Ahojte,potrebovala by som od vás radu,čo sa týka holenia intýmnych partii u žien.Nechcem tu ale teraz rozoberať problematiku-holiť či neholiť Potrebovala by som sa vás skôr opýtať na to,či s tým máte nejaké problémy-vyrážky a podobne..prípadne ako to r
@katy111 myslím, že pohľad na jemne vyrastené chĺpky je príjemnejší ako pohľad na rozdráždenú začervenanú boľavú pokožku... kvôli tomuto si fakt nemusíš robiť starosti, nepoznám žiadneho chlapa, ktorý by to vyslovene vyžadoval
čo sa týka holenia, tak treba v prvom rade investovať do dobrej žiletky... idem možno robiť reklamu, ale čo tam po tom skús napríklad Gillette Venus alebo Wilkinson Sword... dlhšie vydržia ostré a nedráždia pokožku tak veľmi ako tie obyčajné dvojčepielkové jednorazovky existujú aj krémy na intímnu hygienu pre ženy, tak sa skús poobzerať aj po niečom takom... veľmi dobrý majú napríklad v Oriflame
a okrem toho, keď sa tak nad tým zamyslíš, tak priateľ ťa pravdepodobne bude ľúbiť rovnako či sa oholíš dnes alebo o 3 dni nie? tak sa zbytočne netráp
@mrcionka má pravdu, trošku vyrastené chĺpky sú priam zlaté ("trošku" = do troch milimetrov), a s dlhšími som sa zatiaľ nestretol, ale myslím že tu má zas pravdu @antifunebracka , pochybujem že by som to riešil, problém by som asi trošku mal pri dvoj-a-viac centimetrovom pralese, ale o samotnú dĺžku ani tak nejde, ide o to či to tam vyzerá ako bordel alebo to má aspoň nejakú estetiku. a pocity k danej holke by ani ten prales nezmenil, a pokiaľ by som ju miloval tak by sa mi pravdepodobne páčil aj ten, vieš predsa ako to s láskou chodí
vosk a epilator.. nech to znie akokolvek sialene, boli to menej ako a nohach treba vsetko riadne vydezinfikovat a chlpky by nemali byt dlhsie ako pol cm, inak to moze byt neprijemne.
a este si musis dat pozor aby si mala riadne napnutu pokozku a zamknute dvere na kupelni
Naozaj je to to najlepšie riešenie. Žiadne zapálené chĺpky, nič. Keď si to tak prerátaš, tak keď sa budeš 20 rokov otravovať so žiletkami a penami, tak to máš to isté. Prípadne bolavý vosk. Takto sa nebudeš nikdy hanbiť že si sa nestihla oholiť.
pre mňa-> žiadne žiletky,krémy ani nič podobné. Moje intímne partie vydržia iba holiace strojček. A ver mi, je lepšie ak investuješ do troška drahšieho. Holím sa iba raz týždenne a je to takto super(Samozrejme v lete oveľa častejšie). Nemám vyrážky ani začervenania. Len sa po holení vždy natriem detským olejčekom.
P.S.- btw používam mužský holiaci strojček,nie ženský. je veľa lepší. naozaj. poznám xy prípadov, keď dámy používajú tak isto ako ja mužský. a každá si ho vychvaľuje.
@depropex - ja by som sa strašne hanbila pýtať sa na takéto problémy na gynekológii - tam sa riešia úplne iné problémy, s týmto by ťa lekár akurát vysmial
@katy1111 - skôr odporúčam spýtať sa kozmetičky.. a na leto odporúčam brazílsku depiláciu - chĺpky sa ti neobjavia celé leto, síce to trošku bolí, ale je to oveľa lacnejšie ako laser
súhlasím s @bebekex mužské sú lepšie a podľa mňa aj omnoho kvalitnejšie (teda samozrejme tie trošku drahšie) ja mám ten mach 3 či jaký to a som s ním spokojná, nie som podráždená z neho tak ako z ostatných a stačí mi keď sa oholím raz do týždňa
podla mna nie je hrozne ked mam baba asi chlpky dlhe 0.5cm. Holit sa casto v takychto partiach je aj pre mna dost bolestive. Ak mas partnera urcite sa s nim otvorene porozpravaj a kludne si to tam nechaj malinko narast. menej roboty a menej bolesti
@bebekex Tiež sa zastávam toho názoru, že mužské žiletky sú lepšie. A @katy1111 Počula som, že žena, ktorá je na to extrémne háklivá, by sa nemala holiť proti smeru rastu chlpov. Najmä na intímnych partiách. Skús v smere. Možno pomôže.
