Existuje aj prirodzená "antikoncepcia". Ale nie je zo začiatku až taká pohodlná, ani žene neškodí na jej zdraví. Poznáte?
- » www.lpp.sk/stm-ppr/16074-p...
@georg21 sorry nechce sa mi to citat. Viem co to obnasa, raz som antiku z vlastnej vole vysadila, cyklus sa mi po vyvolavacke vratil a o mesiac som mala 6cm cystu (cize nezhubny nador) a musela som ist pod noz. Ver mi ze radsej by som nechala hormony na prirodu ale stalo sa to druhykrat (prvy krat mi dali antiku tiez kvoli cyste) a radsej umele hormony ako rakovina.
@xxar3s Kresťanstvo zakazuje sex? Ty istotne nie si kresťan, keď vnímaš upozornenie pred zlými následkami cudzoložstva, smilstva a príkaz čistoty ako niečo, čo nás zotročuje. Opak je pravdou.
Ale je to dnes zložitejšie (takže ťa chápem) keďže sa i sex relativizuje, vníma sa ako niečo egoistické (že Ja sa musím cítiť pri tom Top a musíme si hneď vyhovovať, lebo nebudeme márniť čas prežívať v manželstve i toto spolu). stal sa z neho produkt, biznis; (zdravé) dieťa často ľudia nevnímajú ako dar, ale len ako produkt svojej snahy, hoci si predtým vedome kazili zdravie (paradox).
Ale to je tiež pochopiteľné, keďže ho najprv nechcú a keď už majú po kariére, a všetky sex. skúsenosti za sebou (lebo však carpe diem) zistia, že by si chceli založiť rodinu...
@demoniqangel Prečítaj si to aj tak, niekedy keď sa ti bude chcieť.
Určite to nie je jednoduchá cesta prestať to brať, ale ktovie či nemôže rakovinu spustiť i Hak (sú to umelé hormóny).
Ten článok je svedectvom ženy, ktorá si prešla vysadením. Rakovinu môžeme dostať aj iným spôsobom, tiež sú aj iné možnosti prevencie.
Ale hej, ľahko sa mi to píše...
@georg21 je to aj v pribalovom letaku ze u 1 zo 100000 zien sa moze objavit rakovina alebo tromboza. Jednoducha cesta to prestat brat samozrejme existuje, proste prestanes. Problem s cystami na vajecnikoch je velmi rozsireny a nizkohormonalna antikoncepcia je asi jediny sposob ako zabranovat ich tvorbe, prave udrziavanim stalych hladin hormonov. Ak chodis na pravidelne prehliadky a vsimas si nezvycajnosti na svojom tele, uzivas to vtedy kedy mas a zijes aspon trochu zdravo, to riziko je velmi nizke, ovela mensie ako nechat tie cysty tvorit a dufat ze nezmutuju v raka, cim si zaroven privodis kopec stresu, ktory tomu len dopomoze. Proste v takomto pripade je to uplne jednoznacne mensie zlo
@demoniqangel Zlo je zlom. Či ti dám facku, alebo ťa len štipnem, "ak ťa to bolí", je to zlo. Udržiavať rovnováhu hladiny hormónov sa dá i prirodzene, s pomocou prírodných produktov, vitamínov...
Ale je to ako taký uzatvorený kolotoč, ktorý sa zdá, nedá ľahko zastaviť...
