Chceli by zit vo svete bez penazi kde by ste mholi mat co by ste chceli a robit co by ste chceli?
Pozeral som par videi o tom co sa dnes deje vo svete ake je to vsetko skorumpovane a potom nakoniec jedno v ktorom predstavuju svet aky by mohol byt bez penazi...o tom ze na to su zdroje da sa to zrealizovat ak by sme to chceli...nemuseli by sme chodit do
Aj ja som to pozerala a verim, ze este sme natolko ludmi, že prestaneme pozerat na svoj vlastny blahobyt a na seba a zacneme mysliet na ostatnych a na nase deti, ktore pridu po nas a vytvorime im lepsi svet
Nemyslis, ze by tak trochu mohlo byt este horsie? Peniaze su zle, ak sa uzivaju nespravne. Ale zit bez prace, len sa poflakovat, nic nerobit, byt znudeny - mohlo by to prejst do tohto rozmeru. A potom by niektori chytraci mohli zacat vymyslat este vacsie hovadiny od nudy a co ak by sa to zvrhlo na anarchiu??
Ja nevyvraciam Tvoj (ani nici) nazor, ale toto je moj protikladny pohlad. Osobne sa tesim ale na dalsie prispevky
akoze ak nemate pracu a skolu tak nic nerobite? ja si myslim ze kazdy ma nejake zaujmi ktore by chcel robit len na to nema cas...to nam len tlacia do hlavy tie americke filmy vsetko to futuristicke...podla mna aj to je skorumpovane je to vsetko hlavne koli tomu aby sme si mysleli ze to aj tak nebude lepsie
zit bez penazi nie je problem.. clovek cestuje, sem tam urobi nejaku fusku, daju mu najest, vyspat sa.. na druhy den ide inam.. spoznava krajinu, ludi.. to by ma bavilo
vedela by som si predstavit dianie vo svete, kde by bolo lepsie ovzdusie cistejsie spodne vody...... ale skutocne je to dobre? peniaze su moc..
a moc chce skoro kazdy.. (hovorim skoro)...ale priznajme si.. keby nechodime do roboty? co by sme cele dni robili? nechodili by sme do skoly? ved na co... neni praca nepotrebujes vzdelanie na to aby si ju ziskal.. a aj keby si robil nebol by si nijako ohodnoteny? NIE.. peniaze/platidlo bolo a vzdy bude...a osobne... keby nikto nic nerobil.. kolko tucnych ludi by bolo
2@ Ze sa clovek bude nudit a anarchia ?
Jasne, na to podla mna hned pomysli clovek ovladnuty dnesnou spolocnostou, ktora ho presvedcila, ze tak ako ej to teraz je to najlepsie. Ked su chudobni ktori, zomieraju, ked su bohati, ktory si nevidia ani na nos.
Ide o to ze clovek by robil konstruktivne veci, vynasiel by lieky, lietali by sme na mesiac, do vesmiru, nebola by chudoba, smrt od hladu. Mohli by sme sa venovat hudbe, tancu, malovaniu, citaniu knih, pisaniu, cestovaniu, priatelom, mohli by sme robit to na co vravite ze teraz nemate cas....
keďže neviem po anglicky dokument som si nepozrel.
Ale vidí sa mi to ako totálna hovadiana. Stroje potrebujú údržbu, všetko má tendenciu kaziť sa. Alebo nebodaj vymysleli stroje ktoré by sami zistili chybu a potom ju opravili? A kto by to tu riadil? Polícia, sudcovia, lekári - tí sa strojmy nahradiť nedajú. Stále by niekto musel pracovať.
@8 tak a kto sa toho docka? Okey, mozno by to bolo fajn.. MOZNO by to relativne vychadzalo. Ale... My uz to ajtak nikdy neskusime, mozeme jedine snivat.
neviem ci by bez penazi boli ludia lepsi...keby to tak bolo asi by peniaze nevznikli nie?
jasne ze by sa mi pacil viac keby neni su vojny a neviem co priroda krasna a blabla...na druhej strane,mozno aj teraz mame nieco take uzasne len si to ani neuvedomujeme..
