Ahojte, chcela by som sa spýtať báb aké máte skúsenosti s antikoncepciou či už tabletkami alebo náplasťami, aj dobré aj zlé. Alebo radšej sa spoliehate len na prezervatív. Ďakujem za odpovede
Hlavná nevýhoda prezervatívu spočíva vo fakte že skôr či neskôr začne niekto vymýšľať nech sa to skúsi bez neho, aspoň raz alebo aspoň chvíľu atď. A v konečnom dôsledku to skončí pri tom že jedného dňa chalanovi ujde a bude po srande nakoľko nie každý vie kedy ho má vytiahnuť (stovky slobodných mamičiek by vedeli rozprávať . Čiže i keď je to najzdravšie riešenie, neviem či sa naň dá dlhodobo spoliehať.
ja sa spolieham na prezervatív. mne neprekáža, nemám zle skúsenosti a nebudem si ničiť zdravie preto, aby si to partner viac užil a on (keď bol) to rešpektoval. ale inak aj HAK som mala predtým ale... už viac nechcem.
nemám žiadne negatívne skúsenosti s HAK, práve naopak, má super účinok na pleť, prestanú ti padať vlasy a ja som to nej nepribrala, naopak dosť som schudla. a myslím, že sa na ňu dá spoľahnúť pokiaľ ju budeš užívať pravidelne
@6 ja sa čudujem, že to vnútromaternicové ešte nezakázali, však to spôsobuje potraty...
a k otázke, HAK nie je dobré užívať dlhodobo, má svoje plusy a mínusy, ale je to veľký zásah do tela, radšej kondómy... ono sa síce hovorí, ako je to s nimi nepohodlné, ale dá sa na to zvyknúť...
Ja som si dal spraviť vasketomiu a nemôžem si to vynachváliť. Proste ideál. Môžem robiť čo chcem, pipiek sa ani nemusím pýtať či berú prášky. Odporúčam každému.
@orensey no hej, nemôžem ženu oplodniť so 100% istotou. A to tu všetci riešia a ja sa na tom musím len smiať. Samozrejme som si svoje spermie dal odobrať a zmraziť. Ročne si zaplatíš v spermobanke 40€ a oni ti ich skladujú. Čiže ak budem chcieť dieťa, dve , tri tak nie je problém.
Čiže sa na týchto problémoch čo sa tu riešia len smejem
Tiež mám HAK.
Jediná nevýhoda s ktorou som mala problém (iba na začiatku ), je že som bola protivná...
Najskôr sme sa tiež dohodli s partnerom na kondomoch... Avšak ako píše @1 začali sme sa montovať, že bez neho je to lepšie O.o
Radšej si dojebem zdravie z liekov,ktoré mi zabezpečia pohodlný život ,príjemný sex ako si dojebať život bábätkom Bábo má prísť plánovane, keď je všetko pripravené nie takto...
@19 ta spoluziacka, aj ked im neviem ako praskol, tak to beriem. Ale nepouzivat kondom a odovodnit to tym, ze niekomu inemu praskol, tak to je uplny fail toto proste
@laurikaaa ale brat to tak ze kludne si kvoli prijemnej jebacke dojebem zdravie? ako je to tvoj zivot tvoja vec ale nedalo mi na toto nereagovat lebo to je trosku chore..
btw teraz neplacete ani jedna,ale ked o 10 rokov budete neplodne s maximalne doebanym organizom tak neviem ci nepride aj plac
@motyylia na tomto svete nie je vec co by nebola svinstvom ked to schvalne tak vyrabaju... preco si to nepovedat narovinu a popravde ? z jedu meditaciou jahodovy dzusik nespravis
skor si uvedomis ine veci o ludoch a zivote ako o zbytocnych a skodlivych materiach, tam nad tym nie je o com uvazovat...
