@nesssie lebo je to haklive ..to je zviera len tak na chvilku.. Ja som v zivote mal uz asi 100 potkanov a skreckov ale maximalne dvadsat minut potom ich zozral pyton.
Mam jednu prihodu raz sa stalo ze pyton enchcel zozrat toho potkana a travili spolu v terarku asi dva -tri tyzdne. Clovek by cakal ze toho potkana zen pyton zozere, ale blbost prisiel som a a po 5 rokoch pyton umrel a troska z neho zozral ten potkan.
Z toho ide ponaucenie ze "Raz si hore a raz dole" Ale potom som aj tak toho potkana hodil mackam chvilku sa hrali a potom ho zabili. Ale bol zlaty ja ze sa skamarati aj s nimi, ked uz s pytonom boli kamosi. No smola
@tikalok vdiel si uz niekedy ze by pyton zabil 2 metroveho pytona? Nie pyton bol chory a nechutilo mu jest a veterinar tiez nepomohol
mne zvierata po rukami neumieraju keby hej, nemam ho 5 rokov to je asi dost dlha doba (aj ked mohol vydrzat dlhsie-choroba si nevybera) Tak pred tym nez nieco napsies si premysli. Nebavia ma primitivne "mudre" poznamky od teba
Potkany sú úžasné zvieratká,ale je pravda,že žijú krátko ... a tie mená hmm raz som bola v kine na Alice in Wonderland a tam bol Tweedledee a Tweedledum takže meno pre potkana bolo jasné ..ale napr. najnovší sa bude volať Burizon
Keď ti môžem poradiť pobehaj stránky nejakých chovateľských staníc sekciu odchovy určite niečo nájdeš
@tenario Preboha, prečo by mal @nesssie zomrieť potkan po mesiaci/dvoch, keď ty si svojho choval 5 rokov, ako si povedal? Ja som sa stratila v logike tvojich príspevkov a tvoj útočný tón tiež svedčí skôr o tom, že... ja neviem... trebárs chceš silou mocou holke prekaziť radosť z nového zvieratka?
pytón, ktorý žil menej ako dvojnásobok života môjho potkana,
škrečky a potkany, ktoré boli krmivom pre hada a mačky.. paráda.
k tým múdrym poznámkam... tie by neboli bez tvojej skutočne múdrej poznámky o tom, ako zakladateľke potkan do mesiaca, dvoch zdochne, geniálne vyargumentovanú tým, že tebe dlhšíe nevydržali (vôbec nevadí, že si ich používal len ako krmivo)
@sarah_whiteflower pisal som o pytonovi ze mi vydrzal 5 rokov. Zivotnost potkana je do dvoch rokov pri veeeelmi dobrej starostlivosti Nie nic jej nekazim, len hovorim holu pravdu. Tieto zvierata su velmi nachylne na choroby, zimu atd atd...
@tikalok tvoj potkan moze zit maximalne dva roky o com? No a teraz mi povedz cim by si krmil pytona? Kuracimi reznami? Vidim ze sa vyznas. Pyton zozere len zivu potravu. Radsej pomc, ked nevies o com
@tenario Jaj aha, takže tebe umrel pytón po 5 rokoch, ten potkan prežil, lebo pytón už nebol hladný, a ty si ho chytil a nechal zabiť mačkami, tak ako si nimi predtým kŕmil pytóna. Už chápem.
Je mi zle z toho, že chápem
A ešte stále nechápem, prečo by mal autorke tohto fóra vydržať potkan mesiac alebo dva. Ešte aj škrečok vydrží minimálne 10x dlhšie, ak berieme ako bernú mincu ten JEDEN mesiac. A to vravím MINIMÁLNE. Mne džungar v pohode vydržal skoro dva roky, Matuzalem malý.
@tenari Okej, ja ešte STÁLE nechápem tvoj prvý príspevok, ale budiš, zjavne ho nemáš najmenšiu chuť vysvetliť, zbytočné hádzať hrach na stenu Pokojne aj nabudúce skráť niečomu životnosť zhruba 10x a "pleskni" to do fóra, akoby nič. (Keď už sme pri tých arogantných žmurkajúcich smajlíkoch teda
@sarah_whiteflower sorry ale staci si precitat troska o chove potkanov a ako pise aj par ludi vo fore (nie len ja) ze tieto zvierata dlho neziju. Proste je to tak. Co ti mam na tom vysvetlit? Mas google citaj.
@tikalok akym prognozam? Ty proste tocis a tosci a nevies o com. Jedine tviera ktore mi zdochlo za ucelom chovu bol pyton. ale hlavne ze ty mas uz viac tych prognoz
@tikalok je rozdiel chovat potkana a pytona Takze ty mi darmo povies ze ti vydrzal potkan 2 roky. Skus si chovat pytona a potom mi napis. Ze 5 rokov chovu je malo
@tenario každopádne človek, ktorý kupuje potkany ako potravu iným zvieratám, sa asi ťažko vie vyjadriť k niekomu, kto si ho ide kúpiť ako domáceho miláčika. hlavne, keď na jeden tvoj výrok nájdeme hneď kľudne aj 10 ľudí, ktorým potkany vydržali viac ako 10 krát dlhšie. to, že napíšeš, že potkan žije "krátko" ešte stále neznamená, že je jedno, či sú to dva mesiace alebo dva roky. ani jeden z komentov @27 a @23 nepoužil konkrétne čísla.
@tenario Ty si vážne disgrafik alebo čo? Už vážne nechápem, ako to mám povedať! Pomôže Caps Lock????
CHCEM VEDIEŤ, PREČO SI NA ZAČIATKU POVEDAL, ŽE JEJ NEVYDRŽÍ DLHŠIE NEŽ JEDEN, DVA MESIACE, KEĎ PRIEMERNÝ ŽIVOT POTKANA JE ROZHODNE DLHŠÍ NEŽ TENTO ČASOVÝ ÚDAJ, KTORÝ SI JEJ CHRSTOL MEDZI OČI??
Zameraj tentoraz ty svoje oči na slová JEDEN-DVA MESIACE. Presne toto slovné spojenie celý čas chcem od teba vysvetliť. Kebyže jej povieš "nie, potkana nie, to nežije pomaly ani dva roky", tak od teba logicky nepýtam žiadne vysvetlenie, pretože hoci sa mi to snažíš naznačiť, ja nie som ako niekdajší chovateľ hlodavcov NATOĽKO nevzdelaná, aby som nevedela, koľko žije taký priemerný potkan. Takže ja nepotrebujem Google, ja som asi tak... tri? štyrikrát? chcela tvoju odpoveď, ktorú si mi nedal.
Očividne teda zrejme preto, že neexistuje, alebo je taká pritiahnutá za vlasy, že ju radšej nepovieš. Nebola by náhodou odpoveď "potreboval som niekomu pokaziť radosť, pretože ja mám nanič náladu"? Pretože by som sa vôbec nečudovala.
... keď už sme pri tých prognózach, kto ich začal?
V tejto téme je reč o potkanoch, ty si ich choval ako krmivo, ja som ich choval ako domácie zvieratá. Poznám veľmi veľa ľudí, ktorí ich chovali rovnako, pohyboval som sa dlho v takej komunite ľudí. Ani si len neviem spomenúť na niekoho, komu potkan vydržal mesiac alebo dva.
BTW @23 je človek so vzťahom k potkanom podobným tebe, takže to je zrejmé, @27 nič o konkrétnej dĺžke nehovorí.
áno, tie štandardné 2 roky sú krátka doba, človek sa o tom ale dočíta všade, takže by ho to nemalo prekvapiť.
Ja hovorím: áno, potkany vydržia zhruba dva roky, pri dobrej starostlivosti o niečo viac.
Ty si povedal, že jej potkan vydrží mesiac-dva.
Ak máš chuť ešte stále si dokazovať svoju meniacu sa pravdu, alebo sa so mnou hádať o niečom, čo som nepovedal, tak si kľudne poslúž
EKO ... moja sa tak volala ked som si prve dve hodiny co som ju mala som si myslela ze je to ON, ale ked mi doslo ze je to ONA tak sa proste zacala volat Ekologia ... inac meno pre potkana iné asi Bowie
ja sa pridávam k @tikalok a @sarah_whiteflower a pýtam sa @tenario , prečo si napísal tie dva mesiace. A čítala som každý prípsevok tu, ale odpoveď som nejak nečakala.
