Ahojte, ako už možno niektorí viete som kresťan a gay. Možno si niekto z vás pomyslí, že tieto 2 slová nejdú dokopy, ale opak je pravdou. Nechcem sa tu vychvalovať mojou orientáciou, to vôbec nie. Chcem sa len spýtať na váš názor, čo si o tom myslíte. Už
Zabudol som napísať, že už som sa veľakrát modlil k Bohu a prosil som pána Ježiša aby ma vyslobodil s homosexuality, ale čím viac som sa modlil, tým viac sa mi začali páčiť chlapci. Teraz sa modlím za to, aby to prijali moji rodičia. Viem, že to nebude jednoduché im to oznámiť, ale musím bojovať za svoje šťastie. "Iba v tedy budeš šťastný, ak budeš sám sebou"
Biblia nám jednoznačne hovorí, že homosexualita je hriech (Genesis 19:1-13; Levitikus 18:22; Rímskym 1:26-27; 1 Korintským 6:9). Rímskym 1:26-27 konkrétne učí, že homosexualita je výsledkom neposlušnosti a zaprenia Boha. Keď človek zotrváva v hriechu a nevere, Biblia nám hovorí, že Boh ho nechá “prepadnúť” ešte horším a ohavnejším hriechom, aby videli nezmyselnosť a beznádejnosť života bez Boha. 1 Korintským 6:9 hovorí, že homosexuálni “hriešnici” nezdedia kráľovstvo Božie.
Boh nestvoril človeka s homosexuálnymi túžbami. Biblia nám hovorí, že človek sa stáva homosexuálom v dôsledku hriechu (Rímskym 1:24-27), a v konečnom dôsledku z vlastnej vôle. Človek sa môže narodiť so sklonmi k homosexualite tak, ako sa môže narodiť s násilníckymi sklonmi a náchylnosťou k iným hriechom. Toto však neospravedlňuje človeka, keď si zvolí hriech tým, že sa poddá svojim hriešnym túžbam. Ak sa človek narodí so sklonmi k hnevu / zúrivosti, dáva mu to právo vzdať sa týmto sklonom? Pravdaže nie! Rovnako to platí aj v prípade homosexuality.
Avšak Biblia neopisuje homosexualitu ako “väčší” hriech ako sú ostatné. Všetky hriechy urážajú Boha. Homosexualita je jednou z mnohých vecí vymenovaných v 1 Korintským 6:9-10, ktoré bránia človeku vstúpiť do Božieho kráľovstva. Podľa Biblie je Božie odpustenie dostupné rovnako homosexuálovi ako aj cudzoložníkovi, modlárovi, vrahovi, zlodejovi, atď. Boh tiež zasľubuje silu zvíťaziť nad hriechom vrátane homosexuality všetkým, ktorí uveria v Ježiša Krista a chcú byť spasení (1 Korintským 6:11; 2 Korintským 5:17).
takže tak....
žiť môžeš s druhým mužom, zdieľať s ním svoje radosti aj starosti....
nie však v telesných radovánkach, sex, orgie a podobné náležitosti...
(a prečo mám dojem, že tie fota v tom nicku..... sú tvoje
@4 rodičom by som to ešte nehovoril, až vtedy, keď nastane vhodna chvíľa...
za predpokladu, že si nevodíš "priateľov" do domu a začína sa to zdať podivné aj tvojím rodičom...
@zajkousko je mi jedno co hovori biblia. Clovek sa stava homosexualom pri urcitom vyvoji v maternici, este predtym nez prvykrat otvori oci a nie teda dosledkom nejakeho hriechu.
Tuna sa biblia myli, rovnako ako sa myli Leviticus tam kde hovori, ze homosexualov (praktikujucich sex) treba popravit kamenovanim, alebo ako sa myli tam kde hovori, ze nesmies nosit oblecenie z dvoch odlisnych kozusin/materialov a podobne. Uz by trebalo prestat zit podla nejakej univerzalnej knizky starej 3000 rokov a zacat zit podla toho ako svet vyzera dnes. Lebo to co vtedy bolo hriechom dneska uz nie je a naopak. Stav sa so mnou o co chces, ze viem spravit nieco vyslovene zle, bez toho aby som porusil jedinu vec co sa pise v biblii. Ba co viac, mozem niekoho zabit, bez toho aby som porusil cokolvek co sa tam pise.
