by sa mi tiež zišlo také porovnanie, resp. výber ale ne bežný úč., ale sporiaceho účtu, s čo najväčším úrokom, &/ ziskom..
(@rocafella - tá privat bank tam má aké podmienky pre 3,6 %
min. vstupný vklad asi 10 tisíc €, abo aj víác, či..?
(mňô tolko ešte nemám, len 6 tis. )
aaj nejaký vstupný poplatok pýtajú, :ehm:
abo fest pravidelné vklady v určitej min.výške..?
Privatbanka BONUS Konto
V rámci portfólia bankových produktov a služieb ponúkame klientom sporiaci účet Privatbanka BONUS Konto. Podstatou tohto produktu je špeciálny bonusový úrok, vyjadrený v násobkoch základnej úrokovej sadzby. Tento bonusový úrok banka prizná klientovi pri dodržaní dohodnutej podmienky, a tou je maximálne jeden výber štvrťročne do výšky 30 % aktuálneho zostatku na účte.
tak to by som ovšem nevyberala vôbec, len jako investícia..
hmň.. je to garantované vklady ?
(.. J&T Priv.Bank ...a garantovaná banka ? :ehm:
nič proti ..companies .."driven by ..leaders", ale najma v súčasnej dobe, to je a može být takéto banky a spol., firmy dost nestabilné najma v prípade nejakej prudšej zmeny polit. klímy, silnejšie otrasy na trhoch a ekonomikách..
@sabnacke nie nerobím a nezakladám živobytie na investovaní. Len si tak priebežne odkladám a bol som pri tvorbe produktu + spolupráca s Fidelity ktorá je jedna z najväčších investičných spoločností, sú tam aktívne riadené fondy čiže nepotrebujem riešiť viac. Takže je to v pohodičke
Na banky.sk je porovnanie vsetkych aktualnych produktov. To aky je pre teba vhodny ucet zavisi od tvojich poziadaviek (karta, online platby, poplatky, internet banking, mobilne appky atd)
@tommyhot len na prijem penazi, bezne platby kartou, ojedinele vybery.
Vyhliadla som si slsp-space ucet, vub-studentsky, s raifensen..
Nie je to pre mna, takze viac kriterii yi nepoviem. Mozno este v buducnosti nejsky uver, ze od koho by to bolo fajn.
@rocafella ja len dufam, ze si oboznameny s tym, ze pri positeniach roky zarabas len na provizie tomu, kto s tebou podpisal zmluvu a po desiatkach rokov kedy si mozes vytiahnut "zisky" budes v skutocnosti niekde blizko nuli? Aj ked nominalna hodnota vdaka inflacii bude samozrejme vyssia, ale to je nezaujimavy udaj. Nehovoriac o tom, ze si blokujes prostriedky na desatrocia, co je uplne cele zle. Ja osobne (by) som radsej investoval do kovov, vyzera to tak, ze sa dnes pohybuju v minimach a teda sa oplati ich pri dnesnej cene nakupovat. Pri pripadnom krachu monetarneho systemu mam platidlo a keby sa aj nieco poserie stale ho viem s minimalnymi nakladmi predat a dostat sa k vacsej casti prostriedkov.
@tommyhot Robil som si to sám,bezprovízne + na zmluve len 5€ mesačne ale ako mimoriadny vklad tam dávam samostatne čo mi ide priamo do fondov a sledujem si to. Vybrať si z tade viem hocikedy bez poplatkov.
Nie je to najlepšia investícia na svete ale je to dobrá investícia.
Áno ideálne je zarábať na kovoch s tým absolútne súhlasim. Aj som mal chvíľku čo som riešil že by som investoval do striebra lebo tam sa dá dobre zarobiť na pohyboch a softvérovo je to dobre riešené.
@campino sporka je na uvery uplne najhorsia banka (viem to, robil som tam a kodil som im uverove kalkulacky), vo vseobecnosti maju najlepsie uverove ponuky internetove banky ako zuno a mbank. Tie vsak maju najdrahsie vybery, kedze nemaju vlastne bankomaty.
@rocafella ok ak neriesis proviziu tak je to ok. 5e mesacne je ok, ja platim tak nejak podobne za trezor. Vyberat si sice vies, ale vyrazne to znehodnocuje tvoju investiciu, nie?
