Ahoj, myslim, ze tento problem tu uz rozoberany asi bol...neviem...Ale rada by som pocula niekoho nazor na moj pribeh. Ako ste si podla nadpisu asi domysleli..bola som znasilnena. Mam 16 a byvam v Kosiciach. Stalo sa to pred osmimi mesiacmi a doteraz som
podla mna by si mu to mala povedat určite to pochopi ak nie je to totalny vymel spolu sa cez to prenesiete snad ..je super že si niekoho nasla s kym dokažes byt a lubis ho po tom vsetkom
a ako povedal @tenario skus psychologa mohlo by to pomoct
chod za psychologom, bez reci. mozno si niekto myslí, že sa to dá zvládnuť svojpomocne, ale tu je ten chlapec len sekundárny problem, primarne musis riešit samu seba.
flashbacky nezmiznú len tak zo dňa na deň.
v košiciach máte centrum krízovej intervencie. bolo by to jednorázové pohovorenie si s odborníkom. to by šlo, nie?
Myslím, že povedať o tom by si mu mala, lebo môže byť v pomykove, môže byť mu zvláštne prečo sa snažíš vyhýbať jeho dotykom a podobne. Môže si napríklad myslieť, že je to preto, že ho nemiluješ...
Takže mu to povedz, ak ťa lúbi pochopí to a bude sa ti snažiť pomôcť.
A čo sa týka toho čo sa stalo, čas je asi najlepší lekár, ale ak chceš skús aj psychologa za pokus to stojí
je to tak @0xyz0 ma pravdu...ak sa najozaj lubite mal by to pochopit,lebo ak mu to nepovies, moze si to zle vysvetlovat a stratis ho,co by bolo smutne...
co sa tyka psychologa,urcite za skus nedas nic,zalezi aj toho ktoreho si vyberies lebo urcite existuju lepsi a horsi(to si skus zistit)..
ja si tiez myslim, ze by si mu o tom mala povedat.. pokial je to ozaj clovek, ktory ta lubi tak ti pomoze prekonat tvoj blok a tvoj strach nebude brat osobne lebo z jeho pohladu ,ked nevie o co ide to moze vyzerat vseliako... mala by si mu o tom povedat a pokial ta ma ozaj rad ostane s tebou a pomoze ti sa z toho dostat ...
2. povedz mu to jednoznacne myslim, ze ked uvidis, ze to pochopi a ze mu mozes naozaj doverovat zbavis sa aj toho strachu. casom. ale myslim, ze by o tom mal vediet. Najprv ale vid bod 1
...naozaj myslite, ze je psycholog nevyhnutny?...viem, nie je to jednoduche...alee..nechcem aby sa vo mne teraz niekto zacal rypat...co a ako presne bolo...a taktiez nechcem aby o tom vedeli rodicia...Zatial nic netusia a chcem aby to tak ostalo. Nemame velmi dobry vztah...
fuuu, podla mna by si mu to mala povedat..a ak to nepochopi, tak je to... proste by to mal vediet...a moznoze sa ti aj ulavi, ked mu to povies, a si si tym ista, ze mu to povedat ces a ze ho lubis...
podla by si mu to urcite mala povedat,lebo ktovie ako sa citi,moze sa bat ze ho nemilujes alebo ho nechces,a mozte sa aj rozist,mala by si mu to povedat,urcite ta pochopi,zblizite sa podla viac,takou silnou doverou,a bude sa snazit pomoct ti.
suhlasim s tym ze by si mu to mala povedat jednoznacne..aj ked to nebude lahke ale bude to lepsie si myslim..a z toho co o nom pises to pochopi si myslim
ja mam so psychologmi len dobre skusenosti, no aj tak ti neradim ist za nim. mne pomohlo sa vyplakat na kamaratkinom ramene (studuje psychologiu, ale v tom rozhovore sa tak nechovala). Tak ak mas nejaku blizku osobu, ktorej doverujes (verim ze taku mas), skus sa s nou o tom porozpravat. Ked o tom budes rozpravat, sice to budes opat prezivat, ale je to bohuzial nevyhnutny krok. Potom sa urcite porozpravaj s priatelom, urcite bude v prvom momente zaskoceny, ale pochopi to a bude sa ti snazit pomoct.