@zajkousko nad Boha sa nestaviam, ale nebudem zit podla nespolahlivej knihy, ktoru napisal nejaky clovek. Aj keby mu ju diktoval Boh, tak nikde neni zarucene, ze je to ultimatna prirucka na zivot.
Boh mi dal svedomie, ktore mi dostacuje k tomu, aby som bol schopny zit spravne. Biblia je zachranna prirucka pre ludi, ktori maju slobodnu volu a nevedia s nou narabat.
nevidím na tom nič zlé, fajn si kresťan veríš v Boha a si gay, podla mňa za to ani do pekla nepôjdeš ani nijak inak zatratený nebudeš
ži ako chceš žiť a nájdi si partnera a ľúb ho, všetci kresťania sa oháňajú láskou, a láska je láska takže nemaj výčitky svedomia len preto, že si na rovnaké pohlavie
nejdem to cele citat. ja osobne nemam nic proti krestanom ani homosexualom, krestania su casto spravni ludia, ktori zakotvili pri prvej viere, ktoru nasli alebo im bola vstepovana od malicka a zostali pri nej. ja o samotnom krestanstve az tak vela neviem, ale viem, ze zakladna idea nie je zla, aj ked ju kopec dnesnych "krestanov" deformuje.
"to len vy heterosexuáli môžete žiť s tým koho milujete a nás Boh odsúdi? "
mozno je nacase, aby si sa porozhliadol po inej viere. nemal by si mat pocit toho, ze ta nejaka imaginarna postavicka odsudi, len kvoli tomu, ze mas inu sexualnu orientaciu, ako vacsina.
ale podla mojho skromneho nazoru - ak boh existuje, tak urcite nebude sudit ludi podla orientacie. dolezite je zit tak, aby si nikomu neublizoval. a laskou k sebe (vekom) rovnemu, len rovnakeho pohlavia, neublizujes nikomu.
správne si to napísal máš slobodnu vôľu, preto rob podľa svojho vedomia a svedomia...
(napokon raz sa určite dozvieš či si konal správne)...
určite chceš byť dokonalý, ale počítaj aj s tým, že sa môžeš mýliť a zostať v neistote či konáš správne veru nie je dobrý pocit, pretože potom je už iba plač a škrípanie zubov ....
ja sa držím 10. Božích prikázani a tam je jasne napísané NEZOSMILNÍŠ !
@zajkousko nechcem byt dokonaly ani to tak neberiem, kazdy je hriesny, poznam kopec lepsich ludi ako som ja, ale ja sa rozhodujem podla svedomia a doteraz mi to celkom funguje a som relativne stastny.
Ja som sice hetero, takze nevim ake to je musiet skryvat svoje pocity, ale urcite si viem predstavit aj geja co zije uplne slusny krestansky zivot. Prikazania ti hovoria, ze ak vidis niekoho co kona hriech, tak ho mas upozornit, ale v tom pripade by som zacal u ludi co konaju skutocne zlo - nasilie na zenach a detoch a podobne veci. Preco sa krestania neangazuju v takychto veciach, ale seru sa do slabych ludi ako su homosexuali? Aha! Koho by malo trapit svedomie? Prave tych ludi co prenasleduju nevinnych. Kazdy den narazim na nejaky kec, ktory nadava na gejov alebo pouziva pojem "buzerant" ako nadavku. A kde su ti ludia vtedy, ked otec alkoholik doma mlati svoje deti a zenu? Vies kolko rodin takto zije v strachu z vlastneho otca? Ovela viac rodin to nici ako nejaki homosexuali. Fakt sa nad tym zamysli, lebo ja som sa nad tym zamyslel, a prislo mi z toho velmi smutno, ked som si predstavil vsetky tie deti.
a myslím si, že je hlúpe žiť pozemský život tak, aby si sa mal potom v tom ďalšom (čo nikde nie je potvrdené, že nejaký ďalší je) dobre maj sa dobre tu inak celkom súhlasím so @16
nečítala som to, ale nemôžete myslieť vážne, že kvôli náboženstvu pôjdete proti sebe, tak ako ty, tak ako to urobil zajko, tak ako to urobilo určite mnoho ľudí.
