Raz som si zahúlil, vyskúšal, to nepopieram ... Ale inak bežne to nerobím, ani nikto v mojej partii.
Mne osobne to moc nechutilo, tráva ako taká mi smrdí.
Húlim v jednom kuse. Aj kvôli zdravotným účinkom, aj kvôli tým "stavom". V porovnaní z alkoholom je to 100x lepšie, zdravšie a nezávadné. Marihuanu by mali úplne legalizovať ako v Holandsku alebo Californií aj tu - jediné čo by bol problém by bolo šoférovanie pod vplyvom marihuany, ale myslím, že každý súdny človek vie, že tak za volant sadať nemá.
@paulieevans co to znamena u teba v jednom kuse? lebo ja som po tyzdni vjednomkusovania mala dost, mala som pocit akoby som namiesto mozgu mala zemiakovu kasu a zas ci je to nezavadne, nad tym by sa dalo dost polemizovat
@surikatka ok, vo veľkom množstve škodí všetko, ale to, čo sa deje okolo mňa, že si ľudia raz za čas zájdu vonku a namiesto tabaku si dajú trávu, je myslím v pohode.
Neviem ani len, ako to "vonia" a nie že by som to tolerovala, ale viac-menej mi je to jedno, sú aj oveľa horšie veci, ktoré sú spoločnosťou tolerované (napr. alkoholizmus)
a inak to s tolerovanim je velmi diskutabilne. ked idem von s niekym nafajcenym a vie sa v pohode spravat a nekeca sracky, tak mi to nevadi, ale poznam ludi, ktorym po tom uplne ale uplne prejebe a najradsej by som im vrazila.. to je fakt nevhodne a sebecke tak prist k niekomu/stretnut sa s niekym
@nicolkaa Tak cca. 3-4x do týždňa húlim momentálne cca. už rok a pol a nemám pocit ani nikto okolo mňa nemá pocit, že by som zhlúpla nejak. Práveže vidím iba samé benefity, tráva ma nakompletku zmenila, to si priznám, ale k lepšiemu si myslím. To je na dlhú debatu toto, ja len ešte dodám, že nepoznám ľudí, čo by od trávy zhlúpli - tupí ľudia čo húlia , tupými boli aj predtým. Marihuana ma nijak neovplyvňuje keď nie som zhúlena, ani po nej netúžim, raz som kvôli zdravotným testom, kde som musela byť čistá nehúlila mesiac a nechýbalo mi to, ale začali sa mi vracať migrény a to nikdy nedopustím už!
@nicolkaa A v tom s tebou súhlasím. Zhúlený a nezhúlený človek má vždy svoj svet, preto sa s tým vždy zavrieme doma s priateľom a nikoho tým neotravujeme.
@paulieevans no mna len to zaujimalo, ci to fakt zvladas uplne v pohode, lebo urcite sa mi nezdas byt tupa alebo tak. len ja z vlastnej skusenosti viem, ze ma to asi dozivotne poznacilo, uplne som z toho spomalena a je bezne, ze v strede vety sa zaseknem lebo mam pozornost niekde uplne inde a ani nedokoncim co som hovorila a celkovo som viac, taka.. dreamy dakujem za odpoved kazdopadne
Raz som to skusila a bolo to priserne, co je moj problem a verim, ze to niekomu aj robi dobre, ale NIKDY viac pre mna.
A teoreticky voci tomu nic nemam, v principe som aj za legalizaciu, ale nemam rada spolocnosti pravidelne huliacich ludi, su prilis asertivni az agresivni, akoze presadzuju to svoje za kazdu cenu, velkolepe reci, sebavedomie az bezohladnost. Nemam to rada fakt.
@nicolkaa Uff, na mňa to účinkuje asi naopak, lebo ja som mala predtým strašne málo sebavedomia pred ľuďmi a tým pádom som sa zasekávala a bola som taká dreamy a teraz mám pocit, že som viac sebavedomá a jednoznačný benefit (okrem tej absencie migrén) hlavne vidím v tom, že ma opustili depresie a moje nerváctvo, som kľudnejšia oveľa a veselšia osoba, kedysi sa bežne stalo, že som sa rozplakala v noci a nevedela prestať a už sa mi to proste asi rok nestalo. Dve nevýhody ale vidím priznávam - keď som zhúlená som pažravá totálne, najmä na sladkosti a potom ten fakt, že je to nelegálne mi pri húlení spôsobuje veľkú paranoju, že to niekto zistí od nás z vchodu a tak, kvôli smradu...