@sasuke o tomto je ľudská pohodlnosť nehovorím, že sa dá vyhnúť škodlivým výrobkom na 100%, keďže už aj vzduch čo dýchame je škodlivosť, ale proste hentaká (a takmer hociaká) chémia nie je nič iné ako lenivosť nájsť inú alternatívu. Dokonca existuje aj nehormonálna a rovnako spoľahlivá antikoncepcia, proste pri veľa veciach to je skôr neinformovanosť a výhovorky na túto dobu...
Sčasti viem, o čom je meditácia, preto som ostala zaskočená Tvojim názorom
@kitty7 a vieš ty vôbec ako funguje vnútromaternicové teliesko?
ono neslúži ako iné antikoncepcie, ale opakovane tu dochádza k počatiu dieťaťa, ktoré je následne potratené... čiže opakované potraty v rannom štádiu tehotenstva
funguje na princípe oplodnené vajíčko - vypudiť, oplodnené vajíčko - vypudiť, atď.
a teraz si predstav, koľko takých nepoznaných raných tehotenstiev "prekoná" žena, ktorá má zavedené toto teliesko dlhšiu dobu...
takto... čo na sebe fakt nemam rada je to zapalene akne...ktore sa neda vyhnať... antika by mi mohla pomôcť... lebo začínam amť dojem že to je z hormonalneho divna ktoré funguje v mojom tele...
ale až keby tie jebaky pokryjú cele moje teloa azčnu anpadať organy or what tak ju začnem brať...
proste sorry, ako dobrovolne pchať do seba tolko sračiek a znášať tie hrozné stavy (stačil mi len estrogen keď som brala mesiac) a šetko...
proste je to niečo vonkajšie, niečo neprírodné čo dokáže TAKE veci porobiť z telom že to ovladne telo a cely jeho reprodukčný systém?
už len z takehoto seldiackeho umu je to dosť brutal nie?
to už radšej by som brala antibiotika pol roka ako toto...
O.o niektoré komentáre...
Brala som rok aj kvôli pleti, aj som chcela vyskúšať, aké to je bez. Nemala som problémy, klop klop, ale vysadila som, lebo som som sa cítila akási nesvoja - predsa len to nie je telu prirodzené a radšej neriskovať, keď nemusím.
@elemia mna zaujima co konkretne myslis tym neotehotnenim bez kondomu, ked ani teliesko nie teda, az tak sa v tych metodach nevyznam, ale osobne uvazujem o implantate, aj ked ten je takisto na hormonalnej baze. ak sa teda bavime o zene, ktora este v buducnosti chce otehotniet
toto je taka tema ako "si za potrat alebo niesi"...
Kolko ludi, tolko nazorov, tolko skusenosti. Neda sa jednoznacne povedat ci je to neskodlive alebo skodlive.
Ja som bola kedysi zasadne proti HAK..ale potom ako som o tom vela citala uz niesom az taka skepticka. Ano, je to nieco telu neprirodzene... no mne napr v mnohých veciach pomohla.
Ja používam antikoncepciu a nemám s ňou žiadny problém a je pravda, že pri užívaní sa mi vyrovnala pleť a zlepšili vlasy takže ako, ja som spokojná a úprimne viac ma trápia zvieratá zatvorené v cirkusoch ako nejaký negatívny dopad HAK na telo, lebo ja sa cítim perfektne hate me
@35 panebože, vždy som si myslela, že je to niečo menej svinské.
včera sa moja spolužiačka vyjadrila, že podľa nej by každé dievča od 14tich rokov malo automaticky začať brať hormonálnu antikoncepciu. teraz si predstavujem, čo by bolo, keby to sem napísala
Brala som ju asi vyše pol roka a pribrala som skoro 15 kíl čo je dosť veľa. Bola som strašne náladová, miestami som sa cítila ako zdrogovaná.
Bola som ku každému hnusná kvôli tej náladovosti. N bruchu sa mi urobila mizerne obrovská celulitída, pred tým som ju tam nikdy nemala.