človek nedokáže žiť bez iných. a sex proste patrí k životu a nemôže mi žiadny kresťan povedať opak, lebo keby tomu tak nebolo, tak ani on tu nie je.
a čo by malo byť zlé na tom, že nejaký homosexuál má sex s človekom, ktorého miluje?
čo by na tom malo vadiť bohu?
ak niekto stále verí, že boh ho zatratí alebo čo, keď sa vyspí s osobou rovnakého pohlavia tak ja neviem už.
prečo nosíte oblečenie, keď vás boh stvoril nahých? to nie je hriech, nejdete tým proti jeho rozhodnutiu? proti jeho činom?
ak boh tvorí ľudí, tak tvorí aj homosexuálov, nakoľko sa to deje už počas vnútromaternicového vývinu a nemyslím si, že by bol taký zákerák, aby z niekoho spravil homosexuála a povedal si, že ho ide celý pozemský život pokúšať, že koľko toho vydrží. to je proste pritiahnuté za vlasy.
ty aky si múdra, nehovor za Boha čo bude a čo nebude po smrti s ním...
každy kresťan ma dodržiavať 10. Božích prikázani a žiadne novoty čo tu píšeš nemaju opodstatnenie pred Bohom...
povyšuješ ľudské záujmiy pred Božími prikazaniami, a to je veľmi zle a ťažký hriech!
to čo si o homosexualite myslím ja je bezpredmetné vzhľadom na tému ... a všeobecne tiež, nejde o to čo to je, alebo ako to beriem ... ide o to že ja vás nesúdim a ani súdiť nebudem, pretože sa jedná o niečo čo vnútorne cítite a nikomu tým neubližujete ... to je celé a prajem si aby sa takto chovali všetci ľudia, aby dokázali tolerovať odlišnosti ktoré nespôsobujú deštrukciu iných ľudí alebo systémov ...
homosexuálne partnerstvá z ohladom na výchovu dieťaťa to už je vec iná, na inú debatu ... ale čo sa týka lásky, máte moje požehnanie
Krestania odsudzuju homosexualitu, ale "klanajte sa bohu, nevyvysujte sa nad neho" je ciste sadisticke spravanie. Ako vsade aj tu plati pravidlo, najviac sa ozivaju ti, ktori sami maju problem. bodka.
Prečítaj si toto
Biblia opisuje túto vec ako hriech teda zlo preto, že sa to vníma ako určité vnútorné zranenie spôsobené hriešnosťou ľudstva, inými hriechmi. A toto zranenie spôsobuje, že sa to prieči prirodzenému zákonu o tom, že nový človek sa počne len spojením muža a ženy.
Hriechom je zlo, ktoré človeku ubližuje, ktoré mení jeho správanie na zlé. @nattyy
Väčšina ľudí si predstavuje pod slovom homosexuál iba tých, čo behajú po námestiach v slipoch, predvádzajú sa, mávajú dúhovými vlajkami a podobne, a potom nastáva to všeobecné zhnusenie, ktoré padá na všetkých. Skutočnosť je ale iná, a to si veľa ľudí neuvedomuje, že väčšina homosexuálov sú skôr utiahnutí introverti vzhľadom k prevládajúcej všeobecnej nenávisti. A teraz k otázke, svedomie je to, čo ti povie, čo je správne a čo nie. Vo svete sú miliardy ľudí a veľa z nich nečítalo Bibliu, ale vedia, čo je dobré a čo zlé. Princíp je pre všetkých rovnaký. Boh je v každom z nás. Boh je tvoje svedomie. Boh je všetko, čo vidíš okolo seba, aj ty sám, celý vesmír. Ľúbiť niekoho nie je hriech. Nenávisť je hriech, láska nie je hriech. Ale láska nie je sex. Lebo ten, kto vedie vzťah s rovnakým, či opačným pohlavím len pre sex, vtedy to je hriech. A nakoniec otázka: Čo je väčší "hriech" láska k rovnakému pohlaviu alebo nenávisť homofóba ? Je vlastne možné pokladať lásku (nie sex) za hriech ?