Musim ta sklamat, spomienky nikdy nezmiznu uplne, ale ak budes vediet, ze je na blizku niekto, kto o tomto probleme vie, budes sa citit lepsie a postupne sa nocne mory stratia.
no psycholog by ti zrejme s tym pomohol aurcite si to mala nahlasit na policiu
kazdopadne tomu terjasiemu chalanovi by si to rozhodne mala povedat. nevidim dovod preco by to nemal pochopit a je dost mozne, ze ked bude poznat tento tvoj problem, tak ti bude vediet byt dost silnou oporou kym to prekonas.. takze ozhodne ti radim.. povedz mu to
no ja by som nedokázala fungovať vo vzťahu, kde by som pred priateľom niečo také tajila. Samozrejme nemohla by som to vyklopiť hneď na začiatku, ale keď vzťah prekročí istú hranicu, kedy sa stáva osobnejším, stabilnejším, tak potom by som to partnerovi určite povedala. Iste so slzami, možno nie hneď, ale určite áno.
Ja som napríklad musela odtajniť celé svoje detstvo, ktoré nebolo teda nič moc, ale odkedy o tom partner vie, je mi určite ľahšie a viac mu dôverujem, mám pocit, že aj on mne.
Ale tak my sme sa od začiatku snažili byť k sebe úprimní.
Holyknight, skoda, ze si chalan, inak by som ti po takej poznamke rada popriala zakusit cosi take na vlastnej kozi ako keby baba nemohla trochu flirtovat s niekym, koho ma ocividne rada a pozna nejaky ten piatok bez toho, aby nebolo cosi taketo (podla mna teda dost traumatizujuce, ak teda citas, co pise) pripisovane jej vine... Co takto aby sa chalan kontroloval a bol trochu clovek, hm? Ale nie, tam chyba rozhodne nebude...
@holyknight - to tvoje zmýšľanie je úžasné, baba je kurva a môže si za to sama a ten chalan je v tom úplne nevinne, že? Niekedy nemôžem uveriť, že máš 21 rokov.
ja som riesila neco podobne asi tak pred rokom...dala som sa dokopy s jednym chalanom...bola som fakt ze zaluubena...lenze aj ja mam podobnu skuusenost...ja som s tym chalanom nedokazala ani chodit von,bala som sa byt s nim sama...dlho to trvalo,ale povedala som mu pravdu...pochopil to a prestal na mna tlacit...bolo to super...
takze moja rada...porozpraavaj sa s nim,skus mu to vsetko vysvetlit...ale hlavne ziadny psycholoogovia...nepomozu ti...ver mi
@holy mlcia preto lebo sa hanbia. ono je dost tazke vyrovnat sa s urcitymi vecami sam v sebe nieto este to davat zo seba von. akoze to co si napisal koment cislo 18 vobec ale vobec nesuhlasim a taku stupiditu zo seba vypustit to fakt len ty mozes. ako povedala zalubila sa a chalan to zneuzil. ano bola hlupa ale to neznamena ze si moze za to sama. keby bol chalan charakter tak by nebola tam kde je a sice znasilnena.
a inak odporucam povedat to tvojmu priatelovi ci v akom to vztahu ste. pretoze ak sa ti jeho dotyky hnusia skor ci neskor na to pride a ak nebude mat logicke vysvetlenie pre to tak bude si domyslat a bude este horsie.
pozri sa holy naklanas debatu do roviny v ktorej by vobec nemala byt. teoreticky si rob co ti svedomie dovoli. su proste baby ktore to v sebe udusia a su ktore to povedia a kona sa. cize rob co sam uznas za vhodne ale ak nieco taketo urobis tak ti zelam aby prave ta ktorej to urobis ta pekne bonzla a aby si si odsedel za to, nech sa trochen naucis.