Stále som bola hladná, bolela ma hlava a bola som dosť taká nesvoja, stále podráždená.
Teraz už ju neberiem a má to aj svoje následky(nepravidelná menštruácia).
Plus bolo pre mňa len to, že som mala pravidelne mesiačiky, nič iné
Brala som náplasťovú antikoncepciu a po roku môjmu telu z toho úplne jeblo..mala som zvýšený hormón prolaktín a keď som ju vysadila tak prišiel rad rôznych zdrvaotných problémov to nerátam ešte aj nepravidelný cyklus a všetko možné okolo toho ..
@h8u zodpovedná do tej miery, že ak otehotnie, tak to nebude nechcené bábo.
ale ináč, naozaj stačí vedieť, kedy má žena plodné dni, u muža stačí vedieť ovládať svoje ejakulácie a poznať, kedy "to naňho už ide" a v podstate sa nič nemôže stať.
lenže to nie je tak pohodlné, ako môcť si ejakulovať na všetky strany kedykoľvek s hak.
Smejem sa z poniektorých dievčat, ktoré antikoncepciu nevideli ani z lietadla a idú o tom písať aké je to strašné zlo, wake up, sme v 21. storočí, v tejto dobe antikoncepcie nie sú také ako pred 20 rokmi kedy to bola novinka s mnohými vedľajšími účinkami...k neplodnosti a iným srandám sa vyjadrovať nebudem. keďže KAžDý liek má vedľajšie účinky a na každého môže zareagovať inak, ale kvôli ojedinelým prípadom zastávať názor, že žena bude po X rokoch užívania antikoncepcie nepolodná, je hlúpe...
Inak ja som sama užívala pár rokov antikoncepciu a nemala som žiaden problém, akurát som nabrala ženské tvary, zväčšili sa mi o 2 čísla prsia a po vysadení som nemala žiaden problém, cyklus mi pokračoval ako vždy....
A to ešte nehovorím o tom, že sa mi krásne upravila pleť, keďže mne sa vždy vyhodilo akné kvôli hormonálnym zmenám počas cyklu a tabletky mi to pekne upravili....
Síce stála 50 eur, ale aspoň som si overila, že je to lepšie než nejaká 20 eurová...
ja som brala 4 roky, vysadila som, pretoze uz nemam taku hrozu z otehotnenia a pripadne dieta by mi nijak zvlast nevadilo.
pozitiva - zlepsila sa mi plet, v priebehu prvych dni uzivania mi z dlani uplne zmizol chronicky ekzem, s ktorym sa trapim od detstva, niekedy je v lepsom, niekedy v horsom stadiu. nepribrala som nic, ani objavenie celulitidy som nepozorovala.
/domnele/ negativa - zacala som citlivejsie vnimat nedostatok slnka v zimnom obdobi, prisli depresivne prepady, znizilo sa libido. dalej som zacala trpiet /pravdepodobne/ na migreny, boli to take zvlastne epizody bolenia hlavy s predchodzimi zrakovymi fenomenmi, ale stalo sa mi to v priebehu tych 4 rokov len cca 3x, teraz behom 2,5 roku od vysadenia zatial nic. neviem vsak, ci to mohlo nejak suvisiet priamo s HAK, kazdopadne nikdy predtym som to nemala. taktiez sa mi zacali na hrudniku okolo niektorych znamienok vytvarat biele miesta a znamienka bledli ci az uplne zmizli - autoimunitna reakcia voci pigmentu.
po vysadeni - najmarkantnejsia zmena bola znacne zhorsenie pleti, co som vyriesila uplnym vylucenim rafinovaneho cukru zo stravy a zmenou kozmetiky. ekzem sa trochu vratil, nie tak drasticky ako predtym, ale je tam /najhorsi v zime, moje ruky su extremne citlive na chlad/. to riesim z casu na cas kortikoidnou mastou.