@narazuvzdornaa Ja úplne rozumiem ani ja nemám rada partie ludí čo ale že nonstop húlia.... Stále hovoria je to dobré pre teba aj že to ti niejak nemože ubližiť ale ja si myslím že može hlavne keď to robia od 13-14 a majú aj 24 rokov to je už moc aby niekdo tak aj žil celý život len zhúlený.... Inak ja som mala prvú skúsenost velmi zlú asi 7 hodín hrozné stavy potom druhý krát to zas bolo skvele zaleži od prostredia od ludi od nalady od mnohich inych faktorov....
.. neznášam, keď idete niekde na koncert, ktorý je kľudne aj pod holým nebom a všade sa to tam znáša a smrdí jak pripálená bazalka ... som prestal aj na koncerty chodiť kvôli tomu ...
@paulieevans no neviem ale niečo sa mi marí že to niekde robili ale nebol som si istý Inak ako konzumuješ ? Normálne vodné stočné či džonatána ? Ja dávam teraz cez plechovku ale neni to bohvie čo ale chcem si íst kúpiť vodné
Nemám žiadny problém. Nech si rekreačne húli kto chce ale tie vyžužliny čo už nič iné nevedia ma serú. Môj bývalý je ten prípad ktorého z toho fajne vyžulo
Hulím, ale väčšinou len tak light, do pohody A napr. na koncertoch preferujem alkohol.. Také poriadne kýble len keď viem, že najbližšie dve hodiny nebudem musieť nič robiť alebo pred spaním
A myslím, že je to o mnoho lepšie než alkohol (zdraviu neškodí, nespôsobuje agresivitu atď.)
A navyše, tráva zbližuje
Nevynašalo by to, preto nie je legalizovaná. Myslim v medicine. Je pravda, ze napr aj konopny olej je velmi ucinny proti rakovine, ale nedokaze vynasat tak vela ako chemo preto ti ani lekar neodporuci pofajčovať travu
trava je liek ale je pravda ze nie kazdy by ju mal fajcit...nie kazdemu robi dobre..poznam par pripadov takze ak niekto tvrdi ze neskodi tak sa myli..ja fajcim asi 4 roky a uplna pohoda...a fajcit budem...a co sa tyka legalizacie tak tu nebude nikdy legalizovana...nie je to o tom aby to nevynasalo praveze by to vynasalo len by to vynasalo vsetkym ale tento zidovsky stat to nedovoli a aj nadalej bude zatvarat za gram na 3 roky!! ved co hlavne ze palenka je tip top...snad bude aspon dekriminalizovana...a co sa tyka soferovania tak kamarati co fajcia vyse 10 rokov bez problemov zvladaju jazdu takze pohoda
Predtým ako som spoznala frajíra, tak mi to fakt neskutočne vadilo A ten, keď zistil, že mi to vadí, tak urobil určité zmeny. Prosto, pri mne si trávu nedá. A zistila som, že kedysi ju fajčil v podstate stále, ale teraz to fajčí podstatne menej a vraj mu to nechýba. Aspoň to tvrdí. (A nie je pod papučou
@paulieevans nemusia byť hlúpi to je o inom...
ja skôr hovorím o zabúdaní a pod..proste krátkodobá pamäť začne zlyhávať riadne...