@zajkousko tak neviem v akej miere sa analyzuješ a sleduješ sa naprieč vekom, ale povedal by som, že ako homosexuál by si mal vedieť, z čoho tvoja orientácia pramení, či je to len voľba alebo si sa do toho narodil a nemôžeš to ovplyvniť.
Takýto komentár @5 by som pochopil, ak by ho napísal nejaký pubertálny výrastok, ktorý sa hľadá a nie je tak celkom stotožnený so sebou. Keď si však spomínam na tvoj starý nick, nemyslím si, že si nebol s vecami vyrovnaný - za to @5 akoby písal zakomplexovaný človek s adeficitom sebavedomia
neviem čím všetkým si si prešiel, ale aspoň podľa prejavu si nemyslím, že tvoj postoj ku takýmto veciam bude viesť ku hlbšej spokojnosti a vyrovanosti - ale to je tvoja vec a vieš to sám najlepšie
máš pravdu, viem to najlepšie čím som bol a kým som sa stal....
a neľutujem, čo si myslia druhí o mne, ale zároveň ich ľutujem, že sú maloverní, bez pevnej vôle a hľadajú šťastie v materiálnom svete v pochybných kamarátoch, grogách, sexe a nevedia si usporiadať svoj život, lebo zabudli na toho kto ich stvoril a všetko ostatné je prednejšie...
naučil som sa hovoriť pravdu a neklamať, to je môj sľub k Ježišovi Kristovi...
nikdy nebudem robiť zo seba to čo som není a pritakávať takým, ktorí nevedia o živote ani veľké F, radšej to pretrpím a zostanem čistý tak, ako je aj teraz tomu, som šťastný a teším sa, že som to dokázal
Celé kresťanstvo je úplne na hlavu...ako ja nemám nič prosti veriacim neriešim ich ani nič nech si veria v čo chcú ale keď niekomu biblia káže úplné sprostosti a dotyčný kvôli tomu si musí odopierat normálne veci tak to už fakt nechápem...ako homosexuál sa človek už narodí a nevidím dôvod prečo by si maj byť smutný kvôli tomu že si aj ty,určite za to nezhoriš v pekle....ako trebalo by si uvedomiť že je to riadna blbosť keď niekto naozaj verí že za nejaké prehrešky nás budú v kotli čerti variť...sme v 21.storočí už by mali mať ľudia trochu rozumnejšie premýšľať
Ja si tiez myslim, ze je to geneticke, neda sa s tym nic robit a uz vobec by za to ludia nemali odsudzovat. Ja som tiez veriaca a nedovolim si posudzovat, kto dostane vecny zivot alebo peklo.
A ked sa hovori o tom, ze ok, ked si homosexual,ale nepraktizuje sex, ani nic take telesne. Podla mna je to blbost, ked to krestania tak zdoraznuju.
Ako sa tu uz povedalo, hriech je hriech. Boh nerozlisuje medzi malymi,ci velkymi hriechmi. Preto je podla mna uplne od veci, homosexualovi povedat, ze vsetko je ok,pokial nepraktizuje.
Je to iste ako keby som ti ja povedala, ze ok si hriesny clovek, ale nepraktizuj to, nezmyslaj zle, nevymen cas s panom Bohom za posedenie pri pive, alebo neukradni nieco. Krestania robime prehresky, aj velakrat vedome plynuce z nasej pychy. Preto nerozumiem, ked my mozme, ale homosexualovi povieme, ze ok, ale nepraktizuj to. Je to strasne pokrytecke.
