Tvrdí to veľa ľudí....
Týmto blogom chcem vyjadriť niečo čo som písala v diskusii na jednej nemenovanej stránke. Bol tam článok "Rotvajler uhryzol do krku dievčatko".
Jasné...nechcem tým teraz povedať že je to správne. Dosť dlho sa tam o tom diskutovalo, či by mali psa utratiť alebo nie.
No nakoniec sa téma zvrtla k tomu že psy sú "uštekané beštie, ktorých je tu už viac ako ľudí a ktoré idú ľuďom na nervy". No ja si myslím že pes je vždy kópiou svojho pána, a ako si ho ten vychová, takého ho má. A ak viem že mám agresívneho psa tak ho asi nenechám pobehovať len tak bez dozoru nie? ? toto všetko je len vizitkou majiteľa.
Lenže v tej diskusii sa téma pomaly obracala a už sa nikto nestaral o toho konkrétneho psa ale začali sa tam baviť o všetkých psoch, teda že sú to hnusné ušťekané beštie. A takýmto ľuďom môžem len povedať že sú to zakomplexované hovadá(sorry za výraz).
Pretože to že mnohokrát práve psy pomáhajú zachraňovať životy to ich už nenapadlo. A takýto ľudia nemajú v hlavách asi nič ale to je už ich problém.

Mne samej sa raz stala taká nepríjemná situácia. Vracala som sa zo svojim psom z prechádzky a išla som dole ulicou kde bývala jedná mladá pani s rodinou (na prvý pohľad do domu som vedela že ona asi psov mať nebude pretože by jej určite zničili ten dokonalý anglický trávnik). Nepoznala som ju a môj pes jej nikdy nič nespravil.
A keď som okolo nej prechádzala tak utrúsila túto poznámku "Ja by som všetkých psov čo tu chodia otrávila a bol by pokoj". Mne netrebalo viac a povedala som jej poriadne na rozum.

Som názoru že pes je najlepším priateľom človeka a nemali by sme sa k nim správať tak ako sa niektorí ľudia správajú. Psy človeku veľmi pomáhajú ale toto už samozrejme nikto nevidí. A ani to že veľa kráť sa ľudia správajú ako tie "beštie" keď psov týrajú, a nielen psov ale všetky zvieratá. Pes je iba taký ako je aj jeho majiteľ.
A preto odkazujem všetkým takým ľuďom ako bola tá pani aby si najskôr rozmysleli čo hovoria.
A práve veľa z nás sú tie beštie o ktorých toľko hovoríme.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
teny555  21. 7. 2009 13:10
presne tak......v dražovách dedine pri NR, kde žijú naozaj na 90% opilci, cigáni , a samé prípady .....roznášam tam občas noviny....za plotmy vidim rozne psy, a ked ich chovaju cely život na reťazi nečudujem sa že su agresivne a potom sa tam bojim ked takeho na ulici stretnem....
 fotka
flleur  23. 7. 2009 09:52
Aj ja si myslím,že na psa veľmi vplýva svoj majiteľ,ale myslím si aj to,že každý pes má svoju povahu,nie je to len robot,ktorý sa dá naprogramovať podľa svojho pána...

A decká tiež nie sú vždy nevinne v tom,keď ich pes pokúše.



Bola som s mojim psom vonku(malý huňatý bytový psík),on oňuchával strom,išiel ho označkovať a v tom pribehlo decko a potiahlo ho za chvost.

Čo urobil môj pes?

Pokúsal ho a ja som ho za to len pochválila.

Decká majú pocit,že pes je len hračka,ktorá musí robiť všetko čo si zmyslia.

Náš pes neznáša decká a ja sa mu nečudujem...
 fotka
darkkizz  23. 7. 2009 10:21
@2 hej ved to je jasne ze kazdy pes ma svoju povahu... ma to geneticky dane po rodicoch ale aj podla rasy..



no a môj pes tiez neznasa decka....
 fotka
richardulman  2. 10. 2009 18:43
vidím, že mi tento blog ušiel, tak sa k nemu vyjadrím trošku oneskorene... moje názory na mnoho vecí sa vždy menia a táto je jedna z nich... kedysi by som na tento blog zareagoval asi tak, že by som bol proti všetkým psom ako hentá ale... teraz som toho názoru, že jednak je pravda to, že aký pán taký pes...a jednak aj to je pravda podľa mňa, že psy sú ako ľudia... aj ľudia sú zlí aj dobrí a so psami je to takisto...nevyznám sa do toho ale viem, že existuje mnoho rás psov a niektoré sú také zlaté, že by ani muche neublížili ako sa vraví a jednak sú aj také, ktoré by fakt bez mihnutia oka roztrhali hocikoho..takže asi toľko k tomu
Napíš svoj komentár