chcela by som vediet ako zit s tym ze som trans a nevsimat si svoje okolie,nebavi ma pretvarovanie ale zas ako dlho to mam tajit,drzat v sebe,pripadne ako to pohnut,bez nasledkov strachu.ako reagovat na reci doma ze som gay,a ze ma nevidi
Mnooo mal/a by si to povedat rodkom aj vsetkym, ved sa nemas za co hanbit. Nezijeme 18 storoci. Tvoji rodicia ta pochopia ved ta maju radi a kamosi uz duplom. Lepsie im to povedat ako keby mali na to prist sami
Pokial xces aby si ta ludia vazili, musis byt osobnost. Musis byt sebou samim. Viem, ze nieje lahke vyjst s niecim takymto, ale ak s tym vyjdes, uvidis, kolki z tvojho okolia ta beru takeho aky si. Prejdes tazkym obdobi, ked stratis vela kamaratov a znamych. Vyzaduje si to vela odvahy, ale cielom by malo byt, BUD SEBOU SAMIM. Si osobnost a myslim si, ze ti rozumnejsi v tvojom okoli ta pochopia. Drzim ti palce.
Prednedavnom som sa o comsi podobnom bavila s kamaratkou... a dosla som k zaveru ze si neviem predstavit ze ak by som bola trans tak ako to povedat ostatnym.. na to podla mna treba straaasne vela odvahy a sebadovery a ja na tvojom mieste by som mala teda riadne soky.. no urcite to treba dat vediet lebo cely cas sa tvarit ze si niekym inym nie je dobre bud takou aka si.. a nikomu nedovol aby ta presvedcil o tom ze to je nieco zle... je to normalne a ak sa na to pozrieme z takeho hmm nabozenskeho hladiska taak sa da povedat ze ak by to malo byt inak tak to inak bude,, ale nie je to inak je to takto takze si taka akou mas byt coje fajn...aj ked to neni take caste ze je niekto trans tak skus to povedat najprv dakemu dobremu kamaratovi alebo kamaratke (dievcata taketo zvesti lepsie znasaju) nech mas aku taku moralnu podporu... Jasne ze to bude takze a urcite sa ti vacsina tych akoze kamaratov obrati chrbtom ale ti skutocni priatelia ti ostanu a budu ta este viacej podporovat a rodicia sa s tym tiez po case zmieria (lebo to vies este stara skola ti to tazsie prijimaju) aj ja drzim palce
ja mam kamosa ktory to v sebe drzal dost dlho a vynieslo mu to 4 pokusy o samovrazdu a jednu noc na psychiatrii nakoniec to dostal so seba von vsetci to o nom dnes vedia a maju ho este radcsej ako predtim staci ked to budes hovorit postupne nie naraz ale od tych ludi ktorich mas rad zacni po jednom a budes v pohodke
ALE KED SI GAY A TRANSEXUAL,TAK PRECO SI SA URAZAL,KED TA NA TOMTO FORE TAK PONIEKTORI NAZYVALI???,........A NEBOLO TO TAK DAVNO,URCITE SI NA TO PAMATAS
kolko mas rokov?? ked si mladsi rocnik neviem mozno ta to prejde... a ked starsi tak si tiez myslim ze urcite povedat lebo ti z toho sibne... tak najprv to bude tazke urcite ludia budu v soku, ale si predstav co bude po par tyzdnoch, mesiacoch... ked si na to zvyknu a ty budes tym kym skutocne chces byt drzim palceky...
urcite si to nenechavaj pre seba. To co by si chcela niest na pleciach je na teba priliz tazke, podel sa o to a uvidis, ze sa ti ulavi. Mozno zmenis priatelov, ale najdes takych, ktori si ta budu vazit taku aka si. Ved aj tu to vzali vsetci v pohode. Drzim palce
ja som to najprv povedala kamaratom ze som trans..skutocny priatelia to pochopili a beru ma taku aku som ze chcem byt chlapec..pomahaju mi ..ale zato rodicia to nezobrali dobre ..hovoria mi ze si to vymyslam a tak ..nepotporuju ma v tom ..totalne ma sklamali ..ako sa mam teraz ja citit ked moji rodicia to nepochopili a ani mi nepomozu ,,kto mi poradi prosiiiim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov