najradsej by som HAK aj prezervativ nech som kludna.. ale hak si bohuzial nemozem dat predpisat ked nemam 18 a to by som ju kurva potrebovala kvoli zdravotnym problemom
@lawey gynekologicka mi nechce dat ked nemam 18, ze je to nezakonne.. a mama nepodpise ani ked mam dost blbe zdravotne problemy lebo otec sa rozhodol ze to brat nebudem a hotovo.. ved on tie bolesti neciti, jemu je to jedno..
@hoperpohroma tak chytro zmen gynekologicku lebo ta ku ktorej chodis je podla vsetkeho piča. antikoncepciu ti moze bez vedomia rodicov predpisat uz od 16tich myslim. urcite nie az od 18.
@hoperpohroma tak ja neviem asi mas divnu gynekologicku mam 2 spoluziacky co si dali tento rok predpisat a normalne im to lekarka predpisala.....Jednej to predpisala normalne bez problemov a druhej to dala aby sa jej upravil cyklus a kvoli zdravotnym problemom...Tak neviem preco tebe nechce prepidat
@66janica6@apprentice neviem, ona hovori ze je to normalne zakonom dane.. inym mozno predpisu preto, lebo nemaju tak jebnutych rodicov ako moji.. teda moji keby sa dozvedeli ze to beriem bez ich vedomia tak to idu riesit na sud, tak sa nedivim ze sa mi to boji predpisat
@hoperpohroma u mňa to prebiehalo asi takto (mala som 15!!):
-Ako vám môžem pomôcť?
-Chcela by som si dať napísať antikoncepciu.
-V poriadku, tak sa vás spýtam pár otázok a vyberieme takú, čo vám sadne najlepšie.
Koniec, vyšetril ma, dal mi recept, povedal nech prídem o tri mesiace a pekne pozdravil.. A neviem o tom, že by porušil zákon, chodím k nemu dodnes..
OKAMŽITE TÚ ŽENU ZMEŇ, ktovie čo s tebou ešte porobí!!
a k tým tvojim bolestiam, čítala som že ti povedala že ti nič nie je.. ak ti nezobrala krv a neposlala na rozbor, nie len že ju zmeň, choď jej hodiť do okna najväčší kameň, aký nájdeš!
@mielikki ..ja som už aj prestala očakávať povšimnutie mojej poézie, ale ďakujem Ti, od Teba cennosť veliká, aj keď teda... ako neviem, bez prítomnosti notára, či výsledky neboli zmanipulované a publikum ovplyvnené inak dobrými vzťahmi s autorom básne .
@hoperpohroma veď keď si išla k tejto tak si žiadnu kartu nemala a založila ti ju, tak môžeš ísť k inej a tá ti založí novú nie? či za to založenie bolo tých 10€?
@hoperwale ale to sa zapisuje dakam do nejakej poistovne alebo databazy alebo co.. lebo za kazdeho noveho pacienta ma lekar peniaze a ked budem evidovana u viacerych nedostane za mna peniaze ani 1
@hoperpohroma ja mám tak isto od 15 samozrejme nie kvôli jebaniu .. ale zo zdravotných problémov.. ale taaaak .. je to sprostosť, čo ti doktorka povedala noo... však pokiaľ by si to mala ako liečbu..
@hoperpohroma nie je to ťažké, jednoducho prídeš, povieš, že sa prehlasuješ, že ti to viac vyhovuje tam, požiadaš si o kartu, možno ti dá len prepis a pôjdeš.. naprv si ale zisti, či ťa druhá/ý vezme
@hoperpohroma nie je to nezakonne, to ta oblbuje, ale pravdepodone, vie, ze nevyvinutemu telu HAk viac uskodi ako pomoze, len nechapem preco ti to nepovie priamo, ale zhazduje to na zakony....?!
@sorciera ona povedala ze v mojom pripade by bola HAK lepsia ako znasat moje bolesti a ze este by mi aj pomohla na plet.. cize to nebude tym ze by mi ju nechcela predpisat
@hoperpohroma tak potom trochu nechapem (tej dr.) ....inak tvoje problemy by som skusila nico prirodnejsie nie rovno hormony, kt. aj tak problem nevyriesia, len ho potlacia, ale potom sa vrati:/ (ale ak ti chcela dat nieco na bolesti, tak ti mohla predpisat aj nieco ine,a elbo poradit.....akasi je cudna ta dr. ...hmmm...)
@sorciera myslis si ze ja som nic neskusala? teraz mi akurat vsetok ten odpad zamedzil grcanie pri kramoch ale za to krce mam trojnasobne, je mi zle 5 dni este predtym nez mi pridu, co mi nebyvalo.. aj pocas toho mi bolo zle mozno prve dva dni, aj ked proiadne.. teraz to mam asi 4. den a bolo mi tak strasne zle ze som musela zostat doma aj ked som mala byt s priatelom.. je to jedine hormonalny problem a hak je jedine riesenie. okrem toho ani by nebola na zahodenie kedze pohlavne zijem, ale to je vedlajsie. ja to proste POTREBUJEM kvoli zdraviu ale rodicia mi to nepodpisu..