@matusha preboha odpoved som pisal uz asi do tretieho komentu Pretoze su velmi haklive a ako som zase uz pisal hore asi dvakrat je mozne ze vydrzi dlhsi cas-samozrejme ale treba na to vyborne podmienky.
Vela stastia koncim v tejto diskusii, lebo clovek nieco povie a dva zazraky to prekrutia o 180%
@tenario Akože, viac ľudí tu potvrdilo, že jediný, kto to tu "prekrútil", resp. neposkytol odpoveď na jednoduchú otázku, ktorú som dokonca skusmo napísala aj Capsom , si ty, ale však nevadí. Som inak veľmi spokojná, že v tom nie som sama, kto si všimol, že si dal z brucha úplne nesprávny údaj a stojíš si za ním zubami-nechtami ako veľký odborník napriek tomu, že už ti to vyvrátila kopa ľudí, ktorí majú s potkanmi (teda minimálne podľa tvojich slov) väčšie skúsenosti, keďže ich nechovajú iba ako jednohubky pre hada.
@sarah_whiteflower aj had musi jest Inu stravu ako zivu nespapa, chapes? Je to pre neho strava ako pre teba vyprazany kapor . Takze nechapem preco to pises takym ironickym sposobom.
Dalsia vec ja s ana odbornika nehram hvoorim to skusenosti kamaratov-kamaratiek ktore potkanov chovali. Ale mne je to uplne desat co si ty myslis. Budem len rad ked autorka tejto diskusie napise o dva mesiace ze jej potkan je v poriadku, potesim sa samozrejme.
@tenario Máš zvláštnych kamarátov, keď viac než jednému nevydržal potkan "dlhšie než mesiac dva". A doteraz to neboli skúsenosti kamarátov, ale teda, ja som to pochopila tak, že tvoje vlastné. Minimálne si ich tak prezentoval. Ale budiš, toto ti neberiem.
Ale na 99,9% si dovolím tvrdiť, že dva mesiace po kúpe sa bude @nesssie in potkan tešiť rozkvetu zdravia, nakoľko som sa ešte naozaj nestretla s prípadom, kedy by potkan "pošiel" po takej extrémne krátkej dobe. To by už musel byť na zdochnutie v obchode, a to si snáď človek, ktorý má záujem o zvieratko, mal všimnúť, keďže sa predpokladá, že dopredu prečíta nejakú tú knižku a niečo sa naučí o tom, ako má zdravé zvieratko vyzerať.
A o hadovi som písala asi rovnako ironicky ako ty o tom, ako mám použiť Google a čítať Hovorí sa tomu len oplácanie rovnakou mincou, avšak ak ti mám pravdu povedať, tú iróniu som tam vlastne ani nedala, teda minimálne hadovi nepatrila určite
Môžeme uzavrieť túto diskusiu už naozaj, minimálne my dvaja, o dva mesiace sa dozvieme, či je naozaj také bežné, že taký potkan po dvoch mesiacoch odíde do zvieracieho nebíčka (pokiaľ nemá v akváriu nebodaj nejakého toho pytóna naviac).
Eko?... v juni by to boli 3 roky ...ale tu som nieco zazrela ze potkan sa dozije mesiac ci kolko, to je hlupost aj moja by zila dlhsie keby ju utratit nedam a to mala dost divoky zivot s nami po šenkoch
@tenario bolo to adresované tebe, takže to neberiem ako vyrozprávavanie sa. Ty by si ale mochol pochopiť, že ona svojho potkana nechce mať ako stravu pre pytóna, takže nechápem, prečo sem toho pytóna stále ťaháš, ale veď dobre. Ja som celú túto diskusiu čítala od začiatku a ako objektívny pozorovateľ som si proste všimla, že si písal úplne odveci, takže to neber tak, že som na ich strane. A ako hovoríš, máš skúsenosti od kamarátov, kamarátiek, tak isto, ako máme my dobré skúsenosti a neviem čo všetko. Sme chceli len proste vedieť, prečo len dva mesiace (bez toho aby ich zožral ten tvoj pytón) a ty si na to proste stále neodpovedal (aj keď hovoríš že áno).
A keď si myslíš, že sa tu zas vykecávam, okopíruj ten tvoj príspevok alebo napíš jeho číslo, v ktorom si povedal, prečo len mesiac (bez toho, aby tam bolo že sú náchylné na zimu atď) a ja dám definitívne pokoj.
@sarah_whiteflower úplne s tebou súhlasím, aj s ostanými, ktorí majú tento názor, @tenario úplne si serieš do huby toto nebola diskusia o PYTÓNOVI a o jeho stravovaní, ale o POTKANOCH a taktiež ani nie o tom, ako dlho jej ten potkan bude žiť.
btw @nesssie neboj nič, môj potkan má už 2 roky a je všetko v pohode
a @tenario nechápem, prečo by sa nemala na neho citovo naviazať. Mne to prišlo dosť divné, ako si to napísal. Si predstav, že si napríklad s niekým 2 roky. Nikdy nevieš, či s tým človekom ostaneš do konca života, nenaviažeš sa moc na neho citovo?
@delegatka asi si diskusiu pozorne necitala lebo toho pytona sme spominali v uplne inej veci a troska sa to zvrtlo a nie len mojou vinou takze neber si do ustociek len mna
vyborne podmienky? stale tu padaju vyborne podmienky... mal som potkana dva a pol roka a to som pripad co sa tazko stara uz aj sam o seba, cize ziadna specialna starostlivost... a to som mal dokonca laboratorneho
moj sa volal Mikina (originálne vsakze) ale byt tebou tak by som ho nazval Seneca, alebo Havran - to mu prida na intenzite
@tenario praveze som si ju citala celu a rovnako ako ostatni, ani ja som tam nenasla odpoved na to, preco by JEJ mal vydrzat zit ten potkan len mesiac-dva
@tenario ano, je MOZNE, ze vydrzia dlhsie, ale napriek tomu, JEJ vydrzi len dva mesiace vôbec t nie je o dobrych podmienkach ten moj ich az take uzasne nema a zije si
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
104 komentov
alebo Hugo.
prepustam ti moje mena kedze namiesto potkana budem mat zlatu rybku..
Mam jednu prihodu raz sa stalo ze pyton enchcel zozrat toho potkana a travili spolu v terarku asi dva -tri tyzdne. Clovek by cakal ze toho potkana zen pyton zozere, ale blbost prisiel som a a po 5 rokoch pyton umrel a troska z neho zozral ten potkan.
Z toho ide ponaucenie ze "Raz si hore a raz dole" Ale potom som aj tak toho potkana hodil mackam chvilku sa hrali a potom ho zabili. Ale bol zlaty ja ze sa skamarati aj s nimi, ked uz s pytonom boli kamosi. No smola
btw ak pytón nie je hladný a potkana nezožerie, potkan môže zaútočiť a pytóna zabiť. nebolo to tak aj u teba?
vidím, že zvieratá máš veľmi rád
mne zvierata po rukami neumieraju keby hej, nemam ho 5 rokov to je asi dost dlha doba (aj ked mohol vydrzat dlhsie-choroba si nevybera) Tak pred tym nez nieco napsies si premysli. Nebavia ma primitivne "mudre" poznamky od teba
Keď ti môžem poradiť pobehaj stránky nejakých chovateľských staníc sekciu odchovy určite niečo nájdeš
pytón, ktorý žil menej ako dvojnásobok života môjho potkana,
škrečky a potkany, ktoré boli krmivom pre hada a mačky.. paráda.
k tým múdrym poznámkam... tie by neboli bez tvojej skutočne múdrej poznámky o tom, ako zakladateľke potkan do mesiaca, dvoch zdochne, geniálne vyargumentovanú tým, že tebe dlhšíe nevydržali (vôbec nevadí, že si ich používal len ako krmivo)
Súhlasím s tebou
@sarah_whiteflower
aj s tebou . a mne tu radosť neprekazí nemá šancu
je pravda, že ani dva roky nie sú veľa, ale mesiac-dva je absolútne odveci prognóza, sorry.
mám písať väčším písmom, podčiarkovať, alebo písať dvakrát?
kde píšem niečo o tom, že čím by som kŕmil alebo nekŕmil pytóna?
nikde.
až teraz: pokiaľ ide o mňa, pytóna by som nechoval, ale viem, že potkany a myši sú pre pytóna bežnou stravou.
