Otázka/y pre všetkých, ktorí si už vyskúšali spolužitie s priateľom alebo priateľkou v jednej domácnosti:
Koľkokrát do dňa/týždňa/mesiaca/ ( ) roka mávate sex? Ste s tým spokojný/?
*pokračovanie v @1
Pre tých, ktorí už bývajú spolu dlhšie - nemali ste po dlhšom čase pocit, že sa táto "frekvencia" znižuje, že to začína byť nuda a stereotyp? Prípadne ako práve tomuto efektu zabraňujete?
každý deň (niekedy aj viac krát do dňa) ... frekvencia sa znižovala iba postupným ukončovaním vzťahu, spolubývanie k tomu neprikladalo váhu (konkrétne k tomuto)
Ja ked som si skusala spolocne byvanie s frajerom, tak si nemyslim ze na to malo vplyv to byvanie, ze sme spolu zili ale to, ze sme velmi vela pracovali a ani u jendeho z nas nebola castejsie energia ani chut, aj ked obcas sa zazracne niekde vzala ale nemyslim si ze spoluzitir by na to malo nejaky vplyv. To skor praca
@laurikaaa neviem ako ostatní, ale mne príde úplne prirodzené, že nájomné platíme na polovicu... čo sa týka nákupov, vecí čo treba do domácnosti atď, to riešime tak, že raz nakúpi jeden, raz druhý a nepotrebujeme si všetko vyčíslovať do posledného centu
@laurikaaa dobre, ja som sa na to pozerala zo svojho uhlu pohľadu , zarábame skoro rovnako, takže aj všetko platíme približne na rovnako.
Ak je medzi platmi oboch partnerov väčší finančný rozdiel, určite by sa tomu malo prispôsobiť aj platenie výdavkov, ale neviem, či takéto rozdiely nezačnú vo vzťahu skôr či neskôr robiť škodu :/ .
A pokiaľ jeden z partnerov študuje, nezdá sa mi rozumné bývať spolu a nechať platiť väčšinu vecí iba druhého partnera, ale to už je potom vec tých dvoch ľudí
Neratam kolkokrat mavame sex,ale tolko kolko nam vyhovuje. Myslim ze po par rokoch sa nikto neposklada z toho ak nema par tyzdnov sex s partnerom ktorym byva,najma ak su obaja nejak vytazeni.
@Laurikaaa neskladame sa na nic,od prveho dna byvame spolu a od prveho dna mame peniaze spolocne,vsetko ide z jednej kasy
Ja sa pýtam na základe toho, že máme rozličné platy, ja chodím do školy a dokonca tam jeden býva menej a druhý viac ...
Tak to "napoly" nie je vždy na mieste
@laurikaaa tak záleží od toho, ako vám to obom vyhovuje predsa @Georg21 až také logické mi to nepríde ten istý problém môže nastať aj po svadbe.. alebo ešte horšie.. zistíte, že v posteli vám to vôbec neklape
@salora možno áno, ale je to posilnené tým, že už nebudem chcieť hľadať toto uspokojenie u inej ženy. A príde mi nevhodné riešiť počty aktov tu...
Je logické, že čím viac ješ, tým menej ti chutí, preto vidím význam v predmanželskej čistote, zdržanlivosti... lebo tu ide prv o tú druhú osobu.
Teda tak by to v dobrých autentických vzťahoch malo vyzerať...
@kissmeplease@15 To je hovadina. Ak sa priťahujete, dokonca sa to dá vnímať aj pri spoločnom tanci, ak vám ide spoločný tanec... tak fyziologicky to pôjde. O možných osobných problémoch sa dá rozprávať dopredu. Sex nie je maturitná skúška. Skôr objavovanie toho druhého...
Je to o tom, že spolu hľadáte spôsoby, ktoré vám obom vyhovujú, resp. ktoré vyhovujú tomu druhému, komunikujete...
@17 ty vole to je jak seminár z nedelnej školy dpč @georg21 To je fakt také ťažké si priznať, že to proste môže byť na piču a pravdepodobne aj bude, ale miesto toho povieš, že je to blbosť a obhajuješ to tu kktinami hodnými jehovistického predmanželského kurzu? Čo žene otláčiš tvár péra na stehne krista? Alebo si navzájom pošlete sádrové odliatky genitálov aby ste vedeli či to bude aj po fyzickej stránke v pohode? Je toľko vecí v sexe na ktorých zlyhávajú páry a ty ideš tvrdiť bez akejkoľvek skúsenosti že je niečo "hovadina" a opačné tvrdenia postaviť na teoretických dedukciách ? Moreeee začni tie blany v hlave používať, lebo sa ti raz dobrovolne odjebú cez ucho v rámci štrajku.
