V nastaveniach som klikol na MOJE CSS-ko no a stiahol som si ten zip.A neviem ako mám to CSS-ko robiť.Lebo to zip som otvoril ale nevedel som kde sa to upravuje.Pomôžte mi.
1. Odporúčame najprv si nastaviť základný dizajn Webky.
2. Stiahni si ZIP archív s pripravenými súbormi pre tvoje dizajnovanie, nájdeš v ňom predpripravené menu webky vo formáte PSD, ktoré si budeš môcť predizajnovať, ako aj logo BIRDZ.SK, pre prípad, že ho budeš potrebovať do dizajnu. DOWNLOAD
3. Vyber si pozadie Webky a uprav si obrázok v grafickom programe tak, aby sa napríklad opakoval (správna tapeta sa opakuje) alebo aby bol taký aký ho chceš mať
4. Uploadni nové pozadie (dole na tejto stránke je formulár).
5. Do okienka na písanie CSS príkazov, nakopíruj základný CSS, ktorý budeš prepisovať, je to na začiatok ľahšie, neskôr môžeš objavovať zdrojový kód BIRDZu a skúšať ďalšie veci. Pre začiatok stačí, že v prvom riadku zadefinuješ nové pozadie pre BODY, a zmeníš tam cestu k tvojmu súboru s pozadím, ktorý si uploadol. Ulož CSS-ko kliknutím na OK a uvidíš, že tvoja Webka má zrazu nové pekné pozadie!
Ukážkové vzorové CSS-ko (príklad):
/*pozadie*/
BODY {background: url("/userskins/files/12.jpg") 0px 0px}
/*ak hore pozadie pod menu*/
#hlavicka ul {background-color: none}
/*menu na webke*/
#sub LI A {background-image: url("/userskins/files/13.jpg")}
Mne to trvalo dva dni...podotýkam že som blondína a technický antitalent a nikdy pred tým som nič také nerobila čiže teoreticky by si to mohol zvládnuť za 1 deň
No.. tak a s cim mas problem? Ved v TOM, ako je to rozpisane v navode hned v kolonke MOJE CSS-ko je to dost jasne. Ani ja som nic taketo predtym nerobila, ale raz som si to cele podrobne presla (i ten dlhsi navod, nie len toto hore). Alebo si to uz cital? CELE? To musis zvladnut, ved chalan, preboha ..
a vééľmi všeobecná otázka, takto ti na nu len tažko niekto odpovie a aj ked, tak to nebude asi to co chces.. musís mat vlastnu fantaziu a hlavne citat, citat citat a i viac krát ten návod co tam je.. a skúšaj.. nie ej to nič tažké.. držím prsty..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
1. Odporúčame najprv si nastaviť základný dizajn Webky.
2. Stiahni si ZIP archív s pripravenými súbormi pre tvoje dizajnovanie, nájdeš v ňom predpripravené menu webky vo formáte PSD, ktoré si budeš môcť predizajnovať, ako aj logo BIRDZ.SK, pre prípad, že ho budeš potrebovať do dizajnu. DOWNLOAD
3. Vyber si pozadie Webky a uprav si obrázok v grafickom programe tak, aby sa napríklad opakoval (správna tapeta sa opakuje) alebo aby bol taký aký ho chceš mať
4. Uploadni nové pozadie (dole na tejto stránke je formulár).
5. Do okienka na písanie CSS príkazov, nakopíruj základný CSS, ktorý budeš prepisovať, je to na začiatok ľahšie, neskôr môžeš objavovať zdrojový kód BIRDZu a skúšať ďalšie veci. Pre začiatok stačí, že v prvom riadku zadefinuješ nové pozadie pre BODY, a zmeníš tam cestu k tvojmu súboru s pozadím, ktorý si uploadol. Ulož CSS-ko kliknutím na OK a uvidíš, že tvoja Webka má zrazu nové pekné pozadie!
Ukážkové vzorové CSS-ko (príklad):
/*pozadie*/
BODY {background: url("/userskins/files/12.jpg") 0px 0px}
/*ak hore pozadie pod menu*/
#hlavicka ul {background-color: none}
/*menu na webke*/
#sub LI A {background-image: url("/userskins/files/13.jpg")}
/*pozadie webky*/
#mojawebka {background-color b6db69;}
/*pozadie komentov*/
#mojawebka .novykoment {background-color def9a6}
/*pozadie fotoalbumov*/
.album {background-color ffffff}
/*pozadie pod avatarom*/
.avatar {background-image: url("/la/webka-podfotkou-trans.gif")}
/*priesvitne pismenka*/
.transparent {color b6db69}
/*pozadie bledsich vrstiev*/
#mojetelo td,.mojstav,.skinnavyber {background-color f6f6f6}
/*nadpisy v profile*/
.moje h3 {color 0e0e0e}
/*pasiky vlavom menu*/
.vlavom {border-top:8px #0e0e0e solid}
a vééľmi všeobecná otázka, takto ti na nu len tažko niekto odpovie a aj ked, tak to nebude asi to co chces.. musís mat vlastnu fantaziu a hlavne citat, citat citat a i viac krát ten návod co tam je.. a skúšaj.. nie ej to nič tažké.. držím prsty..