spiralu od 13-14 ceruzku teraz poslendny rok.. tiene nepouzivam a makeup som nemala nikdy vazne som na to hrda xixi ze ho pouzivat ani nemusim a ani nechcem zatial.. cize cisto obycajne, trosku sa zvyraznit a to vsetko
co ja viemm thak od 14tich a tak jako jaa čiernu ceruzku milujeem a tak zas neprehanam to moc aspon myslim nektore baby si toho makeupu davaju nakila a vyzeraju potom jak keby mali na ksichte masku ale tak jako podla man aj pekan baba sa može raz za čas namalovat a byt ešte krajšia
asi od 12 ale vtedy som sa len občas a tak trochu len...tak od 14 som začala žu viac experimentovať a teraz všelijako mením tie štýly malovania sa či ako to nazvať
..v sedmicke osm si dala asi prvykrat make up...teraz si davam make up, alesnazim sa co najmenej aby to zakrylo vyrazky a aby nebolo velmi vidno ze to mam na sebe...a este spiralu si davam...
od trinastich....a chalani nevravte ze naco sa malujeme lebo uz som zazila pripady ze chalani onemeli od hrozy ked baba co ju vidlei iba namalovanu bola odmalovana a pochopili preco sa malujeme niektore...niektorym ide prirodzeny look
Asi od mája na seba z času na čas hodím make-up (ktorý mi dala teta s príkazom "Používaj ho, budeš mať krajšiu pleť!") ale inak... Ak nerátam akcie ako stužková a beánia, už som skonštatovala že namaľovaná sa sama sebe nepáčim ešte viac než zvyčajne (jedinou výnimkou bolo, keď som si po beánií zle odlíčila oči To sa mi páčilo )
hm, od 15-16? samozrejme vtedy nijako výrazne. a mám také dni, že niekedy vyjdem úplne bez maľovania, inokedy si na tom dám záležať. a náhodou, mňa to maľovanie dosť baví, aj keď používam len linku, tiene a špirálu + sem tam lesk na pery. Myslím si, že keď to žena s maľovaním nepreženie, je jasné, že namaľovaná bude krajšia. To je môj názor, lebo s maľovaním sa dajú robiť fakt divy - mám kamarátku vizážistku a to čo dokáže ona...len tíško závidím.
asi od strednej? to som mala koľko? 15-16? ale keby som nemusela, tak to nerobím vôbec... občas sa namaľujem len preto, že sa mi to páči ale v poslednom čase to obmedzujem na naturálne farby (hoci fialové a tyrkysové a žlté a zelené tiene ma stále provokujú
Asi od 14-15tich. A ono zas to ma aj iny dovod. To co je dnes v ovzdusi a to ako slnko dnes svieti sa dost odlisuje od casov minulych. No a vacsina make-upov ma v sebe nejaky ten OF faktor aj dalsie latky dobre posobiace na plet. Rovnako v mnohych ocnych tienoch, spiralach ci ruzoch su veci, ktore spevnuju pokozku na ocnych vieckach/perach etc.
Nehovoriac uz o kozmetike, ktoru zeny pouzivaju doma
Takze to nie je len o tom, "namalujem sa, som pekna" alebo "konecne dievca co sa nemaluje" a podobne:p
Samozrejme nic sa nema prehanat a myslim si ze v 22 ma za makeup, ceruzku a spiralu nikto nemoze odsudzovat:p
ja sa malujem asi od tej 7. triedy...aj to som vtedy zacinala tak ze len niekedy, ked som niekde sla na navstevu...nie do skoly. no a od 8. triedy sa uz aj do skoly - ale staci mi spirala, ceruzka a lesk na pery...tiene nemusim
@58 povedz mi, ako chlapec, na ktorého bydlisku nezáleží, čo sa ti viac páči? deva upravená, alebo deva s opuchnutými očami, kruhmi pod očami, vyrážkami na čele?
(nie som na tom - chvalabohu - až tak zle, ale musela som to trocha zveličiť
Mimochodom, predovšetkým som narážal na to "keby som nemusela" ... Aj keď mi to machlenie akosi nie úplne sedí, rozhodne nevravím, že sa ženy zásadne nemajú maľovať a tak ...