@georg21 ej ty zacharanar na @26 a tretí doktor a vela testov, krvnych odberov a konzultacií .... a len tak btw. hej máš pravdu lahko sa ti to píše.... hej neprežívaš takú bolesť ako my, každý deň ked každý pohyb ti ide odvaliť vajcá a ty nemôžeš s tým nič urobiť. Každý mesiac pribereš +- 4 kila lebo hormony proste nejdu a nemôžeš sa hýbať ani športovať lebo ti to spôsobuje neskutočné bolesti... a ten shit o prirodzenych veciach.... o tom nieco viem, robila som bylinkarku na ostrove, vyliecila som si zapal okostnice salviou a pouzivam priodne veci what ever.... ale na nieco co TY nevies cim to bolo sposobene odkazovat furt nejakym kecom.... nemusis mat vzdy posledne slovo....posolstvo si odovzdal
@georg21 krestanstvo (aspon to rimskokatolicke) nezakazuje sex ale obmedzuje ho na jednu partnerku lenze sex s jedneou partnerkou za cely zivot nie kazdeho uspokojuje a najhorsie je ze ani nevies ci sa k sebe naozaj hodite. Krestanska prudernost ma podla mna povod v starom zakone. Sex tam bol obmedzovany z cisto pragmatickych dovodov (aby sa nesirili pohlavne choroby... v tej dobe totiz medicina nebola na takej urovni ako dnes) v biblii su aj ine prikazy a zakazy, napriklad je zakazane mat sex pocas menstruacie, je zakazane masturbovat, alebo jest neciste zvierata alebo kombinovat rozne druhy jedal (koser kuchyna) vsetko to v tej dobe malo opodststnenie ale dnes uz nema. Jednoducho netreba celu bibliu brat doslovne ale treba jednotlive casti vnimat v kotexte doby v ktorej boli napisane. Myslim ze cirkev bibliu nespravne interoretuje atiez si nad nou robi svoje vlastne nadstavby.
@lawey "ale na nieco co TY nevies cim to bolo sposobene" - hovoríš o veciach, ktoré vylieči len užívanie Hak?
Z toho čo viem, sa mi aj tak zdajú riziká, ktoré má dosť vysoké. Ale keď ti pomáha. Inak, tie bolesti (ktoré ona zastavuje) nie sú dedičné? Lebo potom je i možnosť tú dedičnosť pretrhnúť,,,
@georg21 jezis maria.... nie nezdedila som bolest po mame, ani sa nejdn a bolestive kramy... totto je rpesne to co som pisala ze TY (ja viem preco to je a neni to dedicke) netusis o co sa jedna ani z coho to vzniklo. A ty si myslíš že, my, tie ktorých sa to týka, že nevieme o rizikach HAK? ze sme si nezrobili svoje researche? - basnicka otazka ---- Laura out
@lawey ale neodpovedala si mi na otázku či je to jediný spôsob ako sa zbaviť bolesti a pod., teda je takmer nemožné s tým prestať.
Len si sa chytila mojej domnienky, ktorá bola tiež len otázkou.
Keďže zo svojej podstaty je to niečo viac-menej umelé, a my naopak nie sme umelí, preto to vidím ako nie najlepšie. Ale viem, že tá lepšia cesta môže byť ťažšia a dlhšia. Neodsudzujem ťa, len som sa zaujímal, ako to vidíš...
@georg21 jeziiiiis ty si neskutocny ... hovoris aj clovekus rakoviou aby nechodiil na ozarovania? a jj zaujal si ma...tvojim uzavrenym pohaldom jednoliatej pravdy
@lawey neviem o čom hovoríš, nezľahčujem to. Ale takže podľa tvojich lekárov je to jediné riešenie, dobre. Predstavujem si len prirodzené bolesti, ktoré v určitom období žena má a sú spojené so zmenou nálady, pohybom hladiny hormónov... a to sa dalo zvládať aj bez Hak...
@lawey Ja rešpektujem, že Hak niekto užíva pre to, aby si niečo liečil, napr. veľké bolesti (nežijem v nejakej bubline "jednoliatej pravdy). A samozrejme, že ju museli vyrobiť tak, aby mala i pozitívne účinky, inak by sme ju nebrali. Ale odďaľuje to, čo môže byť veľkým zmyslom života človeka. Ale keď ozaj nie je lepšej cesty pre teba tak chcem len dodať, že mi je ľúto, že to musíš riešiť tým a dúfam, že sa ti polepší...