HAK neochráni pred pohl. chorobami a má nespočetné množstvo vedľajších účinkov, teraz sa vám to nezdá a možno ani o rok o dva nič nepocítite, no keď budete chcieť v 30tke otehotnieť, môžte ísť do riti, zvyšuje to riziko rakoviny a podobne.
Keď niekto nemá rozum nemal by ani sexovať, prípadne, keď chcete začať pohlavne žiť chráňte sa kondómom a počítajte aj s tým, že môžete otehotnieť.
Mám 27 ročnú kamarátku, ktorá od 16tich brala HAK, teraz jej diagnostikovali rakovinu prsníkov a už 2 roky sa márne pokúša otehotnieť. Netvrdím, že tak dopadne každá, ale všetko, čo nemusíte brať neberte, odporúčam prečítať knihu Nežiadúci účinok: Smrť od Virapena a nie len, že prestanete rozmýšľať nad HAK, ale budú sa vám hnusiť aj obyčajné tabletky proti bolesti napríklad.
Tvoja gynekologička možno nie je najlepšia, ale vie čo robí a váž si ju viac ako doktora ktorý ti predpíše čokoľvek, len preto, že má za to nejaké peniaze!
Tvoja gynekologička možno nie je najlepšia, ale vie čo robí a váž si ju viac ako doktora ktorý ti predpíše čokoľvek, len preto, že má za to nejaké peniaze!
@loollindussiq akoze, toto si zabila O__________o ja vyslovene umieram od bolesti, nemam ako dostat lieky ale HAK je "strasne svinstvo". aspon by som nemusela byt CELE SKURVENE PRAZDNINY ZAVRETA DOMA A UMIERAT OD BOLESTI
@loollindussiq presne si to povedala, len dnes mladez rozmysla inym nez rozumom......resp. nechce vobec rozmyslat.....bojuzial 16tky nepresvedcis.....same sa musia popalit...kto chce kam, pomozme mu tam......
@vyskusaj na bolesti, co som ti poradila.....az ked ani to vsetko nepomoze a bude ti urobeny hormonalny profil, y kt. to bude potvrdene, potom ti pomozu az hormony (ak sa to da nazvat pomocou)........
@mielikki No to iste nie, tak skoro sa snáď nepodvolíš, ja sa totiž nepodvolím (a inak, strašne ma zabáva, keď otváram túto diskusiu s takým názvom a píšem si tu s Tebou o sekte .
@mielikki Ja už som sa za posledné dni fóristicky priveľmi angažovala (←obyčajná výhovorka), tak ale keď Ty založíš, ja nedbám . No a vstúpenci, juj, to by bolo!
@hoperpohroma myslíš, že ja bolesti nemám? vôbec nie je isté, či ti to zaúčinkuje a keď ti to aj bolesť utlmí, potom to príde znovu, oveľa viac! Preštuduj si rôzne prírodné prostriedky a určite ti niečo pomôže, veď ti chcem len dobre, tvoje telo nie je uspôsobené na to, aby si do seba pchala tabletky a zaručujem ti, že aj keď si myslíš, že pomôže a možno prestaneš mať bolesti, nastane čas, keď ti to spôsobí iné oveľa vážnejšie ťažkosti, budeš si hlavu o stenu trieskať, keď v 30tke tvoje rovesníčky budú kočíkovať a ty sa budeš ťahať po doktoroch, ale asi nemá cenu ti to vysvetľovať, koniec koncov musíš to pochopiť sama, ja mám 14 rokov a mojím jediným šťastím je, že som sa raz dostala do neuveriteľného prúseru a teraz si rozmyslím s kým budem spať aby som potom celá dosratá znovu nebežala kupovať "tabletku po"..
A pri bolestiach si vždy poviem, že sú aj ľudia, ktorí trpia oveľa viac, snažím sa vydržať, potom, keď kŕče prestanú mám dvojnásobný dôvod na radosť, že som to snovu zvládla bez tabletky.
@loollindussiq Sčasti súhlasím,ale tak rakovinu nemusí mať z tej antikoncepcie,pri tom množstve chémie a humusov,aké v dnešnej dobe do seba trieskaš a ani o tom nevieš je rakovina viac než pravdepodobná.
"Tabletka po" je ešte väčší humus ako celá HAK a ver tomu,že vďaka nešťastnej náhode som ju brala tiež. Úplne mi to dodrbalo cyklus a je v tom také hnusné množstvo hormónov....
