Viem ze som tu s tym uz bol ale porodte este raz prosim. Rozmyslam ci mam ist na bilingvalne alebo normalne gymnazium. Na vysoku by som potom isiel mozno ja na Slovensko (ma to zmysel?) no mozno do zahranicia.
ak ťa jazyky bavia, tak rozhodne choď na bilingválne.
okrem toho, že sa naučíš jazyk, tak je tam vždy úplne iný systém a iný prístup k študentovi. (čo mne osobne veľmi vyhovovalo)
nepoznám bilgym v BA, viem, že moja spolubývajúca chodila na evanjelické, jedna známa zas na C.S.Lewisa.
osobne by som si vybrala CSL, áno, majú niečo s cirkvou bratskou, ale nikto ťa nebude nútiť sa k nim pridať. chodia tam ľudia rôzneho vyznania i ateisti.
Bil. Gymnázium v Sučanoch je podľa mňa na dosť vysokej úrovni, čiže ak chceš ísť na anglicko-slovenské ..utekaj tam. (teda pokiaľ nie si od Sučan 400km )
Ja som na francúzskom gympli a je to síce ťažké, ale fajn Je rozhodne dobré ísť na jazykový gympel, zíde sa to, aj keď nejdeš študovať do zahraničia. Dnes je (takmer) v každom zamestnaní podmienkou ovládať angličtinu a čím lepšie, tým lepšie XD
Na Lewisovi mám kamarátov a páči sa im tam, pokiaľ viem Ja som tam nešla len preto, že je to drahé
aj ja som chodila na bilingválne, vstávala som o piatej, lebo som dochádzala, mala som milión mimoškolských aktivít, zapájala som sa do všetkého možného kultúrneho diania v meste, cestovala som, chodila na koncerty a domov sa vracala neskoro v noci, aby som sa zas zobudila o piatej.
školu som si užila perfektne a ak by som sa mala znova rozhodnúť, tak presne tam, kde som bola.
je to o prioritách, ak si myslí, že potrebuje samé jednotky a bifliť sa, nech sa páči. takých sme tiež mali.
@yolis ty si skvelá, že si si to všimla sa tu ujebávam teraz
@natuska6262 moje heslo bolo "hlavne, že prechádzam ročníkom" v predmetoch, čo ma bavili, som excelovala, čo ma bavilo, ale nechcelo sa mi tomu venovať ani štipku času kvôli profákom som bola priemer a čo ma nebavilo vôbec, tak tam som preliezla a netrápila som si hlavu zbytočne.
hlavne, že som mohla robiť to, čo ma baví. nejde o náročnosť školy, ide o prístup.
Kamoši čo chodia/li na evanielické a GJH sú spokojný, aj ked na obe nie je az tak lahké sa dostať, a dalšia kamoška chodí na CSL nespomínala nič cirkevné, škola sa jej zdá dosť v pohode.
Podla mna je jazykové omnoho lepšie ako normálne gymko, zahraničný učitelia majú ovela iný prístup ako tí naši a myslím že sa to oplatí.
Pozri si aj anglické školy, napr BISB a QSI tuším ponúkajú štipká.
Ak ťa bavia jazyky, tak choď. Ja tiež chodím, na anglické. Miestami (skúškové pásma) je to dosť ťažké, hlavne ak máš tri veľké písomky v jeden deň, ale ináč pohoda.
Urcite chod na bilingvalne Nie len preto ak ta bavia jazyky ale preto ze sa tam ten jazyk naozaj naucis. Na normalnom gympli sa nauci clovek velke prd ale na bilingvalnom asponm perfektne budes vediet jazyk, ja som chodil aj na bilingvalne aj na normalne takze to trosku viem porovnat
zaciatok bol tazky, zvykat si ze k tebe po slovensky ani neprehovoria niekedy ale tak prekladali nam aj v prvom rocniku co sme nechapali vsetko. ked sa na to ako druhacka pozriem spatne, bol to celkom lahky rocnik a mohla som sa sazit trochu viac co je ale fakt je ze nelutujem ze som na bilingvalnom gymnaziu. my mame akurat vela projektov ale neviem ako je to na inych skolach
Je blbosť ísť na bilingválne ak sa ti ten jazyk nepáči a nemáš k nemu vzťah, v takomto prípade nemá zmysel ísť na bilingválne ani za cenu toho že sa to v budúcnosti oplatí ..