Preto by som ti odkazala. Miluj koho milujes,ale vo vsetkej slusnosti a bazni pred Bohom. Spravaj sa a zi s muzom tak ako to kaze Boh, ako keby si zil so zenou.
no moja zlatá, prečítaj si ešte raz čo sa píše v Písme svätom...
ty jednoduchu spochybňuješ samotného Boha a legalizuješ hriech...
ak tento mládenec ma rád nejakého priateľa nech ho má, ja mu to nezakazujem a ani Biblia...
len nech preboha nepraktizuje telesný styk....
ak si hetero orientovaná a žiješ na kope s iným mužom a striedaš ich ako počasie, myslíš si, že ty si pred Bohom aká?!...
si cudzoložnica a dopúšťaš sa ťažkého hriechu a to nemusíš byť ani lesba...(myslel som ako príklad)
10.-toro Božích prikázamní jasne hovorí v 6 bode NEZOSMILNÍŠ !!!
a to je jedno či si hetero alebo homo...
Láska je najväčší dar od Boha, je to podstata ľudskej rasy pre ktorú ju Boh stvoril...
láska sa však nesmie zneužívať v telesnom smilstve....
Ahoj!
Ak by si niekedy potreboval niekoho na dopisovanie si, budem ti k dispozícií. A budem rád ak sa mi podarí nejako ťa povzbudiť, lebo viem čo asi prežívaš.
Vačšina normálnych ľudí ťa nebude odsudzovať na základe orientácie ani vyznania, no neviem neviem či je správne podporovať vierovyznanie ktoré je zasadne proti gayom, orientáciu si nevybereš, náboženstvo hej. No pokiaĺ máš pocit že aj na základe tvojej snahy a modlidieb si stále teplejší a teplejší, možno má ten hore s tebou taký zámer #NOHOMO
@yoss
Ono je to pekné, čo píšeš, ale ak si muž a máš penis, vieš, že ak niekoho miluješ, ťažko s ním nebudeš súložiť. Zasa nemôžeš homosexuálov stavať do roly, že milujte sa, ale nesexujte. Problematika má hlbší rozmer než len strach, sex, smútok či bláznivý Pride.
Ja si osobne mislim že ludia ktory maju radi svoje vlastne pohlavie (chlap miluje chlapa) niesu odlišni od ostatnych ľudí ved čo je na tom hrozne že si gej? Nemaj vičitky svedomia a ked si verny partnerovy tak to je dobre nehambi sa za to ja proti gejom nič nemam
@smult je to starý príspevok ale nedá mi to. Sú dva druhy gayov jeden z nich je normálny to sú ty ktorým sa proste páčia chlapci snažia dá toho zbaviť a mať normálny život. Potom je este jeden tiež dá mu páčia chlapci ale on išiel do terénu hľadať si frajera a robiť s ním ... nechcel som sa k tomu priznávať ale aj ja som bol niekedy buzerant ale nechodil som z nikým. Prešiel taký rok a už som skoro vyliečení mám ešte nejaké sklony k tomu jediné čo so mnou počas toho stalo je to že je zo metrosexusal a to mi nevadí. A homosexualita je tazky hriech je vzbura proti Ježišovi lebo na začiatku stvoril adama a evu a nie adama a adama ani evu evu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Biblia nám jednoznačne hovorí, že homosexualita je hriech (Genesis 19:1-13; Levitikus 18:22; Rímskym 1:26-27; 1 Korintským 6:9). Rímskym 1:26-27 konkrétne učí, že homosexualita je výsledkom neposlušnosti a zaprenia Boha. Keď človek zotrváva v hriechu a nevere, Biblia nám hovorí, že Boh ho nechá “prepadnúť” ešte horším a ohavnejším hriechom, aby videli nezmyselnosť a beznádejnosť života bez Boha. 1 Korintským 6:9 hovorí, že homosexuálni “hriešnici” nezdedia kráľovstvo Božie.