@lawey och, stúpa mi žlč, keď vidím jeho reakcie, asi by sme mali ísť radšej tých 30€ hodiť do kostolíka a to nám isto vyrieši všetky naše potiaže
@Georg21 HAK má veľa negatív, určite by sme do vzduchu nevyhadzovali toľké peniaze za to, aby sme si kúpili niečo, čo nám zničí zbytočne životy... myslím, že minimálne my tri, s ktorými tu vedieš diskusiu, to neberieme kvôli pohodlnosti, ale ty študovaný diplomovaný expert si budeš aj tak stále zaťato točiť svoje... zažila som už stav, kedy nesadli tabletky, dokonca aj čo to vie spraviť, keď ich človek vysadí, viem, čo je to za silu zahrávať si s hormónmi... ďakujem za poučný článok, ale u každej ženy je reakcia a priebeh individuálny, tak si nechaj svoje drahocenné rady pre seba
@georg21 alebo vieš čo? nechám si poradiť... čo mi taký expert v obore endokrinológia a gynekológia poradí na môj problém s hormonálnou dysbalanciou, keď mám nedostatok estrogénov (a s tým spojených kvantom problémov)? fytoestrogény, ani zmena životného štýlu a stravy nepomohla.
@corhellka nič som ti tu predsa neradil keďže neviem nič o tvojom zdravý, len som pridal článok. Alebo sa mýlim?
Ale odporúčam ti jednu knižku, (aj keď o tomto vieš viac než), kde sa rozoberá téma antikoncepcie z interdisciplinárnych pohľadov: » www.artforum.sk/katalog/2388/an...
@xxar3s@33 Neviem prečo si myslíš, že cirkev si Bibliu vykladá nejako "nevhodne". Teda asi si to myslíš pre to, lebo máš vlastnú predstavu o tom, ako by to malo byť. Ale takto to nefunguje, lebo Boh nepracuje podľa nás (to by sme dopadli!).
Určité veci, napr. v oblasti lásky a sexuality platia stále, lebo vychádzajú z našej prirodzenosti, ktorá nebola iná vtedy ako je dnes, a nezmenili ju ani kultúrne či iné vplyvy. A kresťanstvo vyformovalo našu civilizáciu tak ako ju poznáme.
To, že sa ti zdá, že žiť s jednou ženou celý život je zložité, je dnes normálny problém človeka (lebo je aj pod vplyvom rôznych faktorov, ktoré ho v tomu utvrdzujú, vidím to sám na sebe). Ale nie je to nemožné, čo dokazujú milióny párov, a samozrejme zmysel pravej lásky, ktorá spočíva voľbe svojho život. partnera s ktorým chceš prežiť všetko čo vás stretne, pretože to je pravá láska. A k tomu prirodzene patrí i učiť sa spolu vychádzať i v sex. oblasti. Alebo sa do niekoho zamiluješ až vtedy či práve preto, že s ňou máš dobrý sex?
@georg21 Ty si taký ... argh. Do Boha.
Čo ak ti poviem, že vďaka tomu, že som odmietala antikoncepciu som skončila v nemocnici s takým silným zápalom a tak precystovanými vaječníkmi, že som mala menštruáciu 17 dní v kuse a odpadla som v lekárni keď som prosila o pomoc? Že som mala ksicht jak keby ma dobodalo hniezdo sršňov a pritom to bolo iba akné, lebo som si nedoplnila hormóny , ktoré proste mi telo netvorilo ako malo...
Strašne ľutujem tvoju ženu, ak nejakú raz budeš mať. Toto čo tu predvádzaš je maximálne sebecké tlačenie rozumov do hlavy ženám, ktoré si prežili vďaka hormónom neskutočnú psychickú a fyzickú bolesť. Prešla som xy odborníkov po CZ a SK ... A iná možnosť nebola si predstav, iba tá zákerná zlá antikoncepcia, ktorá mi zachránila psychiku aspoň sčasti a zachráni mi do budúcna aj plnodnosť.