Jaj ty myslis derivaty. Ano tam sa da dobre potocit skrz nizke poplatky za obchody, ale padne fond u ktoreho si nakupil derivaty a k "svojmu" fyzickemu kovu sa nikdy nedostanes, lebo papierov je emitovanych podstatne viac ako samotnej komodity.
u konto je super, ak mas staly mesacny prijem nad 400 eur. banky ako mbank neodporucam, ak mas 21 mozno si este budes vediet vybavit neaky ucet pre mladych / pre studentov
@tommyhot sporitelna je hlavne neuveritelne draha, mesacne ma oberaju o 6 eur za vedenie uctu..to neviem presne co tam robia..asi maju pracovnikov, ktori prekladaju papiere z jedneho stola na druhy a treba ich nejako zaplatit
@rocafella už len kvôli poplatkom. tam nie je len provízny poplatok ale asi 5 alebo 6 ďalších.
poisťovňa ti vezme provízny, administratívny, vstupný, správcovský (ďalší správcovský ti vezme správ. spol.), rizikový (keď si poistený na smrť, v narastajúcim vekom stúpa a kľudne môže prekryť celú tvoju mesačnú platbu, následne ti strhávajú z nasporenej sumy a dostaneš väčšinou hovno. ale strháva sa aj za iné pripoistenia, ako sú tnú a pod.)
správ. spol. OKEJ, ale priamo do fondov, nie cez poisťovňu, tam sa máme poisťovať.
a k téme, ja to riešim trojako. niečo posielam každý mesiac do fondov, niečo mám na študentskom účte keďže mám na to nárok (to sú nevyhnutné výdavky) a zvyšok ide do iad, 3 až 4% ročne, to sú peniaze ktoré nechcem len tak držať na účte, ale zároveň rátam s tým, že možno ich budem musieť vybrať keby sa niečo stalo.
@sabnacke Prečítaj si @25 a pochopíš prečo to tak robím
Tak takéto poplatky som v živote nepočul. Vyslovene čo máme produkt tak je rozdelený na 2 časti a to rizikové krytie kde si platíš za krytie rizika a žiadne také, že ti narastá platba vekom. Keď sa mladý poistí tak je to výhodné lebo platí menej za rovnaké krytie ako keď sa poistí 45 ročný. A poistnè ostáva nezmenené za celú dobu trvania. 2 časť je investičná zložka a tam sa už človek rozhodne koľko chce dávať a je tam len počiatočný poplatok.
inak ja som nechcela od teba fondy, ale dobre mrknem na to, ale mi povedz ako sa volá ten mega poistný produkt, to ma zaujíma viac, a poistné podmienky
inak veta ,,robil som si to sám" je absolútne nerelevantná.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
ja mám dva také účty a všetko OK
» www.slsp.sk/...
» www.tatrabanka.sk/sk/...
» www.otpbanka.sk/...
» www.vub.sk/osobne-financie...
» www.csob.sk/individualni-kl...
» www.primabanka.sk/...
» www.postovabanka.sk/...
atď. nechce sa mi googliť adresy sama si zhodnoť výhody a nevýhody.
(@rocafella - tá privat bank tam má aké podmienky pre 3,6 %
min. vstupný vklad asi 10 tisíc €, abo aj víác, či..?
(mňô tolko ešte nemám, len 6 tis. )
aaj nejaký vstupný poplatok pýtajú, :ehm:
abo fest pravidelné vklady v určitej min.výške..?
Privatbanka BONUS Konto
V rámci portfólia bankových produktov a služieb ponúkame klientom sporiaci účet Privatbanka BONUS Konto. Podstatou tohto produktu je špeciálny bonusový úrok, vyjadrený v násobkoch základnej úrokovej sadzby. Tento bonusový úrok banka prizná klientovi pri dodržaní dohodnutej podmienky, a tou je maximálne jeden výber štvrťročne do výšky 30 % aktuálneho zostatku na účte.
» www.privatbanka.sk/sk/trhove-sprav...
