No , moj problem spočiva v tom , že sa dokopy učim 12 rokov po anglicky , slovnu zasobu mam bohatu, vyslovnost super ibaže NEROZUMIEM DRUHYM ... a doslova nerozumiem niekolko krat posrate zaklady ! Napriklad minule som si pustila pesnicku ze si prelozim j
no ak to prehravas cez windows media player, tak na tom prehravaci nefunguje asi nic, skus vlc a ten isty postup. A zo zaciatku asi len pretacat a pretacat, ono sa to casom urcite zlepsi
Filmy pomahaju, ale nie až tak ako by sa zdalo. Ťažko povedať čo je najlepšie. Ja práveže rozumiem slovám v pesničkách no občas mam problém rozumieť slovám vo filmoch. Hlavne britských a keď ľudia rozpravaju príliš rýchlo. S americkými filmami alebo kef som sa rozpraval s Američanmi som problém nemal aj keď rozpravali plynule rýchlosťou na akú sú zvyknuti.
@zajacik26 OMG ja sa ucim anglictinu nwm kolko rokov a viem povedat mozno ze jak sa volam....
Ale ne viem toho viac ale neviem tak dobre. Ked niekto rozprava aj s tym prizvukom tak konec....
A neviem dobre vyslovovat anglicke slova, su uplne na picu, jak sa moze napriklad What citat ze "wot"? Vsak kde tam je O? Kde zmizlo to H a A??????????
Ja ked pozeram niečo v angličtine som úplne mimo.. rozumiem asi tak každe šieste slovo. Ked na mna niekto hovorí anglicky už je to lepšie, ale záleží od toho aj, že kto A v pesníčkach ako kedy.
ja som sa tiež dlho učil anglinu a prišiel som do Anglicka a native kiddies 15-18 som skoro nič nerozumel, ale kebyže tam človek strávi viac času tak po pár týždňoch si nato zvykne a naučí sa potom napr. v Belgicku vie skoro každý po Anglicky a dávajú to fest dobre a rozumieť im všetko lebo niesu native
pesničky sú dosť ťažké..skús radšej filmy, seriály dobrá vec je vedieť gramatiku na úrovni a taktiež vedieť sa dorozumieť
na slovenských školách ťa učia max. takú pseudo-angličtinu podľa osnovy, ľudia, ktorý v živote neboli v zahraničí a okrem toho, že ich znalosti sú na B1 aby to mohli učiť asi nič viac nevedia..česť výnimkám..kebyže nechodím na jazykovku tak ani nič poriadne neviem
najdi si stranky kde ucia amateri, ti ti vysvsetia v com je chyba v nasich skolach, a pozeraj to cez vlc alebo BS player, ja som si ulozila teraz serial, pozrem v originali, potm si hodim do dabingovej casti tituôky a ptm si pozrem dabing, budem to tak robit do nekonecna.
ako hovoria ludia z learnrealenglish.com -listen listen &listen;,no writing,a reading len texty kt. zvladnes ale to menej
@kajooooooooooooooooooooooooooo potom som aj ja pica prijebana, lebo neznasam anglictinu len kvoli tej blbej vyslovnosti, mam strach hocijake slovo vyslovit, lebo v 99% ho poviem zle.... škoda, že prave anglictina nema nejake pekne pravidla vyslovnosti, ako napriklad nemčina, spanielcina... naucis sa nejake pravidla a vies CITAT VSETKO a nie ako v anglictine ,,to musis to slovo niekde pocut, to sa neda vysvetlit" a to mi povie vela ludi
@qwedsayxc lebo to je už ich slang, to by si sa musel s takými rozprávať alebo pozerať seriály, kde sa také skratky používajú. Tiež som sa s tým neraz stretla, ale také niečo nevymyslíš ani nedomyslíš.
no popravde, ja nerozumiem častokrát ani slovenským textom piesní ked ich počujem, a ked otec počúva ľudovky tak prisahám, že nerozumiem ani slovo z toho čo spievajú
určite pozeraj veľa veľa seriálov v angličtine a skúšaj s niekym rozprávať po anglicky, nevadí že budeš rozumieť len niečo, aj tak skús odpovedať a ono to časom pôjde
nečudujem sa, že po 12 rokoch nerozumieš po anglicky, ja sa anglinu učim skoro 14 rokov a tiež mam problem s niektorymi vecami, som na gympli mame tam anglinu na urovni B2, pričom absolutne nemam pocit, ze anglinu na takej urovni ovladam (a o mojich classmates ani nehovorim vela učitelov nema ani šajnu ako spravne učiť študentov, dolezite je aby si sa ty sama zdokonalovala, čitať, pozerať filmy, počuvať pesničky, učit sa slovnu zasobu, popripade sa rozpravať s niekym kto dobre po anglicky vie a nema problem ťa aj doučiť niečo.. postupne sa do toho dostaneš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
a funkčná odpoveď na tvoju otázku: dívaj filmy a seriály v anglištine s anglickými titulkami
a samozrejme zapni si v hlave čosi ako "vnímanie kontextu"
Ale ne viem toho viac ale neviem tak dobre. Ked niekto rozprava aj s tym prizvukom tak konec....
A neviem dobre vyslovovat anglicke slova, su uplne na picu, jak sa moze napriklad What citat ze "wot"? Vsak kde tam je O? Kde zmizlo to H a A??????????
pesničky sú dosť ťažké..skús radšej filmy, seriály dobrá vec je vedieť gramatiku na úrovni a taktiež vedieť sa dorozumieť
na slovenských školách ťa učia max. takú pseudo-angličtinu podľa osnovy, ľudia, ktorý v živote neboli v zahraničí a okrem toho, že ich znalosti sú na B1 aby to mohli učiť asi nič viac nevedia..česť výnimkám..kebyže nechodím na jazykovku tak ani nič poriadne neviem
ako hovoria ludia z learnrealenglish.com -listen listen &listen;,no writing,a reading len texty kt. zvladnes ale to menej