Definuj "depku". Ak máš na mysli klinickú depresiu tak odporúčam zájsť k doktorovi, ak prechodný pocit smútku, ktorý zažíva približne každý jeden človek na tejto planéte tak ???
@meowo mam dobru kamaratku, ktorá trpí depresiami už roky, niekoľkokrát absolvovala aj hospitalizáciu na psychiatrii... raz je to lepšie, raz horšie... ak ide o skutočnú klinickú depresiu, treba odborníka a liečbu, smútok, zlá nálada mô že trvať deň, dva, týždeň ale je to len prechodný stav... klin. depresie môžu človeka totálne odstaviť a paralyzovať (ako tú moju kamarátku), nebola schopná ani len vstať z postele, to trvalo niedeky aj týždeň, dva...
Nie je depka ako depka
Depresia ako taka trva zvycajne dlhsie ako par dni(t.j depka).a samozrejme lieci sa antidepr.... chyba je vlastne v mozgu..chybaju mu latky (napr.serotonin)ktore ovlyvnuju nasu naladu a emocie ..vtedy su mu dodavane umelo tab.( maju samozrejmd vela vedlajsich ucinkov )
A ked je to" len depka" ..tak samozrejme sa odporuca nebyt sam tak dlho aby nam ta samota robila zle ..byt v spolocnosti ludi ktori nam rozumeju a vypocuju nas...prechadzka v prirode je zvlast super...je to vlastne zo stresu ..a preto po preskumani.. by sme mali cinnosti ktore nam sposobuju taketo stavy eliminovat ....samozrejme neda sa to uplne ...ale clovek si musi dopriat aj pokoj a relax
Nemám rada ten pojem "depka", lebo každý pod tým myslí niečo iné. Ako bolo spomenuté, je rozdiel medzi klinickou depresiou a "depkou". Ja beriem AD. Ešte možno pred pol rokom by som určite nebola schopná to takto verejne napísať, kvôli strachu z predsudkov, možno dokonca hanbe. Ale už som sa cez to myslím čiastočne preniesla, aj keď stále je to ťažké.
@azizi depresia nie je hanba a keď to niekto nechápe je to jeho problém a nie tvoj samozrejme nie je dobre vravieť každému lebo ľudia sú sprostí. Ale hanbiť sa nie je za čo
@dollish Ďakujem Tak to určite by som to len tak niekomu nepovedala. Ale tu som ešte stále v podstate viac-menej v anonymite, takže je to pre mňa ľahšie. Spravila som to aj preto, že o týchto veciach nehovoriť vôbec a tabuizovať ich, tiež podľa mňa nie je veľmi dobré.
Zistila som ze cim viac som zavreta sama v izbe a cim dlhsie som vnutri v dome tym negativnejsie su moje myslienky ...takze chodit pravidelne von , a zdrzovat sa v blizkosti ludi mi velmi pomaha prekonavat jedno pochmurne obdobie za druhym.
pozeram sa na krasuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Depresia ako taka trva zvycajne dlhsie ako par dni(t.j depka).a samozrejme lieci sa antidepr.... chyba je vlastne v mozgu..chybaju mu latky (napr.serotonin)ktore ovlyvnuju nasu naladu a emocie ..vtedy su mu dodavane umelo tab.( maju samozrejmd vela vedlajsich ucinkov )
A ked je to" len depka" ..tak samozrejme sa odporuca nebyt sam tak dlho aby nam ta samota robila zle ..byt v spolocnosti ludi ktori nam rozumeju a vypocuju nas...prechadzka v prirode je zvlast super...je to vlastne zo stresu ..a preto po preskumani.. by sme mali cinnosti ktore nam sposobuju taketo stavy eliminovat ....samozrejme neda sa to uplne ...ale clovek si musi dopriat aj pokoj a relax