ked som mala 14 som ich mala, nic som s tym nerobila, len som si kazde rano umyvala tvar cistou vodou a raz za tyzden micelarnou vodou :/ teraz mam 16 a su fuc nechaj to na maticku prirodu, ved puberta raz prejde
@kitty7 tak vies, to je kazdeho individualna vec, niekomu zmiznu skor, niekto ich nema vobec a dakto sa ich zas nemoze zbavit skusala si uz nejake rady z netu?
@maciatko0985 no práve. hm, rady. neviem, čo máš na mysli, väčšinou radia umývať, vytláčať alebo sú ešte tie také špeciálne nálepky na nos - to jediné som neskúšala a neviem, či to skúsiť, keďže mám citlivú a suchú pleť a nos sa mi šúpe takmer nonstop (proste sa bojím, aby som si nepodráždila pleť).
@kitty7 najlepšie by bolo podľa mňa vyskúšať nejaký prírodný recept... a máš dosť veľké tie bodky? ak sa ich chceš veľmi zbaviť, tak ich môžeš skúsiť, inak nebudeš vedieť... lebo ako hovorí @14 , môže to byť aj dedičné a proste to ovplyvňujú rôzne faktory, niektoré z nich skrátka neovplyvníš... môže to byť napr. aj stresom, nedostatkom pohybu, nedzravá strava a tak... alebo skús s tým zájsť za kozmetičkou
@maciatko0985 no u nás to je aj dedičné... nehovorím, že mám dokonalý životný štýl, ale trápili ma aj keď som žila fakt zdravo (pár mesiacov som bývala v Nórsku, tam je čistý vzduch, jedla som samú zeleninu a ryby, všade chodila pešo/na bicykli... nepomohlo). skôr by mi asi fakt najlepšie boli tie nálepky alebo pasty, čo tie bodky vytiahnu aspoň dočasne, len zohnať nejakú bio šetrnú...
@kitty7 hej, ja mám tiež niektoré vady dedičné a bola som nahnevaná, že prečo je to tak, ale... treba to prijať ako to je hej skús tie... ale vieš, nikde nemáš záruku že ti úplne zmizne, možno o 2 roky keď ťa to prestane baviť si to stále čistiť, ti to zmizne ani nevieš ako
uz nic. ked som este mala vyrazky s bielymi hlavickami tak som vytlacala vsetko rad radom aj cierne bodky ale teraz ked uz nemam na ksichte ziaden hnis (biele hlavicky...) tak prezijem aj tie svinske cierne bodky. len by som nemusela mat mastnu plet. s tym bojujem s belakne gelom aj kremom a pletovym tonikom amia
Zožeň si sušené kamilky, sprav z nich čaj. Nechaj ho vychladiť a zataiľ si povytláčaj tie bodky. Potom si namáčaj do toho "čaju" vatové tampóny a očisti pleť . Ja som to takto robila každé 3-4 dni a do dvoch týždňov mi to veľmi pomohlo. Vyskúšaj
v minulosti, keď ich bolo veľa, som ich naparila a následne išli von už len keď som si po nich prešla nechtom, to by som odporučila, nie nejakú chémiu
teraz keď sa nejaká objaví, vytlačím a je pokoj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
A potom pravidelne čistiť
teraz keď sa nejaká objaví, vytlačím a je pokoj