Je mi zle z toho, že chápem
A ešte stále nechápem, prečo by mal autorke tohto fóra vydržať potkan mesiac alebo dva. Ešte aj škrečok vydrží minimálne 10x dlhšie, ak berieme ako bernú mincu ten JEDEN mesiac. A to vravím MINIMÁLNE. Mne džungar v pohode vydržal skoro dva roky, Matuzalem malý.
ďakujem, i keď pochybujem, že si nezaznamenal minulý čas.
tvojim zvieratám tiež želám nech sa držia. napriek tej zlej prognóze, ktorú tam vďaka slovu "tvojim" vidím.
@27 @23
a myslim ze ich bude este viac. Pockaj si chvilu. Zatial sme traja
A – Abba, Abbie, Abby, Abana, Abava, Aboja, Aboya, Abora, Avora, Amona, Amana, Agava, Agave, Aron, Áron, Anda, Angelika, Angelina, Amanda, Amália, Amélia, Alma, Alfa, Alba, Alva, Alka, Alica, Ambra, Aza, Asa, Azíza, Asisa, Alana, Arana, Alonaya, Alonaja, Asta, Ambrela, Amarela, Alex, Aleš, Axel, Aston, Axton, Arlene, Arlín, Aškent, Ajguľ, Afélia, Andora, Anton, Adonis, Amor, Ali, Alibaba, Altron, Alton, Avex, Adis, Adisabeba, Ara, Atos, Athos, Atis, Athis, Avelux, Avelange, Angel, Angie, Arthur, Artur, Anka, Ann, Annie, Anny, Aroma, Andy, Aros, Afi, Alf, Alfi, Arkas, Arkansas, Azúr, Apalač, Apač, Adam, Adan, Alan, Arek, Aret, Alojz, Akkad, Amerigo, Anita, Anith, Asus, Asis, Asos, Adina, Adin, Aladin, Akim, Aqua, Aquarel, Achát, Adulár, Antik, Antique, Apolón, Amos, Alizé, Agi, Agino, Amanda, Abora, Aboja, Aboya, Atila, Akita, Afgán, Afghan, Asterix, Asan, Abe, Alík, Anita, Aneta, Amika, Amica, Amur, Aisha, Arlene, Aragón, Azték, Agnes, Agness, Aisop, Amazon, Apetito, Annemarie, Andromeda, Azbuka, Aero, Avon, Aries, Abzu, Affa, Apu, Aris, Ariska, Arabeska, Arabela, Arabella, Afrodita, Aquatera, Atlandíta, Avia, Azrael, Azurit, Arcadia, Alcatraz, Alfréd, Arion, Arachné, Alava, Agáve, Agát, Agáta, Artičok, Abel, Afrika, Aguti, Alabama, Arleen, Aladin, Albatros, Akir, Akira, Akaj, Akaja, Aura, Archa, Archaniel, Avensis, Atlas, Alas, Alaska, Aliaška, Alfréd, Ananás, Andros, Adika, Aidika, Aeolus, Ague, Aglaia, Agistos, Anais, Adios, Aisa, Aiter, Amfión, Amykos, Amulius, Andromacha, Antea, Anteia, Antigona, Antiopa, Apsyrtos, Ariadna, Artemis, Asterios, Aurora, Atropos, Até, Arnošt, Alpinika, Amalgán, Alumín, Azbest, Alabaster, Amore Mio, Ametyst, Avanturín, Animák, Aquarious, Armína, Aurum, Aurélius, Almond, Astor
B – Bandy, Barry, Bona, Bora, Bosina, Bosana, Barbar, Barbara, Baxis, Bono, Bony, Bonfunk, Belinda, Bala, Balla, Bandus, Black, Blackina, Bumpy, Bumper, Bazos, Barit, Bingo, Bang, Buck, Buckina, Begona, Begónia, Barman, Bonbon, Bonpar, Bonsuár, Bonsaj, Brix, Brita, Bristol, Britney, Britany, Blox, Biba, Bibo, Bipa, Bipo, Bisquit, Barel, Basco, Basko, Brutus, Bruno, Braun, Barna, Barma, Boston, Bospor, Brandy, Baileys, Brother, Blumenthal, Blumenkohl, Belli, Bella, Béla, Bosh, Berry, Berrie, Bastilla, Brahmapútra, Beštia, Baxa, Bexta, Betty, Betina, Bohuš, Bilingvál, Bondy, Bond, Blondie, Blondy, Bubu, Babú, Blatfus, Bokor, Borlok, Beny, Benjamín, Borža, Buržuj, Bugriš, Boľševik, Bessie, Bessy, Brauner, Brainy, Brainer, Brazil, Brasil, Braska, Bevit, Banda, Bahia, Bukurešť, Brusel, Bathory, Blau, Butterfly, Bendy, Borga, Benx, Brinol, Briss, Bianca, Blanca, Beatle, Burák, Barma, Brioška, Barracuda, Baltic, Baltimore, Beck, Beyoncé, Bombara, Bliss, Briese, Boris, Banán, Badián, Bastian, Brigita, Birgit, Berta, Betin, Burunduk, Barney, Barnie, Berlit, Belushi, Babeta, Bambus, Baobab, Babtist, Belveder, Barón, Bagir, Bagira, Bagaj, Bagaja, Bagoja, Brumík, Bobtail, Brok, Barok, Baroko, Bart, Bárt, Bakchos, Baukis, Bellerofontes, Bellona, Belos, Bias, Bitón, Boreas, Britomaris, Busiris, Bavalgari, Bios, Beniska, Brokát, Belinda, Binta, Bintha, Binthus, Beethoven, Bicarbon, Bicarbona, Bikarbóna, Burák, Belka, Bej, Baskervil, Beletria, Beauty, Billy, Blesk, Balzam, Baltymor, Blenda
C – Cára, Cácorka, Clementine, Caston, Castrol, Cindy, Cinderella, Candy, Cora, Cilka, Cecil, Cidik, Cid, Cyrano, Calex, Copex, Cuprum, Calcium, Canavit, Canvit, Celadon, Cimi, Cleo, Clea, Cleopatra, Claire, Cinnamon, Cukor, Ceridlo, Cera, Cinthia, Cinka, Congor, Civa, Candros, Calibos, Cavern, Club, Caesar, Cézar, Cukrík, Congo, Corny, Cihla, Cave, Cowboy, Cukero, Cigeľ, Click, Clack, Clark, Cosmos, Cosmodisc, Cora, Calwin, Clein, Cenvelo, Cedrik, Cedrick, Cocos, Cuscus, Cliff, Coleene, Cuba, Cumba, Cex, Cappuchinno, Caffeé, Casper, Clooney, Cappy, Campbell, Caren, Celesta, Carlton, Creveta, Capri, Capricorn, Cube, Combo, Caravan, Cristine, Cyril, Coral, Cinzano, Cola-Cao, Créme, Cassandra, Clever, Cikáda, Crystal, Conquest, Conqueror, Capture, Cotton, Cunami, Cencúľ, Cukina, Cuketa, Cmoro, Cmaro, Cmar, Cecil, Cantare, Catherine, Cordoba, Corolla, Caelus, Cassiope, Cassiophea, Castor, Centaur, Cerberus, Ceres, Concordia, Cupido, Cybela, Cylinder, Camel, Colombo, Columbus, Coloseo, Clarisa, Crispie, Copacabana, Csokoládka, Calma, Cavalier, Cassanova, Cruis, Cacca, Combat, Carrisima, Cara Mia, Connan, Cooler, Cassamia, Cassovia, Citrus, Citrón, Citrónka, Cabala, Cverg, Cash Flow, Cukrová Trstina, Celsia, Celsius, Celzius, Candle, Cifra, Cár, Cwoki