Ale podľa mňa to už hraničí s rôznymi dosť negatívnymi vecami keď to považuje za povinnosť
@61 takto... keď idem ráno venčiť psa, tak sa nemaľujem ani keď idem so smeťami. ale keby som stretla nejakého človeka, nechcelo by sa mi s ním komunikovať
@62 tak pomáha na to hlavne studená voda alebo lyžička, ale tak máš všelijaké chladivé krémiky (ok, je to trocha odveci
asi od 15 špirálu a neskôr aj výraznejšie. všetko však závisí od toho, ako a kedy sa ráno zobudím. priemerne mi to trvá, všetky ranné kúpeľňové záležitosti asi 6-7 minút, maximálne 10 min (česanie, zuby, umytie, namaľovanie)
tak teda nad týmto som sa ešte nezamýšľala a naozaj neviem povedať presný vek. Bolo to ešte na základnej, to viem isto. ale to bol len make-up,lebo moja pleť v dobe okolo 14 rokov bola jedna pohroma, nepatrila som medzi šťastné devy s čistou pleťou
teraz chodím často nenamaľovaná a používam len špirálu,inokedy si dám záležať a hodím na seba komplet omietku
a ja si stojím za názorom,že keď sa baba namaľuje (v rámci vkusu a normálu) a upraví, vyzerať hneď lepšie a aj sa inak cíti. ja sa bez make-upu cítim neistá
som v devine a stale sa nemalujem....neplanujem zacat lebo malovanie nekedy uplne zmeni vyzor bab a ked take 12-13 rocne vyzeraju na 15 je to trochu strelene....mozno raz
ja spiralu od sedmicky/osmicky, teraz akurat pred dvomi dnamisom si kupila prvu ciernu ceruzku cize zacinam ! ale nic viac spirala jemna linka, max. lesk na pery.
bezne sa nemalujem... iba ked nejaka udalast, ze svadba alebo ples, abo diskoteka, abo daco take... ale podla mna zbytocne roboty...a j tak uz mnoho veci nestiham...
ja som sa zacala malovat v osmicke, a aj to len na par dni, lebo mi strasne slzili oci, stipali ma a svrbeli. zistila som, ze som alergicka, tak odvtedy som sa (az na par vynimiek) nemalovala. akurat dnes bol halloween na nasej skole, tak som si dala spiralu a tien
boha ja sa malujem normálne od 12..akoze slabý tieň (wacsinou skoro newiditelny ) , ptm spirála ptm puuder na zakritie cerwenýýýx bodieek a nakonééč este lesk... to je wsetko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
84 komentov
A je omnoho krajšia než všetky umelky.
ako chalan k tomu dodal len tolko.pekna baba sa nemusi machlit .a este dodam ze vsetko nieje len o dokonalosti vyzoru
@14 aj by som sa vyjadril ale nepatri sa
asi len tolko , ze sa za seba musis velmi hambit ked sa tak musis machlit
prečo sa baby maľujú
namaľujete sa a čo teraz? ste krajšie? kokot baraní aj s vajcámi ste krajšie
ved tak nevyzeráte, je to len pokreslená tvár, nie je to skutočné
jediná možná výhovorka je "baví ma to"
Nehovoriac uz o kozmetike, ktoru zeny pouzivaju doma
Takze to nie je len o tom, "namalujem sa, som pekna" alebo "konecne dievca co sa nemaluje" a podobne:p
Samozrejme nic sa nema prehanat a myslim si ze v 22 ma za makeup, ceruzku a spiralu nikto nemoze odsudzovat:p
To je dobré Tak nech sa nemaľujú keď sa im to nepáči
@45
Keby si sa nemusela? Teda sa musíš?
Čo sa ti vyhráža nejaký recidivista, že ak sa nebudeš maľovať tak ťa odstrelí?
Hej, nečudujem sa ti ...
Prirodzenosť? pff ...
Hm, tak tomuto ja, ako prostý dedinský chlapec ,akosi nerozumiem
(nie som na tom - chvalabohu - až tak zle, ale musela som to trocha zveličiť
Pri tom zveličení to prvé
Mimochodom, predovšetkým som narážal na to "keby som nemusela" ... Aj keď mi to machlenie akosi nie úplne sedí, rozhodne nevravím, že sa ženy zásadne nemajú maľovať a tak ...
Ale podľa mňa to už hraničí s rôznymi dosť negatívnymi vecami keď to považuje za povinnosť
Keď si dáš vrstvu ako niektoré blond dámy, čo majú spravidla opätky dlhšie ako sukne tak som si istý, že cez to žiadne opuchnutie neuvidíš
@62 tak pomáha na to hlavne studená voda alebo lyžička, ale tak máš všelijaké chladivé krémiky (ok, je to trocha odveci
Tak ten začiatok vyzeral sľubne a ... No tak to je sila, no
To si len dáš pred tvár noviny, aby si ťa človek nevšimol vtedy?
teraz chodím často nenamaľovaná a používam len špirálu,inokedy si dám záležať a hodím na seba komplet omietku
a ja si stojím za názorom,že keď sa baba namaľuje (v rámci vkusu a normálu) a upraví, vyzerať hneď lepšie a aj sa inak cíti. ja sa bez make-upu cítim neistá
teraz mam 12 a zakryvam si vyražky korektorom špiralu stale a ak treba tak aj trochu podru hlavne na čelo. nemožem viac lebo by triedna frflala