Poradila by som ti v období Novu piť žihľavový alebo rakytkníkový čaj...resp. ak niečo lokálne...tak si kúp čaj z dubovej kôry a potieraj si tým odvarom tvár 3x denne,to zaručene pomôže Kožná ti v tom nepomôže ..bude ti predpisovať kadejaké vodičky,mastičky,géliky všelijakej farby a nič z nich...
@candy36 keď budeš mať viac rokov, pochopíš...zatiaľ mimo si tu asi jedine ty.
Sama som bola za tou tvojou "odborníčkou" ,čo doslova robí z teba pokusného králika, tak určite viem,čo hovorím...ale ty ak chceš kľudne na seba džab všetky tie mastičky,napchávaj sa širokospektrálnymi antibiotikami a umývaj sa "čarovnou" vodou La Roche.
mám matku dermatologičku ktorá je chorobne posadnutá svojou prácou a takmer nevie o ničom inom rozprávať, o medicíne, a hlavne dermatológii toho od nej viem viac než by sa do tej tvojej pribrzdenej v stredoveku zaseknutej hlavičky zmestilo, takže si tu láskavo neotváraj pusinku.
Z tej hlášky o peelingu je jesne cítiť že o týchto veciach vieš H-O-V-N-O pretože peeling zbavuje pokožku odumretých častí, prečisťuje ju, na rozdiel od tvojej žihľavy.
By ma zaujímalo čo budeš robiť keď budeš mať napr. angínu...pustíš si žilou?
@15 a ešte jedna vec: La Roche je normálna minerálna voda z minerálneho prameňa, ktorá obsahuje nejaké látky ktoré pomáhajú pleti. tak ako vincentka pomáha na zažívacie problémy, la roche a vichy pomáhajú na problémy s pleťou.
je fakt vidno že melieš o niečom o čom nevieš vôbec nič
@candy36 moja mama je tiež lekárka,a nerozdrapujem sa...počuvaj tie dristy ďalej a dedkukuj si z toho ,čo chceš Peelinguj sa donemoty, poroznášaj si infekciu - nech sa páči. Normálny dermatológ by v tomto štádiu určite rovnako nedoporučil peeling...aký by to už len malo osoh,maximálne by ťa zjazvili a that´s all...
@ladysie nič nepomáha, hlavne nie chemické produkty tie dráždia pokožku, inak aj ja som mala tam kde ty potom aj na lícach nejaký rok aj viac a teraz mi to už ide preč, inak nepomôžeš tomu veľmi je to od hormónov, časom sa ti upraví ich hladina a tak odíde aj akné, jemne si ich vytláčaj a čast si umývaj tvár aby sa nevytváral maz ktorý podporuje tvorbu akné!!
@harper zjazvi sa sama za ti chjoviny čo tu plácaš.
počúvaš čo hovorím?! La Roche je MINERÁLNY PRAMEŇ!!! To je ako keby som tu "propagovala" (len pre tvoju informáciu, propagácia vyzerá trošku inak, nauč sa aspoň význam slov ktoré chceš používať) Mitickú alebo Lucku, alebo Rajec.
A dali tvár do poriadku už kopec ľuďom, to že ty na to nemáš peniaze nie je môj problém, patli sa brezovou kôrou, alebo čím chceš, nie je to môj problém, tancuj si za svitu mesiaca nahá tance na privolanie dažďa/akné/duchov/čoho len chceš, nepremýšľaj nad tým čo robíš koľko chceš, ja si budem ďalej žiť v dvadsiatom prvom storočí, a používať veci ktorých účinky sú overené, čau
@olivamnam príliš častým umývaním sa tvár vysušuje a to ešte napomáha ďalšej tvorbe mazu, ďalší nie veľmi dobrý nápad. samozrejme, záleží aj na tom čo považuješ za často: každú hodinu: zlý nápad. 3 krát denne: dobrý nápad
@harper omfg kedy takíto pribrzdenci začnú myslieť! asi nikdy, však? predpokladám, že používanie normálnych, overených produktov sa ti zdá buď "too mainstream" alebo na to fakt nemáš peniaze, tak chodíš pre pleťovú kozmetiku do lesa, lebo inak si to neviem vysvetliť, nikto nemôže byť takto prijebaný!!!
@candy36 Tu o peniaze absolútne nejde. Sú veci do ktorých sa investovať oplatí. Všetky tie kraviny som si vyskúšala na vlastnej koži a viem SAMA dobre,čo mi pomohlo, a čo mi naopak priebeh zhoršilo...a určite by som sa nevyliečila tým,žeby som živila farmaceutický priemysel..čiže ťa láskavo žiadam,o čom vieš tak "nič" ,aby si to ani nekomentovala...ak si sama akné nemala, tak duplom nemáš ,čo do toho hovoriť...a ak tu splietaš len to,čo počuješ doma, tak už netrep,je toho plná telka..a reklám na nete,neurekom. Ja budem ďalej šíriť holé fakty a skúsenosti a nie žiadne domnienky. Zbohom "inteligent".
1. akné mám, aj som mala. tiež som toho už vyskúšala celkom dosť, vzhľadom k tomu že doma máme viac produktov než v ktorejkoľvek lekárni, mala som možnosť si za tých X rokov čo mám akné urobiť obraz o tom, čo pomáha, a čo nie.