D – Dana, Dina, Dona, Dano, Dino, Dono, Don, Derek, Darwin, Derbie, Durex, Diazepam, Dorsiflex, Darma, Dalma, Darja, Dárius, Doga, Dingo, Dinga, Dunk, Dark, Dessie, Doboš, Doboška, Drum, Dixie, Dixy, Dodo, Doda, Damián, Demikát, Dukát, Dáša, Dasha, Drop, Drops, Dunkel, Dukla, Dukel, Dred, Dredlár, Deli, Danica, Dita, Delvita, Doliva, Duna, Direkt, Dolár, Domca, Darkness, Didaktic, Duspama, Desmod, Dalina, Dalba, Dalima, Damlo, Damlok, Daila, Daidala, Daidalos, Danae, Driskol, Driscol, Dusty, Dorka, Dumbo, Dynamit, Dyna, Dina, Dafne, Daphne, Dolomit, Darling, Dardaneli, Dragon, Drake, Devon, Dover, Danube, Dartaňan, Defoe, Dacia, Duma, Dobias, Denny, Dinx, Dobló, Donatella, Donatello, Derrick, Derek, Disco, Dicsitto, Dúha, Dale, Dejl, Diamond, Dandie, Dolores, Delta, Dorit, Durit, Dio, Draifus, Dalila, Daila, Daily, Darex, Dimbo, Darleen, Dolly, Dynamit, Drops, Da Vinci, Deborah, Debbie, Dolomit, Dunakiliti, Didi, Dracula, Dafnis, Daimón, Damokles, Danaos, Dardanos, Dares, Decuma, Deimos, Demeter, Démov, Deukalión, Diana, Dido, Diké, Diktynna, Diktys, Diomédes, Dióna, Dirké, Dis, Dolón, Doris, Dryas, Duellona, Dilema, Dylema, Domino, Domingo, Degan, Druid, Daisy, Diadém, Doctor, Dravec, Dante, Decameron, Dekáda, Dekóder, Delicious, Delikates, Delikatesa, Drobček, Donald, Dui, Doris, Duke, Doyle, Deana, Desana, Dove, Dobsy, Dropsy, Dickens, Dalmácia, Driskol, Disney, Dumbo, Darex, Dardalion, Dumpty
E – Elba, Elfi, Elefant, Elafantao, Ebi, Ebina, Eros, Emir, Eli, Elis, Enbra, Embra, Ezechiel, Eufrat, Epoxid, Elen, Emos, Etar, Erat, Eigar, Egreš, Epos, Ephos, Esos, Esus, Elegance, Energia, Energy, Eufória, Erik, Erika, Emulzia, Eliza, Elisabeth, Elza, Elsa, Enie, Ewan, Endy, Eddie, Edy, Enya, Eňa, Engels, Ewina, Edina, Erasure, Eida, Eliška, Eman, Emanuel, Eliot, Excalibur, Explorer, Exot, Exotika, Exit, Element, Elonay, Elonaya, Echo, Excelent, Ezop, Etna, Edna, Edit, Expert, Exitus, Eidam, Ementál, Enigma, Eva, Ema, Emma, Ella, Ešter, Eštar, Elfa, Elea, Eleonor, Eleanor, Evelyn, Emco, Eskimo, Ester, Esmeralda, Electra, Euro, Eifel, Elvis, Elton, Emir, Economy, Epeiros, Egeria, Efialtes, Echidna, Echo, Eirene, Elpenor, Endymón, Empusa, Eolus, Enyó, Epeios, Erebos, Erginos, Erigona, Eteoklos, Eurykleia, Eurytos, Eden, Etela, Enrico, Ekrazit, Epopeja, Expres, Elf, Elfibej, Edison
F – Fama, Finnie, Finny, Felix, Flextor, Flo, Flog, Frog, Felina, Felini, Felisitas, Felicita, Falco, Falko, Filkus, Filan, Fila, Fola, Folks, Fedor, Fero, Frix, Frištak, Ferdiš, Fatima, Farell, Farrow, Finko, Fifík, Ford, Forsa, Fabula, Falbala, Frixta, Flint, Flinstone, Fénix, Famir, Fadyľ, Ferhan, Ferim, Flox, Fidur, Fikrét, Fayt, Fate, Fastum, Festo, Famira, Famir, Foya, Frič, Fregata, Fabia, Fabio, Felicia, Fiat, Frikos, Fruity, Frutty, Flector, Future, Friday, Fox, Ficko, Femme, Fatale, Fabulous, Fridge, Flip, Flap, Fiona, Fannie, Fany, Fitty, Fitbella, Frutabella, Flam, Fantomas, Funes, Famona, Famón, Fredy, Fonda, Figaro, Florimon, Fuji, Fudži, Fidži, Fuchso, Felipe, Flitter, Falzifikát, Frapé, Furud, Furudal, Faidra, Faetón, Fajax, Falaris, Fantasy, Fantasos, Fauna, Faun, Flora, Favonius, Femios, Feres, Filemón, Filomela, Fobos, Foibos, Folos, Foinix, Forkys, Fors, Foroneus, Fortuna, Fosforus, Frixos, Frontis, Fyleus, Fylis, Fantagiro, Fantaghiro, Florimon, Fiducia, Fandango, Freestyle, Flambert, Fileta, Frenk, Fernet, Francesco, Francisco, Francisci, Fluorit, Frenegonda, Fineo, Flower
G – Gora, Geri, Gorazd, Gomy, Galina, Gabor, Gilbert, Gepard, Goma, Gayla, Geisir, Geizír, Grammy, Grafie, Gabriš, Golan, Golana, Gurama, Gennie, Geny, Gambor, Gusto, Gaston, Gaskon, Gáfor, Gwen, Gwenda, Gwendolina, Gerbera, Gerbert, Goya, Goja, Gush, Gabi, Gabriel, Granula, Gaštan, Gaškent, Gisel, Gizela, Gobi, Gargamel, Gershwin, Gazela, Gejza, Gadila, Gladiola, Godin, Godina, Gambo, Grafit, Granit, Granát, Gurmán, Gourmet, Gosh, Gombas, Galba, Galfa, Golf, Gero, Garo, Garos, Galop, Gordic, Ganga, Gange, Guitar, Glasgow, Gerhardt, Gotfrua, Gustav, Goméz, Gastro, Gerda, Guy, Gita, Gina, Gama, Gucci, Garfield, Garfankel, Gogo, Gonda, Gemmy, Gugo, Gigolo, Gladis, Gerta, Goliáš, Geneva, Genova, Goldie, Goldy, Gordon, Gefri, Grin, Galus, Gaudí, Gájus, Gaudius, Gaudeámus, Gróf, Glamour, Giusseppe, Guinera, Glück, Gomora, Giraffe, Gaia, Gemini, Génius, Giganti, Glauké, Glaukos, Gorgony, Gorgofona, Gácie, Grácia, Gryf, Gyges, Giga, Gips, Gipsy, Gladiátor, Gerlach, Gregory, Geroj, Gillian, Gondáš, Grin, Grim, Grim Fandango, Gremlin, Grace, Graciela, Gedžit, Gedgit, Gadget, Gadžet, Gospel, Gagarin, Granát, Garnet, Gin, Gin-tonic, Google, Granko, Gerbera, Gideon
H – Hugo, Hobart, Helen, Harry, Holly, Hana, Hanach, Herbert, Hakim, Hanzel, Hasel, Holman, Holbík, Hruška, Hrošík, Haynd, Halada, Honey, Hush, Hamburger, Hamburg, Hippo, Hippies, Horan, Hilly, Haas, Hygo, Homér, Hamlet, Habsburg, Heidi, Hithcliff, Hyra, Henna, Honšú, Henrich, Heinrich, Harriet, Henriet, Hičkok, Habura, Hans, Hektor, Hogo, Hogo-fogo, Hogo-pogo, Hujer, Hlahoya, Homer, Homár, Hruška, Herakles, Herkules, Héra, Harmony, Hama, Huma, Hain, Helga, Hilda, Hobbart, Hurricane, Hobster, Himmel, Hyacint, Hyatusa, Hirošima, Hviezda, Hviezdica, Hawai, Hádes, Haimón, Harpokrates, Harpya, Hebe, Hefaistos, Hekaba, Hekale, Hekata, Hekuba, Helios, Heliday, Hella, Hemera, Heneti, Hermes, Hesperia, Hippolita, Honor, Horatius, Herodes, Herodias, Hypnos, Hylos, Hylas, Hepa, Hrášok, Hriva, Hemoroid, Hilian, Hamík, Ham-ham, Howart, Hovawart, Hegel, Hillary, Hufnágel, Hui, Holmes, Hordubal, Hannibal, Honduras, Husky, Hematit, Hrdlička, Hood, Hrošík, Homolka, House, Hemendex, Heaven, Hugo Boss, Hugeček, Hrom, Herakles, Hossa, Hamster, Hatéria, Hacienda, Herbert, Horalka, Heineken, Hádes, Habeš