@georg21@13 hej a potom sa hneď môžeme rozviesť
Fakt na tom nič logické nevidím a taktiež nerozumiem tej myšlienke, že po svadbe niekto zázrakom prestane mať záujem o iné ženy, veď to by mal už dávno predtým, než sa to rozhodne oficiálne prehlásiť. Predmanželská čistota je celkom vtipný pojem - veď tá fyzická stránka patrí k láske a aj vďaka tomu sa cit a dôvera prehlbujú, dvaja ľudia sa spoznávajú a zisťujú, či neexistujú nejaké neprekonateľné rozdiely, ktoré by im bránili k úplnej spokojnosti po všetkých stránkach-. A nie, niektoré veci sa prekonať nedajú, ani keď sa dvaja úprimne ľúbia.
@karlotiskot Síce sa mi nechce odpovedať na tvoj zafarbený príspevok...
Ale nie som jediný, kto má tento pohľad.
K fyzickým problémom som napísal, ako sa to dá spoznať, riešiť, a existuje aj anulovanie manželstva...
Vernosť je pre mňa dôležitejšia ako sex... a tie veci, ktoré som popísal @17@16@13 k tomu človeka učia. A tomu sa treba učiť už pred tým...
Prajem ti príjemné grcanie z mojich farizejských, pokryteckých slov. Ako to vždy zvykneš spomínať...
@georg21 Neboj tieto nie sú farizejské ani pokrytecké, sú len blbé, pretože môžeš robiť čo chceš a pripravovať sa roky na sexuálny život tancom a besedami o vlastných genitáloch ale sú veci na ktoré neprídeš kým ich nevyskúšaš hlavne fyzické. Ale to sa asi práve niekomu snažím opísať chuť jedla, ktoré nikdy nemal -.-
@georg21 súhlas aj nie... iste, asi málokto si robí štatistiku v tomto smere a nechápem, prečo niekoho zaujíma frekvencia pohl. stykov niekoho iného
ale určite nesúhlasím s tou predmanželskou čistotou... či to niekto prizná alebo nie, sex je vo vzťahu (dlhodobom a vážnom / i v manželstve) jednou z NAJdôležitejších vecí... a na nesúlade v tejto oblasti krachuje drvivá väčšina vzťahov. Ťažko budeš s potenciálnym životným partnerom vopred o tom diskutovať a dohadovať sa na niečom, najmä bez akýchkoľvek predchádzajúcich skúseností...
@karlotiskot Je mi to jasné. Sám som to napísal...
A vôbec to nie je o nejakej sexuálnej príprave ako si to ty predstavuješ. Pripravuješ sa na manželský život.
Myslím, že nás prirodzene priťahuje človek, ktorý nám sadne aj v tom. Akurát, že dnes to ľudia zastierajú tým skorým sexuálnym životom a potom v tom majú chaos a so všetkými si niečo skúšajú.
Ľudia sa väčšinou v zásade nerozvádzajú preto, že ich partner sexuálne nedokáže uspokojiť či naopak. Sú tam iné dôvody...
A v cirkvi existuje anulovanie manželstva pokiaľ sa zistia neprekonateľné prekážky...
A spoločný tanec naozaj veľa ukazuje o tom, ako sa budete aj v tom cítiť...
Vedeli to už naši predkovia, stačí sa pozrieť na naše ľudové zvyky, kroje...
@salora
Myslím, že nás prirodzene priťahuje človek, ktorý nám sadne aj v tom. Akurát, že dnes si to ľudia zastierajú tým skorým sexuálnym životom a potom v tom majú chaos a so všetkými si niečo skúšajú. Namiesto vernosti jednému. Zdravý človek sa dokáže prispôsobiť svojmu partnerovi a tiež to nie je len o jednom základnom spôsobe styku. Treba žiť i zdravý životný štýl.
Láska je o tom, že už si sa rozhodla a nechceš hľadať iného...
Ľudia sa väčšinou v zásade, štatisticky nerozvádzajú preto, že ich partner sexuálne nedokáže uspokojiť či naopak. Sú tam iné dôvody (násilie, závislosti, nevera...).
A v cirkvi existuje anulovanie manželstva pokiaľ sa zistia neprekonateľné prekážky... No opakujem: Láska je o tom, že už si sa rozhodla a nechceš hľadať iného...