Boh nestvoril človeka s homosexuálnymi túžbami. Biblia nám hovorí, že človek sa stáva homosexuálom v dôsledku hriechu (Rímskym 1:24-27), a v konečnom dôsledku z vlastnej vôle. Človek sa môže narodiť so sklonmi k homosexualite tak, ako sa môže narodiť s násilníckymi sklonmi a náchylnosťou k iným hriechom. Toto však neospravedlňuje človeka, keď si zvolí hriech tým, že sa poddá svojim hriešnym túžbam. Ak sa človek narodí so sklonmi k hnevu / zúrivosti, dáva mu to právo vzdať sa týmto sklonom? Pravdaže nie! Rovnako to platí aj v prípade homosexuality.
Avšak Biblia neopisuje homosexualitu ako “väčší” hriech ako sú ostatné. Všetky hriechy urážajú Boha. Homosexualita je jednou z mnohých vecí vymenovaných v 1 Korintským 6:9-10, ktoré bránia človeku vstúpiť do Božieho kráľovstva. Podľa Biblie je Božie odpustenie dostupné rovnako homosexuálovi ako aj cudzoložníkovi, modlárovi, vrahovi, zlodejovi, atď. Boh tiež zasľubuje silu zvíťaziť nad hriechom vrátane homosexuality všetkým, ktorí uveria v Ježiša Krista a chcú byť spasení (1 Korintským 6:11; 2 Korintským 5:17).
takže tak....
žiť môžeš s druhým mužom, zdieľať s ním svoje radosti aj starosti....
nie však v telesných radovánkach, sex, orgie a podobné náležitosti...
(a prečo mám dojem, že tie fota v tom nicku..... sú tvoje
@4 rodičom by som to ešte nehovoril, až vtedy, keď nastane vhodna chvíľa...
za predpokladu, že si nevodíš "priateľov" do domu a začína sa to zdať podivné aj tvojím rodičom...
Tuna sa biblia myli, rovnako ako sa myli Leviticus tam kde hovori, ze homosexualov (praktikujucich sex) treba popravit kamenovanim, alebo ako sa myli tam kde hovori, ze nesmies nosit oblecenie z dvoch odlisnych kozusin/materialov a podobne. Uz by trebalo prestat zit podla nejakej univerzalnej knizky starej 3000 rokov a zacat zit podla toho ako svet vyzera dnes. Lebo to co vtedy bolo hriechom dneska uz nie je a naopak. Stav sa so mnou o co chces, ze viem spravit nieco vyslovene zle, bez toho aby som porusil jedinu vec co sa pise v biblii. Ba co viac, mozem niekoho zabit, bez toho aby som porusil cokolvek co sa tam pise.
staviaš sa nad Boha, čo sa rovna pýche a konečnému zatrateniu
Boh mi dal svedomie, ktore mi dostacuje k tomu, aby som bol schopny zit spravne. Biblia je zachranna prirucka pre ludi, ktori maju slobodnu volu a nevedia s nou narabat.
ži ako chceš žiť a nájdi si partnera a ľúb ho, všetci kresťania sa oháňajú láskou, a láska je láska takže nemaj výčitky svedomia len preto, že si na rovnaké pohlavie
"to len vy heterosexuáli môžete žiť s tým koho milujete a nás Boh odsúdi? "
mozno je nacase, aby si sa porozhliadol po inej viere. nemal by si mat pocit toho, ze ta nejaka imaginarna postavicka odsudi, len kvoli tomu, ze mas inu sexualnu orientaciu, ako vacsina.
ale podla mojho skromneho nazoru - ak boh existuje, tak urcite nebude sudit ludi podla orientacie. dolezite je zit tak, aby si nikomu neublizoval. a laskou k sebe (vekom) rovnemu, len rovnakeho pohlavia, neublizujes nikomu.
správne si to napísal máš slobodnu vôľu, preto rob podľa svojho vedomia a svedomia...
(napokon raz sa určite dozvieš či si konal správne)...
určite chceš byť dokonalý, ale počítaj aj s tým, že sa môžeš mýliť a zostať v neistote či konáš správne veru nie je dobrý pocit, pretože potom je už iba plač a škrípanie zubov ....
ja sa držím 10. Božích prikázani a tam je jasne napísané NEZOSMILNÍŠ !
