Bludiacient
8-ročné dievča
najnedávnejšie lognutie
6. 4.apríla 2024 06:32
4358 dní na BIRDZi
regnutá od 20. decembra 2012
Vo vekovej skupine od 25 do 35 rokov je pomer samovrážd mužov a žien až 9:1 --- celosvetový pomer samovrážd mužov a žien je 2:1, v Európe 4:1, no na Slovensku je až 6:1
18 komentov
1
kail91
9. 9.sept. 2017 20:07
tuším nám vylepším štatistiku
7
Podľa mňa je to tým, že téma psychického zdravia je u vás, mužov, viac tabu ako tu nás, zien (tu, na Slovensku zvlášť, aj podľa štatistiky).
Jednoducho na muža s depresiou alebo podobnými problémami sa hľadí ako na slabocha a preto sa k tomu mnoho mužov bojí priznať. A časom sa dostanú do bodu, keď už to je neúnosné.
Jednoducho na muža s depresiou alebo podobnými problémami sa hľadí ako na slabocha a preto sa k tomu mnoho mužov bojí priznať. A časom sa dostanú do bodu, keď už to je neúnosné.
9
@bludiacient samozrejme, že je to tak na celom svete. Ale na Slovensku je oblasť psychiky všeobecne veľmi zanedbaná...
11
@tarassaco zanedbaná je mentálna úroveň obyvateľov slovenska, za čo si môžu sami občania.
si pozri koľko máme fakúlt kde sa dá študovať psychologia napr - podla mna celkom dosť
aj psychiatrických nemocníc je celkom dosť
to že su ludia hlúpi je ich chyba, špecálne na slovensku, kde je frajer ten kto je hlúpi a loser je ten kto by chcel niečo zmeniť k lepšiemu. lebo tu sme na to a to zvyknutí a čo ty panáčik na tom chceš meniť (sme zvyknutí že kto je chorý na hlavu je blázon a musí byť vylúčený so spoločnosti, ako príklad)
si pozri koľko máme fakúlt kde sa dá študovať psychologia napr - podla mna celkom dosť
aj psychiatrických nemocníc je celkom dosť
to že su ludia hlúpi je ich chyba, špecálne na slovensku, kde je frajer ten kto je hlúpi a loser je ten kto by chcel niečo zmeniť k lepšiemu. lebo tu sme na to a to zvyknutí a čo ty panáčik na tom chceš meniť (sme zvyknutí že kto je chorý na hlavu je blázon a musí byť vylúčený so spoločnosti, ako príklad)
13
@tarassaco @7 hej ked sa aj priznaju, tak ich ma kazdy v pici, ved na co je komu muz slaboch. U zien je situacia opacna, tie ma potrebu kazdy chranit.
14
@bludiacient zo spoločnosti nie so... moj pravopis, no snažím sa, nejde mi to. asi som retarodavný a mal by som prispieť do štatistiky.
15
@11 bohuzial si myslim, ze tieto konstatovania nikomu nepomozu a treba veci rovno menit, aby sa nieco zlepsilo myslim ze ta v buducnosti budem este kontaktovat Bludiacient
16
@willbebetter akože ja robím čo vládzem na svojom pracovisku. snažím sa bojovať a naprávať pomýlené názory, resp. uvádzať jednotlivé skutočnosti a situácie na správnu mieru. aspoň teda, čo mi moja mentálna a sociálna výbava dovolí.
príklad - prečo máme rozbité cesty v meste - všetci nadávajú
ja na to poviem - cesty máme síce rozbité ale futbalový štadión sa postavil nový, takže asi občania toho mestečka majú prioritu mať štadión viac, ako cesty bez výtlkov
ale na štadion dala prachy EU
EU dá prachy na to, na čo si povie jej riadiaci aparát a na jeho volení sme sa podieľali aj my
ale darmo, ved aj babička je spokojná ked si jej dievka najde búchača na poriadnom mercedese, ale to, že na neho zarobil cez nastrčenú firmu odliatím 20% z eurofondov (ako príklad) ani nevie, a ked jej to niekto oznámi tak to zoberie ako útok na jej vnučku a závisť, že akého ma fajn frajera...
akože príklady primitívne také do vetra, ale na to hádam bryndz je
jo a ak ideš zakladať politickú stranu - ja mám SAD ledva fungujem kde fungujem, tam sa budem snažiť o aspon milimetrový progres, ale viac nezvládam.