Spoločný tanec naozaj veľa ukazuje o tom, ako sa budete aj v tom cítiť...
@georg21 uplne bez ohladu na moju moj nazor na zdrzanlivost pred svadbou.
Predstav si situaciu, ze sa toto forum vola Ako casto tankujete pohonne latky? Ja osobne nesoferujem, nikdy som nesoferovala, zo zdravotnych dovodov zrejme ani nijnikdy nebudem. Nemam auto, nikdy som do ziadneho netankovala. Akurat viem, ze ludia to robievaju, a viem asi ako a preco. A teraz si predstav, ze zacnem vsetkych presviedcat, ze tankuju benzin s nespravnym oktanovym cislom, alebo si kupili nevhodne auto, alebo nevedia dobre soferovat, alebo od nich je nezodpovedne vobec do auta sadat, lebo ja si myslim, ze by som to vsetko robila uplne inak, keby som bola soferka.
@salora@25 a napokon je to aj minimum spoločného času, ktorý spolu trávite.
Existujú mnohé spôsoby ako s partnerom dosiahnuť uspokojenie.
Nemyslím, si, že vzťah by mal mať základ na pohl. styku.
Dobrý vzťah by mal byť o budovaní spoločného priateľstva, manželstva, domu... lebo to sú tiež predpoklady k dobrému sex. spolužitiu...
@georg21 objavovanie vlastnej sexulity resp. sex. preferencií je jedna vec, vernosť jednému partnerovi druhá... prispôsobenie sa partnerovi vôbec nie je o zdraví alebo zdravom životnom štýle... to, že človek sexuálne žije pred svadbou, vôbec neznamená, že žije nezdravo, že nemá hodnoty, že je kurevnik, nedokáže byť verný a pod. a k tým rozvodom - tak inak: pokiaľ to dvom neklape v sex. oblasti, takmer vždy prichádza rozvod (alebo nevera) a veľmi ľahko sa môže stať, že po svadbe zistíš, že ti partnerka v posteli vôbec nevyhovuje... a nejde o samotné uspokojenie, ale predovšetkým o sex. preferencie... a môžeš sa snažiť akokoľvek prispôsobiť, môžeš partnera akokoľvek hlboko milovať, skôr či neskôr príde krach...
@georg21 stále nechápeš jednu podstatnú vec... že sex je u 99% vzťahov čo do dôležitosti, určite na jednej z prvých troch pozícicií... ak niekto tvrdí, že vo vzťahu pre neho sex nie je dôležitý, tak klame okolie aj sám seba.
"Nemyslím, si, že vzťah by mal mať základ na pohl. styku.
Dobrý vzťah by mal byť o budovaní spoločného priateľstva, manželstva, domu... lebo to sú tiež predpoklady k dobrému sex"
a naopak - kvalitný sex. život je základom dobrého a kvalitného vzťahu... ako som písal vyššie - môžeš byť priateľ, miluješ partnerku, budujete resp. chcete spoločne budovať ale ak si v sexe nesadnete.....
@kissmeplease aale ved zbytocne sa tym netrap pokial sa nic take nedeje mat babu ako ty tak ta frekvencia by isto nikdy neklesla ked to bude raz za tyzden tak potom to ries
@georg21 a ty si myslis, ze ak sa zosobasis, tak ta ine zeny lakat nebudu? Ja si myslim ze hej. Budes v manzelstve, nevudes mat ziadne ine skusenosti okrem tych somsvojou manzelkou a budes rozmyslat ake by to bolo s tou alebo tou. Preto ak by si mal nejake predchadzajuce sexualne skusenosti tak by ta to uz zdaleka tolko nelakalo lebo by si vedel ake to je so zenou s velkymi prsiami, velkymi prsiami, ake to je s takou zenou a s takou az zistis ze uz ta dalsie zeny az tak nelakaju lebo uz si to jednoducho skusil. Cize podla mna naopak clovek co ma viac sexualnych skusenosti je menej pokusany podviest partnera.
no bývame spolu... a teda akože sex mávame menej často ako na začiatku vzťahu, ale ja si nemyslím, že je to spoločným bývaním, proste je to asi normálne že časom je toho menej...
@sheily Ano, pretože keď majú partneri byt za 700 eur mesačne tj na poly 350 eur a ja zarábam 400 tak mu asi ťažko dám polovicu. Je to môj partner, moja polovička berie si ma v dobrom aj zlom tak sa na ňom nepriživujem ale sa snažíme spolunažívať ako to ide.
