Prečo je na Birdzi taká "móda", že si tu všetci namiesto normálneho veku a miest, odkiaľ pochádzate, pridávate fiktívny vek a neuveriteľne metaforické miesta?
Nechcem rýpať, len ma zaujíma, prečo to rboíte a som zvedavá, či mi niekto dá no
@fleur1301 ...lebo ludia chcu byt za kazdu cenu niecim originalní , aj ked su to povacsine len priemerne sede mysky .... aspon , no je to moja teoria preco to tu tak funguje ...ked do nej chce niekto picovat nech poda aj svoje vysvetlenie , vdaka
1.nikoho nemusí zaujímať moje bydlisko/vek...nakoľko na "obyčajne-neobyčajné" kecanie to nie je dôležité....a ak to uznám za vhodné, môžem to danej osobe povedať aj sama...
2.ľudia radi utekajú pred realitou a ukrutnosťou dnešného sveta...tak prečo nevyužiť aj tento spôsob?
3.už ma nič nenapadá, ale ak by náhodou mal niekto rozumný argument, súhlasím s ním...
ja mám to, odkiaľ sa cítim, že pochádzam a kde sa mi páči a podľa mňa je to milené, lebo niekedy ti to o človeku veľa povie...anpríklad či je zasnený, alebo je kokot
Lebo majú právo byť na internete v anonymite a nezverejnovať svoje údaje. Máš pár jedincov, čo si v pohode do profilu napíšu aj číslo osobného mobilu..
no, pravdupovediac, myslím si, že do toho, kto odkiaľ ste naozaj nie je nikoho nič, ale myslím, že čo sa týka fór, ankiet, blogov a iných príspevkov - ľudí celkom zaujíma, koľko má človek rokov... a vôbec to nie je nepodstatné - vyjadrujete svoje názory, ktoré sú síce poväčšine ovplyvnené vašimi skúsenosťami, ale tie sa zase viažu na váš vek, či chcete, či nie.
Ešte pochopím 11ročné deti, ktoré si dajú, že sú staršie, ale napríklad 19, 23 alebo 27 ročných ľudí (príklad), ktorí si dajú, že majú 7 alebo 45...tak to už nie. Nechápem účel a rozumný dôvod to podľa mňa ani nemá.
@fleur1301 tak to máš pravdu.. vek mám reálny... a miesto môjho bydliska každý nájde vo webke, nakoľko sa otvorene hlásim ku Košiciam.. ale, sranda musí byť...tak nech to nie je také suché..
a máš pravdu, že je čudné ak niekto, kto má 10rokov uvedie, že ma 20 a naopak..
@fxx čo sa ti nepáči? Za druhé - ten vek máš nereálny??? Podľa mňa nie. Tak čo riešiš - teba sa to netýka.
@fylo no, ja neviem, ako ty, ale ja osobne nemám problém zverejniť svoj vek - nehanbím sa zaňho a ani za svoje názory. Rada viem, či sa bavím so starším, mladším, rovesníkom. Príjemne ma prekvapí, keď je niekto na svoj vek vyspelý, viem, kam si mám kategorizovať niekoho, kto je odomňa starší ale správa sa ako decko.
Skrátka - svoje názory a postoje si nazbieral za nejaký čas, a to je tvoj vek.
Ja sa, Vás všetkých spýtam ináč - alebo vlastne tak, ako som sa pýtala na začiatku - má to nejaký dôvod, že si neuvádzate svoj vek? Nemáte normálny, rozumný dôvod? Jediné, čo mi viete odpovedať je "a prečo áno?" - to nie je dôvod. To je odpovedanie otázkou ta otázku.