co sa tyka dohadov o sposobovani neplodnosti, moj nazor je, ze uzivanie HAK moze maskovat niektore predtym neodhalene problemy s cyklom, ktore sa po jej vysadeni vratia. ale neverim tomu, ze by za to sama mohla.
používali sme kondómy, teraz som na HAK. ale nie len kvôli tomu.. mala som isté zdravotné problémy, ktoré sa riešili oveľa hnusnejšími hormónmi a nakoniec (asi aj našťastie) sa moja dr. rozhodla, že mi dá HAK. otestovať či mi to pomôže.
pomohlo to na moje zdrav. problémy, plus sa nemusím stresovať kvôli kondómom. a podľa mňa to ide menej do peňazí ako kondómy.
a nijaké tie "typické" vedľajšie skúsenosti som nemala. ani som nepribrala, ani akné (niektoré mávajú). dokonca sa mi zlepšili vlasy a aj pleť
ale musíš sa sama rozhodnúť. podľa mojej mienky si to vyskúšaj. najprv ti dajú aj tak len na tri mesiace, potom ti zoberú krv, aby zistili, či to, ktoré ti napísali robia dobre. a spýtajú sa či sa z toho necítiš zle. a môžeš sa rozhodnúť. či chceš aj Ďalej alebo nie...
@jessiqa ked si precitas v novinach, ze niekoho zrazili, prestanes vychadzat von z bytu? Alebo ked niekto havaruje, prestanes soferovat/chodit na aute? Nehnevaj sa ale toto co pises je uplne wtf
@hellium@trdelniiiq
omg samozrejme že nie len kôli tomu, antikoncepciu som brala už dlho predtým ale to ma len utvrdilo v tom že kondomy používať nechcem
@antifunebracka nemáš toľko fajčiť trávu
ale nie rozumieme sa, ale tiež si ničiť hormonálnu rovnováhu neni moc dobré a dieťa v tomto veku, no ďakujem pekne
@mimi38 pribrala som tri kilá, čo je výhoda, lebo len do prs tie sa mi tväčšili o dve čísla, samozrejme sa dá sexovať hocikde hocikedy, je to spontánne, lebo sa môže ,,isť rovno na vec" s pleťou som nikdy nemala problém, ale aj to mastné čelo čo som mávala mi zmizlo, samozrejme už žiadne brutálne bolesti pri krámoch čo som mávala, zdedila po mame, uplná spokojnosť
ja som užívala HAK od 17 rokov po 3 rokoch som nemala sice žiadne zdravotné problémy bola som uplne vpohode až na tých 10 kg hore . Som sa rozhodla že ich zhodím a tak som vysadila HAK mala som dlhodobý vzťah používali sme kondómy partner s tým nemal problém ale ja hej mne kondómy proste nerobili dobre tak sme skusali všeličo a tolko sme skúšali až som otehotnela ... O dieťatko som prišla s priateľom sme sa rozišli teraz neviem či by som sa dala znovu na užívanie HAK aj napriek zlej skúsenosti radšej nie
Nájdu sa tu nejaké baby ktoré užívali antikoncepciu Desirett ? alebo ešte užívaju? ... Zaujímalo by ma aký máte na ňu názor?.... vyhovovala? alebo spôsobovala ťažkosti? .... predpísal mi ju lekár no nie som si ňou istá... nemôžem o nej skoro nič nájsť, tak by som bola nerada keby začnem brať niečo čo by mi malo uškodiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
sama ju beriem lebo má svoje výhody, okrem iného mám z nej super pleť a vlasy a... už nikdy nepoužijem kondom od kedy spolužiačke praskol
zápory: pribrala som z nej 5kg, spravila sa mi celulitída, DOSTALA SOM ZÁPAL PLÚC - z antikoncepcie
preto sa ma doktorka snaží presvedčiť nech ju neberiem, kôli tomu zápalu plúc a asi si dám vnútromaternicové teliesko
a k otázke, HAK nie je dobré užívať dlhodobo, má svoje plusy a mínusy, ale je to veľký zásah do tela, radšej kondómy... ono sa síce hovorí, ako je to s nimi nepohodlné, ale dá sa na to zvyknúť...
neotehotnieť sa dá aj bez toho.
a dokonca aj bez kondómu.
ale ani to vnútromaternicové neodporúčam teda.
