Hudba, hudba, hudba...
V hlave, v ušiach, v srdci, v celom mojom tele. Skurvená droga. Kvôli hudbe som hodila za hlavu veľa vecí. Je to moja podstata. Bývalý ma označil za psychopatickú fanatickú hudobníčku. Nech. Kokot o tom vie. On nie je muzikant. A vtedy som povedala "Ak chceš, choď." A on odišiel. A mne to nebolo ľúto.
A ja som ďalej žila pre hudbu. Miesto piatkových ožran party som makala na skúške. Hovorili mi že prídem o veľa. Kurva, o nič som neprišla. A že nechcem piatky slopať? Slopať či mi chutí či ne ... hlavne sa ožrať do nemoty? Ďakujem, neprosím. Môj život je o niečom inom. Keď mi niekto povie že sa nesmiem takto upínať na hudbu pošlem ho do piče. Viem čo mám a čo nemám. Viem čo chcem robiť a pôjdem si za tým.
Nebola som z tých detí čo ich rodičia šupli do umeleckej len aby mali aké také hudobné vzdelanie. Nebola som z tých dievčat čo osem rokov spievali a keď som sa ich opýtala čo pri tej pesničke cítia povedali "Nič, a čo by som mala cítiť?". Toto nie je duša muzikanta. Je to ako keď psa naučíte popros a on vlastne ani nevie čo robí.
Prv som proste chcela spievať. Nemyslím si že som mala nejaký extra talent. Ja som si to vydrela. Až potom som si našla učiteľku ktorá so mnou veľa spravila.
Potom prišla kapela a klavír a basa a gitara. Moja láska k hudbe dostala tak ešte hlbší zmysel. Už to nebolo len také lalala doma a na hodinách. Už to bolo skutočné robenie muziky. Stretli sme sa fajn ľudia a horko ťažko sme začali.
V hudbe sa mi začalo dariť. No s chlapmi som stále šťastie nemala. No a čo? Neriešila som to. Bola to moja vina. Bolo ich pár ale žiadny to nevydržal. Nemala som čas ani chuť a myšlienkami som bola inde. Pri kapele, pri klavíri, na skúškach.... Jasné že ich to nebavilo. Všetci odišli. A mne to nebolo ľúto.
Neberiem to ako vzťahy. Neboli to vzťahy. Také skutočné boli len tri. Jeden s notorickým žiarlivcom, ktorý to so mnou nezvládol pretože ma nedokázal skrotiť. Idiot. Čo si myslel? Že ma bude mať jak psa na reťazi? Nebola to láska!
Druhý bol s muzikantom, alkoholikom. No boli sme skôr kamaráti. Nezvládol to so mnou. Tiež ma nedokázal skrotiť. Nebola to láska!
A tretí bol s muzikantom. S muzikantom s veľkým M. S mojim "kolegom". S chlapcom s ktorým sex bol ako rozprávka. S jedným jediným mužom pre ktorého som bola schopná urobiť všetko. No nevyšlo nám to. Nebola to jeho vina. Ani moja nie. Jeden jediný problém bol strach. Necítim k nemu nenávisť. Nikdy nebudem. Toto bola láska!
Po tejto životnej etape sa v mojom živote naplnenom hudbou niečo stalo. Začali vznikať krásne veci. Skladby boli viac emotívnejšie. Viac prežité. Viac skutočné.
Zase hudba. Všetky moje pocity sa v nej odrážali. Moja hudba je môj život.
Keď niekde hráme robím to celou svojou dušou. A do riti aj s chytľavými melódiami alá Lady Gaga. Seriem to. Ja potrebujem aby mala hudba myšlienku. Odkaz. Nepotrebujem aby na moju hudbu tancovali ožranci. Nikdy to nebol môj zámer.
Hudba je v mojej hlave 24 hodín denne. A možno si poviete že som fanatička. Áno som. A že to muži nechápu? Tak nech. A že priatelia nechápu? Tak nech.
Neidealizujte si ma. Nebudem taká akou ma chcete. Nepripútate si ma. Nepochopíte ma. Buď ma budete milovať takú aká som alebo ma nemilujte vôbec.
Niesom žienka domáca. Som roztržitá a rozlietaná. Chaotická. Melancholická a náladová. Keď sedím pri klavíri a robím hudbu nechoďte ku mne, neznášam to.
Často potrebujem byť sama.
Ale viem milovať. Naozaj viem. Len myslím že svojským spôsobom. No chlap ktorý bude ochotný akceptovať ma a pochopiť ma, musí tolerovať aj fakt že Hudba je a bude vždy mojou najväčšou láskou...

 Blog
Komentuj
 fotka
kaylee  27. 5. 2010 20:21
s hudobnikmi je to tazke /teda aspon z pohladu maximalnych hudobnych ignorantov/
 fotka
husky  27. 5. 2010 20:25
ludi, ktori za niecim idu cely zivot obdivujem asi najviac len nech sa ti dari a nenechavaj sa rozptylovat
 fotka
n0win0u  27. 5. 2010 20:30
no tak si este nedospela na stadium, ked sa stane z teba asocial.. a vsetko co robis, sa stane hudbou, vsetko cim budes, bude len hudba, zistis, ze to je jedine, co ta bavi a z nadhladu je to jedine, co ti ide, zanevries na vsetko, na akcie, na telku, na hry, na chat,na ludi, na zivot.. a bude sa v tebe len zmietat jedinecna a jedina unikatna tuzba byt este lepsim hudobnikom



a ze je to s nami tazke, to vie kazdy ale vraj je to najkrajsi zivot na svete
 fotka
darkkizz  27. 5. 2010 20:36
@n0win0u je to ten najkrajší život
 fotka
kokinka  27. 5. 2010 20:53
choď si za svojim... hudba stojí za to
 fotka
etelnair  27. 5. 2010 21:24
myslienka dobra, prevedenie katastrofalne
 fotka
etelnair  28. 5. 2010 15:03
nie, nie je katastrofalne, idiotsky som to napisal...len mohlo byt lepsie
 fotka
kajousek  11. 8. 2010 12:22
krásny článok, nie velmi spisovný ale prebudí emocie x)
Napíš svoj komentár