Bola som zvedavá na normálnu odpoveď. Stále som ju nedostala.
a ešte k @26 , môžem sa ťa opýtať,prečo tu nemáš zverejnené aj svoje priezvisko alebo telefonne čislo? máš na to nejaký normálny rozumný dôvod? e-mail tam predsa uvedený máš
Ja mám pravý vek - no super- určite by som chcela mať viac a asi pre to si ľudia dávajú vyššie čísla. Tý, ktorý si dávajú nižšie, chcú mať menej Alebo len jednoducho sranda. A bydlisko si nezverejňujem, pretože som tu anonymne a ani foto preto nemám. Len toľko k tomu
Vek mam skutočný a miesto si vždy mením lebo neznaášam to odkial pochádzam a keby to niekoho velmi zaujimalo tak sa ma na to moze opytat. A mne to nevadí nech si každý píse co chce
@fleur1301 a ty preco nemas napisane miesto odkial pochadzas? tak to by si si mohla tiez rovno napisat nejake fiktivne, ved to je to iste, tiez nevieme odkial si
Takisto nepovazujem za potrebne verejne propagovat obec, kde byvam . Skutocny vek zdielam (dokonca mi je napomocny, ked obcas zabudnem, kolko presne to mam rokov - stava sa) a vlastne.. o mojich bydliskach vie kazdy, s kym si isty cas pisem, alebo sa k tomu nejako zavedie tema.
A to, co mam napisane namiesto miesta, ma zas hlboky, sukromny charakter, takze sa to tak skoro menit nechystam .
Budem písať asi najmä za seba Ono je to vlastne jednoduché, chcem tu mať čo najviac anonymity.
Vek sa NEuvádzať jednoducho nedá, preto jediná možnosť ako ho skryť je uviesť nejaký čo najnepravdepodobnejší. A vek je aspoň pre mňa úplne nepodstatný údaj. Raz ho tu mám uvedený, raz nie.
Mesto som si nechala, teda 2 miesta Ak niekto svoje mesto neuvedie, tak jednoducho nechce aby ostatní vedeli kde býva, alebo jednoducho to nepokladá za podstatný údaj a miesto toho použije niečo, čo ho možno charakterizuje lepšie a krajšie, alebo zaujímavejšie než mesto bydliska.
To je to isté, akoby si sa pýtala, prečo tu niekto nemá vlastnú fotku.
@luc.ka ved ani ty to tam nemas ale nevadi a pokial ide o to ze hovoris ze to nie je to iste tak s tebou nemozem suhlasit pretoze ked tam ma niekto len nejake fiktivne miesto alebo ziadne ,tak z toho sa aj tak nedozvieme ze odkial ten clovek je ci nie ?
@flyleaf prečítaj si prosím @10 nechce sa mi opakovať.
a ja to tam nemám preto, lebo mi to vadilo v cssku, veľké bolo potom to pole, a nevedela som ho posunúť. stačí ti to, aby si mala dušu na mieste? a som z bratislavy, a je mi šuma fuk, či to niekoho zaujíma, alebo nie.
ja tiež uvedenie bydliska považujem za zbytočné, a preto chápem, keď si ho tam niekto nenapíše. čo nechápem, je načo si tam napíše štvrtý oblak od 5 kométy smerom na čiernu dieru.
celkovo nechápem, že majú poniektorí potrebu vypĺňať každú kolónku, len preto, že tam je. aj za cenu, že tam napíšu sprostosti. šak keď nechcem, aby sa niečo vedelo, tak to proste nebudem vypĺňať.
mna to vobec netankuje ze ludia vedia kde byvam a kolko mam rokov. niekedy mi to vadi a tak to na chvilu zmazem z recesie, ale vacsinou to vratim spat. mavam zachvaty tajomnosti
lebo je to tak asi na každej socialnej sieti a tým ktorým to chcem povedať alebo ich poznám to poviem a inak ani ja občas nechápem,čo všetko ľudia vymyslia
@fleur1301 - keby som sa hanbil za svoje názory, tak ich sem nepíšem.
Ja sa porozprávam s hocikým a je mi jedno či má trinásť, či päťdesiat. A bud si rozumieme, máme si čo povedať alebo si nemáme čo povedať. Bud mi jeho názory sedia, súhlasím s nimi, alebo ich považujem za nesprávne. V oboch prípadoch je vek irelevantný, obyčajné číslo, ktoré nehovorí nič o kvalite názoru, ani o človeku samotnom.