keby som mala nekonecne casu na to na co teraz cas nemam tak potom by ma to asi po case omrzelo a zacla by som vymyslat voloviny a zmenila by osm sa na kazisveta a darmo by ste mi chceli dat pokutu ze som vam porozbijala okna,nah,neboli by denge
hm ja vas nepochopim...stazujete sa na svet v ktorom zijete a ked vam niekto navrhne alternativu pre lespi a dokonalejsi zivot v ktorom by ste mohli robit to co dnes nestihate..kde by ste nemuseli robit co nechcete tak to zavrhnete hned lebo to je prilis pekne aby to bolo realne v tomto egoistickom svete sa zobudte!!!
pekna utopia ale ludske konanie je nepredvidatelne.. pekne by tiez bolo keby kazdy mohol rozhodovat sam za seba, nie ako teraz ked za nas rozhoduje vlada a cez media, skoly a tak dalej nam vnucuju svoje nazory.. lenze ak sa to vobec niekedy zmeni(osobne si myslim,ze takto to uz dlho nevydrzi..) bude trvat dlho kym ludia pochopia a prisposobia sa tak aby si prestali skodit..
@9 su take stoje..len to ze o nich neje informovana verejnost neznamena ze neexistuju myslis...podla mna nevies ze existuje magneticky vlak ktory dokaze ist rychlostou asi takou ze by si sa dostal z blavy do tokia za 2 hodky..a su stroje ktore dokazu operovat...dokonca tu v cesku vynasli plast na zneviditelnenie veci ktory ako prva zacne pouzivat armada na zneviditelnenie radarov..
@12 peniaze povodne vznikli na zjednodusenie platenia, ale ludia ich zacali zneuzivat.. peniaze su moc a bohuzial ta je dnes zneuzivana tiez.. potom si to odseru miliony ludi a ta hrstka sa ma dobre..
ze co si zadrel, ze zobudte sa!!!!?? je to nereaalne.. a nikto nam neponuka alternativu. nikdy toto nebude.... nedovolia to ludia pri moci ani ti, co sa k moci chystaju... je to chore, ze by boli len a len stroje. potom na co su tu ludia? iba na rozmnozovanie a lehaarcenie?? ako sorry, ale neviem si predstavit bez penazi... peniaze chce kazdy...som zvedava, ci by si ty isiel past ovce a nedostal by si za to peniaze...teda dostal ale tak malo, ze by si si nic nekupil.. robil by si to pre dobry pocit? no to iste.. je to chore, ale je to kruta realita..ludia su taki... a nejake stroje, ktore by vymysleli, zas len ludia. by to nijak nezmenili.
hm, zivot bez penazi...to nebol ciel komunizmu? a kam to doslo. Bez penazi alebo nejakeho ich ekvivalentu sa zit neda. ved preco ludia uz v staroveku zakladali vymenny obchod a pomaly prichadzali nove peniaze? pretoze zasluzeny uspech a majetok su nejak v ludskej povahe. podla mna
@25 dobre ale kam to zas dospelo s tymi peniazmi.. je absolutne chore ze polka sveta hladuje a umiera lebo nemaju na lieky a jedlo a zopar ludi sa ma uzasne..
@27 okej, ja nehovorim ze dnesna moc penazi je normalna...kapitalizmus je uz raz taky. ale bez akehokolvek prostriedku na ocenenie prace ludi by sa vyvoj zastavil, nie zrychlil ako tusim povedal zakladatel
@30 no a kapitalizmus zjavne normalny nie je.. problem je v tom ze nas ovlada zopar ludi.. nahovorili nam ako je vsetko teraz lepsie a jak sa mame super a pritom vacsina uz len slovenska bojuje o zivot a to si este nemozem dovolit porovnavat s afrikou atd.. clovek by mal mat pravo rozhodovat sam za seba..
