Naozaj som nasratá. Dnes som sa pohádala s dobrým kamarátom, lebo povedal, že homosexualita je choroba(spoločný kamarát dnes vyšiel s farbou von). Áno, beriem aj jeho názor do úvahy, ale myslím si, že to vidí čierno-bielo. Ži a nechaj žiť, no nie?
Keďže som sa nemohla rozpísať, tak aspoň tu: Ide o to, že kamarát sa nám dnes priznal. A na miesto opory, kamoš doňho skočil, že je chorý a že čo to má znamenať. Som toho názoru, že človek sa s tým proste narodí. To by sme mohli povedať aj na černocha, že keďže nemá "bielu" pokožku, tak je chorý - ani on si nevybral farbu pokožky ako ani kamoš orientáciu.
Ako ja beriem do úvahy aj tie extrémy preafektovanýc gayov, ktorí na seba upozorňujú, ale tento kamoš je taký dobráčisko, že by ste to naň ho nikdy nepovedali a je mi to proste ľúto, že je na to skreslený názor. Sám mi povedal, že veľakrát chcel byť normálny, že by nemusel mať aspoň takto komplikovaný život. Preto by som chcela vedieť Váš názor na túto vec. Prečo to ľuďom podľa tak vadí? To vážne sa budeme riadiť knihou ako radšej našim srdcom? Ako dopi...som strašne vytočená , môžeme na človeka zmeniť názor len na základe toho, koho ľúbi? Srdce chce to čo chce, no nie?
P.S. A pre tých zarytých "kresťanov" čo si honia na Biblli (sorry not sorry) sa tu idú oháňať starou knihou (ok, naučila nás nezabíjať sa medzi sebou a tak, to beriem), ale toto je proste vec, ktorá nikomu neubližuje. Ja sama som kresťanka, zo slušnej rodiny a vždy som bola naučená k tomu, že "Boh ťa miluje taký aký si. Boh nesúdi" a kto dopi*e si potom ty, že máš právo súdiť ostatných ako majú žiť?!
Ja som za to aby si každý robil čo chce, žil s kým chce.
To že je gay niektorí Slováci budú brať ako chorobu pretože naša mentalita je taká aká je.
Ale celý moderný svet a špička evolúcie stoja na jeho strane takže on môže byť pokojný.
Nech si žije chlap s chlapom, chlap so psom, žena so sestrou či babka s vnučkou ak to nikomu neubližuje a obidve strany sú s tým v poho.
@obsession No jasné, ja som erudovaný odborník na túto problematiku, takzvaný fejkolog. Len sa prosím ťa nepreriekni a nevolaj ma fajkolog,to sa ľudom často stáva...
Nie, toto nie je fake téma...len ma to fakt mrzí, ako to vníma svet, raz keby mi niečo takéto povie moja vlastná dcéra alebo syn, tak určite by som kašlala na nejakú "knihu" a milovala ich takých akých sú
@riddler sú aj horšie vtípky, verím v niečo viac - či to je Boh s dlhou bielou bradou, to neviem, len neuznávam cirkev...omnoho je dôležitejšie aký si človek než to či chodíš do kostola alebo sa riadiš "knihou". Nejde mi tu o to zhadzovať hodnoty to nie, ale skôr o to riadiť sa vlastným srdcom a nevidieť svet a ľudí čiernobielo. A to je to o čo v živote, nie?
@obsession vôbec mi o nič také nešlo. To, že sa o niečom nehovorí neznamená, že to neexistuje. Sama som premýšľala, že by možno bolo aj fajn vyriešiť túto problematiku tým, že keby sa na stredných školách začne sexuálna výchova, tak decká sa nebudú správať ako zvery k niečomu čomu nerozumejú + kopec iných vecí by sa dozvedeli....či to som len ja taká, že s tým nemám problém?
@sima136 Nejde o to,či chodíš do kostola alebo nie,ja tam tiež moc často nechodím,ale úprimne veriaci kresťan by sa takto nevyjadril. Riadiť sa vlastným srdcom,ktorému boh našepkáva je fajn, ale riadiť sa "knihou" je pre kresťana tiež dosť podstatné, kedže pochádza od učeníkov samotného božieho syna.
@riddler úprimne čítala si niekedy Bibliu? Ja nie a zatiaľ neplánujem. Nechcem hovoriť či je tvoj názor správny alebo nie, iba ho rešpektujem, ale ja sa nebudem riadiť knihou, ktorá nie je vôbec aktuálna na túto dobu. To rovno by sme mohli začať upaľovať "čarodejnice", trestať ľudí za úplne hlúposti a možno aj mňa by mohli ukameňovať za urážanie "Biblie". Hej, možno raz ak nejaký Boh existuje si ma podá za toto(medzi štyrmi očami) a budem sa mu musieť spovedať ja sama, ale načo riešiť niečo čo je až po smrti? Treba byť chápavý a plný lásky už teraz voči ľuďom čo to potrebujú. Morálne hodnoty mám, správam sa k ľuďom najlepšie ako viem a to aj bez Biblie.
@Ssnehulienka tiež ma to prekvapilo ako zareagoval. Myslela som, že sa poznáme dobre. Vieš, my sme boli taká partia troch kamarátov, preto mi je to ľúto, že to nechápe...:/
@riddler Tak očividne máš na vec už dávno vytvorený názor. Inak, vyjadrila si sa iba k mojej "úcte" a obzvlášť od teba ako kresťanky ma zaujíma tvoj názor na túto celú vec. Čo na to hovorí Biblia a tvoje presvedčenie?
@sima136 To,kto ako hovoríš "zhorí v pekle" neurčuje žiaden človek, posledný súd patrí iba bohu. Čo sa týka biblie,tak v nej je homosexuálny pohlavný styk považovaný za hriešny, ale samotná homosexualita ako taká nie, ku všetkým ludským bytostiam sa podľa Kristovho učenia treba správať s úctou, to ale samozrejme neznamená,že biblia podporuje ideologiu kultúrneho marxizmu o manželstvách ludí rovnakého pohlavia a adopciách, tam to je jasne určené ako spojenie výhradne muža a ženy.
@sima136 V podstate to čo som opísal v 24. Nemám nič proti vzťahu dvoch ludí rovnakého pohlavia,nech si doma robia čo chcú, nenadávam im ani im nijako neubližujem,ale vyznávam konzervatívne hodnoty tzv. tradičnej rodiny.
@sima136 no ved chapem to ze mozte byt nejaka vacsia partia a neriesis tieto veci az kym sa na to nedostane v diskusii. ale u mna by taky clovek dost klesol
@Sima136 Ži a nechaj žiť? To je čo za sprostosť? Keby toto niekto povedal mne, tak si pripadám ako chorý pes, ktorého treba nechať žiť z ľútosti. Spamätaj sa, ty si vlastne napísala to isté, čo tvoj kamarát povedal. Okrem toho, je to slobodný človek, má právo si myslieť, že homosexualita je choroba. Mňa sa tiež týka homosexualita, ale takéto kokotiny a naťahovačky od nezrelých detí mi nič nedávajú. Sorry.
Az tak ma to neprekvapuje bohuzial ano tvrdia vyssie, Slovaci maju fakt inu mentalitu a je zazrak ak najdes niekoho kto nema negativny nazor na homosexualitu.. Homosexualita u nas az tak rozsirena nie je a staci zajst do mensej dediny a ani nebudu vediet co to poriadne je homosexualita.. Nastastie do zahranicia daleko nemame a moznosti su tam niekolkokrat lepsie. Nemuslym si ze na to ma az taky velky vplyv ta biblia, celkovo je ta mentalita tu o cosi zaostalejsia.. (no offense) . Kamaratovi ktory sa ti s tym zdoveril prajem vela stastia a z vlastnych skusenosti mu radim ze nech sa nesnazi zmenit to co nemoze, ba naopak nech je na to hrdy. Vtedy bude naozaj stastny
Mňa trocha desí budúcnosť sveta kde sa môže meniť pohlavie a homo patrí do tej lgbtq kategórie takže celé zle. Fuj. Do takého kamoša by som sa ale pustila len keby mi v minulosti tiež v niečom takto hnusne podrazil nohy. A určite by som sa nesrala s tým ze by som mu vysvetľovala že začo prečo ako. Mam nejakú hrdosť a nebudem sa tváriť ze závisím na niekoho sucite. Moje ego by bolo spokojnejsie keby som vyzerala ako psychopat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Ako ja beriem do úvahy aj tie extrémy preafektovanýc gayov, ktorí na seba upozorňujú, ale tento kamoš je taký dobráčisko, že by ste to naň ho nikdy nepovedali a je mi to proste ľúto, že je na to skreslený názor. Sám mi povedal, že veľakrát chcel byť normálny, že by nemusel mať aspoň takto komplikovaný život. Preto by som chcela vedieť Váš názor na túto vec. Prečo to ľuďom podľa tak vadí? To vážne sa budeme riadiť knihou ako radšej našim srdcom? Ako dopi...som strašne vytočená , môžeme na človeka zmeniť názor len na základe toho, koho ľúbi? Srdce chce to čo chce, no nie?
P.S. A pre tých zarytých "kresťanov" čo si honia na Biblli (sorry not sorry) sa tu idú oháňať starou knihou (ok, naučila nás nezabíjať sa medzi sebou a tak, to beriem), ale toto je proste vec, ktorá nikomu neubližuje. Ja sama som kresťanka, zo slušnej rodiny a vždy som bola naučená k tomu, že "Boh ťa miluje taký aký si. Boh nesúdi" a kto dopi*e si potom ty, že máš právo súdiť ostatných ako majú žiť?!
Sa tu idú oháňať starou knihou, honia si na biblii
Veľkú máš úctu voči tomu čo vyznávaš.
To že je gay niektorí Slováci budú brať ako chorobu pretože naša mentalita je taká aká je.
Ale celý moderný svet a špička evolúcie stoja na jeho strane takže on môže byť pokojný.
Nech si žije chlap s chlapom, chlap so psom, žena so sestrou či babka s vnučkou ak to nikomu neubližuje a obidve strany sú s tým v poho.
sorry not sorry lul
@riddler sú aj horšie vtípky, verím v niečo viac - či to je Boh s dlhou bielou bradou, to neviem, len neuznávam cirkev...omnoho je dôležitejšie aký si človek než to či chodíš do kostola alebo sa riadiš "knihou". Nejde mi tu o to zhadzovať hodnoty to nie, ale skôr o to riadiť sa vlastným srdcom a nevidieť svet a ľudí čiernobielo. A to je to o čo v živote, nie?