Čiže sa na týchto problémoch čo sa tu riešia len smejem
Ne, srsly, stokrát radšej kondóm než do seba jebať tabletky. Kvôli sexu. o__O
Jediná nevýhoda s ktorou som mala problém (iba na začiatku ), je že som bola protivná...
Najskôr sme sa tiež dohodli s partnerom na kondomoch... Avšak ako píše @1 začali sme sa montovať, že bez neho je to lepšie O.o
Radšej si dojebem zdravie z liekov,ktoré mi zabezpečia pohodlný život ,príjemný sex ako si dojebať život bábätkom Bábo má prísť plánovane, keď je všetko pripravené nie takto...
A možno by som raz plakala pretože by mi nechcene rástlo dieťa v bruchu
Volím si menšie zlo
(podľa seba)
btw teraz neplacete ani jedna,ale ked o 10 rokov budete neplodne s maximalne doebanym organizom tak neviem ci nepride aj plac
skor si uvedomis ine veci o ludoch a zivote ako o zbytocnych a skodlivych materiach, tam nad tym nie je o com uvazovat...
Sčasti viem, o čom je meditácia, preto som ostala zaskočená Tvojim názorom
ono neslúži ako iné antikoncepcie, ale opakovane tu dochádza k počatiu dieťaťa, ktoré je následne potratené... čiže opakované potraty v rannom štádiu tehotenstva
funguje na princípe oplodnené vajíčko - vypudiť, oplodnené vajíčko - vypudiť, atď.
a teraz si predstav, koľko takých nepoznaných raných tehotenstiev "prekoná" žena, ktorá má zavedené toto teliesko dlhšiu dobu...
ale až keby tie jebaky pokryjú cele moje teloa azčnu anpadať organy or what tak ju začnem brať...
proste sorry, ako dobrovolne pchať do seba tolko sračiek a znášať tie hrozné stavy (stačil mi len estrogen keď som brala mesiac) a šetko...
proste je to niečo vonkajšie, niečo neprírodné čo dokáže TAKE veci porobiť z telom že to ovladne telo a cely jeho reprodukčný systém?
už len z takehoto seldiackeho umu je to dosť brutal nie?
to už radšej by som brala antibiotika pol roka ako toto...
Brala som rok aj kvôli pleti, aj som chcela vyskúšať, aké to je bez. Nemala som problémy, klop klop, ale vysadila som, lebo som som sa cítila akási nesvoja - predsa len to nie je telu prirodzené a radšej neriskovať, keď nemusím.
Kolko ludi, tolko nazorov, tolko skusenosti. Neda sa jednoznacne povedat ci je to neskodlive alebo skodlive.
Ja som bola kedysi zasadne proti HAK..ale potom ako som o tom vela citala uz niesom az taka skepticka. Ano, je to nieco telu neprirodzene... no mne napr v mnohých veciach pomohla.
včera sa moja spolužiačka vyjadrila, že podľa nej by každé dievča od 14tich rokov malo automaticky začať brať hormonálnu antikoncepciu. teraz si predstavujem, čo by bolo, keby to sem napísala
lebo v každej potravine a mäse sú sračky.
Bola som ku každému hnusná kvôli tej náladovosti. N bruchu sa mi urobila mizerne obrovská celulitída, pred tým som ju tam nikdy nemala.
Stále som bola hladná, bolela ma hlava a bola som dosť taká nesvoja, stále podráždená.
Teraz už ju neberiem a má to aj svoje následky(nepravidelná menštruácia).