@2 je ťažké o tom pre teba rozprávať psychológovi no na birdzi pred úplne cudzími ľudmi ktorých je tu dosť sa rozkecáš, si registrovaná dnes a bola si prihlásená 3 krát, jasný FAKE
@holyknight preco o tom baby mlcia?? lebo sa stretavaju s roznymi idiotmi , ktory sa aj na obete pozeraju ako na kurvy, ktore si o to koledovali... a okrem toho zena si o znasilnenie nekoleduje nikdy... nech si niektori chlapi trvdia, co chcu zena si moze dat hocijaku minisuknu hocijaky vystrih, ale nikto nema pravo potom tvrdit,ze provokovala ..
@holyknigt kazdy ma pravo obliekat sa ako chce .. pokial niektore pipeny bavi nosit sukne alias opasky a tricka s vystrihom po pupok tak nech ich nosia, ale nie kazda,co t robi musi byt automaticky kurva ..
@holyknight .. ?? toto je skutocne zarazajuca predstava takze zena, ktora ma rada sex je rozumovo neobdarena ?? to, ci mam rada sex vypoveda aj o mojej rozumovej urovni?? a len tak mimochodom pokial si zena vybera oblecenie nie vzdy si ho vybera s cielom zaujat chlapov... to ,ze ked si da zena tricko s vystrihom je len dokaz chlapsej slabosti.. zeny ked uz tak tak nemaju potrebu cumiet chlapom medzi nohy naopak chlap zene cumi do vystrihu ako keby nieco take v zivote nevidel...a je omyl pokial si chlapi myslia ,ze o tom dotycna nevie.. bohuzial ako pohlavie mate velmi nedokonale periferne videnie...takze preco zvalujes cely princip sexuality na zeny..??
@53vies ,co je na tom najsmiesnejsie, ze zeny mnohokrat provokovat ani nemusia a aj tak maju ponuk na sex neurekom a to tym, ze su kurvy asi nebude ...takze niekedy to treba vidiet aj ciernobielo a nie len jednofarebne...
@55 holy zamysli sa niekedy nad tvojimi nazormi.. inac je mi strasne luto,ze musis existovat v tomto svete, ako ich ty nazyvas plnom kuriev ale pravda je niekde inde a aj ty urcite jedneho pekneho slnecneho dna najdes nejaku ktora zlikviduje tu tvoju zatrpknutost a stane sa z teba zdravo uvazujuci jedinec dovtedy budes musiet jednoducho bojovat sam proti vsem good luck..
Rozmyslala som ci vobec reagovat .....ale fakt dakujem ludom, ktori tuto debatu zobrali vazne...a fakt, nie som fake ...ako si ma celkom dobre pobavil..myslis, ze by mi to na nieco bolo dobre?Na birdze mam aj druhy nick, ktory normalne vyuzivam, ale tuto anketu som z neho nezalozila preto, lebo som nechcela aby to moji priatelia zistili...co s ami stalo...Tak sa naozaj ospravedlnujem, nick sadflower vznikol len kvoli zalozeniu tejto diskusie...a dakujem vsetkym ktori si nemyslia ze som kurva...
to nie je boh vie co ... ale fajn ze to beries s takou volou .... ale ist ku psychologovi nie je ziadna ostuda ! A kto tvrdi ze psycholog nepomzoe ? no ano zakaldny predpoklad je chciet si nechat pomoct
mala si to co najskor oznamit nic prijemne policajti ta budu sudit a ked ten hhunbuk baba prezije v pohode už ani psychhologa nepotrebuje.. skus sa trosku zamysliet na sebou maj sa rada nikto na svete ti nema pravo ukradnut tvoju radost s intimity a milovania s clovekom ktoreho lubis mozno by si muto mala povedat no ak mas v tom jasno netreba muzi to niekedy nberu este tazsie a nikto nechce byt obetov znasilnenia v ociach partnera jeednak na slovensku sme stale na tom tak ze si vraj zena moze za to sama blbost... prajem vela stastia najdi svoje ja a skus mat rada svoju osobnost aj ked ti niekto ublizil
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
a ako povedal @tenario skus psychologa mohlo by to pomoct
Čo sa nového chlapca týka, pokiaľ je naozaj také zlato ako píšeš, pochopí to.