CH – Charlie, Charleston, Chlum, Chlup, Chelsie, Chapter, Chellis, Chloe, Chiara, Chevrolet, China, Chinamo, Chorda, Chortaj, Chortaja, Choluj, Chimba, Choven, Chaviér, Chmára, Christmas, Chobra, Chicker, Chamber, Chamberline, Chocco, Chicco, Chestnut, Choccito, Chip, Chipicao, Chilli, Chris, Chickita, Chihuahua, Chán, Chirón, Charón, Chios, Chalkida, Chalkidiki, Chaos, Charitka, Charybda, Cheirón, Chiméra, Chloris, Chronos, Chwála, Chess, Chester, Chesterfield, Cheese, Chespike, Chandra, Chabreček, Chrumka, Chrunky, Chalcedón, Chryzokol, Chryzopras, Chelsia, Chopok, Cherry, Chmára, Chalabala, Chali, Chlpáčik, Chantal, Champagne, Chevrolet, Chrysler, Chorche
I – Inka, Ilona, Ilon, Inkoust, Iboja, Iboya, Itar, Ištar, Idefix, Iman, Ipeľ, Ira, Irfan, Image, I Love You, Inge, Ingrid, Ichtar, Iľja, Ichtyol, Iren, Irin, Irina, Irena, Imbar, Iker, Irma, Imur, Irtyš, Iglú, Ivica, Isolda, Isabella, Izabela, Indor, Ikebana, Ikona, Ivon, Ilma, Iqe, Ian, Isman, Ilith, Iuris, Igola, Ingola, Imre, Irka, Igor, Ibi, Iby, Ibrahim, Iderit, Ikarus, Ikaros, Inuit, Igitur, Ištenem, Iberit, Itaka, Iasón, Ifikles, Ibykos, Idaia, Iola, Iris, Italos, Isis, Izis, Ición, Ixión, Ión, Imelo, Imel, Imela, Ice-Tea, Igloo, Infra, Inčučuna, Inspector, Inšpektor, Insect, Ibiza, Iguacú, Ivet, Ivetka, Ives, Isaac, Izva, Izma, Izahra, Izhira, Impreza, Impresia, Invasia
J – Jona, Juno, Jaspis, Jadeit, Jola, Julie, Jully, Judo, Jumbo, Jaker, Jašter, Jeseter, Jack, Jackie, Jackob, Johny, James, Jimmy, Jupiter, Jaloma, Janov, Jikka, Juris, Jane, Jomba, Jelen, Jelena, Just, Jopper, Jantár, Jen, Jin, Jan, Jean, Jopo, Joop, Jiskra, Jovan, Jamur, Janya, Jericho, Jerix, Janda, Jozs, Jumper, Jonatán, Javora, Jemen, Jenisej, Jamb, Jura, Jury, Jens, Jenx, Jindra, Jitka, Jalta, Juice, Jorik, Jošiko, Joko, Jablonka, Japan, Jasienka, Judy, Judit, Jahoda, Jupi, Jupík, Jimbo, Jelly, Jerry, Jasmína, Jón, Jód, Jodid, Julian, Jogurt, Jáger, Jablko, Jaskonka, Jaskon, Justin, Justinka, Jelé, Jadran, Jadranka, Jarid, Jardis, Johan, Johana, Jerebis, Jariabka, Julča, Japonka, Ježko, Jáchim, Joachim, Jantár
K – Klea, Klia, Kleo, Klio, Kokos, Kira, Kirka, Kambra, Kešu, Kešutka, King, Kinger, Klinger, Kora, Kus-kus, Kirsha, Kirma, Kolos, Kalif, Kalis, Kendy, Keny, Kenvelo, Klaus, Kolín, Kamur, Kilimandžáro, Kohinoor, Kopex, Kuba, Kumba, Keks, Kex, Kompót, Kapučíno, Kožak, Kojčok, Kalwin, Klein, Kesta, Kesto, Kalim, Kalmár, Kazoo, Kaster, Kasper, Klokan, Kapybara, Kapi, Krakatit, Kakadu, Kerry, Killing Me Softly, Kea, Kimberly, Korma, Korman, Kensington, Kala, Kalabaš, Karabaš, Kongo, Kasandra, Kite, Kiara, Karamel, Klops, Kreveta, Kailys, Krušpán, Kevin, Kondor, Kfill, Krym, Kalos, Kobra, Kvaki, Kidakideš, Kida, Kalma, Korál, Krieda, Krémeš, Kremeň, Kapacita, Klotylda, Kassandra, Kamila, Kola, Kafé, Káva, Kiro, Kapybara, Kapari, Kokoska, Koffila, Kraken, Kerberos, Keiser, Karamelka, Krupiér, Karmen, Karmína, Karmín, Kreps, Kia, Kupido, Krystal, Keksina, Kex, Keks, Kuvik, Kakao, Kalimero, Kraus, Kruis, Kaby, Keresteš, Kuli, Klaun, Kizzy, Kmeťo, Kurt, Kaifáš, Karkulka, Kelecsényi, Kvapôčka, Kross, Katie, Katherine, Kybernet, Korint, Kalypso, Kalais, Kalliope, Kapys, Kallisto, Kastalia, Kefalos, Keleos, Kentauri, Kentaur, Kery, Keto, Ketos, Kleobis, Kloto, Klytia, Kordos, Korpeus, Kressida, Kyklop, Kolombo, Kolumbus, Koloseo, Kadash, Krispy, Klea, Klementine, Klingáč, Kinkaš, Klinček, Kofolla, Kamčatka, Korfu, Klobása, Krémik, Kabala, Karneol, Kunzit, Ken, Kohn, Kuvik, Kriváň, Kedlubna, Kráska, Kosatka, Kométa, Kapura, Kapri, Klarinet, Kendl, Klein
L – Lisa, Líza, Lékorica, Lilly, Limbo, Luana, Loran, Lori, Lorex, Laila, Leila, Luma, Luna, Lonely, Lonelyness, Limba, Likér, Latte, Lunkayra, Lolo, Lunex, Lynx, Love, Lua, Lucy, Lucia, Lucián, Lucius, Lerich, Lettrich, Laguna, Lazagne, Lovely, Lux, Luxus, Lens, Limo, Lina, Línia, Lipo, Libo, Lastra, Lastúra, Laser, Limetka, Lineth, Lurd, Lepidlo, Liren, Lombo, Lobo, Laris, Larisa, Luki, Luky, Lukas, Lekvár, Lektvar, Leasure, Lila, Lola, Lumík, Libex, Lidia, Lybex, Lox, Lana, Lena, Lingo, Lora, Loretta, Lagun, Lotor, Lewis, Louise, Luiza, Loretta, Lillith, Lea, Leo, Leonex, Leonardo, Little, Lambada, Latino, Laskonka, Lybar, Luštenina, Lastra, Lenine, Lamb, Lambert, Lia, Liana, Luka, Luxa, Lexa, Lékorica, Lanza, Lina, Laila, Leila, Londa, Lada, Lemur, Lima, Laponka, Lapo, Loira, Lejdy, Lady, Lama, Laura, Labra, Laboratory, Lab, Leukos, Lesbos, Ladón, Labakan, Laios, Lamia, Lato, Laverna, Liber, Lucifer, Lykaón, Lykurgos, Lumen, Lunetic, Lennon, Lemon, Lucky, Luke, Lambert, Lavína, Lesana, Lesia, Lečo, Liči, Lars, Lariš, Linda, Lowe, Luxor, Ling, Ling-Ling, Language, Light, Lochness, Lui, Lara, Lovely, Lonely, Lajka, Laugaricio, Lafranconi, Lazar, Lazur, Lapis, Lazuli, Libra, Lýra, Líra, Limonáda, Lurdes, Lunch, Lunchmeat, Lančmít, Loira, Lotos, Lekno, Lambert, Lukrécia, Letícia, Letitia, Lamara, Labamba, Lapampa
