Zdravím , prosím poraďte mi niekto , kto schudol , ako sa vám to podarilo. Mám kamošku a ona je dosť hanblivá a chcela by som jej v tomto pomôcť. Nedokáže sa k tomu niako dokopať a ked už by sa jej to podarilo , tak ako by si potom mala váhu udržiavať. Pr
hlavne stravou, aj som cvicila, ale nie nejako brutalne, len nejaky pilates, alebo jogu tak dvakrat do tyzdna a sem - tam plavanie k tomu
a dalo to nejakch 12kil za asi 7 alebo 8 mesiacov, neviem presne, lebo ten stravovaci prechod bol taky pozvolny
ako @1 ... stravou... akorát že ja som si vtedy proste iba stanovila "rozvrh" nepevný na minutu netreba sa bát, a rozuložila soms i jedlo kt. som vtedy jedla a pridala pár takých iných vecí že KEDY a ČO jesť... mala som hektické obdobia škola, 3 brigády (2x sedenie za pokladňou a roznáška letákov) a schudla som 6 kg za mesiac a ďalšie 2-3kg za ďalší...a nevrátilo sa mi to lebo som si zaužila hentaký stravovací štýl...temer nič som nedala rpeč z jedálničku...len som nežrala jedno cez deviate
takto...v mojich blogoch mám blok o tom.... napr. teraz keď si to čítam tak s tými vecami nesúhlasím ale bolo to proste súčasťou nenásilnej nebojovej zmeny môjho stravocvacieho štýlu žádne hladovky, žádne špeci veci... až potom postupne pomaličky..
a vlastne stravovaním ako v tom blogu som schudou tých 7 kg
neviem prečo, ale ja žerem všetko nezdravé, málo pohybu, sedím za PC a jediné čo robím navyše je, že pijem veľa vody. Ale proste som pribral len 1kg za rok a to mam 70kg
Keď som bol menší som bol dosť tučný a podarilo sa mi schudnúť bez zmeny stravy a teraz som viac menej zase pribral ale iba na bruchu ale už to nejak neriešim to su moje núdzové zásoby keď príde horúčava budem z toho tuku čerpať vodu jak ťava...
Za 7 mesiacov som schudla 11 kg a ešte mi treba nejakých 5 dať dole
Začala som oveľa menej jesť ako predtým a aj celkom zdravo (samozrejme, občas sa prejem až do prasknutia ale to sa mi na váhe neodrazuje ) a hýbem sa. Mám doma orbitrek, na ktorom svičím 50 minút asi 3-4krát do týždňa.
kamarát schudol s tou Mačingovou, podľa jej rád sa mu to podarilo aj udržať. a ešte chcem povedať, že to nie je ako klasická diéta, ale celkové preprogramovanie sa na určitý štýl života - takže ja len odporúčam. strava nie je jednotvárna, mne to chutilo a čo je naj, môže sa jesť do sýtosti.
aj ja som s tým schudla trošku (volake 2 kila), ale nemala som na to nervy počas školy
Motivácia - chcem sa cítiť lepšie, vyzerať krajšie... Pravidelný pohyb (ja mám málokedy čas na šport, ale každý deň chodím veľa pešo)... Kontrolujem, čo jem (nejesť každý deň "tony" čokolády, ale "zapojiť" do stravy ovocie a zeleninu a pod.)...
Musíš mať väčší výaj energie ako príjem, to je najľahšia cesta, s minimálnymi zásahmi do stravovacích návykov aj keď strava zdravšia a viac cvičenia je lepšia kombinácia.
Úprava stravy, nahradenie sladkostí zdravšími alternatívami ako je ovocie, alebo napr. namiesto cukru med. Samozrejme v normálnom množstve. Aby prijímala v optimálnom množstve sacharidy, bielkoviny a aj tuky, dostatok zeleniny. Pitný režim, aby pila také dva-tri litre vody cez deň. Žiadne sladené nápoje, to sa týka nielen tej váhy, ale aj všeobecne zdravia. Nech si zistí koľko kcal/kj má má na svoju váhu denne do seba dostať a nech to trochu zníži. A bez pohybu by to síce išlo, ale nevyzeralo by to bohvieako. Preto hlavne kardio, 3-4x týždenné minimálne. Jednoznačne najlepší je podľa mňa beh. Hmm a k zdravej strave môže pridať zelený čaj, ráno vlažnú vodu s citrónom. Po tej siedmej hodine už nejesť a ovocie, teda sacharidy tak max. do tej tretej hodiny. Nech si dá poriadne raňajky, pomáha to pri chuti na sladké okolo večera. A ak má zlozvyk že dosť často musí niečo jesť (malo by sa každé tri hodiny, 5x denne), tak nech nesedí doma, ide von s kamarátmi. Proste nech ju niečo zamestná, aby stále nejedla. A nech nahradí biele pečivo a neje vyprážané jedlá.
Pocit hladu sa dá naučiť nevšímať si a nevšimnúť si, nie je to však zdravý spôsob. Všeobecne však zmenou stravy - aj myslieť o jedle sa dá naučiť inak.
@ladyslie proste po obede si zájdi do mäkkáča, daj si chicker, cheeseburger fresh a strednú colu,
potom choď na Obchodnú nakupovať, potom, keď už budeš odchádzať, tak sa tam zastavíš v Mäkkáči, dáš si chicker, cheeseburger fresh, baconburger/chickenburger a strednú colu, keď prídeš domov daj si nejaký ten jogurtíček a balík čipsov, najlepšie wasabi,
keď sa takto stravujem do týždňa schudnem 2-4 kilá,
čiže za mesiac to môže byť aj 10 kíl
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
a dalo to nejakch 12kil za asi 7 alebo 8 mesiacov, neviem presne, lebo ten stravovaci prechod bol taky pozvolny
takto...v mojich blogoch mám blok o tom.... napr. teraz keď si to čítam tak s tými vecami nesúhlasím ale bolo to proste súčasťou nenásilnej nebojovej zmeny môjho stravocvacieho štýlu žádne hladovky, žádne špeci veci... až potom postupne pomaličky..
a vlastne stravovaním ako v tom blogu som schudou tých 7 kg
Začala som oveľa menej jesť ako predtým a aj celkom zdravo (samozrejme, občas sa prejem až do prasknutia ale to sa mi na váhe neodrazuje ) a hýbem sa. Mám doma orbitrek, na ktorom svičím 50 minút asi 3-4krát do týždňa.
aj ja som s tým schudla trošku (volake 2 kila), ale nemala som na to nervy počas školy
potom choď na Obchodnú nakupovať, potom, keď už budeš odchádzať, tak sa tam zastavíš v Mäkkáči, dáš si chicker, cheeseburger fresh, baconburger/chickenburger a strednú colu, keď prídeš domov daj si nejaký ten jogurtíček a balík čipsov, najlepšie wasabi,
keď sa takto stravujem do týždňa schudnem 2-4 kilá,
čiže za mesiac to môže byť aj 10 kíl