príklad - prečo máme rozbité cesty v meste - všetci nadávajú
ja na to poviem - cesty máme síce rozbité ale futbalový štadión sa postavil nový, takže asi občania toho mestečka majú prioritu mať štadión viac, ako cesty bez výtlkov
ale na štadion dala prachy EU
EU dá prachy na to, na čo si povie jej riadiaci aparát a na jeho volení sme sa podieľali aj my
ale darmo, ved aj babička je spokojná ked si jej dievka najde búchača na poriadnom mercedese, ale to, že na neho zarobil cez nastrčenú firmu odliatím 20% z eurofondov (ako príklad) ani nevie, a ked jej to niekto oznámi tak to zoberie ako útok na jej vnučku a závisť, že akého ma fajn frajera...
akože príklady primitívne také do vetra, ale na to hádam bryndz je
jo a ak ideš zakladať politickú stranu - ja mám SAD ledva fungujem kde fungujem, tam sa budem snažiť o aspon milimetrový progres, ale viac nezvládam.
17
nie nejdem zakladat politicku stranu. a odisiel si celkovo mimo BA uz definitivne?
18
@willbebetter chýba mi devínska kobyla, uplne že veľmi, až nechápem (posledný rok som tam intenzívne chodil) a malé karpaty tiež, takú zvláštnu charizmu majú tie kopčeky v sebe, možno aj preto, že z každých strán sú nížiny.
to som napísal ako rekapituláciu že čo mi chýba na ba. inak veľmi asi nič...
jo definitívne, neplánujem sa tam vrátiť na dlhšie obdobie. ak sa budem sťahovať tak vždy len no vyšších nadmorských výšok k tatrám napr
to som napísal ako rekapituláciu že čo mi chýba na ba. inak veľmi asi nič...
jo definitívne, neplánujem sa tam vrátiť na dlhšie obdobie. ak sa budem sťahovať tak vždy len no vyšších nadmorských výšok k tatrám napr
Napíš svoj komentár
- 1 Miro777: Dnes mam koncorocny pohovor s podriadenou ktora caka povysenie a miesto toho jej povieme...
- 2 Tulipanoo: nechcem nic hovorit ale zakazala by som v open office opätky
- 3 Lostinthedark: Akurat som sa zobudil po nocnej. Snivalo sa mi, ze mi Tomas zas...
- 4 Karamella: Konečne som si našla byt, ktorý sa mi páčil, mal dobrú lokalitu...
- 1 Miro777: Dnes mam koncorocny pohovor s podriadenou ktora caka povysenie a miesto toho jej povieme...
- 2 Tulipanoo: nechcem nic hovorit ale zakazala by som v open office opätky
- 3 458katka: chcela by som žiť bez kabelky
- 4 Lostinthedark: Akurat som sa zobudil po nocnej. Snivalo sa mi, ze mi Tomas zas...
- 5 Karamella: Konečne som si našla byt, ktorý sa mi páčil, mal dobrú lokalitu...
- 6 Hovado: Kým hodinky Prim idú aj položené na stole, Pabjedy potrebujú pohyb, inak...
- 1 Ladydoga: Nechcem už žiť...
- 2 Tomas5555555: Mesačne miniem 54 eur na jedlo a som najedený do sýta ...
- 3 Teal: Jaguar sa aktuálne chystá zasamovraždiť svoju históriu, odkaz, identitu a pre mňa...
- 4 Karamella: Brata zobrali do BIG4, dnes som hrdá sestra < 3
- 5 Tomas5555555: @LEJLA32 mas zdravie, lasku, peniaze a napriek tomu mas depky....
- 6 Miro777: Dnes mam koncorocny pohovor s podriadenou ktora caka povysenie a miesto toho jej povieme...
- 7 Domek: Robím malý výskum, minireportáž o “Satanic panic” na území Slovenska (Československa) v obdobi...
- 8 Karamella: Kúpila som si IPL epilator od Philipsu, som zvedavá, či na to...
- 9 Hovado: Poriadky všade okolo mňa a stále je tu bordel... Ja to nechápem, celé...
- 10 Tulipanoo: nechcem nic hovorit ale zakazala by som v open office opätky