(len príklad uvedený v prvej osobe, nie je to moja situácia len mi to nepríde na mieste )
Rovnako ako mi nepríde na mieste platiť napoly keď je žena na rodičáku a dostáva 250 eur. Či potom to už nie je priživovanie? To už je niečo iné?
Wtf?
@georg21 Žiaľ ja viem ako vyzerá príprava na sviatosť manželskú
Joooj takže ty myslíš paráda tak ja ti rovno poviem, že toto má od pravidla ďaleko.
Nerozvádzajú, ale prúdi z toho veľmi veľa nezhôd koré k rozchodom prispievajú/stávajú sa jeho základom.
Ty vieš z vlastnej skúsenosti, že to ten tanec naozaj ukazuje?
@kissmeplease Niekto tu má tuším nedostatok
Ako časom to omrzí najhoršie je ak partner nemá záujem to oživiť
BTW: Kedy sa môžem zastaviť na bajkalskej?
@kissmeplease clovek ked sa pyta taketo veci a zistuje pravdepodobne uz bud sa nieco zmenilo, mení alebo nieco nie je v poriadku. Lebo ak ma clovek otazky na situacie zivotne a chce to porovnat so skusenostami inych pravdepodobne danu situaciu preziva na svojej koži prípadne niekoho velmi blizkeho.
K teme mne sa to tiez stalo ze som s jednou po 2 rokoch zacal byvat a sex bol mozno 2x za mesiac co ja potrebujem min. raz za 2 dni ale to uz bolo ciastocne na prd pred tym nez sme spolu sli byvat ale rozisiel som sa a vse bolo fajn potom s druhou som siel byvat kde to bolo kazdy den minimalne prve 3 mesiace a tak dal
no....bývala som s otcom mojej dcéry.....a čo sa sexu týka, tak to bolo naprd...teda...predtým nie...ale postupne sa to zhoršovalo (t.j. menej a menej)....najmä, keď začal pracovať, tak to už skoro vôbec..unavený býval po robote a radšej spal.....a tak sme to začali mať 1..maximálne 2x do týždňa........ fuuuu, to boli scény...
@laurikaaa tak v prvom rade vnimam dost velky rozdiel v tom, ked si uz ludia zobrati, pripadne tvoria rodinu s dietatom, to je samozrejme, ze kasa je spolocna. No pokial to tak este nie je, tak si bud neprenajmem byt za 700€, alebo si najdem lepsiu robotu. Ved ale kazdy nech si to nastavi podla seba, nech su sami spokojni, ja by som sa citila blbo.
@semhamforas@37 To ako si opísal rôzne ženy, mi príde ako prechádzať sa hračkárstvom s Barbie bábikami, a vyberať si, ktorú som si ešte nekúpil... tým som ťa nechcel uraziť.
Ale ja vnímam ľudí akosi jedinečnejšie, vnútornejšie...
Každý sme jedinečný, každý máme o tomto iné predstavy... preto vždy keď si z nejakou inou, vždy to bude iné, dokonca s tou istou osobou to je iné, pretože... (rôzne faktory)
To by som potom musel "vyskúšať" všetky ženy sveta, a potom si jednu zobrať...
Nejde o to, zbaviť sa pokušenia... čo je "menšie pokušenie podviesť partnera"?
Že zrazu si začnem všímať len ženy, ktoré majú o 5 cm dlhšie šaty ako tie predtým, než sa to pokušenie zmenšilo? Takže klesne pravdepodobnosť nevery?
Ide o to, vedieť zvládať tie pokušenia.
Budem to chcieť zvládať vtedy, keď sa už teraz naučím čo to znamená vybrať si jednu ženu na celý život...
Samozrejme, že to nie je jednoduché, a práve preto, to stojí za to.
A ja osobne sa nespolieham len na vlastné sily, ale prosím o pomoc Boha. Lebo sám to samozrejme, už teraz, nezvládam...
A verím, že aj moju budúca manželka sa o to, nie sama, snaží...
@georg21 ale ty si prihluply lebo ja hovorim ze je neadekvatne hovorit o sporte ak si nikdy pred tym nesportoval zacat sportovat je dobre aj zacat sexovat je dobre ale nehovor o sexe ako odbornik ak si ho nikdy nemal
@sheily chápem, čo chceš povedať, že je to o tom, ako sa dvaja individuálne dohodnú, ale ja sama som sa nad tým zamýšľala a keď je jeden študent a druhý pracujúci, tak si proste nenájdeš lepší job lebo zvládaš max polovičný úvazok a partner s prácou, ktorý je zvyknutý na nejaký štandard má zrazu kvôli tomu bývať v niečom, čo si môžete obaja dovoliť? ako ja chápem č ochceš povedať, nevie msi reálne predstaviť ako by to fungovalo keď je to ešte le nvzťah a žiadne hlbšie záväzky ale aj aj začínam pociťovať, že to je komplikovanejšie ako popisuješ.