Ja som sice hetero, takze nevim ake to je musiet skryvat svoje pocity, ale urcite si viem predstavit aj geja co zije uplne slusny krestansky zivot. Prikazania ti hovoria, ze ak vidis niekoho co kona hriech, tak ho mas upozornit, ale v tom pripade by som zacal u ludi co konaju skutocne zlo - nasilie na zenach a detoch a podobne veci. Preco sa krestania neangazuju v takychto veciach, ale seru sa do slabych ludi ako su homosexuali? Aha! Koho by malo trapit svedomie? Prave tych ludi co prenasleduju nevinnych. Kazdy den narazim na nejaky kec, ktory nadava na gejov alebo pouziva pojem "buzerant" ako nadavku. A kde su ti ludia vtedy, ked otec alkoholik doma mlati svoje deti a zenu? Vies kolko rodin takto zije v strachu z vlastneho otca? Ovela viac rodin to nici ako nejaki homosexuali. Fakt sa nad tym zamysli, lebo ja som sa nad tym zamyslel, a prislo mi z toho velmi smutno, ked som si predstavil vsetky tie deti.
človek nedokáže žiť bez iných. a sex proste patrí k životu a nemôže mi žiadny kresťan povedať opak, lebo keby tomu tak nebolo, tak ani on tu nie je.
a čo by malo byť zlé na tom, že nejaký homosexuál má sex s človekom, ktorého miluje?
čo by na tom malo vadiť bohu?
ak niekto stále verí, že boh ho zatratí alebo čo, keď sa vyspí s osobou rovnakého pohlavia tak ja neviem už.
prečo nosíte oblečenie, keď vás boh stvoril nahých? to nie je hriech, nejdete tým proti jeho rozhodnutiu? proti jeho činom?
ak boh tvorí ľudí, tak tvorí aj homosexuálov, nakoľko sa to deje už počas vnútromaternicového vývinu a nemyslím si, že by bol taký zákerák, aby z niekoho spravil homosexuála a povedal si, že ho ide celý pozemský život pokúšať, že koľko toho vydrží. to je proste pritiahnuté za vlasy.
ty aky si múdra, nehovor za Boha čo bude a čo nebude po smrti s ním...
každy kresťan ma dodržiavať 10. Božích prikázani a žiadne novoty čo tu píšeš nemaju opodstatnenie pred Bohom...
povyšuješ ľudské záujmiy pred Božími prikazaniami, a to je veľmi zle a ťažký hriech!
ešte nie, je to iba návrh!
homosexuálne partnerstvá z ohladom na výchovu dieťaťa to už je vec iná, na inú debatu ... ale čo sa týka lásky, máte moje požehnanie
Biblia opisuje túto vec ako hriech teda zlo preto, že sa to vníma ako určité vnútorné zranenie spôsobené hriešnosťou ľudstva, inými hriechmi. A toto zranenie spôsobuje, že sa to prieči prirodzenému zákonu o tom, že nový človek sa počne len spojením muža a ženy.
Hriechom je zlo, ktoré človeku ubližuje, ktoré mení jeho správanie na zlé. @nattyy
» kbs.sk/obsah/sekcia/h/...
Len skoda, ze spojenie muza a zeny, nie je vzdy prirodzenee, ale o tom sa uz nepise nikde ((
Co má jedenie mäsa spoločné s 10 božích prikázaní?
na dámu sa správaš veľmi odpudivo, zrejme ťa mamka s tatkom nevychovali slušnosti
a ako si to myslel chlapče v tom komente @17
Takýto komentár @5 by som pochopil, ak by ho napísal nejaký pubertálny výrastok, ktorý sa hľadá a nie je tak celkom stotožnený so sebou. Keď si však spomínam na tvoj starý nick, nemyslím si, že si nebol s vecami vyrovnaný - za to @5 akoby písal zakomplexovaný človek s adeficitom sebavedomia
neviem čím všetkým si si prešiel, ale aspoň podľa prejavu si nemyslím, že tvoj postoj ku takýmto veciam bude viesť ku hlbšej spokojnosti a vyrovanosti - ale to je tvoja vec a vieš to sám najlepšie
máš pravdu, viem to najlepšie čím som bol a kým som sa stal....