Tak ako v @5. A halvne nevidím dôvod mať vycapené, odkiaľ pochádzam. Ale netajím to... veď kto moje mesto pozná vie a nemám problém to povedať... Trochu kreativity občas nezaškodí, kým sa dá Nemusíme mať všetci rovnako Bratislava, Žilina, Košice... a ja tam mám napísané to, čo cítim a čo u mňa v meste hľadám
@fleur1301 ja mám reálny vek, mimo iné a okrem toho, keď mi niekto napíše TSku a normálne sa spýta, tak nemám problém to povedať...mesto mám nacapené priamo v nicku, tak načo ho písať dvakrát. v tomto súhlasím s @mardzerin , trochu kreativity nezaškodí.
@flyleaf ok, vezmi si to inak - je to celkom normálne, skrátka sú ľudia, ktorí s tým problém nemajú - ako napríklad ja, alebo @marttina , a keď je pre mňa normálne, že si to uvediem, tak sa mi zdá nepochopiteľné, že niekto chce byť v anonymite zrovna takýmto spôsobom.
Ani ja nemám problém sa porozprávať s hocikým. Ale osobne si myslím, že v anonymite sa môže každý udržiavať aj iným spôsobom - zrovna vek a nijaká iná indícia - to asi nepomôže nikomu zistiť, kto si. Druhá vec je, že keď sa s niekým rozprávaš osobne, vieš si ho vekovo zaradiť, aj keď presný vek nepoznáš. Asi ti bude jasné, že keď te tá osoba staršia, vráskavá a šedivá, nebude mať 10 rokov, však?
Ak ste sa niektorí nedočítali v mojich komentoch už k tomuto fóru, uznala som, že bydlisko je naozaj zbytočné, ale ten vek ma štve.
A všetkým, ktorí ste napísali veci v zmysle "prečo by malo niekoho zaujímať, odkiaľ som a koľko mám rokov", alebo mi odpovedali otázkami a zbytočne ma osočovali, za to, že mám iný názor, ako vy, ďakujem vám veľmi pekne, ale vaše názory boli úplne zbytočné. Pýtala som si rozumný dôvod. A tých tu bolo žalostne málo.
@fleur1301 Anonymita pre mňa znamená udávať čo najmenej údajov o sebe, je jedno akých. A ak by tu bola možnosť skryť fotografie, tak by som to asi spravila. Minimálne na nejakú dobu určite. Lenže ak ich vymažem a náhodou si to raz rozmyslím, už sa mi určite nebude chcieť ich sem znovu vkladať, vyberať, upravovať veľkosť...
mne sa to páči hej je to únik možno z reality z ktorej sa utiecť nedá pre nás lepší pocit ..možno niečo také kde by sme chceli byť alebo čo sa nám páči dôvodov je veľa ale čo je rozumné ako pre koho ??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
2.ľudia radi utekajú pred realitou a ukrutnosťou dnešného sveta...tak prečo nevyužiť aj tento spôsob?
3.už ma nič nenapadá, ale ak by náhodou mal niekto rozumný argument, súhlasím s ním...
Ešte pochopím 11ročné deti, ktoré si dajú, že sú staršie, ale napríklad 19, 23 alebo 27 ročných ľudí (príklad), ktorí si dajú, že majú 7 alebo 45...tak to už nie. Nechápem účel a rozumný dôvod to podľa mňa ani nemá.
@fylo , @marleymt , nesúhlasím.
@luc.ka , @mm47 , @strommen2428 ďakujem
@schizoofrenik , @nathalicatko - myslím, že vy aj keď máte fiktívne mestá/miesta, vek máte reálny, a to ma, pravdupovediac, zaujíma viac
@etelnair - miláčku, veď podľa tvojich reakcií ani nikto nepochybuje, že si dvanásťročné decko, aj keď s dosť úbohým slovníkom na tento vek
-.-
a s tým bydliskom, to skutočne, keď chce niekto vedieť tak sa spýta...inak je to tu nepotrebné asi ako telefónne číslo
a máš pravdu, že je čudné ak niekto, kto má 10rokov uvedie, že ma 20 a naopak..
aj keď je to všetko na uvážení danej osoby..
.. s tým samozrejme súhlasím. Ale čo to má spoločné s tým, že tu niekto vek má, alebo nemá?