@ssnehulienka v tom prípade platí posledná veta môjho komentára
každý nech si spraví podľa seba, mne je to ako šumafuk ako budú iní ľudia žiť.
ako nehovorím, možno k tomu raz príde (aj keď pochybujem, lebo sme v rovnakom veku, obaja na VŠ a skončíme pravdepodobne v rovnakom roku, čiže aj nastúpime do zamestnania v rovnakom čase), ale ak si mám čisto fiktívne predstaviť, že by som teraz ja bola študentka a on by pracoval a mal by platiť viac ako polovicu nájmu nepripadalo by mi to jednak ani fér voči nemu a jednak by som sa cítila neuveriteľne hlúpo..
proste kým nie je spoločná kasa na úplne všetko, (tým myslím, že aj nové ponožky si kupím so spoločného účtu a nebudeme mať každý "svoje vlastné" peniaze po vačkoch) mi to osobne nepripadá správne.
@sheily ja stále akceptujem tvoje premisy lebo ja to mám pobdobne, nejak nenachádzam dôvod prečo by on mal automaticky platiť nejakú väčšiu časť, len hovorím, že tá situácie, ktorú opisujem, je pre to dosť problematická.
nikdy som to nepočítal ale často .. a možno by mi nevadilo aj o niečo viac, rozhodne lepšie to bolo s partnerkou o rok dva mladšou ako s tou o 6 r. (tá dala zabrať) a postupom času to môže upadať ale neviem presne povedať čím to je .. u každej to bolo iné .. skôr si myslím, že pri sexe by mal byť človek zdržanlivejší a túto energiu radšej využiť na iné spomienkové a zážitkové aktivity ako sex. Ale 100 ľudí, 100 chutí ..
@sheily ono sa to da celkom pekne riesit tym, ze ten najom platite presne na polku, lebo proste je to najom, a ten co zaraba viac plati vacsinu vyletov, nejake vecere obedy alebo tak. Aj ked dost mozno by ti aj toto bolo hlupe, z casti to chapem, ale osobne si neviem predstavit ze by COKOLVEK malo byt hlupe vo vaznom a uprimnom vztahu dost ludi.. A tym ze jeden nema tolko penazi a zaroven nechce aby mu ten druhy cokolvek platil ho vlastne stavia do dost blbej situacie a mozno aj obmedzuje.
Chapes co myslim, ten chlap ta lubi, pride mu teda prirodzene delit sa ak ma podstatne viac a rad by s tebou byval, chodil na vylety atd, ale je obmedzeny tym ze nechces :/
proste jasne ako hovoris kazdy to ma inak a to je ok! Len sok chcela povedat svoj nazor resp trocha iny pohlad na vec..
Moj chlapec tiez zaraba milionkrat viac nez ja, a ja studujem hlavne, a teda najom platime presne na polku ale castejsie plati on napr v obchode potraviny, ked ideme do restauracie, do kina. Alebo mi aj kupi nejaku vec na oblecko kludne ked to potrebujem a nemam korunky. A pride mi to uplne ok ved sa lubime a zijeme spolu, tak sa musime starat o seba a pomahat si. Jasne ze to tak bolo az po nejakom case ale mame taky uprimny vztah ze nemam problem povedat zaplat ten nakup prosim ja uz nemam koruny, a on nema problem zaplatit ho ked mam navyse peniaze nahodou tiez ako prve premyslam cim by som ho potesila
@h8u to je síce všetko pekné a samozrejme máš pravdu, len proste neviem ako to sedí k mojim príspevkom, lebo v podstate to čo píšeš som mala na mysli v poslednom príspevku pre snehulienku, tj nájsť kompromis.
ale ja s babami tu od začiatku riešim výlučne bývanie a celá táto vec s nájomným by mi bola hlúpa najmä voči samej sebe. proste každý sme iný no čo už, ja by som tak nedokázala so sebou existovať, že nie som schopná si zaplatiť takú základnú vec ako je bývanie. ale ako hovorím, možno zmením názor ak k niečomu takému dojde, ktovie.