ale tak to hovorím o prípadoch, čo húlili oveľa viac ako ty takže môže byť aj tým no
podla mna ked dospely clovek huli je to strasne sockarske proste, neviem som dost rada ze to nerobim
zvykla som hulit vela, vela, velmi vela - asi do 19 rokov, neviem si predstavit ze by som to teraz robila.. este ok ked si niekto da vynimocne ako alkohol napr ze na party alebo co, ale mat to na dennom poriadku mi pride proste hrozne.. ubohe :-! ked to je dospely clovek
to je moj nazor no, chapem ze ti ludia to beru inak mozno ale mne to pride takto
a neviem si hlavne predstavit ako to normalny clovek zodpovedny ktory chodi do prace pripadne do skoly, ma vlastnu domacnost a zivot a hlavne zaujmy atd dokaze sklbit s beznym zivotom.. neviem si predstavit ze by som sa teraz na 3 hodiny dohulila proste, som rada ked si najdem hodku aby som si oddychla precitanim knihy alebo co
inak ked citam tie komenty.. mozno by som sa vyjadrila k @paulieevans a @nikolkaa aj ked som to neplanovala hlbsie komentovat ale proste ja v principe suhlasim ze to fakt robi z mozgu kasu, pretoze som to zazila na vlastnej kozi, aj ked pocas toho som si to nechcela pripustit.. ale na gymply som asi rok vkuse hulila takym stylom ze 2-3 krat denne silne brko, uplne vazne.. proste rano pred skolou, pocas skoly cez velku prestavku a poobede po skole s typkom od ktoreho som kupovala.. a vazne sa to casom dostalo do stadia, kedy akonahle som si rano nedala tak som bola totalne vpici, nevedela som normalne fungovat potrebovala som tamten stav mysle, nenavidela som vsetko okolo seba, bola som nervozna, nekludna a mala som typicke prejavy ZAVISLOSTI - psychickej.. a casom sa mi zacali diat aj cudne veci spojene so stratou kratkodobej pamati, take ze som vtedy pracovala v jednom bare a napr mi niekto povedal ze chce pivo.. o 3 minuty prisiel a pytal sa kde ho ma a ja som absolutne netusila ze ho chcel, proste ta spomienka vobec nebola v mojej hlave, dlho som myslela ze zo mna ludia robia debila ale fakt sa mi toto stale stavalo.. ze mi niekto nieco povedal a ja som o tom o 3 minuty nevedela.
a tym ze som bola vlastne cely den zhulena som stracala schopnost fungovat aj v rozhnych inych oblastiach, vela ludi sa so mnou uz nekamosilo lebo som bola "divna" a proste cele to bolo napicu, porobila som aj kopu zlych veci kvoli trave (aj som "spreneverila" peniaze aby som mala na hulenie a taketo hrozne ciny), a aj u mna to zacinalo tak ze som si dala obcas.. potom som si dlho dala parkrat do tyzdna, potom raz denne a prislo to az sem..
nastastie som si to vazne uvedomila a zo dna na den s tym sekla, uz ani neviem ako sa mi to podarilo, a potom na vyske som si este zvykla z casu na cas dat, nastastie to uz nikdy neprepadlo do takehoto niecoho.. ale proste z odstupom casu vidim co to zo mna porobilo, chapem ze paulie je stastna a spokojna s tym co robi a ako zije a to je uplne ok a vobec ju nemusi zaujimat moj nazor.. len som citila potrebu povedat o tejto mojej skusenosti, mozno aby si si aspon davala viac pozor alebo ja neviem, stat sa moze vselico proste
ale na tych migrenach veru nieco bude, ja som od 6 rokov trpela neskutocne hroznymi brutalnymi migrenami, trilion vysetreni atd, a sice vtedy mi to priamo na ten "zachvat" nepomahalo.. ale ked som mala 18 zrazu z nicoho nic zo dna na den mi to prestalo a odvtedy som to nemala ani jediny raz, myslela som ze to bol bud zazrak alebo koniec puberty (vraj to migreny ovplyvnuje), ale dost mozno sa k tomu pricinili aj tie tony travy co som vdychovala v tom obdobi
@53 !! ja len dodam ze alkoholik ktory nevypije tak sa klepe a ma abstaky...nemusim fajcit mesiac a nic sa nedeje takze nemozem povedat aby pukalka bola mojim panom ako palenka alebo tabak...
prechádzam z fázy ,,raz za rok si zahúlim a tolerujem" na ,,nehulim a netolerujem" ... fakt raz za čas sme si na chate dali brko ale... keď vidím koľkých ľudí to stiahlo k heroínu a ďalším drogám, dnes sú z nich trosky. robila som si srandu z toho, že od marihuany len krôčik k tomuto ale vidím to na vlastné oči. nikto, kto je dnes v sračkách, si hneď nezačal pichať. vždy to začalo marišou. taaakže nech sa na mňa nikto nehnevá ale... nie. proste nie.
@h8u Jop, ja ti verím, ono je asi iné húliť 3x denne jointa a 3x týždenne (s tým že iba jeden krát za deň aj to pred spaním hodinku dve) z vodného. Ja pri mojej mini spotrebe miniem asi len 2 a pol gramu mesačne a práve pretože to nepreháňam si myslím že nepociťujem nejaké extra negatíva... Ja som tiež začínala jointami a mimo to, že som z toho smrdela ako popolník nechutný som začala mať problémy aj s hlasom a liezlo to aj do peňazí keďže na jedno brko som spotrebovala aj 0,7g....