@36 no to nie ale pozri sa na tychto ludi co tu pisu? ved tato spolocnost uz vobec neveri na to ze by mohli nieco zmenit a si myslim ze casom to bude uz len horsie a horsie ak s tym teraz nieco nespravime
@33 ale svet sa netočí len okolo ciest do vesmíru, výroby čistých palív a dokonalých strojov. aby sa to všetko mohlo uskutočniť, musia byť spokojní normálni ľudia a na to treba obyčajné, často úplne nezaujímavé práce. a kto by ich robil len tak, pre dobro ľudstva? treba rátať s tým, že ľudia sú mocichtivé potvory
@37 prirodzene bude.. bohuzial pristup ludi je a co ja sam zmozem.. keby sa vsetci co si toto povedia spojili a rozhodli sa nieco zmenit boli by vo vacsine..
njn ludia vobec nechapu co sa okolo deje..som nasiel ze v nemecku bolo vytvorene auto v roku 1986 na vodu na 100km staci 1liter vody no co uz ked mame peniaze prirodu nam netreba
Ono určite by bolo možné zažehnať hlad, globálne oteploovanie, relatívny mier vo svete. Ale v blízkom čase dosiahnuť totálnu odstávku ľudskej práce je nemožné. Na to by trebalo véééééľmi dlhý proces nie len technológií ale aj uvedomovania sa...
jj mas pravdu..ja som uvazoval dost dopredu..no ved si zober ako dlho jestvuje len ten motor na vodik a dozvies sa o nom o 20rokov neskor a nikde sa nebude pouzivat najblizsich 10rokov len preto lebo este mame ropu a ludi ktory na nej bohatnu a nedovolia to je to prinajmnesom smutne..a my s tym nic nerobime a nieje pravda ze sa to neda zmenit da sa to..uz sme mohli zit ovela lepsie ak by sa veci ktore sa vynajdu dali do predaja...len to nemozu lebo na com by potom zarabali?
@zalaskovany ja som zase videl auto na stlačený vzduch, indická automobilka dokonca vydala tlačovú správu, bolo to aj na aktualitách.sk pripravila prototyp takého auta, od roka konca roka 2008 chceli začať sériovú výrobu, na začiatku roka 2009 sa malo dostať na trh. O mesiac som chcel vedieť ako to s tým autom pokračuje no na celom internete som až na zopár stránok starých 2 roky nenašiel o tom jedinú zmienku...
Jedniný komu by zastavenie tohto projektu mohlo vyhovovať sú koniec koncov zase len ropné spoločnosti...
@matus33 cital si knihu 1974? ak nie precitaj si pise sa tam asi o tom co sa prave deje hoci bola napisana pred 20timi rokmi...celkom mi to pripomina to co je opisovane v tej knihe hoci tam je to trosku prehnane..no ale pacila by sa ti
no ved musime nejako zacat inac na konci toho zeitgestu je tiez nejaka stranka na ktorej su stretka ludi ako sme aj my..len skoda ze to je vacsinou v metropolach ako londyn a newyork a tak...
pridavam sa zeitgeist som videla aj addendum a strasne ma to zaujalo a svet bez penazi by bol mozno naozaj super, a myslim ze by sa to aj dalo ale trvalo by to dlho zrealizovat, lebo vecsina ludi, ako sa presviecam aj v tomto fore, si veci proste neuvedomuje... niektori ani nechcu uvedomit ale v kazdom pripade vsetkym vrelo odporucam pozriet si tie filmy hlavne addendum
Aký by bol svet bez peňazí?Jednoznačne lepší,lenže to by sa fakt museli ľudia uvedomiť.Ale myslím že bez práce by sa nikto nezaobišiel.Predstavte si tie depresie a samovraždy z nudy.Skôr by sa mohol zaviesť system ako v Equilibriu.Alebo by za prácu boli nejaké kredity alebo čo a tie by sa mohli míňať trebárs na jedlo.Kto by nerobil by nejedol.Ostatné veci by sa mohli napríklad rozdávať podľa toho kto je na akej mentálnej úrovni alebo počtom odpracovaných hodín...Najhoršie by asi bolo nejako eliminovať alebo aspoň potlačiť nízke pudy a city.Teda nie všetky city,len napr.nenávisť,závisť,hnev a neviem ešte čo...Forma vlády-celý svet by sa spojil a tvoril by akýsi Fundamentalistický systém.Všade by bola elektronika(nemyslím kamery a také),prakticky nulová zločinosť,všetkého dostatok To by bol svet.Všetci by sme sa mali radi.Ako v raji.Prečo sa nedá stvoriť raj na zemi?Nuž kvôli ľuďom...
Veď nikto nehovorí o dokonalom svete bez kriminality a bez práce - to je posledné štádium. Keď o takých 1000 rokov to bude možné tak dobre.