Plus bolo pre mňa len to, že som mala pravidelne mesiačiky, nič iné
Teraz je to v rukách božích Ámen.
ale ináč, naozaj stačí vedieť, kedy má žena plodné dni, u muža stačí vedieť ovládať svoje ejakulácie a poznať, kedy "to naňho už ide" a v podstate sa nič nemôže stať.
lenže to nie je tak pohodlné, ako môcť si ejakulovať na všetky strany kedykoľvek s hak.
Inak ja som sama užívala pár rokov antikoncepciu a nemala som žiaden problém, akurát som nabrala ženské tvary, zväčšili sa mi o 2 čísla prsia a po vysadení som nemala žiaden problém, cyklus mi pokračoval ako vždy....
Síce stála 50 eur, ale aspoň som si overila, že je to lepšie než nejaká 20 eurová...
pozitiva - zlepsila sa mi plet, v priebehu prvych dni uzivania mi z dlani uplne zmizol chronicky ekzem, s ktorym sa trapim od detstva, niekedy je v lepsom, niekedy v horsom stadiu. nepribrala som nic, ani objavenie celulitidy som nepozorovala.
/domnele/ negativa - zacala som citlivejsie vnimat nedostatok slnka v zimnom obdobi, prisli depresivne prepady, znizilo sa libido. dalej som zacala trpiet /pravdepodobne/ na migreny, boli to take zvlastne epizody bolenia hlavy s predchodzimi zrakovymi fenomenmi, ale stalo sa mi to v priebehu tych 4 rokov len cca 3x, teraz behom 2,5 roku od vysadenia zatial nic. neviem vsak, ci to mohlo nejak suvisiet priamo s HAK, kazdopadne nikdy predtym som to nemala. taktiez sa mi zacali na hrudniku okolo niektorych znamienok vytvarat biele miesta a znamienka bledli ci az uplne zmizli - autoimunitna reakcia voci pigmentu.
po vysadeni - najmarkantnejsia zmena bola znacne zhorsenie pleti, co som vyriesila uplnym vylucenim rafinovaneho cukru zo stravy a zmenou kozmetiky. ekzem sa trochu vratil, nie tak drasticky ako predtym, ale je tam /najhorsi v zime, moje ruky su extremne citlive na chlad/. to riesim z casu na cas kortikoidnou mastou.
co sa tyka dohadov o sposobovani neplodnosti, moj nazor je, ze uzivanie HAK moze maskovat niektore predtym neodhalene problemy s cyklom, ktore sa po jej vysadeni vratia. ale neverim tomu, ze by za to sama mohla.
@jessiqa jej praskne kondom ( ktovie ako ho pouzivala ) a ty preto nepouzijes kondom? mne v zivote nepraskol ani jeden a to ich pouzivam uz 4 roky
pomohlo to na moje zdrav. problémy, plus sa nemusím stresovať kvôli kondómom. a podľa mňa to ide menej do peňazí ako kondómy.
a nijaké tie "typické" vedľajšie skúsenosti som nemala. ani som nepribrala, ani akné (niektoré mávajú). dokonca sa mi zlepšili vlasy a aj pleť
ale musíš sa sama rozhodnúť. podľa mojej mienky si to vyskúšaj. najprv ti dajú aj tak len na tri mesiace, potom ti zoberú krv, aby zistili, či to, ktoré ti napísali robia dobre. a spýtajú sa či sa z toho necítiš zle. a môžeš sa rozhodnúť. či chceš aj Ďalej alebo nie...
keď sa to správne používa, tak sa nemá čo stať
fungujem na tom roky
omg samozrejme že nie len kôli tomu, antikoncepciu som brala už dlho predtým ale to ma len utvrdilo v tom že kondomy používať nechcem
ale nie rozumieme sa, ale tiež si ničiť hormonálnu rovnováhu neni moc dobré a dieťa v tomto veku, no ďakujem pekne