@h8u A dúfam, že v tvojich očiach nie som teraz socka nikdy proste nehúlim keď idem do práce alebo mám nejaké povinnosti, alebo ani vždy keď si nájdem voľnú chvíľku , húlim fakt len pred spaním cca. hodinu, dve tak 3x do týždňa a nikdy som si tým nenechala nejak ovplyvňovať život a moje povinnosti a tak...
@paulieevans jasne, vidim ze toto je fakt asi o niecom inom ako moja vtedajsia situacia uplne som nad tym premyslala teraz a asi by sa to dalo prirovnat k tomu ze ja si napr dam parkrat do tyzdna pohar-dva vina vecer.. a tiez nejsom alkoholik ale milujem to ale nedam si vino pred tym nez idem do prace alebo do skoly alebo nieco dolezite robit..
takze jasne nie si socka a kym to je fakt takto a neblizi sa to mojej tragickej situacii to je isto ok :d
minulý rok som húlil zo štyri mesiace, tak tri krát do týždňa a mne osobne trochu jebkávalo - som si púšťal rozprávky kreslené a keď napr. kamoš spolubývajúci prišiel, tak som sa schoval pod perinu, lebo mi pripadal ako Bubo. Ale to mám zakorenené od svojich sledovačných rodičov. Taktiež som sa vždy kvôli tomu pekne dosral Lebo som si otvoril surovú morca dellu, žuval aj desať žuvačiek a podobne...Posledný štvrtý mesiac čo som húlil som ale začal veľmi nedbať na to čo sa deje, nesústredil som sa, bol som taký i dont care...
Takže už nehúlim zo dva mesiace a nechýba mi to, ale dakedy si ešte zahúlim. Ja osobne mám ale najradšej kecanie pri pivku. Húlil som zvyčajne tak dva razy za polrok a potom tie štyri mesiace. Nemalo by sa to často ale. Pijem rád ale rovnako nemám rád takých čo pijú a nevedia sa správať, hluční, poď sa biť, grcia, to tiež nie, ja opitý len rozprávam veľa a smejem sa, agresívny nie som vôbec.
popravde.... nepoznam ludi co nehulia.... zda sa mi uplne smiesne ze marihuana sa stale povazuje za drogu a nemoze sa normalne kupit,fajcit a podobne. najnebezpecnejsia droga je pre mna tabak a potom alkohol, ktore su bezne dostupne. zda sa mi to uplne smiesne. to ale nehovorim,že som nejaka zdunka zdunená v kuse. hej občas sa zduním, poznám ludi co si velmi ficia na tráve, co nevedia bez nej ist do roboty. aj ludi co sa zbonguju do bezvedomia a smeju sa aj na skrini. popravde je mi jednoco si kto robi, len ide o tom,že na slovensku sa zdunuju vsetci a stale sa berie ako tvrda droga? a ako je postaveny zakon,len to ma serie. inak si cas obcasu dam speka. nerada som moc zdunena. skorej tak ochutnavka. tiez som mala obdobie ked sme si dali bongo na vahu a smiali sa 5 hodin v kuse jak blazni. a hej,po istych modeloch som bola druhy den spomalena a paranoidna a neuznavam kazdodenne hulenie,ale kazdy nech si robi co chce. kiezby sme si raz mohli dat ku kave v nejakom dobrom kaficku aj speka z menucka jak v amstri a nikto by neriesil ze sme narkomani.
zhrnutie. nebadam na sebe nejake negativne ucinky, zdunim sa ked ma ponuknu,ale uz to nejak nevyhladavam a ani neodsudzujem. len by som si priala aby sa zmenil pohlad na marihuanu ako drogu. nie vsetci su z nej vygumovany, nema len negativne ucinky a premna je alkohol, cukor alebo kava horsia droga alebo energetaky.
Vzdy mi to robilo skor zle nez dobre, a kym moje skusenosti zahrnali iba travu, bola som presvedcena ze ja proste nie som na drogy velmi zriedkavo ked ma moc nukaju si dam - reku co ak by mi to tentoraz zachutilo, a furt je to rovnako blby stav
Tolerujem to ale bársjak sa mi to nepáči. Nemám moc dobré skúsenosti z okolia, na piko alebo heroín sa nikto zo známych nedal ale žeby si žili nejakým super životom sa povedať nedá.
Par ludi,ktori aktivne hulilihulia,tak fakt to ma na nich dopad podla mna,zabudaju,nemaju pamat dobru,nevedia sa sustredit....