flashbacky nezmiznú len tak zo dňa na deň.
v košiciach máte centrum krízovej intervencie. bolo by to jednorázové pohovorenie si s odborníkom. to by šlo, nie?
Takže mu to povedz, ak ťa lúbi pochopí to a bude sa ti snažiť pomôcť.
A čo sa týka toho čo sa stalo, čas je asi najlepší lekár, ale ak chceš skús aj psychologa za pokus to stojí
podla mna by si mu to mala povedat..urcite by to pochopil..a bolo by to tak urcite lepsie..
co sa tyka psychologa,urcite za skus nedas nic,zalezi aj toho ktoreho si vyberies lebo urcite existuju lepsi a horsi(to si skus zistit)..
2. povedz mu to jednoznacne myslim, ze ked uvidis, ze to pochopi a ze mu mozes naozaj doverovat zbavis sa aj toho strachu. casom. ale myslim, ze by o tom mal vediet. Najprv ale vid bod 1
nemáš začínať s chalanmi tak skoro...
Musim ta sklamat, spomienky nikdy nezmiznu uplne, ale ak budes vediet, ze je na blizku niekto, kto o tomto probleme vie, budes sa citit lepsie a postupne sa nocne mory stratia.
Ak by si nieco potrebovala, tak sa kludne ozvi.
Drzim palce
no asi by ti pomohol ten psycholog
ale mas aj pravdu ze psycholog by sa chcel o tom rozpravat a tak by to bolo ako davat sol do rany
kazdopadne tomu terjasiemu chalanovi by si to rozhodne mala povedat. nevidim dovod preco by to nemal pochopit a je dost mozne, ze ked bude poznat tento tvoj problem, tak ti bude vediet byt dost silnou oporou kym to prekonas.. takze ozhodne ti radim.. povedz mu to
Ja som napríklad musela odtajniť celé svoje detstvo, ktoré nebolo teda nič moc, ale odkedy o tom partner vie, je mi určite ľahšie a viac mu dôverujem, mám pocit, že aj on mne.
Ale tak my sme sa od začiatku snažili byť k sebe úprimní.
veľa šťastia
takze moja rada...porozpraavaj sa s nim,skus mu to vsetko vysvetlit...ale hlavne ziadny psycholoogovia...nepomozu ti...ver mi
teraz psycholog...
a keď sme už pri tom udala ho vôbec na polícii? prečo vždy o tomto baby mlčia? veď mlčanie je to najhoršie čo môžu urobiť...
a jasne určite som mal napísať, chudiatko fnuk je mi ťa ľúto a na neho fuj tá sviňa že...
a ešte @ayreen nevkladaj mi slová do úst, nikde som nenapísal že ten chalan je v tom nevinne
tebe sa zdá, že ak napíšeš "môžeš si za to sama", tak obviňuješ aj toho chalana? logika?
a inak odporucam povedat to tvojmu priatelovi ci v akom to vztahu ste. pretoze ak sa ti jeho dotyky hnusia skor ci neskor na to pride a ak nebude mat logicke vysvetlenie pre to tak bude si domyslat a bude este horsie.
@47 tak aký je dôvod toho že sa obliekajú ako kurvy?
tu nie je veľa žien iba pubertiačiek...ženské provokujú chlapi sú len obete
Samozrejme chlapec bol kokot a nezastávam sa ho, ale bohvie ako to naozaj bolo...
2: opila si sa a stalo sa to, urcite to nebolo 100% znasilnenie ked si bola opita...
3: idem spat vela hodin...