@antifunebracka A panictvo/panenstvo je jedinečný dar, tak sa mi tu nemusíš vyjadrovať ako hormónmi pobláznené dieťa. A niektoré veci si človek musí i zaslúžiť. No tak si asi zaslúžiš v živote viac ako ja...
@xxar3s
Predtým než pôjde do pekla by nemusela brať antikoncepciu, je to hnus, a ani sa zdržiavať lebo je to absolútne niečo proti prírode a aby odišla aspoň s úsmevom na tvári tak bez antikoncepcii ale s ochranou. » www.kuponyzdarma.sk/zerex-sk/...
@muaykelo No teda, to by som chcel mať tvoje vedomosti z tej vedy, že by som už mal všetko vysvetlené a nemusel sa nikdy nad ničím zamýšľať či počúvať svedomie...
Viera otvára človeku celkom iné pohľady na veci než poskytuje veda. Netreba to miešať, lebo potom logicky akoby jedno nepotrebujeme, ale opak je pravdou...
A je to dar od Boha o ktorý treba v pokore prosiť... Som veriaci, mám s týmto osobné, živé skúsenosti, takže viem o čom píšem...
@georg21 Neviem čo ti dáva "boh" ale vďaka vede máme psychológiu, lieky na psychické poruchy, depresie, pokročilú medicínu, máme rôznych psychologických mentorov, v podstate nemyslím si že keď budeš opakovať amen po každej modlitbe a hovoriť aký je "boh" úžasný a ako sa o nás stará tak budeš lepším človekom alebo mať lepšie možnosti alebo budeš "osvieteným"...
@muaykelo Takže vďaka vede máme toto všetko, vrátane toho že žijeme, aby sme to mohli skúmať?
A vďaka, tak teraz už viem všetko. Asi som teda vševediaci...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
-
» www.lpp.sk/stm-ppr/16074-p...
@Lawey
@Corhellka
Čo sa stane po vysadení antikoncepcie?
- » www.rodinka.sk/zdravie/plodnos...
Ale je to dnes zložitejšie (takže ťa chápem) keďže sa i sex relativizuje, vníma sa ako niečo egoistické (že Ja sa musím cítiť pri tom Top a musíme si hneď vyhovovať, lebo nebudeme márniť čas prežívať v manželstve i toto spolu). stal sa z neho produkt, biznis; (zdravé) dieťa často ľudia nevnímajú ako dar, ale len ako produkt svojej snahy, hoci si predtým vedome kazili zdravie (paradox).
Ale to je tiež pochopiteľné, keďže ho najprv nechcú a keď už majú po kariére, a všetky sex. skúsenosti za sebou (lebo však carpe diem) zistia, že by si chceli založiť rodinu...
Určite to nie je jednoduchá cesta prestať to brať, ale ktovie či nemôže rakovinu spustiť i Hak (sú to umelé hormóny).
Ten článok je svedectvom ženy, ktorá si prešla vysadením. Rakovinu môžeme dostať aj iným spôsobom, tiež sú aj iné možnosti prevencie.
Ale hej, ľahko sa mi to píše...
Ale je to ako taký uzatvorený kolotoč, ktorý sa zdá, nedá ľahko zastaviť...
Z toho čo viem, sa mi aj tak zdajú riziká, ktoré má dosť vysoké. Ale keď ti pomáha. Inak, tie bolesti (ktoré ona zastavuje) nie sú dedičné? Lebo potom je i možnosť tú dedičnosť pretrhnúť,,,
Len si sa chytila mojej domnienky, ktorá bola tiež len otázkou.
Keďže zo svojej podstaty je to niečo viac-menej umelé, a my naopak nie sme umelí, preto to vidím ako nie najlepšie. Ale viem, že tá lepšia cesta môže byť ťažšia a dlhšia. Neodsudzujem ťa, len som sa zaujímal, ako to vidíš...