"Aj ked dost mozno by ti aj toto bolo hlupe"
stačilo by sa opýtať, a ušetrili by sme si ten príspevok . nie nebolo by mi to hlúpe, nie som žiadna fúria, čo počíta všetko na cent preboha
po takmer štvorročnom vzťahu mi netreba vysvetlovať, že partnerom nemá byť nič blbé, lebo to mi už dobrých pár rokov nie je.
nechcem to veľmi verejne rozoberať, ako to funguje v našom vzťahu, ale pointa je, že to berieme obaja ako samozrejmosť (tiež už pár rokov , že ten kto má momentálne viac, sa postará o toho druhého ak to potrebuje či už sa to týka jedla, keď som na mizine alebo výletu alebo čohokoľvek, čo ten druhý potrebuje
len by som jednoducho nešla do hentakého bývania, kde by som od začiatku vedela ako to bude, to je celé
Urcite by som neplatila najom na presnu polovicu, keby som zarabala podstatne menej nez frajer. A nastastie to nemusim riesit, lebo priatel ma vlastny byt. To co usetrim na najomnom mu scasti vraciam tym, ze naozaj casto varim (co v pripade toho, ze chceme jest lepsie veci nez spagety s morcadellou tiez nie je uplne najmensia polozka) a aj sa mu o ten byt staram. A rovnako by som sa zachovala aj v pripade keby bol byt moj a on by prisiel byvat ku mne.
Jaaaj to bola debata o sexe haha sorrac tak teda nie, spolocne byvanie na frekvencii sexu nic nezmenilo, ked tak ju trosku aj zlepsilo, ale co ma v tomto smere zabija je praca. Ja som teraz zacala pracovat prvykrat na fulltime a povedzme ze...som si prvykrat zacala uvedomovat hodnotu spanku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
Ak je medzi platmi oboch partnerov väčší finančný rozdiel, určite by sa tomu malo prispôsobiť aj platenie výdavkov, ale neviem, či takéto rozdiely nezačnú vo vzťahu skôr či neskôr robiť škodu :/ .
A pokiaľ jeden z partnerov študuje, nezdá sa mi rozumné bývať spolu a nechať platiť väčšinu vecí iba druhého partnera, ale to už je potom vec tých dvoch ľudí
@Laurikaaa neskladame sa na nic,od prveho dna byvame spolu a od prveho dna mame peniaze spolocne,vsetko ide z jednej kasy
Tak to "napoly" nie je vždy na mieste
@Georg21 až také logické mi to nepríde ten istý problém môže nastať aj po svadbe.. alebo ešte horšie.. zistíte, že v posteli vám to vôbec neklape
Je logické, že čím viac ješ, tým menej ti chutí, preto vidím význam v predmanželskej čistote, zdržanlivosti... lebo tu ide prv o tú druhú osobu.
Teda tak by to v dobrých autentických vzťahoch malo vyzerať...
Je to o tom, že spolu hľadáte spôsoby, ktoré vám obom vyhovujú, resp. ktoré vyhovujú tomu druhému, komunikujete...
Fakt na tom nič logické nevidím a taktiež nerozumiem tej myšlienke, že po svadbe niekto zázrakom prestane mať záujem o iné ženy, veď to by mal už dávno predtým, než sa to rozhodne oficiálne prehlásiť. Predmanželská čistota je celkom vtipný pojem - veď tá fyzická stránka patrí k láske a aj vďaka tomu sa cit a dôvera prehlbujú, dvaja ľudia sa spoznávajú a zisťujú, či neexistujú nejaké neprekonateľné rozdiely, ktoré by im bránili k úplnej spokojnosti po všetkých stránkach-. A nie, niektoré veci sa prekonať nedajú, ani keď sa dvaja úprimne ľúbia.
Ale nie som jediný, kto má tento pohľad.
K fyzickým problémom som napísal, ako sa to dá spoznať, riešiť, a existuje aj anulovanie manželstva...
Vernosť je pre mňa dôležitejšia ako sex... a tie veci, ktoré som popísal @17 @16 @13 k tomu človeka učia. A tomu sa treba učiť už pred tým...
Prajem ti príjemné grcanie z mojich farizejských, pokryteckých slov. Ako to vždy zvykneš spomínať...
ale určite nesúhlasím s tou predmanželskou čistotou... či to niekto prizná alebo nie, sex je vo vzťahu (dlhodobom a vážnom / i v manželstve) jednou z NAJdôležitejších vecí... a na nesúlade v tejto oblasti krachuje drvivá väčšina vzťahov. Ťažko budeš s potenciálnym životným partnerom vopred o tom diskutovať a dohadovať sa na niečom, najmä bez akýchkoľvek predchádzajúcich skúseností...
