked si Santa počas nich zdokonaľoval zlovestný plán nechal priviesť čiapočku na výsluch. Stále dookola sa jej pýtal či je sama alebo s niekým no ona nechcela prezradiť meno jej spojenca do ktorého sa pubertiačka s nízkym IQ zaľúbila. Santu to už prestalo bavit a preto jej uveril že prišla sama. No vonku sa pripravoval John na záchrannú misiu o ktorej vedel že sa nepodarí ale bol veľký optimista. Santa si dal priviesť babičku a spolu s čiapočkou ktoré boli pripútané k stoličkám aby sa ich zbavil. Santa vybral zbraň a v tom momente ked chcel odkrágľovať babičku skočil dnu John ktorý sa ich pokúšal zachrániť no škoda jeho pokus nevyšiel ked sa snažil vystreliť zo zbrane s ktorej sa vystrelila šípka a to s toho dôvodu že čiapočka sa bála aby si neublížil. John sa chytil za hlavu a nevedel po kom to dievča je. Santa sa len smial s Johnovej neschopnosti a čiapočkyneho rozumu.
Santa posadil Johna na stoličku pripútal ho a začal ho mlátiť. Ked to videlo dievča že Santa mu ubližuje zo zúrivosti skríklo a roztrhlo putá s ktorým bolo pripútané a spacifikovalo Santu. Babička ako reprezentantka v ľahkej váhe skríkla , , len tak ďalej čiapočka". Čiapočka oslobodila Johna a spolu pomaly odchádzali ale spomenuli si že tam nechali babičku, vrátili sa po ňu a Santu spútaného odovzdali vláde a všetky Santove darčeky zničili aby sa už k nikomu nedostali. Babička sa naďalej venovala svojej práci tajnej agentky a čiapočka spolu s Johnom sa pohádali lebo čiapočka zistila že on je ženatý ale to už je iný príbeh.


The End

 Rozprávka
Komentuj
 fotka
superduper12  14. 11. 2009 19:47
supeeeeeeeeeer
Napíš svoj komentár