Ale tak záleží či chceš jednorázovo investovať alebo pravidelne
» www.chartbook.fid-intl.com/FILPS/Documents...
hmň.. je to garantované vklady ?
(.. J&T Priv.Bank ...a garantovaná banka ? :ehm:
nič proti ..companies .."driven by ..leaders", ale najma v súčasnej dobe, to je a može být takéto banky a spol., firmy dost nestabilné najma v prípade nejakej prudšej zmeny polit. klímy, silnejšie otrasy na trhoch a ekonomikách..
jdem to pozret
@rockafella s investovaním cez životnú poistku si robíš pi*u však?????????
Vyhliadla som si slsp-space ucet, vub-studentsky, s raifensen..
Nie je to pre mna, takze viac kriterii yi nepoviem. Mozno este v buducnosti nejsky uver, ze od koho by to bolo fajn.
Presne na to isté, čo píšeš aj ty mi to úplne stačí.
Nie je to najlepšia investícia na svete ale je to dobrá investícia.
Áno ideálne je zarábať na kovoch s tým absolútne súhlasim. Aj som mal chvíľku čo som riešil že by som investoval do striebra lebo tam sa dá dobre zarobiť na pohyboch a softvérovo je to dobre riešené.
či ti tu máme všetko napísať a ešte aj vybaviť za teba ?
Jaj ty myslis derivaty. Ano tam sa da dobre potocit skrz nizke poplatky za obchody, ale padne fond u ktoreho si nakupil derivaty a k "svojmu" fyzickemu kovu sa nikdy nedostanes, lebo papierov je emitovanych podstatne viac ako samotnej komodity.
Ak nemôžeš študentské
poisťovňa ti vezme provízny, administratívny, vstupný, správcovský (ďalší správcovský ti vezme správ. spol.), rizikový (keď si poistený na smrť, v narastajúcim vekom stúpa a kľudne môže prekryť celú tvoju mesačnú platbu, následne ti strhávajú z nasporenej sumy a dostaneš väčšinou hovno. ale strháva sa aj za iné pripoistenia, ako sú tnú a pod.)
správ. spol. OKEJ, ale priamo do fondov, nie cez poisťovňu, tam sa máme poisťovať.
a k téme, ja to riešim trojako. niečo posielam každý mesiac do fondov, niečo mám na študentskom účte keďže mám na to nárok (to sú nevyhnutné výdavky) a zvyšok ide do iad, 3 až 4% ročne, to sú peniaze ktoré nechcem len tak držať na účte, ale zároveň rátam s tým, že možno ich budem musieť vybrať keby sa niečo stalo.
Tak takéto poplatky som v živote nepočul. Vyslovene čo máme produkt tak je rozdelený na 2 časti a to rizikové krytie kde si platíš za krytie rizika a žiadne také, že ti narastá platba vekom. Keď sa mladý poistí tak je to výhodné lebo platí menej za rovnaké krytie ako keď sa poistí 45 ročný. A poistnè ostáva nezmenené za celú dobu trvania. 2 časť je investičná zložka a tam sa už človek rozhodne koľko chce dávať a je tam len počiatočný poplatok.
inak znie mi to presne ako investičné životné poistenie. ale napíš mi čo to je.
Pri investičku veľa zhltnú počiatočné poplatky lenže keďže som si to robil sám som si to spravil bezprovízne a priamo mi tečú peniaze do fondov.
Konkrétny fond:
» www.chartbook.fid-intl.com/FILPS/Documents...
» cmorej.blog.sme.sk/c/250668/Preco-...
» www.etrend.sk/financie/invest...
» viacmenej.sk/sporenie-cez-po...
» peniaze.pravda.sk/poistenie/clano...
mohla by som pokračovať do zajtra.
inak ja som nechcela od teba fondy, ale dobre mrknem na to, ale mi povedz ako sa volá ten mega poistný produkt, to ma zaujíma viac, a poistné podmienky
inak veta ,,robil som si to sám" je absolútne nerelevantná.
tak mi postni čo je to za poistenie.
buď si dosratý z otázky, lebo
1.nevieš sám čo si platíš
2.sám vieš že je to o*eb
alebo si si nevšimol príspevok, a v tom prípade sa ti ospravedlňujem za predchádzajúce vety.
8)