A vôbec to nie je o nejakej sexuálnej príprave ako si to ty predstavuješ. Pripravuješ sa na manželský život.
Myslím, že nás prirodzene priťahuje človek, ktorý nám sadne aj v tom. Akurát, že dnes to ľudia zastierajú tým skorým sexuálnym životom a potom v tom majú chaos a so všetkými si niečo skúšajú.
Ľudia sa väčšinou v zásade nerozvádzajú preto, že ich partner sexuálne nedokáže uspokojiť či naopak. Sú tam iné dôvody...
A v cirkvi existuje anulovanie manželstva pokiaľ sa zistia neprekonateľné prekážky...
A spoločný tanec naozaj veľa ukazuje o tom, ako sa budete aj v tom cítiť...
Myslím, že nás prirodzene priťahuje človek, ktorý nám sadne aj v tom. Akurát, že dnes si to ľudia zastierajú tým skorým sexuálnym životom a potom v tom majú chaos a so všetkými si niečo skúšajú. Namiesto vernosti jednému. Zdravý človek sa dokáže prispôsobiť svojmu partnerovi a tiež to nie je len o jednom základnom spôsobe styku. Treba žiť i zdravý životný štýl.
Láska je o tom, že už si sa rozhodla a nechceš hľadať iného...
Ľudia sa väčšinou v zásade, štatisticky nerozvádzajú preto, že ich partner sexuálne nedokáže uspokojiť či naopak. Sú tam iné dôvody (násilie, závislosti, nevera...).
A v cirkvi existuje anulovanie manželstva pokiaľ sa zistia neprekonateľné prekážky... No opakujem: Láska je o tom, že už si sa rozhodla a nechceš hľadať iného...
Spoločný tanec naozaj veľa ukazuje o tom, ako sa budete aj v tom cítiť...
Predstav si situaciu, ze sa toto forum vola Ako casto tankujete pohonne latky? Ja osobne nesoferujem, nikdy som nesoferovala, zo zdravotnych dovodov zrejme ani nijnikdy nebudem. Nemam auto, nikdy som do ziadneho netankovala. Akurat viem, ze ludia to robievaju, a viem asi ako a preco. A teraz si predstav, ze zacnem vsetkych presviedcat, ze tankuju benzin s nespravnym oktanovym cislom, alebo si kupili nevhodne auto, alebo nevedia dobre soferovat, alebo od nich je nezodpovedne vobec do auta sadat, lebo ja si myslim, ze by som to vsetko robila uplne inak, keby som bola soferka.
Eh? Ci stale nic?
Existujú mnohé spôsoby ako s partnerom dosiahnuť uspokojenie.
Nemyslím, si, že vzťah by mal mať základ na pohl. styku.
Dobrý vzťah by mal byť o budovaní spoločného priateľstva, manželstva, domu... lebo to sú tiež predpoklady k dobrému sex. spolužitiu...
"Nemyslím, si, že vzťah by mal mať základ na pohl. styku.
Dobrý vzťah by mal byť o budovaní spoločného priateľstva, manželstva, domu... lebo to sú tiež predpoklady k dobrému sex"
a naopak - kvalitný sex. život je základom dobrého a kvalitného vzťahu... ako som písal vyššie - môžeš byť priateľ, miluješ partnerku, budujete resp. chcete spoločne budovať ale ak si v sexe nesadnete.....
(len príklad uvedený v prvej osobe, nie je to moja situácia len mi to nepríde na mieste )
Rovnako ako mi nepríde na mieste platiť napoly keď je žena na rodičáku a dostáva 250 eur. Či potom to už nie je priživovanie? To už je niečo iné?
Wtf?
Joooj takže ty myslíš paráda tak ja ti rovno poviem, že toto má od pravidla ďaleko.
Nerozvádzajú, ale prúdi z toho veľmi veľa nezhôd koré k rozchodom prispievajú/stávajú sa jeho základom.
Ty vieš z vlastnej skúsenosti, že to ten tanec naozaj ukazuje?
Ako časom to omrzí najhoršie je ak partner nemá záujem to oživiť
BTW: Kedy sa môžem zastaviť na bajkalskej?
A kedykoľvek, stačí povedať
K teme mne sa to tiez stalo ze som s jednou po 2 rokoch zacal byvat a sex bol mozno 2x za mesiac co ja potrebujem min. raz za 2 dni ale to uz bolo ciastocne na prd pred tym nez sme spolu sli byvat ale rozisiel som sa a vse bolo fajn potom s druhou som siel byvat kde to bolo kazdy den minimalne prve 3 mesiace a tak dal
A poviem ak budem mat tade cestu v blizkej dobe
Ale ja vnímam ľudí akosi jedinečnejšie, vnútornejšie...