M – Mara, Maca, Michelle, Micky, Michael, Mandy, Monday, Mendy, Melinda, Melissa, Milica, Mulica, Mana, Matrix, Murko, Muco, Mica, Mick, Mohel, Mohér, Mira, Mirra, Molly, Mops, Milky, Mráčik, Mraučiak, Mešter, Mr. Bean, Mr. Rat, Mr. Cavia, Muka, Muqa, Misty, Mist, Merylex, Marylin, Margus, Matilda, Magdaléna, Mobydick, Motorka, Milka, Manx, Minx, Mix, Minnie, Minny, Mozart, Mozaika, Malta, Merit, Myrha, Myrta, Maja, Maya, Mayo, Max, Mex, Mock, Mocka, Meredit, Margareth, Matchu-Pitchu, Moira, Mamba, Mašuro, Mars, Merkúr, Mouse, Mulan, Mortiša, Marge, Mika, Miracle, Mirabell, Margot, Mendy, Marína, Mrena, Muréna, Malina, Manner, Megan, Melody, Mercury, Mila, Maribo, Maribor, Mango, Melon Mellow, Marshmellow, Makao, Macao, Makak, Maus, Melta, Mrázik, Majolka, Mirafiori, Magura, Maor, Maur, Minzi, Manfred, Micol, Malmő, Moe, Moesha, Moiša, Moto, Mota, Marry, Mimi, Mona, Maro, Mon, Moonie, Mountain, Meadow, Mandarínka, Muréna, Monkey, Milét, Magnézia, Magnesia, Magnesium, Maira, Myra, Maius, Manto, Mania, Medón, Medúza, Megaira, Malinois, Milágros, Mens, Mentor, Mercurius, Metis, Midas, Minerva, Minos, Mitras, Moiry, Mosmos, Momos, Múza, Morta, Mesečusec, Melinda, Magnetic, Monica, Machnáč, Mulder, Majda, Muriak, Mogvay, Muriel, Marietta, Marion, Marianelund, Makadam, Mandľa, MC Gregor, MC Canzie, Mortal, Makarón, Malamut, Merlyn, Merle, Mrázik, Marfa, Malachit, Magali, Memory, Marmeláda, Marmelade, Maximus, Markus, Marcus, Marco, Marco Polo, Melange, Melanž, Melanš, Mirage, Miráž, Mylady, Mrochta, Mercedes, Madonna, Maduar, Merima, Magura, Mafia, Manhattan, Maryland, Malibu, Mint
N – Nero, Nera, Nora, Nela, Nelly, Nugát, Nuget, Nugeta, Nutella, Nova, Nature, Novax, Nimbo, Nimba, Naomi, Nerit, Nork, Norman, Nippy, Nadar, Nadlak, Nefrit, Nefertiti, Nataniel, Nataša, Nataly, Nymburk, Never, Nobody, Noname, Nocadeň, Nemo, Nix, Nick, Nicky, Nikita, Nice, Navy, Nestor, Nicker, Nairobi, Níl, Neptún, Norik, Nené, Nextra, Norbert, Nelse, Nils, Nurat, Neshter, Niva, Nut, Nuit, Noir, Night, Night Flight, Nicorette, Nicquittin, Namba, Noira, Niagar, Niagara, Nika, Number, Nukka, Nirabe, Nirabel, Nana, N-Šoči, Noe, Nivea, Naru, Nyola, Nyoba, Neolit, Nensy, Nancy, Novit, Nescafé, Nicoletta, Nararuana, Nebíčko, Nayorah, Norvich, Nagasaki, Nemea, Najáda, Neleus, Nemesis, Nereus, Neira, Néria, Nessos, Niké, Ninos, Nioba, Nona, Nox, Nymfa, Nyx, Nykodím, Nykodém, Nina, Nadja, Naďa, Najda, Nanuk, Nádej, Nastenka, Nasťa, Napoleon, Neonka, Narcis, Nymburk, Nymburg, Nokia, Nataniel
O – Orka, Orkán, Oman, Oliva, Olívia, Olina, Olex, Olek, Otar, Onyx, Onys, Obelix, Opál, Ozzy, Oto, Otto, Otília, Otilly, Oberhauser, Oktán, Oktáva, Okaňa, Ombor, Ork, Orit, Orbi, Oscar, Oštara, Orinoco, Osa, Oxford, Opak, Ošiko, Opavia, Orava, Ondava, Omar, Olaf, Ordovik, Omrvinka, Oškvarok, Oškerda, Opera, Olah, Omnia, Ontario, Orbit, Orbitus, Orbis, Omega, Orech, Oplátka, Orion, Orfeus, Oliver, Olivieri, Orange, Ofélia, Olympic, Olympia, Ofélia, Othello, Otelo, Oceanus, Odyseus, Ofeltes, Olympos, Omfala, Oreus, Otos, Oziris, O Sole Mio, Olinka, Obsidián
P – Pasta, Pesta, Pesto, Pistácia, Pelly, Pomodoro, Pinka, Plural, Posh, Peter Pan, Pandora, Piskol, Pistol, Pierot, Piotr, Pierre, Peacock, Plum, Plaum, Parexyl, Perla, Ponty, Pongo, Poggo, Peggy, Peggie, Protos, Portos, Panda, Púšť, Paris, Phobe, Pluto, Pax, Pexeso, Puccini, Pizza, Pellini, Pembra, Pazder, Pasparta, Paspartu, Palma, Pocahontas, Pinoccio, Pressburg, Paula, Pavla, Pecksly, Pexly, Pegzly, Present, Potatoe, Popcorn, Pukanec, Palička, Punč, Paraván, Paragón, Property, Picture, Picao, Picknick, Pickwick, Prameň, Pena, Plameň, Plaza, Presso, Pelendrek, Priscilla, Pugačeva, Perón, Perún, Poseidón, Palina, Prométeus, Perseus, Palas Aténa, Pralinka, Poster, Phoenix, Prada, Pegas, Paegas, Paul, Provensal, Palacinka, Paradise, Placka, Palacky, Piggy, Pigglet, Prudance, Peru, Persil, Polar, Polárka, Paleolit, Podravka, Pia, Pamela, Patela, Patent, Plexi, Perestrojka, Pampa, Ptolemaios, Puma, Panter, Panther, Pessos, Pyrit, Pyramide, Power, Pillow, Pineapple, Peloponéz, Penelope, Pafos, Palaimón, Palatín, Pales, Pallas, Pandaros, Pandóra, Pandora, Parky, Pax, Peleus, Pelops, Persefona, Phobus, Phoebus, Pilát, Pilates, Plejád, Plejáda, Plutos, Polus, Pollux, Polybos, Pontos, Proitos, Proteus, Psyché, Pygmaj, Pygmalión, Pyreneus, Pytón, Prskavka, Padišach, Plitvica, Plutva, Plutón, Plutónium, Parížanka, Panoramix, Panoráma, Princ, Princezna, Pelikán, Porcella, Porcellus, Peyrak, Platón, Pytagoras, Pišta, Pussy, Pansy, Pikao, Pínia, Pusinka, Pelargónia, Pedro, Phillip, Padre, Popoluška, Polievka, Polienko, Papillon, Papilón, Poillion, Phalénne, Praženica, Piškóta, Pawn, Panoramix, Priscilla, Preston, Presley
Q – Qanto, Quido, Qantanamera, Questo, Quelle, Quick, Quickly, Quoš, Qwáša, Quack, Qui, Qestor, Quality, Qween, Quando, Quassimodo, Quentin, Quix, Quax, Quarz, Quirinus, Qwentin, Qwasinka, Qwartel, Qvartál, Qwapka, Qwixinka
R – Rama, Rana, Ryanna, Rebel, Rogalo, Rex, Rax, Rix, Rowlen, Rocker, Rokoko, Rumba, Ravenna, Rembrandt, Rolly, Ruxak, Roxana, Roxette, Rimba, Rauma, Roland, Ronald, Regan, Regata, Raccoon, Rocky, Ramón, Raymond, Rainman, Raspberry, Ria, Rya, Roman, Romy, Ringo, Roks, Roksor, Ruland, Rikky, Riccotta, Remos, Robert, Rupert, Ramos, Ricky, Rebus, Rébus, Restard, Rokfort, Robin, Rose, Rosemary, Rebecca, Rainbow, Rubín, Rákos, Ramada, Rixton, Royal, Rattus, Rúfus, Riccardo, Ribana, Rudy, Ruby, Riga, Rambo, Rolf, Ramzés, Ramses, Ramstein, Ralf, Ralph, Rucolla, Rosalinda, Romadur, Radamantys, Rea, Rea Silvia, Reia, Resos, Rode, Roma, Romulus, Rémus, Rescátor, Rwanda, Ruženka, Rio, Rio Grande, Rijeka, Roláda, Rumová Pralinka, Ričmond, Richie Rich, Riči Rič, Regula, Remienok, Remek, Russel, Rustikál, Rubín, Ruženín, Random, Rolce-Roys, Remy, Ramy
