Aj vy máte pocit, že blogy na birdzi sú na jedno kopyto?
Nechcem byť hnusná, asi budem. No jednoducho mám pocit, že TAKMER (zdôrazňujem preto, lebo viem, že sú tú aj talentovaní a šikovní jedinci a skvelé blogy!) každý blog je buď depkoidný, nešťastnoláskoidný alebo plný nadávok. A takéto práve patria medzi tie
ono tie blogy sa ti zdajú úspešné lebo ich hodnotia fanúšikovia daného blogera, ak má bloger veľa fanúšikov väčšinou je aj jedno či ten blog je vôbec kvalitný, oni to ohodnotia tak či onak (väčšinou 5 hviezdičkami) a ak niekto úplné nový napíše veľmi zaujímavý blog, ľudia si ho častokrát ani nevšimnú, skôr sú tu príliš overrated blogery
ak ti to tak vadi, tak to proste necitaj myslim si, ze je viac ludi, ktori chcu pisat o svojom zivote ako ludi ktori sa venuju beletrii, preto sa necuduj ze tu nie je tolko "umeleckych" blogov. ja osobne si tiez radsej precitam nieco z ozajstneho zivota ako citat fikcie (to si mozem rovno precitat nejaku knihu) .. a je jasne ze viacej ludi cita tie ako si to ty nazvala "depkoidne, laskoidne blogy", lebo su zvedavi a neviem cim to je, ale mam pocit, ze ludi proste bavi citat si o nestasti a smutnych veciach inych ludi, proste sme taka spolocnost
a to je zial aj najsmutnejsie na celom birdzi (co sa tyka blogerov)
staci, ze ma niekto plno fanusikov a moze napisat cokolvek, ostane furt s 5* a v topke, prinajlepsom niekde medzi prvymi 3 prieckami
samostatna kategoria su odveci blogy, ktore maju ku kvalite asi rovnako daleko ako fico k zdravemu rozumu a napriek tomu to ti ludia citaju, hodnotia a este sa aj za daneho cloveka biju, ak mu tam niekto napise nejaku opravnenu kritiku
@bagbangboom však to ani nečítam, ...len ma zaujímalo, či mám taký pocit len ja, alebo aj iní a v čom to je.....a ja neporovnávam veci z ozajstného života a vymyslené príbehy, na tom nezáleží... skôr ide o ten štýl písania, často podľa mňa bez pointy, bez hlavy a päty, bez nejakej pridanej hodnoty, bez citu...len nasáčkované vedľa seba slová o tom, ako je mi zle a naprd a ako sa mi niečo nepáči..a z toho, že sme "proste taká spoločnosť" je mi teda dosť zle ...
@trdelniiiq ale prečo to čítajú a hodnotia? to je otázka ...malo by sa jednoducho zabezpečiť to, že keď si človek klikne na "Najkvalitnejšie blogy" aby mu bolo zaručené, že naozaj si tam prečíta kvalitné veci, čo stoja za to a nie je nejaké **** ....
na jednu stranu súhlasím, že tí "popolárnejší" majú pravdaže viac čitateľov (to dáva aj logiku), taktiež súhlasím, že je tu plno takých blogov, ale ako už bolo hore spomenuté, ľudia si radšej prečítajú nejaký životný príbeh alebo cestopis.. toto nie je literárny portál, kde sa musia výlučne písať dlhšie prózy a fiktívne príbehy, je to len blog - denník.. poprípade tu aj sú autori, ktorí sem prispievajú dlhšou prózou, ale nie každý ich číta, pretože ich fikcia nezaujíma a radšej si prečítajú niečo "živšie".
Čo sa týka tých depresívnych článkov, neviem či si si všimla, ale niektorý si sem chodia len tak "vymyť hlavy", tí čo dajú tie spomínané hviezdičky - býva aj preto, že sa v tých článkoch nájdu alebo sa im to prosto páči..
nie každému sadne poézia, lyrizovaná próza a pod. čiže podľa mňa je hodnotenie autorov na birdzi veľmi diskutabilné, kedže nie každému sadne žáner
sam som k niektorym kvalitnym blogom natrafi len nahodou a dany clovek mal mozno 2 fanusikov, pricom pisal fakt dobre veci, kde bola vetna skladba na urovni, rovnako dobre pouzite lit. tropy, jednoducho tip top a citalo sa to v podstate samo
@holandskasalama tak to neviem, zas az tak tu tie blogy nesledujem malokedy si nieco precitam (resp. nadpis aj vidim ale neotvorim to ) tak je dost mozne ze mas pravdu ... a tak hej, kazdy vravi jak mu je zle z dnesnej doby a bla bla a aj tak kolko ludi prave aj pozera take bullshity typu modre z neba, a ine kraviny z prosteho zivota (buckovci, a neviem ani co este take chodi v tej telke)
@poke to, že sa niekto nájde v článku, znamená, že ten článok je napísaný dobre? neviem, ja môžem napísať štyri riadky o tom, ako ma nasrala sestra a dostanem skvele hodnotenia, lebo aj ostatnych prave nasrala sestra? ...to sa potom nehodnotí článok ale miera stotožnenia.. ..asi to ale takýmto štýlom veľa ľudí na birdzi hodnotí....a inak samozrejme súhlasím s tými žánrami, nie každému sadne to či ono, samozrejme, že bude populárnejšie, to čo sa číta ľahšie je ľuďom bližšie, ale to neznamená, že by to nemohlo mať hlavu a pätu....plus veľa blogov je jednoducho akoby o tom istom, niektoré žánre akoby tu ani nemali zastúpenie, to teraz nikomu nevyčítam, len konštatujem..
