Boh. Niekto v neho verí, iný zase nie. Je to akýsi fenomén tohto sveta, ktorý nie je potvrdený ale ani vyvrátiteľný. Boh je vraj v nebi, ale kde je nebo, čo je vlastne nebo?
Každý to pojíma inak. Celý náš svet je vlastne postavený okolo Boha.

Na druhej strane tohto príbehu stojí cirkev. A tu vlastne začínam rozoberať otázku ktorá je hlavnou témou tohto blogu.
Milióny ľudí po tomto svete patria k nejakému náboženstvu. Či už sú to katolíci, grekokatolíci, vyznávači islamu....
Náboženstiev na tomto svete je veľmi veľa. A práve nad týmto sa chcem pozastaviť. Zoberme si Slovensko. Ľudia tu chodia do kostola a modlia sa k bohu a vedú ich k tomu vlastne kňazi. Ale veď predsa kňazi sú len ľudia. Ľudia ktorí študovali teológiu alebo niečo také. A študovať Boha sa predsa nedá.
Čoraz viac omší sa zaoberá dosť politickými otázkami a to je podľa mňa ďalšia absurdita. Veď keď sme v kostole mali by sme sa modliť k bohu a nie riešiť politické problémy.
Ďalej si zoberme staré babky (najmä na dedinách) ktoré chodia do kostola skoro každý deň a aký to má účel? To, že si sadnú do posledných lavíc, sú v kostole prvé a riešia oblečenie mladých žien atď.? Myslím že ak by sme sa 50% z nich spýtali o čom bola kázeň, totálne by nám to nevedeli povedať.

Podľa mňa viera v Boha a chodenie do kostola a uznávanie cirkvi sú dve odlišné veci.
Môžem veriť v Boha a nemusím sedieť vždy v nedeľu v kostole. Ak by som sa chcela modliť môžem to urobiť aj doma alebo napríklad my tu máme na jednom kopci v krásnej prírode v lese nádhernú kaplnku. Tak ak chcem môžem ísť aj tam. Veď sa hovorí že Boh je všadeprítomný, nie len v kostole.
Cirkev je podľa mňa už len čistá komercia.

Tak prečo je na svete toľko veľa rozličných náboženstiev??.......

....... veď predsa BOH JE LEN JEDEN!

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár