Dieťa. Slovo. Pojem. Záväzok.
To najkrajšie v živote ženy, ak príde v správnej chvíli.
Plod lásky, romániku, "nehody". Plod!

Načo sa bezhlavo vrhať do víru materských povinností? Myslím si že žena by mala byť dostatočne pripravená a vtedy by sa mala rozhodnúť mať dieťa. Nie je to zviera, ktoré môžete predať. Nie je to hračka, ktorú môžete odložiť. Je to živá bytosť. Bytosť s vašou krvou.
Je to zodpovednosť!

Milióny detí vyrástli a sú v detských domovoch. A prečo? Lebo sa ich matkám stala nehoda? Alebo si proste povedali že dieťa nechcú? Lebo partner bol sviňa a nechal ich v kaši? Tak si to, kurva mali rozmyslieť.
Nezodpovednosť je aj to, keď sa mladí hrnú do všetkého bezhlavo. Keď chcú mať silou mocou dieťa, a pritom nie sú zabezpečení. Vtedy často deti končia v detských domovoch.
Veľa ľudí si pomyslí. Mám už 18 - 19, mám priateľa, tak si spravím dieťa, budem na materskej atď....
Chujovina.

No sú prípady, keď sa o dieťa matka nedokáže postarať, tak ho dá do domova. Toto sčasti chápem, ale aj tak. Načo si potom to dieťa nechala urobiť?
No stále je to ten lepší prípad. Stále je to prípad že žena má v sebe toľko ľudskosti, že to dieťa donosí aj keď vie že ho bude musieť dať preč.
Horší prípad je Interupcia.

Je to téma, na ktorej sa nikdy nezhodneme. Jedny hovoria že je to správne, druhý že nie. A stále sú okolo toho hádky a spory.
Interupcia je podľa mňa svinstvo, vražda. Žena nechá zabiť kus samej seba.
Je len jediný prípad, kedy je pre mňa prípustná. Vtedy, keď tehotenstvo ohrozuje život matky.
Ale nikdy!, nikdy nepochopím ženskú čo sa niekde prespí a jednoducho si povie "ide to preč". Vedela že riziko je. Riziko je vždy. A mala by niesť zodpovednosť.

Ale takých je bohužiaľ čoraz viac. Viac nezodpovedných ľudí, ktorý nerozmýšľajú a jednoducho chladnokrvne zabijú vlastné dieťa. Aj keď je to stále iba plod. Lenže z toho plodu rastie človek. Človek ktorý má také isté právo žiť ako my všetci. Nemôže za to, že ho splodil nejaký násilník. Alebo za to, že ho splodili nezodpovední rodičia. A to právo by mu nemalo byť upierané.

Možno si poviete že mne sa to hovorí, keď som si to nezažila.
Áno, nezažila som si to. Ale jedno viem, že na interupciu by som nešla. Nedokázala by som to.

No dieťa nechcem. Určite nie teraz. Nie nerozvážne a bezhlavo. A prečo? Je toho viac. Myslím si že ak si žena chce splniť ešte nejaké tie sny a dosiahnuť čo chce. Či už v práci, alebo je to jedno kde, tak dieťa nie je to správne.
A preto, lebo nikdy nechcem byť na hovno matka. Ak raz budem matkou, chcem byt dobrá matka...

 Blog
Komentuj
 fotka
etelnair  29. 6. 2010 15:54
podla mna nie len ked ohrozuje zivot matky tehotenstvo ale aj ked sa ma to dieta narodit nejak neuveritelne postihnute...alebo take ze by zilo maximalne mesiac alebo rok a este k tomu aj na pristrojoch a vselijako obmedzene
 fotka
eli19  29. 6. 2010 22:51
hm, súhlasim, ale ja potrat schvalujem aj v prípade ked je žena znásilnena,.. a áno je to smutné že toľko detí vyrastá v detských domovoch,ale v určitých prípadoch je pre dieťa detský domov vykúpením,sú to prípady týraných a zneužívaných detí,... a je úžasné že existujú hniezda záchrany,... PS: pekne napísaný blog
 fotka
ashlee  1. 7. 2010 11:15
náhodou, mne sa ten blog páčil
Napíš svoj komentár