a neľutujem, čo si myslia druhí o mne, ale zároveň ich ľutujem, že sú maloverní, bez pevnej vôle a hľadajú šťastie v materiálnom svete v pochybných kamarátoch, grogách, sexe a nevedia si usporiadať svoj život, lebo zabudli na toho kto ich stvoril a všetko ostatné je prednejšie...
naučil som sa hovoriť pravdu a neklamať, to je môj sľub k Ježišovi Kristovi...
nikdy nebudem robiť zo seba to čo som není a pritakávať takým, ktorí nevedia o živote ani veľké F, radšej to pretrpím a zostanem čistý tak, ako je aj teraz tomu, som šťastný a teším sa, že som to dokázal
Ja si tiez myslim, ze je to geneticke, neda sa s tym nic robit a uz vobec by za to ludia nemali odsudzovat. Ja som tiez veriaca a nedovolim si posudzovat, kto dostane vecny zivot alebo peklo.
A ked sa hovori o tom, ze ok, ked si homosexual,ale nepraktizuje sex, ani nic take telesne. Podla mna je to blbost, ked to krestania tak zdoraznuju.
Ako sa tu uz povedalo, hriech je hriech. Boh nerozlisuje medzi malymi,ci velkymi hriechmi. Preto je podla mna uplne od veci, homosexualovi povedat, ze vsetko je ok,pokial nepraktizuje.
Je to iste ako keby som ti ja povedala, ze ok si hriesny clovek, ale nepraktizuj to, nezmyslaj zle, nevymen cas s panom Bohom za posedenie pri pive, alebo neukradni nieco. Krestania robime prehresky, aj velakrat vedome plynuce z nasej pychy. Preto nerozumiem, ked my mozme, ale homosexualovi povieme, ze ok, ale nepraktizuj to. Je to strasne pokrytecke.
Preto by som ti odkazala. Miluj koho milujes,ale vo vsetkej slusnosti a bazni pred Bohom. Spravaj sa a zi s muzom tak ako to kaze Boh, ako keby si zil so zenou.
no moja zlatá, prečítaj si ešte raz čo sa píše v Písme svätom...
ty jednoduchu spochybňuješ samotného Boha a legalizuješ hriech...
ak tento mládenec ma rád nejakého priateľa nech ho má, ja mu to nezakazujem a ani Biblia...
len nech preboha nepraktizuje telesný styk....
ak si hetero orientovaná a žiješ na kope s iným mužom a striedaš ich ako počasie, myslíš si, že ty si pred Bohom aká?!...
si cudzoložnica a dopúšťaš sa ťažkého hriechu a to nemusíš byť ani lesba...(myslel som ako príklad)
10.-toro Božích prikázamní jasne hovorí v 6 bode NEZOSMILNÍŠ !!!
a to je jedno či si hetero alebo homo...
Láska je najväčší dar od Boha, je to podstata ľudskej rasy pre ktorú ju Boh stvoril...
láska sa však nesmie zneužívať v telesnom smilstve....
Ahoj!
Ak by si niekedy potreboval niekoho na dopisovanie si, budem ti k dispozícií. A budem rád ak sa mi podarí nejako ťa povzbudiť, lebo viem čo asi prežívaš.
Môžeš ma kedykoľvek kontaktovať, ale vždy vlej do pesimizmu štipku nádeje, inak sa zničíš.
Ty ma takisto môžeš kedykoľvek kontaktovať i každý homosexuál, ktorý toto číta. Zaujímajú ma vaše problémy a váš život.
Ono je to pekné, čo píšeš, ale ak si muž a máš penis, vieš, že ak niekoho miluješ, ťažko s ním nebudeš súložiť. Zasa nemôžeš homosexuálov stavať do roly, že milujte sa, ale nesexujte. Problematika má hlbší rozmer než len strach, sex, smútok či bláznivý Pride.