S – Sahara, Saxana, Sarima, Suri, Sully, Sulla, Savier, Sendy, Sandy, Sid, Solan, Silan, Silano, Selana, Selanka, Simon, Simona, Self, Sajfa, Sokel, Summit, Sambra, Sandra, Simba, Siamca, Sep, Sebastián, Salomon, Sindy, Sufflé, Soprán, Serim, Sayk, Saylor, Shadow, Shine, Sun, Sunny, Sopka, Serena, Sára, Sarah, Stella, Scénic, Super, Supreme, Saturn, Schneider, Steiner, Scoba, Scoobe, Solano, Savage, Stuart, Shrek, Syber, Sedrik, Stephany, Samba, Sirka, Syreček, Squeek, Spooky, Saturday, Sunday, Sovka, Saša, Samantha, Samanta, Shaid, Smaragd, Saláma, Sugar, Segafredo, Saeco, Sagitarius, Stone, Sľuda, Sweetie, Siréna, Soša, Sírius, Sága, Saga, Symphony, Sumatra, Sestriere, Sony, Sonja, Sienna, Savana, Savannah, Samson, Samon, Surimi, Sushi, Snežka, Sofi, Sophia, Skopije, Snoopy, Shaggy, Scoper, Sullivan, Salamandra, Salamander, Swallow, Sajana, Sao, Saol, Soul, Skiby, Skippy, Sayonarah, Splinter, Sakra, Servil, Serval, Surviver, Starmie, Staryough, Seadra, Seahorse, Sanda, Sodoma, Secure, Star, Starr, Shelly, Spirit, Samoa, Stitch, Sparta, Sardy, Sardinka, Sardínia, Silvia, Sylvia, Slacia, Salma, Salmakis, Salus, Serapis, Satyr, Saturnus, Scylla, Sfinga, Sibylla, Silvanus, Sinón, Sizyfos, Skylla, Somnus, Syrix, Suada, Smoke, Smokey, Spartakus, Swenson, Santa Mária, Santa Fé, Scully, Scofield, Scary, Snowie, Silúr, Selanka, Solano, Solanka, Sole, Sole Mio, Steven, Spilberg, Siux, Siuxu, Scorpion, Scorpio, Scrabble, San-han, Sašetka, Submarine, Salome, Samara, Sinatra, Steve, Small, Smole, Sorbon, Sofokles, Skorica, Salko, Salco, Sága, Sóda, Shalom, Surrender, Sekvoya, Sherlock, Strelka, Speranta, Sistiana, Spiagia, Spyroghira, Spyrogira, Sibír, Sibirôčka, Smotana, Soberano, Stock, Safír, Sodalit, Sekvencia, Sequence, Sofia, Selebrita, Sputnik, Snežka, Sněžka, Strúčik, Solomon, Snake, Sakuri, Spiritus, Strawberry, Scooby, Scooby-Dooby-Doo, Scooby-Doo, Shark, Sharp, Strong, Smart, Sky, Sharlotte, Shalom, Salzurg, Saranče, Silvester, Sly, Stalone, Saxofón, Samet, Satén, Soprán, Savoy
T – Tara, Taro, Treska, Tibmer, Tula, Tola, Tolstoj, Terry, Terezka, Tycoon, Tombi, Tobby, Tobbie, Tombola, Tabu, Tambu, Taburet, Taburex, Tahiti, Talma, Talpa, Tina, Tori, Toll, Tobias, Tower, Tampo, Tyrex, Trinity, Tivolli, Target, Timco, Toyota, Trixy, Trippie, Trixie, Tortilla, Toffee, Tropo, Tropic, Topic, Texopur, Texopura, Taxa, Texa, Twiggy, Tweety, Tamlex, Tidži, Tajfún, Temža, Taškent, Tonny, Tibi, Tempera, Templár, Tokio, Tyco, Tutty, Tulip, Tuesday, Topás, Topaz, Tomato, Trieska, Turek, Tao-Tao, Tripple, Tanja, Tatiana, Terima, Telúr, Tatra, Taft, Tekla, Turtle, Taša, Tasha, Tara, Tilina, Toffila, Tylda, Tekla, Tymián, Tessile, Tenneessee, Tajga, Tundra, Tomas, Tarkan, Trakon, Tarzan, Tucan, Tunde, Tünde, Tamara, Tamba, Telma, Telka, Travis, Turkey, Tamburine, Tangerine, Tulsi, Trapper, Twixy, Tao, Taoma, Tauma, Tadži, Tolkien, Tolstoj, Teddy, Tederik, Tulear, Tramp, Torta, Turban, Teni, Tika, Tarantino, Tarantula, Transylvania, Tantare, Trust, Tygra, Tygris, Tadžmahál, Telúr, Titan, Trabant, Tesália, Téra, Talassius, Taleia, Tallo, Talos, Tanatos, Tantalos, Tarpeia, Trapéza, Taumas, Talbot, Telamón, Teflón, Tellumo, Tauris, Tereus, Temis, Termix, Teseus, Tetis, Tetys, Tiber, Tisbe, Tisifone, Toas, Tritón, Tyché, Tyro, Toast, Toust, Tekvica, Temperka, Tixina, Tébis, Téra, Terra, Théba, Tramp, Twin, Treasure, Tiramisu, Travolta, Toscana, Turmalín, Tygrie oko, Tyrkys, Tobolka, Tabatierka, Tabak, Tobacco, Tenerife, Tonic, Techno, Trance, Tabletka, Twist, Twister, Tenor, Termoska, Tobasco, Truffle, Trevor, Tyguan, Tyguana
U – Uško, Uršuľa, Ubian, Ubier, Urban, Urbi, Ulaya, Ussy, Ulma, Ulm, Ufer, Ufo, Umina, Ulmina, Urnina, Usaya, Uragán, Urán, Uwe, Uzlík, Ungra, Ulan, Utopia, Uruguaj, Uguája, Uľa, Ups!, Uliana, Udine, Ur, Uganda, Upi, Ulayana, Umka, Umca, Ulixes, Urania, Uranos, Uhlík, Ulukitkan, Uliana, Ulian, Utaka
V – Vanessa, Vexta, Vista, Vendy, Varior, Vuk, Velly, Vans, Volko, Velko, Vink, Vinky, Voloda, Venuša, Venus, Vačica, Velma, Vilma, Vivian, Velúr, Viči, Vichy, Vrakuňa, Viera, Vera, Vanda, Vespuchi, Vilo, Vahúr, Virgin, Virginia, Vermút, Veve, Viny, Vienna, Vanilka, Vlára, Venezzia, Viktor, Viki, Vesna, Varkburg, Vertex, Veto, Versace, Vezír, Vigo, Viggo, Vločka, Vlára, Veget, Vegeta, Verex, Vreskot, Vura-Vura, Veverka, Veverex, Verdi, Vryt, Virt, Vilko, Vlček, Volare, Vertumnus, Vesta, Virbuis, Vulkán, Vasabi, Vacatius, Vinetú, Vineta, Vanilla, Vakuola, Večernica, Vorvaň, Vráskavec, Viktor, Victor, Venček, Vienok, Velington, Vazelína, Višňa, Vilo, Vesna, Veska, Vafla, Vario, Varia, Veritas, Valoketax
W – Wendy, Window, Wexta, Whisper, Whoa, Waw, Wenus, Wombat, Wind, Wilma, Welma, Windy, Wellcome, Wera, Wister, West, Western, West End, Wanda, Wilhelm, Wello, Winnie, Wienna, Walker, Winston, Wlára, Wesna, Wind, Wrong, Wicked, Wicker, Wiana, Wextra, Wallow, Wampir, Wločka, Winkie, Wreskot, Witch, Willow, Water, Waterfall, Wasabi, Walrus, Winnettou, Watermeloon, Weigel, Wonder, Wildberry, Wild Wind, Wild West, World Wide Web, Worvaň, Willy, Will, Wellington, Whiskas, Wafla, Widdo, Wiggo, Walt, Walter, Winx