Odporúčam túto knihu, je tam interdisciplinárne rozoberaná téma antikoncepcie:
» www.artforum.sk/katalog/2388/an...
@Georg21 HAK má veľa negatív, určite by sme do vzduchu nevyhadzovali toľké peniaze za to, aby sme si kúpili niečo, čo nám zničí zbytočne životy... myslím, že minimálne my tri, s ktorými tu vedieš diskusiu, to neberieme kvôli pohodlnosti, ale ty študovaný diplomovaný expert si budeš aj tak stále zaťato točiť svoje... zažila som už stav, kedy nesadli tabletky, dokonca aj čo to vie spraviť, keď ich človek vysadí, viem, čo je to za silu zahrávať si s hormónmi... ďakujem za poučný článok, ale u každej ženy je reakcia a priebeh individuálny, tak si nechaj svoje drahocenné rady pre seba
Ale odporúčam ti jednu knižku, (aj keď o tomto vieš viac než), kde sa rozoberá téma antikoncepcie z interdisciplinárnych pohľadov:
» www.artforum.sk/katalog/2388/an...
Určité veci, napr. v oblasti lásky a sexuality platia stále, lebo vychádzajú z našej prirodzenosti, ktorá nebola iná vtedy ako je dnes, a nezmenili ju ani kultúrne či iné vplyvy. A kresťanstvo vyformovalo našu civilizáciu tak ako ju poznáme.
To, že sa ti zdá, že žiť s jednou ženou celý život je zložité, je dnes normálny problém človeka (lebo je aj pod vplyvom rôznych faktorov, ktoré ho v tomu utvrdzujú, vidím to sám na sebe). Ale nie je to nemožné, čo dokazujú milióny párov, a samozrejme zmysel pravej lásky, ktorá spočíva voľbe svojho život. partnera s ktorým chceš prežiť všetko čo vás stretne, pretože to je pravá láska. A k tomu prirodzene patrí i učiť sa spolu vychádzať i v sex. oblasti. Alebo sa do niekoho zamiluješ až vtedy či práve preto, že s ňou máš dobrý sex?
Čo ak ti poviem, že vďaka tomu, že som odmietala antikoncepciu som skončila v nemocnici s takým silným zápalom a tak precystovanými vaječníkmi, že som mala menštruáciu 17 dní v kuse a odpadla som v lekárni keď som prosila o pomoc? Že som mala ksicht jak keby ma dobodalo hniezdo sršňov a pritom to bolo iba akné, lebo som si nedoplnila hormóny , ktoré proste mi telo netvorilo ako malo...
Strašne ľutujem tvoju ženu, ak nejakú raz budeš mať. Toto čo tu predvádzaš je maximálne sebecké tlačenie rozumov do hlavy ženám, ktoré si prežili vďaka hormónom neskutočnú psychickú a fyzickú bolesť. Prešla som xy odborníkov po CZ a SK ... A iná možnosť nebola si predstav, iba tá zákerná zlá antikoncepcia, ktorá mi zachránila psychiku aspoň sčasti a zachráni mi do budúcna aj plnodnosť.
Predtým než pôjde do pekla by nemusela brať antikoncepciu, je to hnus, a ani sa zdržiavať lebo je to absolútne niečo proti prírode a aby odišla aspoň s úsmevom na tvári tak bez antikoncepcii ale s ochranou.
» www.kuponyzdarma.sk/zerex-sk/...
Viera otvára človeku celkom iné pohľady na veci než poskytuje veda. Netreba to miešať, lebo potom logicky akoby jedno nepotrebujeme, ale opak je pravdou...
A je to dar od Boha o ktorý treba v pokore prosiť... Som veriaci, mám s týmto osobné, živé skúsenosti, takže viem o čom píšem...
Keď mám nejaké otázočky na teba tak môžem do tsk? :S
A vďaka, tak teraz už viem všetko. Asi som teda vševediaci...