2. nehovorím že treba kupovať najdrahšie veci čo kde majú (to k tomu tvojmu "nevyliečila by som sa tým že by som živila farmaceutický priemysel"), stačí skurvená gáfrová masť za cca 3e, ktorá dokáže aj fakt škaredé zapálené akné zničiť do 2 dní, dobrá micelárna voda, a dobrý pleťový krém (presne tuto by sa mi hodilo urobiť reklamu firme Vichy, ale to by tvoje srdiečko lesnej žienky neznieslo, takže sa na to vykašlem)
3. už som ti povedala, patlaj si na ksicht aj hlinu, mne je to jedno, len sa netvár že o tom vieš niečo viac než ja, lebo je vidno že tvoje poznatky čo sa tejto témy týka sú kdesi na úrovni môjho jedenásť ročného brata.
4. daj mi už pokoj, z tak neskutočne prijebaných ľudí ako si ty mám depresie, nechápem ako sa niekto tak pribrzdený mohol vôbec narodiť
@harper , nejdem sa hádať, pretože ja som nikdy (až na par razov) peeling nepoužila, len mi to prišlo vcelku vhodné, lebo je plno reklám o peelingových maskách, tak možno na tom niečo bude
A osobne používam " Aknemycin" ktory mi nepomaha len na akne
@badblood@candy36 píling síce pomáha tvári zbavovať sa odumretých častí ale keď je pleť bez nejakého vážneho poškodenia. Ak má na tvári akné alebo nejaké chrastičky tak je najväčšia somarina čo môže spraviť a to vypílingovať si tvár. Tým že by si ju vypílingovala by si rozniesla infekciu po celej tvári.
Zubná pasta neviem ale dá sa pomiešať niečo priamo doma, keď si to pripravíš napr. tu nájdeš zadarmo recepty » lissett.sk a potom to dávaš pravidelne na pleť, väčšina vecí je príjemných hneď a s akné by si to malo poradiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
ale však jasné, samozvaná odborníčka určite o tom vieš viac než všetci dermatológovia na slovensku!!!
Sama som bola za tou tvojou "odborníčkou" ,čo doslova robí z teba pokusného králika, tak určite viem,čo hovorím...ale ty ak chceš kľudne na seba džab všetky tie mastičky,napchávaj sa širokospektrálnymi antibiotikami a umývaj sa "čarovnou" vodou La Roche.
"keď budeš mať viac rokov..."
mám matku dermatologičku ktorá je chorobne posadnutá svojou prácou a takmer nevie o ničom inom rozprávať, o medicíne, a hlavne dermatológii toho od nej viem viac než by sa do tej tvojej pribrzdenej v stredoveku zaseknutej hlavičky zmestilo, takže si tu láskavo neotváraj pusinku.
Z tej hlášky o peelingu je jesne cítiť že o týchto veciach vieš H-O-V-N-O pretože peeling zbavuje pokožku odumretých častí, prečisťuje ju, na rozdiel od tvojej žihľavy.
By ma zaujímalo čo budeš robiť keď budeš mať napr. angínu...pustíš si žilou?
je fakt vidno že melieš o niečom o čom nevieš vôbec nič
počúvaš čo hovorím?! La Roche je MINERÁLNY PRAMEŇ!!! To je ako keby som tu "propagovala" (len pre tvoju informáciu, propagácia vyzerá trošku inak, nauč sa aspoň význam slov ktoré chceš používať) Mitickú alebo Lucku, alebo Rajec.
A dali tvár do poriadku už kopec ľuďom, to že ty na to nemáš peniaze nie je môj problém, patli sa brezovou kôrou, alebo čím chceš, nie je to môj problém, tancuj si za svitu mesiaca nahá tance na privolanie dažďa/akné/duchov/čoho len chceš, nepremýšľaj nad tým čo robíš koľko chceš, ja si budem ďalej žiť v dvadsiatom prvom storočí, a používať veci ktorých účinky sú overené, čau
1. akné mám, aj som mala. tiež som toho už vyskúšala celkom dosť, vzhľadom k tomu že doma máme viac produktov než v ktorejkoľvek lekárni, mala som možnosť si za tých X rokov čo mám akné urobiť obraz o tom, čo pomáha, a čo nie.
2. nehovorím že treba kupovať najdrahšie veci čo kde majú (to k tomu tvojmu "nevyliečila by som sa tým že by som živila farmaceutický priemysel"), stačí skurvená gáfrová masť za cca 3e, ktorá dokáže aj fakt škaredé zapálené akné zničiť do 2 dní, dobrá micelárna voda, a dobrý pleťový krém (presne tuto by sa mi hodilo urobiť reklamu firme Vichy, ale to by tvoje srdiečko lesnej žienky neznieslo, takže sa na to vykašlem)
3. už som ti povedala, patlaj si na ksicht aj hlinu, mne je to jedno, len sa netvár že o tom vieš niečo viac než ja, lebo je vidno že tvoje poznatky čo sa tejto témy týka sú kdesi na úrovni môjho jedenásť ročného brata.
4. daj mi už pokoj, z tak neskutočne prijebaných ľudí ako si ty mám depresie, nechápem ako sa niekto tak pribrzdený mohol vôbec narodiť
Ale mne asi len neprekrývanie to mejkapom a mydlová voda.
A osobne používam " Aknemycin" ktory mi nepomaha len na akne
Ale inak s peelingom s tebou súhlasím, ak má citlivú pokožku,tak to iba zbytočne viacej rozdráždi....