X – Xaver, Xera, Xénia, Xynthia, Xella, Xylo, Xapina, Xena, Xantia, Xsara, Xichtík, Xawen, Ximber, Xantypa, Xandia, Xibamac, Xili, Xylofón, Xalinka, Xkow, Xantos, Xutos, Xidravoplex
Y – Yoggi, Ylo, Ylona, Yxter, Ypter, Yvon, Yštar, Ytar, Yvet, Ymet, Yren, Yrena, Yrin, Yrina, Ymage, Yvo, Ysabell, Yndian, Ylko, Ybér, Yrfan, Ystota, Ydefix, Ylan, Ydži, Ykarus, Ykaros, Yura, Yasmin, Yasminne, Ymca, Ymka, Ymba, Yberit, Yngola, Ygloo, Ypsilon, Yoghurt, Yadran, Yadranka, Yardis, Yaris, Ynčučuna, Yvett, Yves, Yvetka
Z – Zaza, Zazza, Zina, Zoja, Zero, Zita, Zimba, Zimbabwe, Zambezi, Zolo, Zet, Zeter, Zetor, Zeppelin, Zacharias, Zak, Zoro, Zuzi, Zuna, Zun, Zena, Zen, Zalba, Zorik, Zerman, Zelko, Zambor, Zombor, Zombie, Zister, Zoch, Zelba, Záviš, Zlobor, Zyma, Zyza, Zirkón, Zeus, Zanzibar, Zoe, Zigi, Zigfried, Zigo, Zlatica, Zadora, Zinet, Zerome, Zofre, Zwiebel, Zelmer, Zaziki, Zuzike, Zmrd, Zeler, Zorba, Zirba, Zebra, Zakyntos, Zagreus, Zagreb, Zadar, Zefyros, Zafír, Zelos, Zetés, Zetos, Zamat, Zsabka, Zsiguli, Zsofré, Zselko, Zigmund, Zikmund, Zselé, Zsuzsu, Zserucha, Zákusok, Zakysanka, Zygota, Zornička, Zselva, Zsofia, Zoran, Zemir, Zeton, Zslabava
zdroj:
» www.chsmoonstarr.estranky.sk/clanky/potkany-...
CHCEM VEDIEŤ, PREČO SI NA ZAČIATKU POVEDAL, ŽE JEJ NEVYDRŽÍ DLHŠIE NEŽ JEDEN, DVA MESIACE, KEĎ PRIEMERNÝ ŽIVOT POTKANA JE ROZHODNE DLHŠÍ NEŽ TENTO ČASOVÝ ÚDAJ, KTORÝ SI JEJ CHRSTOL MEDZI OČI??
Zameraj tentoraz ty svoje oči na slová JEDEN-DVA MESIACE. Presne toto slovné spojenie celý čas chcem od teba vysvetliť. Kebyže jej povieš "nie, potkana nie, to nežije pomaly ani dva roky", tak od teba logicky nepýtam žiadne vysvetlenie, pretože hoci sa mi to snažíš naznačiť, ja nie som ako niekdajší chovateľ hlodavcov NATOĽKO nevzdelaná, aby som nevedela, koľko žije taký priemerný potkan. Takže ja nepotrebujem Google, ja som asi tak... tri? štyrikrát? chcela tvoju odpoveď, ktorú si mi nedal.
Očividne teda zrejme preto, že neexistuje, alebo je taká pritiahnutá za vlasy, že ju radšej nepovieš. Nebola by náhodou odpoveď "potreboval som niekomu pokaziť radosť, pretože ja mám nanič náladu"? Pretože by som sa vôbec nečudovala.
... keď už sme pri tých prognózach, kto ich začal?
V tejto téme je reč o potkanoch, ty si ich choval ako krmivo, ja som ich choval ako domácie zvieratá. Poznám veľmi veľa ľudí, ktorí ich chovali rovnako, pohyboval som sa dlho v takej komunite ľudí. Ani si len neviem spomenúť na niekoho, komu potkan vydržal mesiac alebo dva.
BTW @23 je človek so vzťahom k potkanom podobným tebe, takže to je zrejmé, @27 nič o konkrétnej dĺžke nehovorí.
áno, tie štandardné 2 roky sú krátka doba, človek sa o tom ale dočíta všade, takže by ho to nemalo prekvapiť.
Ja hovorím: áno, potkany vydržia zhruba dva roky, pri dobrej starostlivosti o niečo viac.
Ty si povedal, že jej potkan vydrží mesiac-dva.
Ak máš chuť ešte stále si dokazovať svoju meniacu sa pravdu, alebo sa so mnou hádať o niečom, čo som nepovedal, tak si kľudne poslúž
@retardgirl eko sa ako dlho dožila?
Vela stastia koncim v tejto diskusii, lebo clovek nieco povie a dva zazraky to prekrutia o 180%
Dalsia vec ja s ana odbornika nehram hvoorim to skusenosti kamaratov-kamaratiek ktore potkanov chovali. Ale mne je to uplne desat co si ty myslis. Budem len rad ked autorka tejto diskusie napise o dva mesiace ze jej potkan je v poriadku, potesim sa samozrejme.
Ale na 99,9% si dovolím tvrdiť, že dva mesiace po kúpe sa bude @nesssie in potkan tešiť rozkvetu zdravia, nakoľko som sa ešte naozaj nestretla s prípadom, kedy by potkan "pošiel" po takej extrémne krátkej dobe. To by už musel byť na zdochnutie v obchode, a to si snáď človek, ktorý má záujem o zvieratko, mal všimnúť, keďže sa predpokladá, že dopredu prečíta nejakú tú knižku a niečo sa naučí o tom, ako má zdravé zvieratko vyzerať.
A o hadovi som písala asi rovnako ironicky ako ty o tom, ako mám použiť Google a čítať Hovorí sa tomu len oplácanie rovnakou mincou, avšak ak ti mám pravdu povedať, tú iróniu som tam vlastne ani nedala, teda minimálne hadovi nepatrila určite
Môžeme uzavrieť túto diskusiu už naozaj, minimálne my dvaja, o dva mesiace sa dozvieme, či je naozaj také bežné, že taký potkan po dvoch mesiacoch odíde do zvieracieho nebíčka (pokiaľ nemá v akváriu nebodaj nejakého toho pytóna naviac).
A keď si myslíš, že sa tu zas vykecávam, okopíruj ten tvoj príspevok alebo napíš jeho číslo, v ktorom si povedal, prečo len mesiac (bez toho, aby tam bolo že sú náchylné na zimu atď) a ja dám definitívne pokoj.
Hugo
a meno pre toho potkanika napr. sarah..............filip
Šaňo
Aladár
Oliver
Cyril
Fero
@sarah_whiteflower úplne s tebou súhlasím, aj s ostanými, ktorí majú tento názor, @tenario úplne si serieš do huby toto nebola diskusia o PYTÓNOVI a o jeho stravovaní, ale o POTKANOCH a taktiež ani nie o tom, ako dlho jej ten potkan bude žiť.
btw @nesssie neboj nič, môj potkan má už 2 roky a je všetko v pohode
a @tenario nechápem, prečo by sa nemala na neho citovo naviazať. Mne to prišlo dosť divné, ako si to napísal. Si predstav, že si napríklad s niekým 2 roky. Nikdy nevieš, či s tým človekom ostaneš do konca života, nenaviažeš sa moc na neho citovo?
Augustín,
Pankrác,
Móric,
...
moj sa volal Mikina (originálne vsakze) ale byt tebou tak by som ho nazval Seneca, alebo Havran - to mu prida na intenzite
ine mena Hugo , Edo , Ferdo
Siska , Muca , Klarča .................... je ich milioony