Ja síce nie som dievča, ale holiť sa tam dole je pre nás chalanov možno ešte zložitejšie, takže: zabudni na jednorazové 2-čepeľové strojčeky. Sú na hovno. Používam jednorazové, ale drahšie 3-čepeľové a ver mi, oplatí sa to. Keď ich poriadne opláchneš, kľudne ti jeden vydrží tip-top a ostrý na 4-6 holení sa. Lebo ostrú žiletku nemusíš pritláčať ani holiť proti smeru rastu chĺpkov a to ti značne ušetrí na poškodení kože.
@adrianne co? 10 eur? ja ze viacej vsetci hovoria vacsie sumy... a to robi kozmeticka ci hovoris o koznej? jednorazovo .... ako ked si spominala ze kolko minies z zivot na ziletky a tak ... to porovnanie
@katy1111 mne nezalezi vobec ci je oholena ci nie, aj to je vzrusujuce , aj to , aj cerstvo oholena ma svoje caro, aj niekolkodnova ma svoje caro, tak isto aj vobec neholena. Pri holeni treba dodrziavat hygienu - najprv sa osprchovat, dokladne oplachnut, dat krem na holenie neviem ci je aj specialne na intimne partie, podla mna staci klasicky pansky, ziletku iba svoju, tak po kazdom stvrtom holeni vymenit, dokladne oplacnut vlaznou vodou, opatrne naniest krem po holeni, najlepsie znackove co sa venuju iba kozmetike, nie katalogove, ale tie z obchodu, cista bielizen a par minut mozno hodin po tom nesexovat.
ked partner nieje čerstvo oholeny vobec mi to nevadi neake tie 2-3 dni je to uplne v poriadku ale osobne by som sa citila hlavne pred nim zvláštne... ale pochybujem že by mu to vadilo ...
Vôbec to nevadí ked nebudeš pri partnerovi čerstvo oholená. Ja mám priateľa a holím sa len raz do tyzdna, uplne to stačí, ved nemusim byť stále uplne hladká Holim sa jednorázovými žiletkami, vždy novou, a po holení si dávam detský púder, ten mi trošku pomáha, nemám až tak veľmi podraždenú kožu, a vyrážok je tiež potom oveľa menej a niesu také výrazné...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
čo sa týka holenia, tak treba v prvom rade investovať do dobrej žiletky... idem možno robiť reklamu, ale čo tam po tom skús napríklad Gillette Venus alebo Wilkinson Sword... dlhšie vydržia ostré a nedráždia pokožku tak veľmi ako tie obyčajné dvojčepielkové jednorazovky existujú aj krémy na intímnu hygienu pre ženy, tak sa skús poobzerať aj po niečom takom... veľmi dobrý majú napríklad v Oriflame
a okrem toho, keď sa tak nad tým zamyslíš, tak priateľ ťa pravdepodobne bude ľúbiť rovnako či sa oholíš dnes alebo o 3 dni nie? tak sa zbytočne netráp
A k téme: Skús aj nejaké peny na holenie alebo pred/po antibakteriálne mydlo.
A k tomu či oholené vždy... pokiaľ tam nemáš prales tak je to ok. také drobné chĺpky nevadia
a este si musis dat pozor aby si mala riadne napnutu pokozku a zamknute dvere na kupelni
Naozaj je to to najlepšie riešenie. Žiadne zapálené chĺpky, nič. Keď si to tak prerátaš, tak keď sa budeš 20 rokov otravovať so žiletkami a penami, tak to máš to isté. Prípadne bolavý vosk. Takto sa nebudeš nikdy hanbiť že si sa nestihla oholiť.
no to máš pravdu..asi niečo vyšpekulujem
No nič, počkám dovtedy kým to bude v pohode a oholím sa, nohy max natriem krémom.
P.S.- btw používam mužský holiaci strojček,nie ženský. je veľa lepší. naozaj. poznám xy prípadov, keď dámy používajú tak isto ako ja mužský. a každá si ho vychvaľuje.
veľa šťastia s problémom
neprekaza mi to, lebo strnisko mam i ja okolo ust a tak nepindam ani ja ani ona
@katy1111 - skôr odporúčam spýtať sa kozmetičky.. a na leto odporúčam brazílsku depiláciu - chĺpky sa ti neobjavia celé leto, síce to trošku bolí, ale je to oveľa lacnejšie ako laser
ale môže byť, že je to v nekvalitkýách žijetkách , @katy1111 , ako už bolo spomenuté.
Ako jednorázovo? Stojí to asi tak 10-15 eur za 5 minút. Musíš tam ísť viac krát, ale to sa dočítaš aj na nejakej stránke..aj presný cenník.
Ale to je len 5 minút. To nie je že tam budeš 5 minút a ideš preč. U kožnej, u kozmetičky ? Ty kde žiješ?