@fylo no, ja neviem, ako ty, ale ja osobne nemám problém zverejniť svoj vek - nehanbím sa zaňho a ani za svoje názory. Rada viem, či sa bavím so starším, mladším, rovesníkom. Príjemne ma prekvapí, keď je niekto na svoj vek vyspelý, viem, kam si mám kategorizovať niekoho, kto je odomňa starší ale správa sa ako decko.
Skrátka - svoje názory a postoje si nazbieral za nejaký čas, a to je tvoj vek.
Ja sa, Vás všetkých spýtam ináč - alebo vlastne tak, ako som sa pýtala na začiatku - má to nejaký dôvod, že si neuvádzate svoj vek? Nemáte normálny, rozumný dôvod? Jediné, čo mi viete odpovedať je "a prečo áno?" - to nie je dôvod. To je odpovedanie otázkou ta otázku.
Bola som zvedavá na normálnu odpoveď. Stále som ju nedostala.
A to, co mam napisane namiesto miesta, ma zas hlboky, sukromny charakter, takze sa to tak skoro menit nechystam .
Vek sa NEuvádzať jednoducho nedá, preto jediná možnosť ako ho skryť je uviesť nejaký čo najnepravdepodobnejší. A vek je aspoň pre mňa úplne nepodstatný údaj. Raz ho tu mám uvedený, raz nie.
Mesto som si nechala, teda 2 miesta Ak niekto svoje mesto neuvedie, tak jednoducho nechce aby ostatní vedeli kde býva, alebo jednoducho to nepokladá za podstatný údaj a miesto toho použije niečo, čo ho možno charakterizuje lepšie a krajšie, alebo zaujímavejšie než mesto bydliska.
To je to isté, akoby si sa pýtala, prečo tu niekto nemá vlastnú fotku.
@flyleaf ved tam ma jasne napisane, ze z BA
a ja to tam nemám preto, lebo mi to vadilo v cssku, veľké bolo potom to pole, a nevedela som ho posunúť. stačí ti to, aby si mala dušu na mieste? a som z bratislavy, a je mi šuma fuk, či to niekoho zaujíma, alebo nie.
ja tiež uvedenie bydliska považujem za zbytočné, a preto chápem, keď si ho tam niekto nenapíše. čo nechápem, je načo si tam napíše štvrtý oblak od 5 kométy smerom na čiernu dieru.
Ja sa porozprávam s hocikým a je mi jedno či má trinásť, či päťdesiat. A bud si rozumieme, máme si čo povedať alebo si nemáme čo povedať. Bud mi jeho názory sedia, súhlasím s nimi, alebo ich považujem za nesprávne. V oboch prípadoch je vek irelevantný, obyčajné číslo, ktoré nehovorí nič o kvalite názoru, ani o človeku samotnom.
@fxx vôbec nie.
@flyleaf ok, vezmi si to inak - je to celkom normálne, skrátka sú ľudia, ktorí s tým problém nemajú - ako napríklad ja, alebo @marttina , a keď je pre mňa normálne, že si to uvediem, tak sa mi zdá nepochopiteľné, že niekto chce byť v anonymite zrovna takýmto spôsobom.
Ani ja nemám problém sa porozprávať s hocikým. Ale osobne si myslím, že v anonymite sa môže každý udržiavať aj iným spôsobom - zrovna vek a nijaká iná indícia - to asi nepomôže nikomu zistiť, kto si. Druhá vec je, že keď sa s niekým rozprávaš osobne, vieš si ho vekovo zaradiť, aj keď presný vek nepoznáš. Asi ti bude jasné, že keď te tá osoba staršia, vráskavá a šedivá, nebude mať 10 rokov, však?
Ak ste sa niektorí nedočítali v mojich komentoch už k tomuto fóru, uznala som, že bydlisko je naozaj zbytočné, ale ten vek ma štve.
A všetkým, ktorí ste napísali veci v zmysle "prečo by malo niekoho zaujímať, odkiaľ som a koľko mám rokov", alebo mi odpovedali otázkami a zbytočne ma osočovali, za to, že mám iný názor, ako vy, ďakujem vám veľmi pekne, ale vaše názory boli úplne zbytočné. Pýtala som si rozumný dôvod. A tých tu bolo žalostne málo.
@antifunebracka ďakujem
@fleur1301 chnapeme sa