@trdelniiiq jj, tak ako fora su ohviezdickovane od cervenej po zelenu
lebo teraz nemame dobre a zle blogy, teraz mame dobre a zabudnute, tuto clovek neuvazuje nejak ze tomuto blogu da 4 hviezdy, tomuto dve, bud da 5, casto automaticky, alebo ziadnu, ked tak jednu ale to malokedy
@holandskasalama tak vidíš, nijak to nezmeníš - podľa mňa sa tu nájdu kvalitný autori ( a je ich dosť, aspoň z môjho pohľadu) čítaj to, čo ti sadne, nikto tu nikoho nenúti čítať toto a hento, čo je v topke..
@etelnair no ale tie zabudnuté sú preto zabudnuté, lebo ich nikto nečítal...takže to sa podľa mňa nezmení, čítané budú stále tie isté...a či blogy dostávajú nespravodlivo like, tak tak isto by nespravodlivo dostávali dislike, lebo veľa ľudí si predsa do konca neprečíta blog, ktorý sa im nepáči, ale dislike by dali aj tak
Zial mas pravdu. Kedysi to tak ale nebolo. Pamatam si na stare casy (tak 4 - 5 rokov dozadu), ked sa vacsina blogov dala citat a bolo to tu cele zaujimavejsie. Otazne je ci som sa zmenil ja alebo tie blogy.
@etelnair no to podľa mňa práve nie je nestalo sa ti, že keď si čítal knihu, že ti prvé strany možno išli ťažko a nebavili ťa, no potom ťa to úplne chytilo? ...plus by to znova hodnotili tí istí ľudia čo hodnotia tieto "top blogy" teraz, čiže by možno ani často nepochopili o čom je reč a dali dislike ....môj názor je, že by to nejak nepomohlo, možno by skôr pomohlo, keby boli dve kategórie: Najčítanejšie články a potom Najlepšie hodnotené - pričom práve hodnotiť by mali len nejakí ozaj top autori alebo niekto kto má rozum, jednoducho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
moji obľúbení píšu skvelé blogy, ktoré niesú na jedno kopyto.
netreba čítať TOPku
a to je zial aj najsmutnejsie na celom birdzi (co sa tyka blogerov)
staci, ze ma niekto plno fanusikov a moze napisat cokolvek, ostane furt s 5* a v topke, prinajlepsom niekde medzi prvymi 3 prieckami
samostatna kategoria su odveci blogy, ktore maju ku kvalite asi rovnako daleko ako fico k zdravemu rozumu a napriek tomu to ti ludia citaju, hodnotia a este sa aj za daneho cloveka biju, ak mu tam niekto napise nejaku opravnenu kritiku
Nie, raz za čas si niečo prečítam ale veľmi výnimočne..ale ako vravím, nič hentaké..najradšej mám niečo z každodenného života alebo niečo humorné
Čo sa týka tých depresívnych článkov, neviem či si si všimla, ale niektorý si sem chodia len tak "vymyť hlavy", tí čo dajú tie spomínané hviezdičky - býva aj preto, že sa v tých článkoch nájdu alebo sa im to prosto páči..
nie každému sadne poézia, lyrizovaná próza a pod. čiže podľa mňa je hodnotenie autorov na birdzi veľmi diskutabilné, kedže nie každému sadne žáner
sam som k niektorym kvalitnym blogom natrafi len nahodou a dany clovek mal mozno 2 fanusikov, pricom pisal fakt dobre veci, kde bola vetna skladba na urovni, rovnako dobre pouzite lit. tropy, jednoducho tip top a citalo sa to v podstate samo
ale prosím
lebo teraz nemame dobre a zle blogy, teraz mame dobre a zabudnute, tuto clovek neuvazuje nejak ze tomuto blogu da 4 hviezdy, tomuto dve, bud da 5, casto automaticky, alebo ziadnu, ked tak jednu ale to malokedy
"tak isto by nespravodlivo dostávali dislike, lebo veľa ľudí si predsa do konca neprečíta blog, ktorý sa im nepáči, ale dislike by dali aj tak"
dafaq? ved ked sa im ten blog nepaci tak moc ze ho ani nedocitaju tak je ten dislike opravneny
ale našla som zopár superblogov a dúfam, že aj mne sa aspoň jeden (jeden si cením viac ako ostatné) podaril