Každý sme jedinečný, každý máme o tomto iné predstavy... preto vždy keď si z nejakou inou, vždy to bude iné, dokonca s tou istou osobou to je iné, pretože... (rôzne faktory)
To by som potom musel "vyskúšať" všetky ženy sveta, a potom si jednu zobrať...
Nejde o to, zbaviť sa pokušenia... čo je "menšie pokušenie podviesť partnera"?
Že zrazu si začnem všímať len ženy, ktoré majú o 5 cm dlhšie šaty ako tie predtým, než sa to pokušenie zmenšilo? Takže klesne pravdepodobnosť nevery?
Ide o to, vedieť zvládať tie pokušenia.
Budem to chcieť zvládať vtedy, keď sa už teraz naučím čo to znamená vybrať si jednu ženu na celý život...
Samozrejme, že to nie je jednoduché, a práve preto, to stojí za to.
A ja osobne sa nespolieham len na vlastné sily, ale prosím o pomoc Boha. Lebo sám to samozrejme, už teraz, nezvládam...
A verím, že aj moju budúca manželka sa o to, nie sama, snaží...
každý nech si spraví podľa seba, mne je to ako šumafuk ako budú iní ľudia žiť.
ako nehovorím, možno k tomu raz príde (aj keď pochybujem, lebo sme v rovnakom veku, obaja na VŠ a skončíme pravdepodobne v rovnakom roku, čiže aj nastúpime do zamestnania v rovnakom čase), ale ak si mám čisto fiktívne predstaviť, že by som teraz ja bola študentka a on by pracoval a mal by platiť viac ako polovicu nájmu nepripadalo by mi to jednak ani fér voči nemu a jednak by som sa cítila neuveriteľne hlúpo..
proste kým nie je spoločná kasa na úplne všetko, (tým myslím, že aj nové ponožky si kupím so spoločného účtu a nebudeme mať každý "svoje vlastné" peniaze po vačkoch) mi to osobne nepripadá správne.
Chapes co myslim, ten chlap ta lubi, pride mu teda prirodzene delit sa ak ma podstatne viac a rad by s tebou byval, chodil na vylety atd, ale je obmedzeny tym ze nechces :/
proste jasne ako hovoris kazdy to ma inak a to je ok! Len sok chcela povedat svoj nazor resp trocha iny pohlad na vec..
Moj chlapec tiez zaraba milionkrat viac nez ja, a ja studujem hlavne, a teda najom platime presne na polku ale castejsie plati on napr v obchode potraviny, ked ideme do restauracie, do kina. Alebo mi aj kupi nejaku vec na oblecko kludne ked to potrebujem a nemam korunky. A pride mi to uplne ok ved sa lubime a zijeme spolu, tak sa musime starat o seba a pomahat si. Jasne ze to tak bolo az po nejakom case ale mame taky uprimny vztah ze nemam problem povedat zaplat ten nakup prosim ja uz nemam koruny, a on nema problem zaplatit ho ked mam navyse peniaze nahodou tiez ako prve premyslam cim by som ho potesila
ale ja s babami tu od začiatku riešim výlučne bývanie a celá táto vec s nájomným by mi bola hlúpa najmä voči samej sebe. proste každý sme iný no čo už, ja by som tak nedokázala so sebou existovať, že nie som schopná si zaplatiť takú základnú vec ako je bývanie. ale ako hovorím, možno zmením názor ak k niečomu takému dojde, ktovie.
"Aj ked dost mozno by ti aj toto bolo hlupe"
stačilo by sa opýtať, a ušetrili by sme si ten príspevok . nie nebolo by mi to hlúpe, nie som žiadna fúria, čo počíta všetko na cent preboha
po takmer štvorročnom vzťahu mi netreba vysvetlovať, že partnerom nemá byť nič blbé, lebo to mi už dobrých pár rokov nie je.
nechcem to veľmi verejne rozoberať, ako to funguje v našom vzťahu, ale pointa je, že to berieme obaja ako samozrejmosť (tiež už pár rokov , že ten kto má momentálne viac, sa postará o toho druhého ak to potrebuje či už sa to týka jedla, keď som na mizine alebo výletu alebo čohokoľvek, čo ten druhý potrebuje
len by som jednoducho nešla do hentakého bývania, kde by som od začiatku vedela ako to bude, to je celé