Fúú, no tak teraz som žil roky v klamstve, že ja som tu bol od roku 2014. Vedel som, že 14.1, no rok mi ušiel o pár rokov a prišiel som sem v roku 2017, presne 1479 dní.
Prvých 5 rokov bol Birdz vlastne iba Časák (+ zoznamovacie inzeráty), ale všetko bol "redakčný obsah". Písal som ho ja + pár mojich kamošov. Ale potom sme išli všetci študovať na výšku (a na intrákoch sme nemali internet, a mobilný internet vtedy neexistoval, resp. bol drahý a nepoužiteľný). A tak prestali vychádzať články.
Potom boli vlastne 2 možnosti: buď to celé nechať tak, alebo to zmeniť, aby vlastne články pridávali iní ľudia. A tak vznikli profily (vtedy sa to volalo webky), tam boli blogy, fotky, statusy (to sa volalo vtedy mikroblogy) a fórum. To bolo v decembri 2005.
@tomas@37 Mňa by hrozne moc zaujímala jedna vec. Som tu registrovana od 11.11.2007 (ak si dobre pamätám), no už predtým som Birdz dlhšiu dobu poznala... Ide o to, že ja si pamätám z tej doby predtym niečo také, že "webky" boli akoby nástenka, kde boli prišpendlené rôzne veci (asi akoby papieriky, už si nepamätám presne). Ale NIKDY som ten dizajn nikde nenašla. Všade sa ako najstarší uvádza ten, ktorý linkujes tu. Tak moja otázka je... Bolo to tak naozaj kedysi? Alebo sa mi to cele len prisnilo? Lenže ja si na to pamätám naozaj dosť živo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Ako to tu vlastne teda fungovalo pred registráciami? Či to bol v tom čase len Tvoj súkromný portál?
September 2017
Prvých 5 rokov bol Birdz vlastne iba Časák (+ zoznamovacie inzeráty), ale všetko bol "redakčný obsah". Písal som ho ja + pár mojich kamošov. Ale potom sme išli všetci študovať na výšku (a na intrákoch sme nemali internet, a mobilný internet vtedy neexistoval, resp. bol drahý a nepoužiteľný). A tak prestali vychádzať články.
Potom boli vlastne 2 možnosti: buď to celé nechať tak, alebo to zmeniť, aby vlastne články pridávali iní ľudia. A tak vznikli profily (vtedy sa to volalo webky), tam boli blogy, fotky, statusy (to sa volalo vtedy mikroblogy) a fórum. To bolo v decembri 2005.
Takto to vyzeralo vtedy:
» www.birdz.sk/birdz20rokov/di...
- síce ešte veľká časť webu bola "starý redakčný obsah", ale postupne stále viac pribúdal používateľský obsah
Čiže prvé registrácie máte najskôr zo začiatku decembra 2005 (predtým termínom je len pár testovacích používateľov vrátane mňa).
7.januar 2010 kaaaamo
ale sledovala som to tu uz predtym
4194; od 10.augusta 2009 bože, to boli časy