Keď sa budeš ten jazyk učiť s nechuťou nikdy ho nebudeš vedieť tak ako niekto koho baví .
Takže pokiaľ nie sú jazyky pre teba to pravé šla by som na normálne gymo
Ahoj" Ja chod9m na nemeck0 bilingv8lne a asi ti to ve2mi neodporucam. Kvalita bilingvalnej sekcie na mojej skoly neni velmi vacsia, ba dokonca mam pocit, ze v niecom je to horsie. Po 3 rokoch co som na tej skole by som uz mala zmaturovat lavou zadnou, ale nezda sa mi ze by som to tak lahko zvladla...A to som jedna z najlepsich ziacok v mojej triede. Potom ti chybaju sirsie vedomosti z niektorych predmetov, ktore mas v jazyku a na mojej skole aj tak z vacsiny tychto predmetov budeme maturovat po slovensky. Tusim len pri NOSke to ide aj v nemcine....
Nevravim, ze je to zle, ale v niecom je to tazsie, v niecom ti zlahcia uciva z predmetov, ktore mas v jazyku, aby si to zvladal. A tym ti mnozstvo faktov unikne a budes sa ich musiwet doucavat na seminaroch v maturitnom rocniku....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
okrem toho, že sa naučíš jazyk, tak je tam vždy úplne iný systém a iný prístup k študentovi. (čo mne osobne veľmi vyhovovalo)
nepoznám bilgym v BA, viem, že moja spolubývajúca chodila na evanjelické, jedna známa zas na C.S.Lewisa.
osobne by som si vybrala CSL, áno, majú niečo s cirkvou bratskou, ale nikto ťa nebude nútiť sa k nim pridať. chodia tam ľudia rôzneho vyznania i ateisti.
je to o spolupráci kvôli lektorom atď.
Na Lewisovi mám kamarátov a páči sa im tam, pokiaľ viem Ja som tam nešla len preto, že je to drahé
aj ja som chodila na bilingválne, vstávala som o piatej, lebo som dochádzala, mala som milión mimoškolských aktivít, zapájala som sa do všetkého možného kultúrneho diania v meste, cestovala som, chodila na koncerty a domov sa vracala neskoro v noci, aby som sa zas zobudila o piatej.
školu som si užila perfektne a ak by som sa mala znova rozhodnúť, tak presne tam, kde som bola.
je to o prioritách, ak si myslí, že potrebuje samé jednotky a bifliť sa, nech sa páči. takých sme tiež mali.
@natuska6262 moje heslo bolo "hlavne, že prechádzam ročníkom" v predmetoch, čo ma bavili, som excelovala, čo ma bavilo, ale nechcelo sa mi tomu venovať ani štipku času kvôli profákom som bola priemer a čo ma nebavilo vôbec, tak tam som preliezla a netrápila som si hlavu zbytočne.
hlavne, že som mohla robiť to, čo ma baví. nejde o náročnosť školy, ide o prístup.
Podla mna je jazykové omnoho lepšie ako normálne gymko, zahraničný učitelia majú ovela iný prístup ako tí naši a myslím že sa to oplatí.
Pozri si aj anglické školy, napr BISB a QSI tuším ponúkajú štipká.
Keď sa budeš ten jazyk učiť s nechuťou nikdy ho nebudeš vedieť tak ako niekto koho baví .
Takže pokiaľ nie sú jazyky pre teba to pravé šla by som na normálne gymo
Nevravim, ze je to zle, ale v niecom je to tazsie, v niecom ti zlahcia uciva z predmetov, ktore mas v jazyku, aby si to zvladal. A tym ti mnozstvo faktov unikne a budes sa ich musiwet doucavat na seminaroch v maturitnom rocniku....