Ako si predstavuješ svoj pohreb ? tešíš sa ? :D... čo nasleduje po živote ?
moj pohreb by mal byt velmi jednoduchou záležitostou dávam tomu 20 minút (to zahrna zakopávanie ... a všetko okolo) počas zakopávania poprosím Mudvayne-all that you are (Lost and found 2005) ... inak nič také ..nik kto ma nemal rad , nech tam nechodí. vie
no ak sa podari a zomriem ako starec tak mi asi budu hrat "mala ciastka zeme ta prikryje" ci ako sa to spieva...nema zmysel sem pisat co by som si chcel dat zahrat lebo za tie roky sa vsetko zmeni...
chcem byt spopolnena a rozsypana na nejakom mieste co bude pre mna pocas zivota najviac znamenat, chcem aby prisli vsetci co som pre nich kedy nieco znamenala a aby mi hrali within temptation - forgiven... a chem aby najskor svietilo slnko, potom nech sa zamrazi, zdvihne vietor a zacne prsat
Mne nech sa vykaslu na ceremonie a truhlu. Nech sa ten, komu na mne zalezi dostavi do tatier ku vodopadu skok a rozhadzu moj popol dole vodopadom. No a nech mi pritom pustia crash test dumies mmm mmm mmm. No a za usetrene peniaze nech spravia veeeelky ohnostroj
bobomir velice ti dakujem za cennú radu ale ja viem čo mám robiť aj bez teba , káž niekomu kto je nato zvedavý a do budúcna si cenné rady nechaj pre seba
ja nechcem nijaký kríž . a dobre je .ja sa skor priklánam k pohanstvu a nechcem mat na kameni vytesané thorovo kladivo je to tvoja vec ale načo to zdôraznovať troma výkričníkmi
...pohreb? jednoznacne truhla v tvare jointu a song bud buffalo soldier, don´t worry be happy, no woman no cry, abo ked nie bobika, tak nech mi tam hra lubovolny psytrancovy set od JANEKa, a chcem tam iba par ludi, a miesto? niekde na luke by ma tam vyfajcili ti ktori by mi prisli na pohreb...hehe dobre staci nechal sm sa uniest ...
21@ neverim v krestanského boha no čo sa týka nejakých "životných právd" pripúsťam hodnoty novopohanov ale zároven niesom celkom presvedčena o bájkach o ódinovi a tórovi a týrovi a tak viem že je to čudné ... možno čas mi to pomôže pochopiť úplne . a to že neverím že zo mna niečo ostane som nepovedala . takže si nebudeme vkladať do úst takéto slovíčka
Takže....mohyla ako má Štefánik...velkáááá velmi velkááá..na nejakom velkom kopci...cesta tam by bola vydláždená okolo SBSkári a strážili by môj sarkofág ktorý by bol vo vnútri...na Všechsvatých by mohyla svietila ako Eifelovka ...to by bolo..
hmm ja sa na smrt celkom aj tesim teda bojim sa ako kazdy clovek ale tesim sa bo pootm zase ten skutocny zivot ako to uz napisal martinm a dufam ze sa dostanem do neba yess
Ja nechcem ziaden pohreb,aby moje telo niekde v zemi hnilo a chrobaky ma pozierali,urcite ked umrem chcem sa dat spalit,ci ako sa tomu hovori....A mam aj istotu ze sa niekde v zemi nepreberiem nahodou,ked bude iba popol zo mna
Strasne sa mi paci pesnicka Robbie Williams-Angels tuto by mi vtedy mohli zahrat
noo...hlavne nechcem cirkevne dristy, a ak umrem teraz niekedy, tak nechcem bielu truhlu (to je taky blby zvyk davat mladym ludom. jedna spoluziacka mala bielu truhlu a neskutocne ma to iritovalo). A neajku pomalu pesnicku, nech kazdy reve. Napr. Angel od Robbieho, ako tu uz niekto spominal.
Resp. nejaké spopolnenie by nebolo odveci a následne to - kľudne aj z tej umelohmotnej škatule - vyprášiť hocikam do prírody, kde sa ten humus už hádam rozloží ...
Fakt si nepotrebujem šetriť xxx tisíc (prípadne nechať to platiť prípadným pozostalým) na nejakú rakvu, ktorá mi bude kompletne nahovno, rovnako nepoterbujem, aby mi niekto niekam hádzal kvety, ktoré mi budú zhruba na to isté ... Kua som umrel ja tak aspoň tie kvety nechajte na pokoji, nemusíte aj tie pozabíjať ...
