Vsetkych vas vitam pri tretom vydani vasho oblubeneho serialu o vareni s chlebom a dogynom. Dnes si ukazeme ako pripravit chutny a narocnejsi pokrm, pre hladne zaludky.

Budeme potrebovat starsi chleba, najmenej trojdnovy, maximalne este krajatelny a hlavne nezeleny. Dalej zopar vajec, pokym nemate vlastne, postacia slepacie. Trocha mlieka, tak stvrt kila maximalne. Cajovu lyzicku soli. Kapku cervenej papriky a stipku vegety. Hlboky tanier, noz, vidlicku, panvicu, olej. Ak chcete varit na lepsej urovni ako v jaskyni odporucam aj sporak, drevennu lopatku, krajaciu dosku, plytky tanier, salku a servitky.

Teraz vam ukazem ako pripravit to to jedlo v dobe dvadsiateho prveho storocia. Nekompetentnym osobam sa odporuca pracovat pod dozorom kompetentnych osob.

Zoberieme nas zostarnuty chleba a nakrajame ho na polovicne krajce. Teraz nechame chleba chlebom a zoberieme vajcia a salku. Zoberieme jedno vajce. Klepneme s nim o hranu salky. Ak sa nepraskne, klepneme ho zas. Rozlomime skrupinu a obsah vylejeme do salky. Skrupinu uz nebudeme potrebovat. Kludne ju mozte zahodit. Ocuchame vajce v salke. Pokym nesmrdi, tj.: Nie je zelene a netaha sa z neho hnilobny zapach, tak ho kludne vyklopime do hlbokeho taniera. Podla odhadu a poctu chlebov mozme pridat dalsie vajcia.

Prilejeme trochu mlieka. Podla mnozstva obsahu primerane okorenime pripravenymi koreninami. Ak ste uz nahodou zabudli, tak najskor sol, potom papriku pre farbu a vegetu pre smrnc a chut. Do jednej ruky uchopime tanier a do druhej vidlicku. Ak nemate ruky, skuste nohami. Rychlymi pohybmi rukou vajicka vyslahame. Mozte pritom kricat SPARTAAAAAAAA, ale neodporucam vam to pokym sa niekto pozera.

Zapnite sporak, polozte na plamen panvicu a nalejte na panvicu tak akurat oleja, to znamena, ze chleby vnom nemaju plavat, ale maju byt rovnomerne obmyvane aby sme ich mohli prazit.

Vedla sporaka si nachystame v nasledovnom poradi, je to odskusane, netreba vymyslat zmeny, takto to funguje: Pred vami panvica s olejom, ktory sa zohrieva. Po vasej lavici hlboky tanier s vajciami. Za nim majte nakrajany chleba. Po vasej pravici majte polozeny prazdny plytky tanier do ktoreho rozprestriete servitku.

Ked sa olej zohreje, napichnite vidlickou krajec chleba a namocte ho do vajec, z oboch stran a sup snim na panvicu. Pozor, moze prskat. Osmazime z oboch stran a za pomoci lopatky prehodime na tanier so servitkou, ktora vypije mastnotu. Lopatku pouzivame za to, aby sa nam drahocenny chleba nesmykol a aby sme sa nepopalili. Opakujeme pokym nebudeme mat chlebov dost.

Zoberieme tanier s hotovymi chlebmi, dame na ne co sa nam zaste, popripade ich konzumujeme iba tak. Prajem vam dobru chut k tejto delikatnej zalezitosti.

 Návod
Komentuj
 fotka
blackknight  18. 9. 2008 18:23
Vyborne ! Tomuto clanku davam bezkonkurencne 5 hviezdiciek hned teraz. Tak ...



Kde si bol ked som posobil na internate VS a daval nekrestanske peniaze za vecere v Hami Papi ( Vyprazany syr v zemli - 50 SKK ) Keby si tu bol s tvojou show, bez obav by som si varil na legendarnej intrakovej dvojplatnicke, usetril kopu penazi a dnes by som uz urcite mal to poondiate auto, na ktore tolko setrim.



Som si, ale isty ze tvoje clanky plne rad, pomozu aj inym, ktori su do varenia podobne lavy ako ja.
 fotka
mixelle  18. 9. 2008 19:50
ale ten chlebo je hrozne kul
 fotka
affroditta  19. 9. 2008 17:57
ja by som to trooosku vylepsila (vlastne skusenosti): ideme do spajze, na panvicu nalejeme zltu tekutinu, zohrievame ju,... oondieme chleba vo vajci, predpokladame, ze panvica je uz horuca...a zistujeme, ze sme si pomylili olej s octom!...nevadi...rychlo vylejeme, dame mangovy pur, olej (pur neoplachujeme-strata casu)dame chlieb...vsetko nam krasne peni, chlieb je plny mangovych vitaminov a ma neopakovatelnu chut!
Napíš svoj komentár