Ale mozno ako kto. Ja ale take veci nepotrebujem k zivotu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
Mne osobne to moc nechutilo, tráva ako taká mi smrdí.
ani opitá byť nelúbim
som radšej ked mám svoje pocity a myšleinky pod kontrolou...nepotrebujem si umelo privolávať dobrú náladu
na to mi úplne stačí jedlo alebo hudba
Dobre no idem si ešte jednu zatrúbiť
btw prečo mám pocit že táto téma vznikla na základe tej mojej čo som sem dnes dal ?
A teoreticky voci tomu nic nemam, v principe som aj za legalizaciu, ale nemam rada spolocnosti pravidelne huliacich ludi, su prilis asertivni az agresivni, akoze presadzuju to svoje za kazdu cenu, velkolepe reci, sebavedomie az bezohladnost. Nemam to rada fakt.
A myslím, že je to o mnoho lepšie než alkohol (zdraviu neškodí, nespôsobuje agresivitu atď.)
A navyše, tráva zbližuje
no osobne proti tomu nič nemám, pokiaľ sa to nepreháňa...
a inak..smrdí mi to
ja skôr hovorím o zabúdaní a pod..proste krátkodobá pamäť začne zlyhávať riadne...
ale tak to hovorím o prípadoch, čo húlili oveľa viac ako ty takže môže byť aj tým no
zvykla som hulit vela, vela, velmi vela - asi do 19 rokov, neviem si predstavit ze by som to teraz robila.. este ok ked si niekto da vynimocne ako alkohol napr ze na party alebo co, ale mat to na dennom poriadku mi pride proste hrozne.. ubohe :-! ked to je dospely clovek
to je moj nazor no, chapem ze ti ludia to beru inak mozno ale mne to pride takto
a neviem si hlavne predstavit ako to normalny clovek zodpovedny ktory chodi do prace pripadne do skoly, ma vlastnu domacnost a zivot a hlavne zaujmy atd dokaze sklbit s beznym zivotom.. neviem si predstavit ze by som sa teraz na 3 hodiny dohulila proste, som rada ked si najdem hodku aby som si oddychla precitanim knihy alebo co
a tym ze som bola vlastne cely den zhulena som stracala schopnost fungovat aj v rozhnych inych oblastiach, vela ludi sa so mnou uz nekamosilo lebo som bola "divna" a proste cele to bolo napicu, porobila som aj kopu zlych veci kvoli trave (aj som "spreneverila" peniaze aby som mala na hulenie a taketo hrozne ciny), a aj u mna to zacinalo tak ze som si dala obcas.. potom som si dlho dala parkrat do tyzdna, potom raz denne a prislo to az sem..
nastastie som si to vazne uvedomila a zo dna na den s tym sekla, uz ani neviem ako sa mi to podarilo, a potom na vyske som si este zvykla z casu na cas dat, nastastie to uz nikdy neprepadlo do takehoto niecoho.. ale proste z odstupom casu vidim co to zo mna porobilo, chapem ze paulie je stastna a spokojna s tym co robi a ako zije a to je uplne ok a vobec ju nemusi zaujimat moj nazor.. len som citila potrebu povedat o tejto mojej skusenosti, mozno aby si si aspon davala viac pozor alebo ja neviem, stat sa moze vselico proste
ale na tych migrenach veru nieco bude, ja som od 6 rokov trpela neskutocne hroznymi brutalnymi migrenami, trilion vysetreni atd, a sice vtedy mi to priamo na ten "zachvat" nepomahalo.. ale ked som mala 18 zrazu z nicoho nic zo dna na den mi to prestalo a odvtedy som to nemala ani jediny raz, myslela som ze to bol bud zazrak alebo koniec puberty (vraj to migreny ovplyvnuje), ale dost mozno sa k tomu pricinili aj tie tony travy co som vdychovala v tom obdobi
takze jasne nie si socka a kym to je fakt takto a neblizi sa to mojej tragickej situacii to je isto ok :d
Takže už nehúlim zo dva mesiace a nechýba mi to, ale dakedy si ešte zahúlim. Ja osobne mám ale najradšej kecanie pri pivku. Húlil som zvyčajne tak dva razy za polrok a potom tie štyri mesiace. Nemalo by sa to často ale. Pijem rád ale rovnako nemám rád takých čo pijú a nevedia sa správať, hluční, poď sa biť, grcia, to tiež nie, ja opitý len rozprávam veľa a smejem sa, agresívny nie som vôbec.
Ale mozno ako kto. Ja ale take veci nepotrebujem k zivotu