A čo potrebujem úplne najmenej je nejaká ponurá atmosféra, kde sú všetci smutní už len zo zvyku a niekto, kto je smutný úprimne sa tam ešte z toho náhodou rozreve, nech sa starajú o to, čo je a nie tam chodia skupinovo smútiť, to je úchylnosť ...
tunidlo ja s tebou naprosto súhlasím i ked ja chcem byt spopolnená a vysypaná niekde uprostred poľa bez ceremoniálov ..môžu prísť ludia čo ma mali (cc asi 2 ludia z komplet celej planety ) nechcem aby to niekoho niečo stálo jednoducho sa tým skončí bytie jednej zo 6 miliárd ludí no už som o tom aj zbytočne vela narozprávala
No bytie sa (ak to beriem tak, že sa proste končí) skončí skôr ako ťa rozsypú niekde, skončí sa keď umrieš a mne už by bolo srdečne jedno či niekde niekto bude keď ma budú rozsypávať, nech sa rozsype sám pracovník krematória a hotovo, o to sa fakt nestarám
Keď už by chcel aj niekto na mňa spomínať nech to robí spontánne a nie preto, lebo je zvykom pozerať ma mŕtvoly ako sa dávajú do zeme, prípadne niekam sypú ...
Ja mám dve varianty, jedna je taká klasickejšia, tú dám prvú:
Podstatné dve veci: 1. ružová rakva a na mne žltá kravata, 2. Jaromír Nohavica: Až to se mnu sekne (alebo ako sa volá).
Zvyšok sa domyslí. Ešte možno nejaký vtipne posmievačný príhovor, ktorý si napíšem sám (niečo v štýle "ha, vy lúzri, ja už som v cieli", ale farbistejšie napísané).
Druhá varianta vychádza z môjho svetonázoru, že telo je vlastne bezcenný stroj, a bez duše ešte bezcennejší.
Čiže smútiaci sa zhromaždia pred kostolom, kde ich naloží autobus a odvezie na smetisko, tam ich dovedú k jednej vysokej hromade smetí (biologický odpad, budúci kompost), na ktorú moje telo vyhodí žeriav.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
a vlastnoručne by som ho odtial "vyprevadila" .
Strasne sa mi paci pesnicka Robbie Williams-Angels tuto by mi vtedy mohli zahrat
a pohreb? hm, dajte ma spopolnit a rozpraste ma pri zapade slnka z vysokeho utesu pri mori v australii
si kladu ludia celu ich existenciu
v tomto sa asi najviac priklanam k vyznvacom budhizmu a reinakarnacie
ani ja neverim v boha ale to naco verim mnohy ludia nazyvaju bohom , alahom ........a ja este neviem cim
moj pohreb by maôla byt prosta kremacia, po ktorej ma niekam vysypu......telo ma nezaujima
Každý vie, že každý sa píše každý a nie každí ...
Resp. nejaké spopolnenie by nebolo odveci a následne to - kľudne aj z tej umelohmotnej škatule - vyprášiť hocikam do prírody, kde sa ten humus už hádam rozloží ...
Fakt si nepotrebujem šetriť xxx tisíc (prípadne nechať to platiť prípadným pozostalým) na nejakú rakvu, ktorá mi bude kompletne nahovno, rovnako nepoterbujem, aby mi niekto niekam hádzal kvety, ktoré mi budú zhruba na to isté ... Kua som umrel ja tak aspoň tie kvety nechajte na pokoji, nemusíte aj tie pozabíjať ...
A čo potrebujem úplne najmenej je nejaká ponurá atmosféra, kde sú všetci smutní už len zo zvyku a niekto, kto je smutný úprimne sa tam ešte z toho náhodou rozreve, nech sa starajú o to, čo je a nie tam chodia skupinovo smútiť, to je úchylnosť ...
Keď už by chcel aj niekto na mňa spomínať nech to robí spontánne a nie preto, lebo je zvykom pozerať ma mŕtvoly ako sa dávajú do zeme, prípadne niekam sypú ...
Podstatné dve veci: 1. ružová rakva a na mne žltá kravata, 2. Jaromír Nohavica: Až to se mnu sekne (alebo ako sa volá).
Zvyšok sa domyslí. Ešte možno nejaký vtipne posmievačný príhovor, ktorý si napíšem sám (niečo v štýle "ha, vy lúzri, ja už som v cieli", ale farbistejšie napísané).
Druhá varianta vychádza z môjho svetonázoru, že telo je vlastne bezcenný stroj, a bez duše ešte bezcennejší.
Čiže smútiaci sa zhromaždia pred kostolom, kde ich naloží autobus a odvezie na smetisko, tam ich dovedú k jednej vysokej hromade smetí (biologický odpad, budúci kompost), na ktorú moje telo vyhodí žeriav.
Finito.