Ja viem, ale veľmi som na výber v tej chvíli nemala, dokonca som bola časovo obmedzená aj pri rozmýšľaní: "Čo ďalej?".. cyklus mi to vôbec nenarušilo, ale už nikdy neurobím takú hlúposť ako vtedy!
@wicki ja som tam bola prvý raz v 14tich, niekoľkoráz som sa tam v pohode dostala, no teraz ma ten sbskár už nechce pustiť dnu :/ naposledy som kvoli nemu strávila noc v la coce, čo v konečnom dôsledku bolo ešte lepšie
@hoperpohroma "odpustila mi vstupný poplatok"? - to 1. raz počujem že by som na gynde mala niečo platiť za to že tam idem 1. raz... no a to s tými 18 rokmi je tiež pekná blbosť ...ja mám HAK od 15. a to tiež kvôli zdravotným dôvodom...a mamina sa pri tejto 1. návšteve dokonca pýtala či to nie je moc skoro, doktor povedal, že už ju predpisoval aj 13 ročným na úpravu menzesu/na akné/ na rôzne bolesti atď...takže prd taký zákon ...a zmenili sme aj doktora kvôli tomu že začal robiť v inom meste a teraz mám doktorku a žeby sa nejako čudovala tomu že od 15 beriem HAK som si ešte nevšimla, takže na tvojom mieste by som tiež zmenila doktorku, ani tam nemusíš chodiť, len choď k tej novej/k tomu novému a oni si to už vybavia...teda u nás to tak išlo spraviť...
zo začiatku iba kondóm ale keď som bola s priateľom dlhšie tak som si dala predpísať antikoncepciu Softinelle, je super hlavne tým že sa po nej chudne, aspoň teda u mňa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
tehotenstvu do hlavne,
Zachráň/chráň sa. No hlavne
nestýkaj sa pohlavne!
-Ako vám môžem pomôcť?
-Chcela by som si dať napísať antikoncepciu.
-V poriadku, tak sa vás spýtam pár otázok a vyberieme takú, čo vám sadne najlepšie.
Koniec, vyšetril ma, dal mi recept, povedal nech prídem o tri mesiace a pekne pozdravil.. A neviem o tom, že by porušil zákon, chodím k nemu dodnes..
OKAMŽITE TÚ ŽENU ZMEŇ, ktovie čo s tebou ešte porobí!!
a k tým tvojim bolestiam, čítala som že ti povedala že ti nič nie je.. ak ti nezobrala krv a neposlala na rozbor, nie len že ju zmeň, choď jej hodiť do okna najväčší kameň, aký nájdeš!
(vždy som chcela vlastné náboženstvo)
Keď niekto nemá rozum nemal by ani sexovať, prípadne, keď chcete začať pohlavne žiť chráňte sa kondómom a počítajte aj s tým, že môžete otehotnieť.
Mám 27 ročnú kamarátku, ktorá od 16tich brala HAK, teraz jej diagnostikovali rakovinu prsníkov a už 2 roky sa márne pokúša otehotnieť. Netvrdím, že tak dopadne každá, ale všetko, čo nemusíte brať neberte, odporúčam prečítať knihu Nežiadúci účinok: Smrť od Virapena a nie len, že prestanete rozmýšľať nad HAK, ale budú sa vám hnusiť aj obyčajné tabletky proti bolesti napríklad.
@loollindussiq akoze, toto si zabila O__________o ja vyslovene umieram od bolesti, nemam ako dostat lieky ale HAK je "strasne svinstvo". aspon by som nemusela byt CELE SKURVENE PRAZDNINY ZAVRETA DOMA A UMIERAT OD BOLESTI
@vyskusaj na bolesti, co som ti poradila.....az ked ani to vsetko nepomoze a bude ti urobeny hormonalny profil, y kt. to bude potvrdene, potom ti pomozu az hormony (ak sa to da nazvat pomocou)........
dokelu, snáď náš nápad nestroskotá na tom, že nemáme názov
A pri bolestiach si vždy poviem, že sú aj ľudia, ktorí trpia oveľa viac, snažím sa vydržať, potom, keď kŕče prestanú mám dvojnásobný dôvod na radosť, že som to snovu zvládla bez tabletky.
Ber to ako predprípravu na pôrod
"Tabletka po" je ešte väčší humus ako celá HAK a ver tomu,že vďaka nešťastnej náhode som ju brala tiež. Úplne mi to dodrbalo cyklus a je v tom také hnusné množstvo hormónov....
Ja viem, ale veľmi som na výber v tej chvíli nemala, dokonca som bola časovo obmedzená aj pri rozmýšľaní: "Čo ďalej?".. cyklus mi to vôbec nenarušilo, ale už nikdy neurobím takú hlúposť ako vtedy!
@mardzi93 budem to brať ako kompliment