Caute, chcem sa opytat, ci je anglicka wikipedia doveryhodnym zdrojom na ucenie sa chemie po anglicky. Ak nie, kam zhanat poznamky? Prehladavam cely net..
wikipedia všeobecne je veľmi neistý zdroj bez ohľadu jazyka v ktorom je....takže môže to tam byť dobre ale aj nemusí..je to riziko kedže to môže editovať v pdostate každý...
ja som len teraz tak pre srandu zadala do googlebooks pojem chemistry pdf a vyhodilo mi okrem iného toto:
Odborna terminologia je v cudzom jazyku najjednoduchsia, wikipedia by mala byt uplne v pohode, ak chces zvladnut pojmy.
Inak zlate su aj Periodic Videos na YouTube a este par kanalov asociovanych s FB strankou I Fucking Love Science, treba mat urcite nieco napocuvane, aj ked odborne tie videa velmi nie su.
Existuje aj slovenska ucebnica English for Chemistry, ale je celkom dost strasna, a ucebnice pre bilingv gymnazia.
Pripadne si objednaj z netu ucebnicu chemie pre stredoskolakov a stadial sa nauc nazvoslovie a ostatne veci Sice drahe, ale bude to isto sediet a bude to didakticky usporiadane. Inak wikipedia je ok - zvlast ked rozumies podstate veci, terminologiu sa naucis hned.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
ja som len teraz tak pre srandu zadala do googlebooks pojem chemistry pdf a vyhodilo mi okrem iného toto:
&ei 7hsVICqFMPgatiMgJAC&ved=0CFcQ6AEwBw#v=onepage&q=chemistry" target="_blank" rel="nofollow" title="Linka na stránku books.google.sk">» books.google.sk/books?id=A_DD2-... pdf&f=falseslo
čiže treba len hľadať, iste je veľa prác, kníh, článkov lepších ako wiki.
Inak zlate su aj Periodic Videos na YouTube a este par kanalov asociovanych s FB strankou I Fucking Love Science, treba mat urcite nieco napocuvane, aj ked odborne tie videa velmi nie su.
Existuje aj slovenska ucebnica English for Chemistry, ale je celkom dost strasna, a ucebnice pre bilingv gymnazia.