Ide o to že dnes by ľudstvo dokázalo zastaviť hlad, chudobu, znečisťovanie prostredia. A to by bolo veľmi ľahko uskutočniteľné nebyť pár ľudí ktorý držia opraty vo svojich rukách...
Jeeeeeeeeeej jasne ze b&y som to chcela!!!!!!!!!! Peniaze su jedno weklke svinstvo ktore nas setkych kaziii... ty co ich nemaju ziju v biede a s tych co ich maju sa stawaju namysleni kkti... powim wam jedno lepsie jaq druhe... bez penazi bi sa zilo skvele... a konecne by sa ukazalo ze paris hilton je vlastne iba obycajneee nic... chudera gde by taa bola keby nejsu peniaze
mily a vazeny peniaze niesu svinstvo svinstvom je len jednotka na meranie nasej prace a usilia, drzha vec je ze prijmi z kapitalu rastu viac v porovnani s rastom obycajnej mzdy preto nastavaju take nerovnosti...a druha vec chlapec co si dal prvy koment vsetko take jednoduche nieje pretoze sa na svete stretava viacero zaujmov a nielen tvoj a navyse slnecna eneria a veterna nieje az taka cista...vyroba tych panelov a kolosov plechenych myslis ze je ekologicka?a energeticky nenarocna?navyse to vyrobi malo elektriny...a vies si predstavit kolko polnohospodarskej pody to zaberie???jasne vyrobime novu, vyrubeme lesy...pockat?to ale nieje ekologicke co?!pan ekolog ale ked ideme do prace ako tam ides?autom?bicyklom?ci meskou dopravou?!?!?!toto je skor cesta ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
Ja nevyvraciam Tvoj (ani nici) nazor, ale toto je moj protikladny pohlad. Osobne sa tesim ale na dalsie prispevky
a moc chce skoro kazdy.. (hovorim skoro)...ale priznajme si.. keby nechodime do roboty? co by sme cele dni robili? nechodili by sme do skoly? ved na co... neni praca nepotrebujes vzdelanie na to aby si ju ziskal.. a aj keby si robil nebol by si nijako ohodnoteny? NIE.. peniaze/platidlo bolo a vzdy bude...a osobne... keby nikto nic nerobil.. kolko tucnych ludi by bolo
Jasne, na to podla mna hned pomysli clovek ovladnuty dnesnou spolocnostou, ktora ho presvedcila, ze tak ako ej to teraz je to najlepsie. Ked su chudobni ktori, zomieraju, ked su bohati, ktory si nevidia ani na nos.
Ide o to ze clovek by robil konstruktivne veci, vynasiel by lieky, lietali by sme na mesiac, do vesmiru, nebola by chudoba, smrt od hladu. Mohli by sme sa venovat hudbe, tancu, malovaniu, citaniu knih, pisaniu, cestovaniu, priatelom, mohli by sme robit to na co vravite ze teraz nemate cas....
Ale vidí sa mi to ako totálna hovadiana. Stroje potrebujú údržbu, všetko má tendenciu kaziť sa. Alebo nebodaj vymysleli stroje ktoré by sami zistili chybu a potom ju opravili? A kto by to tu riadil? Polícia, sudcovia, lekári - tí sa strojmy nahradiť nedajú. Stále by niekto musel pracovať.
jasne ze by sa mi pacil viac keby neni su vojny a neviem co priroda krasna a blabla...na druhej strane,mozno aj teraz mame nieco take uzasne len si to ani neuvedomujeme..
keby som mala nekonecne casu na to na co teraz cas nemam tak potom by ma to asi po case omrzelo a zacla by som vymyslat voloviny a zmenila by osm sa na kazisveta a darmo by ste mi chceli dat pokutu ze som vam porozbijala okna,nah,neboli by denge
človek by si potom nič nevážil
» video.google.com/videoplay?docid...
Jedniný komu by zastavenie tohto projektu mohlo vyhovovať sú koniec koncov zase len ropné spoločnosti...
» www.tvina.sk/...
Ale tiež tam nemôžete brať všetko za pravdu :p
Ide o to že dnes by ľudstvo dokázalo zastaviť hlad, chudobu, znečisťovanie prostredia. A to by bolo veľmi ľahko uskutočniteľné nebyť pár ľudí ktorý držia opraty vo svojich rukách...